Dila Gori – Shirak 1:0 (kon.) | Aktobe – Budapešť 1:1 (kon.) | Admira Wacker Mödling – Myjava 1:1 (kon.)
Ventspils – Víkingur 2:0 (kon.) | UE Santa Coloma – Lok. Záhreb 1:3 (kon.) | Bokelj – Novi Sad 1:1 (kon.)
Fehérvár – Zaria Balti 3:0 (kon.) | Levadia Tallinn – HB Tórshavn 1:1 (kon.) | Balzan – Neftçi Baku 0:2 (kon.)
FK Sloboda – Beitar Jeruzalém 0:0 (kon.) | Minsk – Jūrmala 2:1 (kon.) | Atlantas – Helsinki 0:2 (kon.)
FC Banants – Omonia Nikózia 0:1 (kon.) | Riteriai – Kalju 2:1 (kon.) | Slavia Sofia – Zagłębie 1:0 (kon.)
Štokholm – Bala Town 2:0 (kon.) | Europa – Pjunik 2:0 (kon.) | Göteborg – Llandudno Town 5:0 (kon.)
Qäbälä – Samtredia 5:1 (kon.) | Midtjylland – FK Sūduva 1:0 (kon.) | Zimbru Kišiněv – Čichura 0:1 (kon.)
Differdange – Cliftonville 1:1 (kon.) | Kukësi – Rudar 1:1 (kon.) | Larnaca – Folgore 3:0 (kon.)
Vaduz – FK Sileks 3:1 (kon.) | Odd – Mariehamn 2:0 (kon.) | Široki Brijeg – Birkirkara 1:1 (kon.)
Tel Aviv – ND Gorica 3:0 (kon.) | Beroe – FK Radnik 0:0 (kon.) | KF Teuta – Almaty 0:1 (kon.)
Domžale – Lusitans 3:1 (kon.) | Runavík – Soligorsk 0:2 (kon.) | Connah's Quay – Stabæk 0:0 (kon.)
Trnava – Hibernians FC 3:0 (kon.) | La Fiorita – Debrecín 0:5 (kon.) | Čukarički Belehrad – Ordabasy 3:0 (kon.)
Linfield – Cork City 0:1 (kon.) | Aberdeen – Fola 3:1 (kon.) | Hearts – Infonet Tallinn 2:1 (kon.)
Škendija – Kraków 2:0 (kon.) | Shamrock – RoPS Rovaniemi 0:2 (kon.) | Reykjavík – Glenavon 2:1 (kon.)
Breidablik – Jelgava 2:3 (kon.) | Valur – Brøndby 1:4 (kon.)
koniec
Admira Wacker Mödling
1:1 (1:0)
Spartak Myjava
Štvrtok 30.06.2016, 17:00 • BSFZ-Arena, Mödling • Európska liga (predkolá) • 1. predkolo
Predzápasové kurzy
     
    Druhý polčas sa až na malé výnimky niesol pod kontrolou myjavského Spartaku, ktorý zaslúžene vyrovnal a mohol dokonca aj otočiť vedenie na svoju stranu. Historickým strelcom tímu z Kopaníc sa stal kapitán Tomáš Kóňa. Remíza 1:1 pravdepodobne viac vyhovuje slovenského celku. (18:56:05)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Vastič sa snažil prejsť do šestnástky Myjavy samostatnou akciou, ktorú mu zatrhol Machovec. Protiútok hostí sa neujal a po strate za cenu karty fauloval Marček.
     
    90+2
    Pridaný čas sa pomaly chýli k svojmu záveru, lenže na ihrisku sme doposiaľ nič zaujímavé za tie dve minúty nevideli.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Na trávniku ostáva po tvrdom zákroku myjavských futbalistov Lackner, keďže mu nohu pristúpil Peter Sládek.
     
    89
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Bílovský, prichádza Marček.
     
    87
    Po ďalšom faule od Ostojiča prichádza k centrovanej lopte z priameho kopu, ktorú dokázal zakončiť stopér Wostry, lenže opäť dosť nepresne.
     
