Draft NHL 1. Auston Matthews (TOR) (kon.)
koniec udalosti
Draft NHL

1. Auston Matthews (TOR)

(2. Patrik Laine (WIN), 3. Pierre-Luc Dubois (CLS), 4. Jesse Puljujärvi (EDM), 5. Olli Juolevi (VAN))

Sobota 25.06.2016, 01:00Draft
     
    Ďakujem vám za pozornosť a teším sa na ňu opäť o rok. Snáď to už bude zo slovenského pohľadu o čosi veselšie. Do čítania! (19:50:14)
     
    Zopakujme si ešte prvú desiatku draftovaných hráčov roka 2016:
    1. kolo
    1. Auston MATTHEWS (TOR)
    2. Patrik LAINE (WIN)
    3. Pierre-Luc DUBOIS (CLS)
    4. Jesse PULJUJÄRVI (EDM)
    5. Olli JUOLEVI (VAN)
    6. Matthew TKACHUK (CGY)
    7. Clayton KELLER (ARI)
    8. Alexander NYLANDER (BUF)
    9. Michail SERGAČOV (MTL)
    10. Tyson JOST (COL)
     
    Je to oficiálne, 54. ročník draftu NHL je za nami a po štyroch rokoch je opäť bez slovenskej účasti.

    Najviac draftovaných hráčov má už tradične Kanada (87), ktorej šliapu na päty Američania (54). Z Európy sú to Švédi (25), Rusko (17) a Fínsko (15). Napokon sa štyroch mien na drafte dočkali Česi, z Dánska boli draftovaní traja a zo Švajčiarska dvaja. Po jednom majú Bielorusko, Nemecko, Belgicko a Lotyšsko.
     
    Posledný výber padol na českého útočníka, Filipa Helta, ktorého si vybrali St. Louis Blues. Helt pôsobil v Litvínove.
     
    A hneď ďalší Dán, Joachim Blichfeld, útočník Malmö Redhawks. Vybrali si ho San Jose Sharks.
     
    Dánsko má z 209. pozície draftovaného druhého hráča. St. Louis Blues siahli po útočníkovi Nikolajovi Krag Christensenovi.
     
    Ďalší spomedzi zástupcov hokejových "klanov". Z 200. miesta si New York Islanders vyberá obrancu Davida Quennevillea. Hokej hrávajú jeho bratia John (draftovaný pred dvoma rokmi z 30. miesta Diablami) a Peter (draftovaný v roku 2013 zo 195. miesta Columbusom), či ich strýko Johnny Boychuk (61. výber Coloradom v roku 2002, v roku 2011 získal Stanley Cup s Bostonom). No najznámejší je ich bratranec, Joel Quenneville, dlhoročný tréner Chicaga Blackhawks, či predtým St. Louis Blues.
     
    Siedme kolo v ostatných troch výberoch ponúklo riadnu exotiku. Zo 184. miesta si Vancouver vybral lotyšského útočníka Rodriga Abolsa, ktorý sa tento rok už po druhý raz reprezentoval na seniorských majstrovstvách sveta, je pravidelným mládežníckym reprezentantom a v uplynulej sezóne hrával vo WHL, v Portland Winterhawks.
    Po ňom nasledoval zo 185. miesta švajčiarsky útočník Calvin Thürkauf, odchovanec Zugu, ktorý ostatnú sezónu rovnako ako Abols strávil vo WHL, v tíme Kelowna Rockets. Siahli po ňom Columbus Blue Jackets.
    No a do tretice je to výber Calgary Flames zo 186. miesta, a máme tu prvého bieloruského hráča. Stepan Falkovský hrával v sezóne 2015/16 v OHL za Ottawu 67's.
     
    Máme za sebou aj šieste kolo a pred sebou posledných 30 výberov. Stále sme bez draftovaného Slováka. Dočkáme sa teda, alebo to bude po rokoch 2008 a 2012 draft bez slovenskej účasti?
     
    Tak a už tu máme aj prvého hráča z Nemecka. V závere 5. kola bol draftovaný Manuel Wiederer, vybrali si ho zo 150. miesta San Jose Sharks.
     
    A následne tu máme známe meno. Conner Bleackley už bol draftovaný v roku 2014, kedy si ho z 23. miesta vybralo Colorado. Avs ho ale draftovali do Arizony, ktorá ho však nepodpísala a tak bol Bleackley bez skúsenosti v NHL opäť voľný.
    O Bleackleym už sme hovorili v druhom kole v rámci kompenzačného výberu Arizony. Tá ho vymenila napokon do Detroitu a ten si vybral českého obrancu Filipa Hronka.
    Connera Bleackleyho si v tomto drafte vybralo St. Louis Blues.
     
    Draftovaného hráča môžu oslavovať už aj v Dánsku. Chicago zo 143. miesta siahlo po Mathiasovi Fromovi.
     
    Zo 130. miesta sa Česi dočkali po tretí raz. Buffalo Sabres si vybralo tretieho obrancu, Vojtecha Budíka.
    Pardubický odchovanec pôsobil v uplynulej sezóne vo WHL, v tíme Prince Albert Raiders.
     
    Los Angeles Kings získali Jacka Campbella z Dallasu výmenou za Nicka Eberta.
     
    Za sebou už máme aj štvrté kolo. Takto to vyzerá v drafte 121 hráčov z pohľadu krajín:
    Kanada 55
    USA 32
    Švédsko 14
    Fínsko 9
    Rusko 7
    Česko 2
    Belgicko a Švajčiarsko 1
     
    Prvého draftovaného hráča sa dočkalo Švajčiarsko. Ako celkove 117. si Washington Capitals vybral útočníka Damiena Riata.
    Riat je odchovancom Genève-Servette HC, odkiaľ v roku 2012 odišiel do zámoria do SMHL. V tíme Notre Dame Argos Midget AAA strávil dve sezóny, no vrátil sa do Európy, keď skúsil šťastie v Malmö Redhawks. Väčšinu času strávil v ich juniorskom tíme, no na tri zápasy dostal šancu aj v Allsvenskan. V uplynulej sezóne sa už vrátil do svojho rodného tímu a pravidelne nastupoval medzi seniormi vo švajčiarskej NLA.
     