    86
    Hruška si pripisuje pohodlný zákrok, pretože center zľava skončil priamo v jeho rukaviciach. Štadiónom sa nesie ticho, ktoré prehlušujú len fanúšikovia slovenského tímu.
     
    84
    Rakúsky celok sa zase snaží v strede poľa kombinovať a teraz je to skôr tým, že Myjava dobre bráni, takže preto sa nevie dostať do ofenzívnej akcie, z ktorej by mohlo zapršať.
     
    82
    Tento už ale tak dobre nedopadol, Admira sa ubránila a získala loptu, takže pomaly sa chystá na založenie svojej ofenzívnej akcie.
     
    81
    Po rohovom kope nasleduje zrazená strela Bílovského, uvidíme druhý roh v krátkom slede.
     
    80
    Po faule na Pekára uvidíme taký skrátený roh pre Myjavy, centrovať bude práve Pekár. Ten to spravil vynikajúce, zatiaľ čo obrancovia Admiry zas zabudli na Kóňu, ktorý spred Siebenhadla takmer dostal loptu do brány. Z bránkovej čiary odvrátil stopér Wostry.
     
    79
    Špiridonovič takmer aj gól strelil, keď tvrdou ranou po zemi podstrelil múr a dokonca poslal loptu do mierneho protipohybu brankára Hrušku, ktorý však celú situáciu nakoniec zvládol.
     
    78
    Kóňov faul na Knasmüllnera tesne vedľa vlastnej šestnástky môže byť pre hostí pohromou, keďže je to dobrá pozícia na priamy kop.
     
    77
    Špiridonovič opäť vyslal nebezpečnú strelu, ale z hranice šestnástky namieril našťastie len do stredu brány, kde pozorný Hruška stál a vyrazil do bezpečia.
     
    76
    Takmer bola opäť vo vedení Admira, pretože po zisku lopty pred šestnástkou Myjavy sa do šance predral Špiridonovič. Dobre hrajúci útočník prešiel cez troch obrancov a aj keď sa vytlačil do mierneho uhlu, krížnou strelil zakončil iba tesne vedľa vzdialenejšej žrdi.
     
    74
    Striedanie v tíme Admira Wacker Mödling: z ihriska odchádza Starkl, prichádza Pavič.
    73. Kóňa (MYJ) - 1:1
     
    73
    Myjava dala gól!

    Maličký TOMÁŠ KÓŇA sa presadil v hlavičkovom súboji na hranici malého vápna cez rakúske výšavy podľa mňa až príliš jednoducho a presne poslal loptu k žrdi brány. Je vyrovnané a takýto výsledok do odvety viac nahráva slovenskému tímu. Kóňa sa zároveň postaral o historicky prvý gól Spartaka v pohárovej Európe.
     
    73
    Sládek zľava naviezol loptu k šestnástke a pokúsil sa poslať center do lepšej pozície pre Pekára alebo tak, no získal len roh.
     
    72
    Domáci sa snažia hru upokojiť v strede poľa a kombináciou otupiť snahu Myjavy, ktorá cíti, že by mohla vyrovnať čo nevidieť.
     
    71
    Pekár si nabehol na perfektný center zľava, ktorý padal niekde na okolie bieleho bodu, ak nie presne na neho a z prvej sa snažil usmerniť loptu k žrdi. V najväčšej šanci zápasu trafil tesne vedľa.
     
    70
    Špiridonovič si z krídla naviezol loptu na hranicu šestnástky, oprel sa do nej, avšak veľmi slabo trafil presne do miest, kde sa premiestnil brankár Hruška.
     
    68
    Zisk lopty na polovici Myjavy hráčmi slovenského celku k ničomu nakoniec nevedie, pretože na malom priestore sa zabrzdili a prihrávka dopredu na Pekára presná nebola.
     
    66
    Dlhý center Pekára zakončil z voleja práve Sládek, jeho tvrdá strela smerom nahor mieri veľmi vysoko a končí na tribúne.
     
    65
    Center Daniela našiel na päťke úplne voľného a v skvelej pozícií postaveného Sládeka, lenže te nedokázal loptu trafiť a domáci ju odkopli na roh.
     