    Máme tu ďalší výber "like father – like son". Florida si zo 114. miesta vybrala Rileyho Stillmana. Jeho otec Cory pritom práve vo Floride pôsobil.
     
    New York Islanders obetovalo svoj 110. výber a budúcoročný výber v 6. kole s Chicagu. Získalo tak 95. výber a použilo ho na ruského útočníka Anatolija Golyševa.
     
    Po tom, čo tretie kolo bolo plné Kanaďanov a Američanov, ho zakončili hneď traja Švédi po sebe, čím už preskočili Fínov. Stále sme sa nedočkali slovenských hráčov.
     
    Chicago vo svojom výbere z 83. miesta draftuje zaujímavé meno, belgického brankára Woutera Peetersa. Je už siedmym brankárom na tomto drafte. V roku 2013 sa z Belgicka presunul do Salzburgu, odkiaľ v máji tohto roka prestúpil do Jokeritu.
    Peetersa síce na drafte predčil jeden Belgičan, no Sean Day (81., New York Rangers) sa v Belgicku narodil, ale hokejovo už vyrástol v zámorí.
    Markus Niemeläinen poskytuje médiám prvý rozhovor po draftovaní

     
    V treťom kole máme za sebou osemnásť výberov a spomedzi nich sú to len dvaja Európania – fínsky obranca Markus Niemeläinen sa dočkal výberu zo 63. miesta a ruský útočník Vitalij Abramov len o čosi neskôr, zo 65. Následne už sa len doťahujú Američania a Kanaďania.
     
    Po dlhšom čase tu máme trejd, New Jersey ponúklo za Beaua Bennetta z Pittsburghu treťokolový výber v tohoročnom drafte. Penguins následne draftovali kanadského obrancu Connora Halla.
     
    Máme za sebou druhé kolo a 61 hráčov. Prečo 61? Arizona totiž mala právo na kompenzačný výber po tom, čo do dvoch rokov nepodpísala Connera Bleackleyho a stratila naň tak práva. Ich 53. pick teda bol tým tzv. kompenzačným výberom a aj tento rok tak má draft 211 hráčov.
    Spomedzi 61 dosiaľ draftovaných hráčov už po druhom kole jasne vedú Kanaďania, s 27 hráčmi. Američania ich majú 17, v Európe sú "najúspešnejší" Fíni so 6 hráčmi, nasledujú Švédi s 5 a Rusko so 4. Dvoch draftovaných hráčov má Česká republika.
     
    Prvého picku sa dočkali San Jose Sharks, zo 60. miesta si vybrali centra Dylana Gambrella.

     
    V druhom kole tu máme už štvrtého brankára. Evan Fitzpatrick bol pritom v preddraftovom NHL Central Scouting rebríčku na prvom mieste spomedzi brankárov chytajúcich v Severnej Amerike. Napokon mu patrí 59. miesto, keď si ho vybrali St. Louis Blues.
     
    Aj 55. priečka patrí brankárovi, Pittsburgh Penguins draftuje Švéda Filipa Gustavssona. Fanúšikovia Petra Cehlárika ho určite dobre poznajú, Gustavsson sa v tejto sezóne dostal už aj do seniorskej Luley. Viac je nám ale známy z mládežníckych reprezentácií.
     
    Nasleduje druhý gólman, Tyler Parsons. Američan chytával ostatné dve sezóny v OHL za London Knights, s ktorými v tejto sezóne získal titul v OHL a tiež Memorial Cup CHL. Z 54. pozície po ňom siahlo Calgary Flames.
     
    Druhým českým draftovaným hráčom je opäť obranca, Filip Hronek. Vybral si ho Detroit z 53. miesta. Hronek je odchovancom Hradca Králové, v uplynulej sezóne už sa pozrel aj do seniorskej súťaže.
    Prvý draftovaný brankár Carter Hart

     
    Zo 48. miesta tu máme prvého brankára! Carter Hart ostatné tri roky chytával v Everett Silvertips vo WHL, kde sa stal najlepším brankárom a zároveň brankárom roka CHL. Pamätať si ho môžete tiež z Hlinkovho memoriálu.
     
    Zatiaľ boli teda draftovaní len dvaja Švédi a obaja majú slávnych otcov – v prvom kole bol draftovaný Alex Nylander.
     
    Zo 42. miesta ďalšie slávnejšie meno. Jonathan Dahlén, švédsky útočník a syn Ulfa Dahléna. Ten bol draftovaný v roku 1985 zo siedmeho miesta New Yorkom Rangers. Stanley Cup nikdy nezískal, no má zlato, striebro i bronz zo svetových majstrovstiev a taktiež švédsky titul. Uvidíme, ako sa bude dariť jeho synovi, ktorého draftovala Ottawa Senators.
     
    Po Pascalovi Labergem z 36. miesta tu máme prvého českého hokejistu! Tampa Bay Lightning siahli po obrancovi Liborovi Hájkovi.
    Tampa Bay získala tento výber trejdom Anthonyho deAngela do Arizony. Hájek je odchovancom Komety Brno, uplynulú sezónu už strávil v Saskatoon Blades.
     
    Už tu máme aj oficiálne potvrdenie trejdu. Florida posiela Dmitrija Kulikova a 33. výber v drafte do Buffala výmenou za Marka Pysyka a 38. a 89. výber.
     
    St. Louis Blues si vyberá Jordana Kyroua.
     
    Z 34. miesta počujeme meno ďalšieho Američana, a prvý obranca v tomto kole, Andrew Peeke.
     
    Číslo 33. patrí švédskemu útočníkovi Rasmusovi Asplundovi, po ktorom siahlo Buffalo.
     
    Nasleduje Edmonton Oilers a vyberajú si Tylera Bensona, ktorý sa práve v Edmontone narodil.
     
    Toronto Maple Leafs si vyberá ruského Jegora Korškova. Zatiaľ najstarší hráč na drafte, ročník 1996. Korškov už v druhej sezóne pričuchol ku KHL.
     