    65
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Duga, prichádza Pekár.
    Striedanie v tíme Spartak Myjava: z ihriska odchádza Kolár, prichádza Sládek.
     
    64
    Žltú kartu dostáva Vastič (Admira Wacker Mödling).
     
    63
    Rýchla kontra Daniela popri postrannej čiare sa neujala, pretože prvý obranca ho asi fauloval, lenže Slovák postupoval ďalej a aj keď si prihral okolo druhého, tretí mu už loptu odkopol.
     
    62
    Myjavčania, konkrétne Ostojič, loptu dostali preč, lenže tá sa vďaka centru vrátila a Vastiča Beňo opäť zastavil len za cenu rohového kopu.
     
    61
    Vastičova akcia z krídla sa dostala až do šestnástky Myjavy, lenže v čase strely sa pred loptu postavilo niekoľko nôh a tak bude nasledovať roh.
     
    60
    Beňo síce z vlastnej polovice rozohrať dlhý pas smerom dopredu nedokázal, ale to iba preto, že si na neho vyšliapol Špiridonovič a fauloval ho.
     
    59
    Striedanie v tíme Admira Wacker Mödling: z ihriska odchádza Monschein, prichádza Vastič.
     
    58
    Žltú kartu dostáva Toth (Admira Wacker Mödling).
     
    57
    Lopta síce hocijako poskakovala v šestnástky Myjavy, ale žiadne škody nenarobila. Hostia mohli ísť dokonca do kontry, niekoľko metrov od šestnástky lopta Kukoľovi ušla.
     
    56
    Mehremič svojho súpera pri postrannej čiare odtlačil tvrdým spôsobom až za čiaru, priamy kop tak rozohrá kapitán Toth.
     
    55
    Mehremič si vyšliapol v strede poľa na Starkla, zatiaľ sa to zaobíde bez žltej karty, no spomínaný Rakúšan je častým terčom faulov.
     
    54
    Opäť sa to nedarí, dobre postavení obrancovia v červených dresoch nútia hostí prihrávať dozadu.
     
    53
    Admira vytlačila postupnú rozohrávku až k brankárovi Hruškovi, takže od neho sa bude slovenský celok pokúšať o ďalší prechod dopredu.
     
    52
    Kóňa v strede poľa berie loptu svojmu súperovi a Myjava rýchlo rozohráva do strany na Kukoľa, ktorý je okamžite faulom zrazený k zemi.
     
    51
    Po rozohrávke na krátko prichádza center do malého vápna, ktorý skončil priamo na hlave Beňa a ten dostal loptu do bezpečia.
     
    50
    Wostry svoj sklz pri postrannej čiare načasoval veľmi dobre a loptu dokázal Danielovi vypichnúť čistým spôsobom. Prechod domácich dopredu končí ziskom rohového kopu.
     
    48
    Daniel prebehol povedľa obrancu Ebnera ako blesk a okamžite poslal center do šestnástky súpera. Kolár na neho ale nedočiahol a nepodarilo sa to ani Kukoľovi na druhej strane.
     
    47
    Práve strela druhého polčasu prichádza spoza šestnástky z kopačky Starkla, bránu minula a veľmi sa k nej ani nepriblížila.
     
    46
    Ani jeden z trénerov nestriedal, oba tímy teda začínajú v nezmenených zostavách:

    Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Zwierschitz, Wostry, Lackner, Ebner – Toth (C), Knasmüllner, Bajrami – Monschein, Špiridonovič, Starkl

    Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Ostojič, Machovec, Mehremič – Kóňa (C), Bílovský – Daniel, Duga, Kukoľ – Kolár
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Síce to futbal pre náročné oko diváka nie je, paradoxne však jediný gól stretnutia naozaj stál za všetky drobné. Možno Hruška chybu spravil, možno nie, každopádne, strela Bajramiho z nejakých 35 metrov pod brvno bola fantastická. Myjava je ale vyrovnaným protivníkom a najmä aktivita Kukoľa je dobrá. Chýba ešte presnosť v koncovke.
     