    Jim Gregory otvára druhý deň draftu a odovzdáva slovo Torontu.
     
    Druhé kolo by mali začať Toronto Maple Leafs.
     
    Dnešná časť draftu už by mala nabrať oveľa rýchlejší spád. Nebudeme svedkami častých výstupov na pódium, hoci vylúčiť to nemožno. Martin Brodeur práve takú možnosť využil pre oznámenie draftu svojho syna...
    Aj preto sa budeme sústrediť na tie dôležitejšie mená a správy, celkový prehľad draftovaných môžete sledovať v rebríčku na pravej strane, ktorý bude pravidelne aktualizovaný.
     
    V prvom kole draftovalo spomedzi tridsiatich tímov NHL zatiaľ 25, pričom Arizona, Minnesota, Carolina, Boston a Anaheim vyberali dvakrát.
    Spomedzi tímov, ktoré ešte nedraftovali, by malo byť Chicago na rade v druhom kole hneď trikrát, pri 39., 45. a 50. mieste. Neskôr sa dočká aj LA Kings (51.), Pittsburgh (55. a 61.) a San Jose (60.). New York Rangers by malo byť prvý raz na rade až v treťom kole, z 81. miesta.
    Ani tak to však napokon nemusí byť, draft je totiž miestom pre množstvo trejdov, v rámci ktorých sa aj tieto výbery ešte môžu meniť.
     
    Opätovne vás vítam pri sledovaní prenosu z 54. vstupného draftu NHL. Od 16:00 budeme pokračovať jeho 2. kolom.
     
    Prvé kolo 54. vstupného draftu NHL máme za sebou. Čísla jeden a dva si, podľa očakávaní, rozobrali Auston Matthews a Patrik Laine. Z tretieho miesta bol draftovaný, trošku prekvapivo, Pierre-Luc Dubois.

    Druhé až siedme kolo bude nasledovať od 16:00 nášho času. Určite sa dočkáme nejakých českých mien, naši západní susedia do poslednej chvíle živili nádeje na draft Libora Hájka, ktorý figuroval v rebríčkoch na rozmedzí prvého a druhého kola. A dúfame, že budeme počuť tiež slovenské meno.

    Zatiaľ sa s vami lúčim a ďakujem za pozornosť. Vidíme sa o deväť hodín, do čítania!
    V prvom kole bolo draftovaných 12 Američanov, čo je pre USA nový rekord

     
    Kanadský center sa stal jedenástym Kanaďanom na tomto drafte a tak Javorové listy majú po prvý raz v histórii menej draftovaných hráčov ako Amerika. Jakob Chychrun je narodený v USA a preto je počítaný za Američana, hoci v niektorých rebríčkoch ho už berú za Kanaďana, nakoľko túto krajinu reprezentuje.
     
    Posledným hráčom prvého kola je SAM STEEL.
    Kanadský center je už tretím rokom súčasťou Reginy Pats vo WHL. V lete sme ho mohli vidieť aj na Memoriáli Ivana Hlinku.
     
    Prvé kolo draftu uzavrie Anaheim. Bude to už jeho druhý výber.
     
    Boston siahol po centrovi TRENTOVI FREDERICOVI.
    Ďalší americký hráč, čím USA dosiahli historický rekord, keď v prvom kole je už 12. hráčom. 11 ich má Kanada, bude zaujímavé sledovať, či prvé kolo uzavrie niekto z týchto krajín.
    Frederic je opäť menším prekvapením, pretože predpoklady ho posúvali skôr na druhé či tretie kolo.
    Frederic pôsobil v reprezentačnom projekte, s USA získal bronz na tohtoročných majstrovstvách hráčov do 18 rokov.
     
    Nasleduje Boston Bruins. Zaujímavosťou je, že tento trejd získali minulý rok spolu so Seanom Kuralym výmenou brankára Martina Jonesa do San Jose...
     
    Aj na 28. mieste prichádza súrodenec, Washington siaha po LUCASOVI JOHANSENOVI.
    Jeho brat Ryan bol draftovou štvorkou v roku 2010, kedy si ho vybral Columbus, z ktorého ho v priebehu uplynulej sezóny vymenili do Nashvillu. Ryan je však centrom. Lucas je ďalším, avšak iba tretím draftovaným hráčom z WHL. Uplynulé dve sezóny strávil v Kelowne Rockets. V tej prvej, 2014/15, s ňou získal titul WHL.
     
    Tampa Bay to s výberom trochu urýchlila, okamžite oznamujú voľbu 27. miesta, BRETTA HOWDENA.
    Pred šiestimi rokmi bol draftovaný o máličko skôr, z 25. miesta, jeho brat Quinton. Vybrala si ho Florida, v ktorej teraz pôsobí.
    Brett strávil ostatné tri sezóny vo WHL v tíme Moose Jaw Warriors. S Kanadou získal zlato na Hlinkovom memoriáli a v minulej sezóne bronz na majstrovstvách sveta hráčov do osemnásť rokov.
     
    St. Louis Blues obetovali neskorší výber, aby teraz mohli oznámiť výber TAGEA THOMPSONA.
    Pred chvíľou som ho spomínala v súvislosti so synmi známych mien. Jeho otec Brent sa dočkal v roku 1989 v druhom kole, keď si ho z 39. miesta zvolili Los Angeles Kings.
    Tage minulý rok získal zlato na "dorasteneckých" majstrovstvách po tom, čo strávil sezónu v reprezentačnom projekte. Následne sa presunul do univerzitnej ligy, kde hral za Connecticut.
     
    Máme tu oznam trejdu, St. Louis Blues vymieňa 28. výber spolu s číslom 87 Washingtonu za nasledujúci výber číslo 26.
     
    RILEY TUFTE je draftovaný z 25. miesta Dallasom Stars.
    Vysoký útočník je ďalším Američanom, ktorí v prvom kole zatiaľ dominujú. Tufte získal tento rok ocenenie Mr. Hockey Minnesota za najvýnimočnejšieho hráča spomedzi tamojších "high school".
     
    Jones je už siedmym draftovaným hráčom, ktorého otec pôsobil v NHL. Ešte nás ich pár určite čaká, napríklad Tage Thompson, Jonathan Dahlén či Riley Stillman.
    Draft je veľkým dňom nie len pre hráčov, ale aj pre ich rodičov, ktorí prežívajú ešte väčšie emócie než ich synovia

     
    Anaheim Ducks ako 24. výber volí útočníka MAXA JONESA.
    Ďalší s hokejovou minulosťou, jeho otec Brad bol v roku 1984 draftovaný v ôsmom kole zo 156. miesta Winnipegom Jets.
    Jones získal v uplynulej sezóne titul OHL s London Knights. Predtým pôsobil v reprezentačnom projekte, no na majstrovstvách zatiaľ ešte nehral, sčasti práve preto, že play-off OHL sa s nimi prekrýva.
     
    Florida Panthers volí fínskeho útočníka HENRIKA BORGSTRÖMA.
    Borgström bol k dispozícii už na minuloročnom drafte, no nik po ňom nesiahol. v preddraftových rebríčkoch sa neobjavil vyššie ako na 35. mieste, takže je menším prekvapením. Je hráčom Helsínk, pôsobil v Jokerite, no ostatné tri sezóny už strávil v drese mestského rivala HIFK. Budúcu sezónu zamieri do University of Denver.
     
    Nasledovať bude Florida, ktorá potrebuje krídelníka, ktorý dokáže strieľať góly. Američana si nevybrali v prvom kole už od roku 2010.
     
    Číslo 22 patrí Philadelphii. Volí si tentokrát centra, Rusa GERMANA RUBCOVA.
    Druhý ruský útočník na tohoročnom drafte. Uplynulú sezónu odohral v ruskom projekte "osemnástky" v MHL, kde predtým pôsobil v mládežníckom tíme Čechova. Nakoľko tento projektový tím postihol dopingový škandál, na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov sa Rubcov neukázal.
     
    Carolina Hurricanes z 21. miesta vyberajú JULIENA GAUTHIERA.
    V porovnaní s Cholowskim je to so 193 cm a 102 kg riadna korba. Jeho dedko bol kulturistom a jeho strýko bol taktiež postavou ohromným bekom. V roku 1995 si ho z 20. miesta vybrali Calgary Flames.
    Julien dosiaľ pôsobil v QMJHL, vo Val-d'Or Foreurs, s ktorým vo svojej prvej sezóne, 2013/14, získal titul.
     
    Detroit a Cholowski zároveň uzavreli druhú desiatku prvého kola. Po troch hodinách sme sa tak dostali za druhú tretinu večera.
     
    Konečne sa na rad dostáva Detroit Red Wings. Bez veľkých rečí oznamujú výber obrancu DENNISA CHOLOWSKEHO.
    Ďalší zástupca BCHL, ktorý to má v budúcom roku namierené do univerzitnej ligy NCAA. Na pohľad rozhodne ako hokejista, zvlášť obranca, pripravený na NHL. S jeho výškou 183 centimetrov totiž má len 77 kíl...
     
    Brian Bellows pre NBC povedal, že tento draft je preňho vzrušujúcejší ako jeho vlastný. Kieffer sa v rozhovore poďakoval svojej rodine, ktorá má na jeho kariére obrovský podiel.
     
    Nasleduje New York Islanders. Ako 19. tohtoročný výber zaznieva meno KIEFFER BELLOWS.
    Americký útočník je veľmi dobrým korčuliarom a má šikovné ruky. Ďalšie jablko, ktoré nepadlo ďaleko od stromu – jeho otec Brian bol v roku 1982 taktiež draftovaný v prvom kole, už ako dvojka Minnesotou North Stars, z ktorej bol po desiatich rokoch vymenený do Montrealu, s ktorým hneď v prvej sezóne získal Stanley Cup.
     
    Winnipeg si trejdom zaistil práva na LOGANA STANLEYHO.
    Tretí kanadský obranca v rade. Zároveň tretí hráč Windsoru Spitfires v tento večer – predchádzali ho už Sergačov a Brown. Brown má dva metre a na pódiu prevyšuje o hlavu takmer všetkých. Na komisára NHL pozerá skutočne z výšky.
     
    Winnipeg Jets sa tak posunuli o štyri pozície. Majú zrejme zálusk na hráča, ktorý by už ako 22. nemusel byť voľný. Kto to bude?
     
    Avšak je tu trejd. Philadelphia mení nasledujúci výber spolu so 79. výberom za tohoročné čísla 22 a 36 s Winnipegom.
     
    Nasledovať bude Philadelphia Flyers. V predchádzajúcich troch rokoch vždy v prvom kole volili obrancu. Bude tomu tak i teraz?
     
    Chychruna nasleduje ďalší obranca, jeho spoluhráč z reprezentácie, DANTE FABBRO.
    Spolu hrali aj v obrane na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov, no Chychrun nemal veľmi dobrý turnaj. Fabbro nazbieral spomedzi obrancov najviac asistencií (8). S ďalším spoluhráčom z repre, s Tysonom Jostom, si zahral v Penticton Vees. V BCHL mal najviac bodov spomedzi obrancov a stal sa jej najlepším obrancom.
     
    Na pódium sa teda vracajú Coyotes a konečne sa dočkal JAKOB CHYCHRUN.
    Kanadský obranca Sarnie Sting to vie ako vzadu tak i vpredu. Jeho otec Jeff bol draftovaný v roku 1984 v druhom kole ako celková 37. voľba Philadelphiou Flyers.
     
    Gary Bettman sa ospravedlnil za zdržanie a oznamuje trejd. Predmetom výmeny je výber #16, na ktorý čakáme, spolu s Pavlom Daciukom, sa stávajú zodpovednosťou Arizony Coyotes, ktorá Detroitu ponúkla #20 a #53 budúcoročného draftu a tiež Joea Vitaleho.
     
    Nasledovať mal Detroit Red Wings, čas už uplynul, no jeho zástupcovia sa stále nemajú k tomu, aby vyšli na pódium. Zrejme budú meniť svoju voľbu.
     