    45+0
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    Po faule Kolára na súperovej polovici domáci dostali hru dopredu, ale tam tiež prichádza faul. Postaral sa oň Monschein.
     
    44
    Kolár si tentoraz na krídle tak dobre ako Kukoľ prednedávnom nepočínal, pretože jeho centrovaná lopta sa bez dotyku protihráča, či iného objektu na hracej ploche dostala za bránkovú čiaru.
     
    43
    Kolár mal síce pred šestnástkou súpera veľa času, ale nesprávne sa otočil a tak to už nemal na strelu. Dokázal aspoň pripraviť parketu pre Kóňu, ktorý napriahol spoza pokutového územia vysoko nad bránu.
     
    42
    Kukoľ sa veľmi dobre na ľavom krídle dostal cez svojho strážcu a poslal prudký center do šestnástky pre Daniela. Zakončenie pravého krídelníka k žrdi nebolo z ťažkej pozície dostatočne dôrazné a preto loptu chytá Stiebenhandl.
     
    41
    Chyby v defenzíve Admiry sa kopia. Tentoraz po centri Daniela Zwierschitz musel aspoň na roh odvracať veľmi nedôrazný odkop stopéra Wostreho. Následný center zakončuje hlavou Ostojič a Stiebenhandl si pripisuje pohodlný zákrok.
     
    40
    Siebenhandl takmer spravil chybu, pretože veľmi dlho váhal s odkopom a Kolárom chýbal necelý krok, aby mu loptu zobral.
     
    39
    Lopta z rohového kopu prepadla až k zastávke na druhej strane. Tam ju dvojica hostí vybojovala a Daniel vnikol späť do pokutového územia, lenže prihrávkou do päťky našiel iba rukavice brankára Siebenhadla.
     
    38
    Otvorený priestor na krídle využil Kukoľ na rýchly prechod k šestnástke a dokonca aj poslal veľmi nebezpečný center, ktorým hľadal na hrote Kolára, avšak toho včas sklzom nepustil do hry Wostry a odkopol na roh.
     
    37
    Takmer strata aj na domácej strane. Ono to v podstate aj strata bola, keďže Kóňa loptu sklzom súperovi vypichol, avšak poslal ju len na kopačky hráčov v červenom.
     
    36
    Starkl sa takmer dostal s loptou do šestnástky stredom ihriska. jediné šťastie hostí bolo, že tí mali v okolí lopty viacej hráčov, zatiaľ čo Admira len jedného.
     
    35
    Duga fauloval Wostreho na útočnej polovici súpera, loptu budú mať opäť domáci, no veľmi ďaleko od šestnástky Myjavy.
    34. Bajrami (TRK) - 1:0
     
    34
    Mödling dal gól!
    Kapitán Tomáš Kóňa stratil loptu pred vlastnou šestnástkou a Starkl, ktorý mu ju vypichol, prihral presne na nohu ELDISA BAJRAMIHO. Ten sa z veľkej diaľky odhodlal k strele a trafil perfektne pod brvno Hruškovej brány.
     
    33
    Beňo sa v strede poľa previnil faulom na útočníka Špiridonoviča, akcia Admiry začína od stopérov.
     
    32
    Mehremič vyriešil veľmi dobre dlhý pas na hrot rakúskeho útoku, keď hruďou prihral svojmu brankárovi Hruškovi do rukavíc.
    Do Rakúska vycestovalo približne 250 fanúšikov Myjavy
     
    31
    Špiridonovič stál s loptou presne na rohu šestnástky a vyskúšal pravdepodobne center, ktorý sa počas letu zmenil na strelu smerom k zadnej žrdi. Hruška sa po lopte hodil, no aj keď na ňu nedočiahol skončila vedľa brány.
     
    30
    Centrovaná lopta do šestnástky Myjavy zľava prepadla až doprava, odkiaľ prišiel ďalší pas, no veľmi nepresný.
     
    29
    Po náznaku šanci sa hra opäť dostala do zabehnutých medzišestnástkových koľají a ako keby oba tímy čakali na to, kedy sa im možnosť na šancu naskytne sama.
     