    Jakob Chychrun bol v preddraftovom rebríčku NHL Central Scouting na 4. priečke. Predbehli ho už Juolevi, McAvoy, Brown, Sergačev, Keller, McLeon, Bean i Jost. Práve naňho sa teraz NBC zameriava, dočká sa Chychrun svojho nového tímu?
     
    Minnesota Wild uzatvára dnešnú prvú polovicu a vyberá si LUKEA KUNINA.
    Dnes už štvrtý americký center, rovnako ako McAvoy pôsobil minulú sezónu v NCAA, na univerzite Wisconsin a spolu získali v roku 2015 zlato na "osemnástkach".
     
    14. výberom draftu NHL je obranca v Bostone dobre známy, CHARLIE McAVOY.
    McAvoy totiž odohral uplynulú sezónu v NCAA za Boston University. S Amerikou získal bronz na juniorskom šampionáte, pred rokom s Osemnástkou zlato.
    McAvoy pre NBC povedal, že je preňho poctou byť draftovaným práve Bostonom, v ktorom pôsobil.
     
    Na pódium prichádzajú predstavitelia Bostonu Bruins.
     
    Carolina Hurricanes si z trinásteho miesta vyberá obrancu JAKEA BEANA.
    Rodák z Calgary odohral ostatné dve sezóny v Calgary Hitmen vo WHL. Medzi obrancami nastrieľal najviac gólov (24). V auguste sme ho mohli vidieť na Hlinkovom memoriáli, kde získal s Kanadou zlato.
     
    Číslom 12 sa stáva kanadský center MICHAEL McLEOD.
    V uplynulých dvoch sezónach pôsobil spolu s už skôr draftovaným Nylanderom v rodnej Mississauge v OHL a neušli mu ani majstrovstvá sveta hráčov do 18 rokov, na ktorých však Kanada medailu nezískala.
     
    Takže o meno neskôr, no na rad sa dostáva New Jersey Devils. Podľa toho čo Diabli potrebujú by sme mali počuť meno ďalšieho útočníka.
     
    11. výberom sa stáva LOGAN BROWN.
    Americký center je spoluhráčom Sergačova z Windsor Spitfires. Na majstrovstvách "dorastencov" získal bronz. Logan v rozhovore pre NBC hovorí o tom, aké je úžasné, že sa dostal práve do Ottawy. Jeho otec Jeff tu totiž pôsobí ako tréner juniorského tímu a celá rodina má k Sens veľmi blízko.
     
    Ottawa mala zrejme pocit, že by im Devils vyfúkli ich voľbu. O koho majú taký záujem?
     
    Nasledovať mali New Jersey Devils, no svoje číslo 11 zamenili s Ottawou Senators za výbery #12 a #80.
     
    Colorado Avalanche uzatvára prvú desiatku voľnou centra TYSONA JOSTA.
    Jeho štýl hry prirovnávajú k Jonathanovi Toewsovi. Kanaďan pôsobil v ostatných troch sezónach v BCHL, v tíme Penticton Vees, kde v uplynulej sezóne bol kapitánom. S céčkom na hrudi viedol aj reprezentáciu do osemnásť rokov, na majstrovstvách nazbieral najviac bodov (15) a stal sa najlepším útočníkom.
     
    Montreal Canadiens si zvolili ďalšieho Európana, ruského obrancu MICHAILA SERGAČOVA.
    Deviatka draftu 2016 sa v uplynulej sezóne z Irbisu Kazaň presunula do OHL do tímu Windsor Spitfires. Nastrieľal tu najviac gólov ako obranca (17) a získal Max Kaminsky Trophy, cenu za najvýnimočnejšieho beka.
     
    Potvrdená je výmena Briana Elliotta, ktorý sa zo St. Louis presunie do Calgary za 35. výber na drafte.
     
    Ôsmym výberom je útočník ALEX NYLANDER.
    Švédsky útočník tak vyrovnal svojho brata Williama, ktorý bol pred dvoma rokmi taktiež draftovaný ako číslo osem – a pôsobí v Toronte Maple Leafs. Ich otec Michael bol draftovaný v roku 1991 v treťom kole ako celkový 59. výber, keď po ňom siahli Hartford Whalers.
    Alexander sa narodil v Calgary, vzhľadom na kariéru jeho otca hokejovo vyrástol v Amerike. V ostatných rokoch ale hrával vo Švédsku, odkiaľ sa až v minulej sezóne presunul späť do zámoria. V OHL pôsobil v tíme Mississauga Steelheads a stal sa nováčikom roka. Na "osemnástkach" bol členom porazeného finalistu, keď Fíni vyprášili Švédov 6:1, pričom Nylander prihrával práve na jediný gól Troch koruniek.
     
    Čas plynie pre "domáce" Buffalo Sabres. No zrejme bude ešte nasledovať trejd, NBC hovorí o Brianovi Elliottovi pre Calgary Flames.
     
    Američania tak vyrovnali Fínov, keď už zvolili troch ich hráčov. V prvej sedmičke je okrem nich jediný Kanaďan.
     
    Číslo sedem predstavili Arizona Coyotes. Vyberajú si centra CLAYTONA KELLERA.
    Americký útočník bol súčasťou reprezentačného projektu. Uplynulú sezónu zakončil bronzom na majstrovstvách hráčov do 18 rokov, kde sa stal najužitočnejším hráčom, dostal sa do All-Star tímu a mal tiež najviac asistencií.
     
    Ďalšiu päťku načína Calgary Flames. Ich generálny manažér vyslovil veľmi známe meno, šiestym výberom pre rok 2016 je MATTHEW TKACHUK.
    Tkachuk je spoluhráčom Olliho Juoleviho v London Knights. Na juniorskom šampionáte získal bronz. Než zišiel z tribúny dolu schodmi na pódium, objal ho ako posledný z rodiny jeho otec Keith, ktorý vyslovil, že je naňho veľmi hrdý.
     
    Draft 2016 sa tak pre Fínov stal najúspešnejším v doterajšej histórii. Doteraz to bol rok 2002, kedy ako druhé v poradí zaznelo meno brankára Kariho Lehtonena a neskôr ako štvrté Joniho Pitkänena.
     
    Je tu prvý obranca! Fíni majú v prvom kole zatiaľ ohromnú prevahu, päťkou sa totiž stáva OLLI JUOLEVI!
    Prvý výber Vancouveru Canucks odohral uplynulú sezónu v OHL, za London Knights, s ktorými ligu vyhral. Zároveň získal tiež zlato na juniorskom šampionáte, kde mal ako obranca najviac asistencií (9).
    Jesse Puljujärvi, štvorka tohtoročného draftu, je večne vysmiaty chlapec

     
    JESSE PULJUJÄRVI teda nasleduje ako štvrtý a pripojí sa tak k organizácii Edmontonu Oilers.
    Fínsky krídelník, ktorý sa narodil vo Švédsku, je odchovancom Tornia, ktoré leží na hraniciach týchto dvoch krajín. Neskôr už prešiel do väčšej organizácie, neďalekého Kärpät Oulu, za ktorý až doposiaľ hrával.
     
    A máme tu prvé veľké prekvapenie! Trojkou draftu 2016 sa stáva PIERRE-LUC DUBOIS!
    Columbus si vyberá útočníka, ktorý vie hrať ako krídlo tak i centra. Nepotvrdili sa tak ani očakávania, podľa ktorých by sa v prvej päťke nemusel objaviť Kanaďan – Dubois, napriek tomu, že má aj americké občianstvo, reprezentuje Kanadu.
     
    Prvotné očakávania sa potvrdili, nasledujú ale ďalšie zaujímavé. Bude Laineho nasledovať jeho krajan?
     
    Dvojkou 54. vstupného draftu NHL sa stáva PATRIK LAINE!
    Podľa očakávaní nasleduje fínsky krídelník, ktorý má za sebou ohromnú sezónu. Zlato s reprezentačnou dvadsiatkou, striebro so seniorským tímom. Zlato s osemnástkou zmeškal len preto, že bol zaneprázdnený v klube – s Tappara Tampere získal titul vo fínskej Liige.
     
    Na pódiu už sa pripravuje Winnipeg Jets.
     
    A už tu máme "trade alert"! A dokonca hneď dve výmeny. Predmetom prvej je presun Andrewa Shawa z Chicaga do Montrealu za dve voľby v druhom kole tohoročného draftu (39. a 45.). Tou druhou je Lars Eller, ktorý z Montrealu mieri do Washingtonu za dve voľby v druhom kole draftu – jedna v roku 2017, jedna v 2018.
    Jednotkou draftu sa stal Auston Matthews

     
    Draftovou jednotkou NHL pre rok 2016 sa stáva AUSTON MATTHEWS!
    Americký center odohral uplynulú sezónu vo švajčiarskom ZSC Lions, kam sa presunul po dvoch rokoch v reprezentačnom projekte USNTDP. Chcel totiž hrávať medzi seniormi, aby sa na NHL lepšie pripravil.
     
    Napätie vo First Niagara Center rastie, Auston Matthews si hryzie pery. Na pódium prichádzajú predstavitelia Toronta.
     
    Slovo Bettman odovzdal zástupcom Toronto Maple Leafs, ktoré predstaví svoju voľbu draftovej jednotky. Naposledy Toronto vyberalo ako prvé pred viac než tridsiatimi rokmi – v roku 1985 volilo Wendela Clarka.
     
    Halou sa ozýva bučanie. Za pultík s mikrofónom sa totiž postavil komisár NHL Gary Bettman, aby oficiálne otvoril draft NHL. Poďakoval sa za "energické privítanie".
     
    Ešte raz vás vítam pri sledovaní prenosu zo vstupného draftu NHL 2016. Dnes v noci začína prvým kolom.
     
    Tímy NHL však vyberajú zo všetkých hráčov dokopy, bez ohľadu na to, či hrajú v Európe či v Amerike. Pre lepší prehľad tak pridávame aj poradie tých najlepších z oboch kontinentov. Rebríček zostavovala jedna z popredných organizácií nesúcich názov ISS Hockey.

    Rebríček TOP 10 hráčov podľa ISS Hockey:

    1. Auston Matthews (USA)
    2. Patrik Laine (FIN)
    3. Jesse Puljujärvi (FIN)
    4. Matthew Tkachuck (USA)
    5. Pierre-Luc Dubois (CAN)
    6. Alexander Nylander (SWE)
    7. Logan Brown (USA)
    8. Jakob Chychrun (KAN)
    9. Tyson Jost (KAN)
    10. Michail Sergačev (RUS)
     
    Centrálny skauting NHL uvádza osobitne aj brankárov. Rovnako sú rozdelených na tých, ktorí chytajú v európskych kluboch, a tých, ktorí chytajú v Severnej Amerike.

    Najlepší brankári zo Severnej Ameriky podľa NHL Central Scouting:

    1. Evan Fitzpatrick (CAN)
    2. Carter Hart (CAN)
    3. Tyler Parsons (USA)

    Najlepší brankári z Európy podľa NHL Central Scouting:

    1. Filip Gustavsson (SWE)
    2. Daniel Marmenlind (SWE)
    3. Veini Vehvilainen (FIN)
    --------------------------------------------
    17. Dávid Hrenák (SVK)
     
    Každoročne draftu predchádza množstvo sledovania, skauti už dokážu hráčov odhadnúť aj na základe správania sa na striedačke. Výsledkom sú aj rebríčky nejlepších hráčov vhodných pre výber. Za najprestížnejší je považovaný ten od Centrálneho skautingu NHL, ktorý zostavuje dva rebríčky Jeden predstavuje najlepších hráčov pôsobiacich v Európe, druhý tých najlepších hrajúcich v Severnej Amerike. Tu je ich prehľad.