    28
    Špiridonovič zahral priamy kop centrovanou loptou na zadnú žrď Hruškovej brány, kam si nabehol obranca Wostry. Ten sa presadil vo vzduchu cez Mehremiča, lenže nedôrazná hlavička končí v bočnej sieti.
     
    27
    Žltú kartu dostáva Ostojič (Spartak Myjava).
     
    25
    Kóňa opäť faulovaný, tentokrát je v pozícií v stredovom kruhu. Previnil sa Toth, takže sme mali k dispozícií možnosť pozrieť si tvrdý súboj kapitánov.
     
    24
    Zápas to zatiaľ pre oko náročného diváka nie je. Na oboch stranách sa kopia nepresnosti a prichádza k skorým stratám lôpt.
     
    23
    Tomáš Kóňa v strede poľa faulovaný Monscheimom, avšak hráči Myjavy dlhým nákopom dopredu nič nezískali.
     
    21
    Starkl síce spoza šestnástky nevystrelil, no aspoň podržal loptu a prihral ju do krídla, odkiaľ chcel vniknúť dnu jeden z domácich hráčov. Ostojič situáciu vyriešil najlepšie, ako sa dalo. Nechal loptu bez dotyku prejsť za čiaru.
     
    20
    Domáci tím hrajúci v červených dresoch síce ešte ostal v ofenzíve, lenže center do Hruškovej šestnástky presný vôbec nebol a skončil v rukaviciach spomínaného brankára.
     
    19
    Strela kapitána Totha ale hosťom problémy nenarobila, pretože trafila iba pásikavých hráčov v múre. Od neho sa lopta odráža za autovú čiaru.
     
    18
    Stopér Ostojič si svoj sklz proti Starklovi pred vlastnou šestnástkou načasoval veľmi zle a rakúskeho protivníka zobral cez nohy. Bude to dobrá pozícia na priamy kop.
     
    17
    Bajrami sa snažil prejsť do šestnástky súpera stredom a to úplne na vlastnú päsť, pred pokutovým územím Myjavy o loptu prišiel.
    Záber spred začiatku zápasu
     
    16
    Ofenzívna akcia Admiry je na krídle zastavená, lenže len za cenu autového vhadzovania. Po ňom sa hráči domáceho tímu dopúšťajú ofenzívneho faulu.
     
    15
    Myjavčania opäť z centru od rohovej zástavky nič nevyťažili a lopta sa ocitla až v aute na druhej strane, takže po krídle mohli ísť dopredu domáci futbalisti.
     
    14
    Myjava získala loptu v strede poľa Kukoľ veľmi rýchlo prešiel do šestnástky. Loptu prihral na jej os, kde pred päťkou stál Kolár, ktorý mieril do odkrytej časti brány. Zrazená strela končí rohovým kopom.
     
    12
    Kóňa získal loptu na vlastnej polovici a Myjava zakladá akciu z vlastnej polovici dlhým nákopom, po ktorom sa faulu dopúšťa útočník Kolár.
     
    10
    Myjava okamžite loptu získala späť, avšak v jej hre sa objavila ďalšia nepresnosť, takže prichádza k strate a vhadzovať už môže Ebner.
     
    9
    Ofenzívny faul Daniela končí akciu Spartaka Myjava. Domáci sú tímom, ktorý teraz môže rozohrať loptu smerom dopredu.
     
    6
    Po centri do šestnástky Myjavy zakončoval z otočky útočník Špiridonovič, priestor troch žrdí sa mu trafiť nepodarilo a tak bude odkopávať Hruška.
     
    4
    Roh však úspešným zakončím neskončil, pri lopte je už brankár Admiry Siebendandl.
     
    3
    Opatrný začiatok z oboch strán teraz chceli krídelnou akciou prerušiť domáci hráči, avšak dobre vystúpil Ostojič a loptu súperom zobral. Následná kontra Daniela končí ziskom rohu pre Myjavu.
     