    Poradie hráčov zo Severnej Ameriky podľa NHL Central Scouting:

    1. Pierre-Luc Dubois (CAN)
    2. Matthew Tkachuck (USA)
    3. Alexander Nylander (SWE)
    4. Jakob Chychrun (CAN)
    5. Olli Juolevi (FIN)
    6. Charlie McAvoy (USA)
    7. Logan Brown (USA)
    8. Michail Sergačev (RUS)
    9. Clayton Keller (USA)
    10. Kieffer Bellows (USA)
    11. Luke Kinin (USA)
    12. Julien Gauthier (CAN)
    13. Michael McLeod (CAN)
    14. Max Jones (USA)
    15. Jake Bean (CAN)
    16. Tyson Jost (CAN)
    17. Riely Tufte (USA)
    18. Dante Frabbro (CAN)
    19. Logan Stanley (CAN)
    20. Tage Thompson (USA)
    21. Alex DeBrincat (USA)
    22. Brett Howden (CAN)
    23. Dennis Cholowski (CAN)
    24. Tyler Benson (CAN)
    25. Boris Katchouk (CAN)
    26. Lucas Johansen (CAN)
    27. Kale Clague (CAN)
    28. Pascal Laberge (CAN)
    29. Vitalij Abramov (RUS)
    30. Sam Steel (CAN)
    --------------------------------------------

    Poradie hráčov z Európy podľa NHL Central Scouting:

    1. Auston Matthews (USA)
    2. Patrik Laine (FIN)
    3. Jesse Puljujärvi (FIN)
    4. Rasmus Asplund (SWE)
    5. German Rubcov (RUS)
    6. Carl Grundström (SWE)
    7. Jegor Korškov (RUS)
    8. Filip Hronek (CZE)
    9. Henrik Borgström (FIN)
    10. Linus Lindström (SWE)
    11. Jonathan Dahlén (SWE)
    12. Jacob Moverare (SWE)
    13. Otto Mäkinen (FIN)
    14. Artur Kajumov (RUS)
    15. Lucas Carlsson (SWE)
    16. Jacob Cederholm (SWE)
    17. Jesper Bratt (SWE)
    18. Oskar Steen (SWE)
    19. Eetu Tuulola (FIN)
    20. Janne Kuokkanen (FIN)
    21. Aapeli Räsänen (FIN)
    22. Kasper Björkqvist (FIN)
    23. Igor Svyrev (RUS)
    24. Andrej Svetlakov (RUS)
    25. Oleg Sosunov (RUS)
    26. Mathias From (DEN)
    27. Joona Koppanen (FIN)
    28. Otto Koivula (FIN)
    29. Daniel Kurovský (CZE)
    30. Ondřej Najman (CZE)
    ------------------------------------------------
    74. Filip Lešťan (SVK)
    116. Samuel Solenský (SVK)
    122. Michal Roman (SVK)
    129. Peter Bjalončík (SVK)
    130. Martin Krempaský (SVK)
    131. Juraj Šiška (SVK)
    137. Denis Pätoprstý (SVK)
    141. Andrej Hatala (SVK)
    145. Marek Švarc (SVK)
    147. Šimon Trnavský (SVK)
    148. Boris Sádecký (SVK)
    149. Jakub Meliško (SVK)
    Auston Matthews - predpokladaná jednotka draftu NHL 2016

     
    Noví majitelia volieb v prvom kole
    Pôvodne má v prvom kole právo voľby všetkých 30 tímov NHL. Avšak po rôznych výmenách v priebehu nielen tejto sezóny sa niektoré z nich v prvom kole k voľbe ani nedostanú. Je pravdepodobné, že aj v priebehu draftu budú výmeny pokračovať a poradím to ešte zamieša.

    Pikoška na záver – voľba v treťom kole, celkove 76. v poradí, prešla už v rámci výmen cez šesť tímov. Bude teda zaujímavé sledovať, aký hráč tu bude vybraný.
     
    Priebeh draftu
    To nejzaujímavejšie je na programe v noci z piatka na sobotu od 1:00 nášho času. Ide o prvé kolo draftu, v ktorom sa vyberá 30 najlepších mladíkov podľa jednotlivých tímov. Zástupcovia všetkých tímov, ktoré vlastnia voľby v prvom kole, vystúpia vždy na pódium a oznámia, ktorého hráča si vybrali. Pokiaľ bude daný hráč prítomný, čo je hádam až nepredstaviteľné, aby nebol, oblečie si na pódiu po prvý raz dres svojho nového majiteľa.

    Pokračovanie od druhého až po siedme kolo je na programe v sobotu, od 16:00 nášho času. Tieto výbery už prebiehajú oveľa rýchlejšie, zástupcovia tímov totiž sedia len pri svojich stoloch a oznamujú, koho si vybrali. Žiadne ceremónie, obliekanie dresov, či pózovanie pre fotografie.
     
    Miesto činu – First Niagara Center, Buffalo
    Tohtoročný vstupný draft NHL hostí buffalské First Niagara Center. Do arény, ktorá bola otvorená v roku 1996, sa zmestí pri hokejových zápasoch 18 690 divákov. Počas basketbalových zápasov sa ale kapacita dá navýšiť až na 19 200 divákov.
    Toronto bude voliť ako prvé

     
    Lotéria pred draftom
    Tímy, ktoré nepostúpili do play-off, mali určitú šancu na zisk výberu prvého miesta. Pred aprílovou lotériou malo najväčšiu, dvadsaťpercentnú šancu, Toronto. Napokon sa to v lotérii potvrdilo a Maple Leafs budú vyberať draftovú jednotku.

    Radosť zavládla vo Winnipegu. Pôvodne mali Jets šancu na draftovú šestku, lotéria im ale prisúdila už druhé miesto. Ak sa potvrdia predpoklady a jednotkou sa stane americký center Auston Matthews, Winnipeg bude môcť získať jedného z Fínov, ktorí zvádzajú v preddraftových rebríčkoch boj o druhú pozíciu – Patrika Laineho alebo Jesseho Puljujärviho.
    Najlepší mladíci sa už akcie nemôžu dočkať

     
    Dámy a páni, zdravíme vás pri textovom prenose zo vstupného draftu NHL 2016! Celkove 211 mladých hokejistov se v ňom priblíži svojmu snu hrať v najslávnejšej hokejovej súťaži na svete. Prenosom vás bude sprevádzať už tradične nadšenec mládežníckeho hokeja, Dominika Haršáni Handzušová. Prajeme príjemné sledovanie!
     