    1
    Prvá ofenzívna snaha domáceho celku končí po zákroku Daniela autom Myjavy, avšak po prihrávke dopredu prichádza chyba aj na druhej strane.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Zwierschitz, Wostry, Lackner, Ebner – Toth (C), Knasmüllner, Bajrami – Monschein, Špiridonovič, Starkl
    Náhradníci: Kuttin – Strauss, Sax, Vastič, Grozuerk, Pavič, Ayyildiz

    Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Ostojič, Machovec, Mehremič – Kóňa (C), Bílovský – Daniel, Duga, Kukoľ – Kolár
    Náhradníci: Solnička – Pekár, Černáček, Marček, Copko, Abrahám, Sládek.
     
    Spartak Myjava

    Historicky prvá účasť tímu z Kopaníc v európskej Európe sa zrodila pod vedením trénera Norberta Hrnčára, ale ten už zasadol na lavičku Ružomberka, takže klub prebral Mikuláš Radványi.

    Ten však nebude v historickom stretnutí pre celý klub môcť počítať so zranenou dvojicou obrancov Patrik Banovič a Petr Pavlík.

    Pred začiatkom novej sezóny prišlo len k niekoľkým zmenám. Odišli Dávid Škutka s Jánom Chovancom a prišli Petr Pavlík, Adi Mehremič, Patrik Abrahám a Vladimír Kukoľ.

    Tím pred novou sezónou: Peter Solnička, Matúš Hruška, Libor Koníček – Lukáš Beňo, Martin Černáček, Erik Pecha, Peter Egri, Patrik Banovič, Petr Pavlík, Ivan Ostojić, Ivan Múdry, Jaroslav Machovec, Adi Mehremić – Tomáš Kóňa, Samuel Flamík, Denis Duga, Frederik Bílovský, Tomáš Marček, David Copko, Erik Daniel, Patrik Abrahám, Richard Čiernik, Vladimír Kukoľ – Štefan Pekár (C), Ľuboš Kolár, Dominik Ferenčič, Erik Vávra, Peter Sládek
     
    Admira Wacker Mödling

    Rakúsky celok skončil v minulej sezóne na výbornom štvrtom mieste tamojšej Bundesligy, keď ho predbehli len tri celky. Suverénny Red Bull Salzburg a dva viedenský kluby: Rapid & Austria.

    Pre klub z mesta Mödling to bude prvá účasť v pohárovej Európe od sezóny 2012/13, kedy tím prešiel cez Žalgiris Vilnius v druhom predkole Európskej ligy, lenže v tom treťom ho vyradila Sparta Praha.

    Hráčsky káder pod vedením Ernsta Baumeistera je komplet rakúskej národnosti. Medzi najznámejšie mená patria Peter Žulj, Toni Vastić či Dominik Starkl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Matej Kubove


    Hľadáme spravodajcu pre tím Spartak Myjava. Viac informácií tu.

    Góly: 34. Bajrami – 73. Kóňa

    Karty:   58. Toth (TRK), 64. Vastič (TRK) – 27. Ostojič (MYJ), 90. Sládek (MYJ), 90+3. Marček (MYJ)


    Admira Wacker Mödling: Siebenhandl – Zwierschitz, Wostry, Lackner, Ebner – Toth (C), Knasmüllner, Bajrami – Monschein, Špiridonovič, Starkl
    Náhradníci: Kuttin – Strauss, Sax, Vastič, Grozuerk, Pavič, Ayyildiz

    Spartak Myjava: Hruška – Beňo, Ostojič, Machovec, Mehremič – Kóňa (C), Bílovský – Daniel, Duga, Kukoľ – Kolár
    Náhradníci: Solnička – Pekár, Černáček, Marček, Copko, Abrahám, Sládek
    Štvrtok 07.07.2016
    Myjava - Admira Wacker Mödling 2:3

    Góly: 30. Kolár, 89. Pekár – 2. Wostry, 27. Starkl, 56. Zwierschitz

    Karty:   10. Bílovský (MYJ), 49. Daniel (MYJ), 58. Sládek (MYJ) – 13. Starkl (TRK)