    Vítame vás pri on-line prenose. Udalosť sa začína o 01:00.

    Dominika Haršáni Handzušová

    PREHĽAD DRAFTOVANÝCH HRÁČOV:

    1. kolo
    1. Auston Matthews (TOR)
    2. Patrik Laine (WIN)
    3. Pierre-Luc Dubois (CLS)
    4. Jesse Puljujärvi (EDM)
    5. Olli Juolevi (VAN)
    6. Matthew Tkachuk (CGY)
    7. Clayton Keller (ARI)
    8. Alexander Nylander (BUF)
    9. Michail Sergačov (MTL)
    10. Tyson Jost (COL)
    11. Logan Brown (OTT)
    12. Michael McLeod (NJD)
    13. Jake Bean (CAR)
    14. Charlie McAvoy (BOS)
    15. Luke Kunin (MIN)
    16. Jakob Chychrun (ARI)
    17. Dante Fabbro (NSH)
    18. Logan Stanley (WIN)
    19. Kieffer Bellows (NYI)
    20. Dennis Cholowski (DET)
    21. Julien Gauthier (CAR)
    22. German Rubcov (PHI)
    23. Henrik Borgström (FLA)
    24. Max Jones (ANA)
    25. Riley Tufte (DAL)
    26. Tage Thompson (STL)
    27. Brett Howden (TBL)
    28. Lucas Johansen (WSH)
    29. Trent Frederic (BOS)
    30. Sam Steel (ANA)
    2. kolo
    31. Jegor Korškov (TOR)
    32. Tyler Benson (EDM)
    33. Rasmus Asplund (BUF)
    34. Andrew Peeke (CLS)
    35. Jordan Kyrou (STL)
    36. Pascal Laberge (PHI)
    37. Libor Hájek (TBL)
    38. Adam Mascherin (FLA)
    39. Alex DeBrincat (CHI)
    40. Cameron Morrison (COL)
    41. Nathan Bastian (NJD)
    42. Jonathan Dahlén (OTT)
    43. Janne Kuokkanen (CAR)
    44. Boris Katchouk (TBL)
    45. Chad Krys (CHI)
    46. Givani Smith (DET)
    47. Samuel Girard (NSH)
    48. Carter Hart (PHI)
    49. Ryan Lindgren (BOS)
    50. Artur Kajumov (CHI)
    51. Kale Clague (LAK)
    52. Wade Allison (PHI)
    53. Filip Hronek (DET)
    54. Tyler Parsons (CGY)
    55. Filip Gustavsson (PIT)
    56. Dillon Dubé (CGY)
    57. Carl Grundström (TOR)
    58. Taylor Raddysh (TBL)
    59. Evan Fitzpatrick (STL)
    60. Dylan Gambrell (SJS)
    61. Kasper Björkqvist (PIT)
    3. kolo
    62. Joseph Woll (TOR)
    63. Markus Niemeläinen (EDM)
    64. William Lockwood (VAN)
    65. Vitalij Abramov (CLS)
    66. Adam Fox (CGY)
    67. Matt Filipe (CAR)
    68. Cam Dineen (ARI)
    69. Cliff Pu (BUF)
    70. William Bitten (MTL)
    71. Josh Anderson (COL)
    72. James Greenway (TOR)
    73. Joey Anderson (NJD)
    74. Hudson Elynuik (CAR)
    75. Jack LaFontaine (CAR)
    76. Rem Pitlick (NSH)
    77. Connor Hall (PIT)
    78. Frédéric Allard (NSH)
    79. Luke Green (WIN)
    80. Brandon Gignac (NJD)
    81. Sean Day (NYR)
    82. Carsen Twarynski (PHI)
    83. Wouter Peeters (CHI)
    84. Matthew Cairns (EDM)
    85. Josh Mahura (ANA)
    86. Casey Fitzgerald (BUF)
    87. Garrett Pilon (WSH)
    88. Connor Ingram (TBL)
    89. Linus Nässén (FLA)
    90. Fredrik Karlström (DAL)
    91. Filip Berglund (EDM)
    4. kolo
    92. Adam Brooks (TOR)
    93. Jack Kopacka (ANA)
    94. Jonathan Ang (FLA)
    95. Anatolij Golyšev (NYI)
    96. Linus Lindström (CGY)
    97. Jacob Cederholm (WIN)
    98. Tarmo Reunanen (NYR)
    99. Brett Murray (BUF)
    100. Victor Mete (MTL)
    101. Keaton Middleton (TOR)
    102. Michail Malcev (NJD)
    103. Todd Burgess (OTT)
    104. Max Zimmer (CAR)
    105. Evan Cormier (NJD)
    106. Brandon Duhaime (MIN)
    107. Alfons Malmström (DET)
    108. Hardy Häman Aktell (NSH)
    109. Connor Bunnaman (PHI)
    110. Lucas Carlsson (CHI)
    111. Noah Gregor (SJS)
    112. Jacob Moverare (LAK)
    113. Nathan Noel (CHI)
    114. Riley Stillman (FLA)
    115. Alex Dostie (ANA)
    116. Rhett Gardner (DAL)
    117. Damien Riat (WSH)
    118. Ross Colton (TBL)
    119. Tanner Kaspick (STL)
    120. Otto Koivula (NYI)
    121. Ryan Jones (PIT)
    5. kolo
    122. Vladimir Bobyľov (TOR)
    123. Dylan Wells (EDM)
    124. Casey Staum (MTL)
    125. Nolan Stevens (STL)
    126. Mitchell Mattson (CGY)
    127. Jordy Stallard (WIN)
    128. Colton Point (DAL)
    129. Philip Nyberg (BUF)
    130. Vojtech Budík (BUF)
    131. Adam Werner (COL)
    132. Jegor Rykov (NJD)
    133. Max Lajoie (OTT)
    134. Jeremy Helvig (CAR)
    135. Joona Koppanen (BOS)
    136. Cameron Clarke (BOS)
    137. Jordan Sambrook (DET)
    138. Patrick Harper (NSH)
    139. Linus Hogberg (FLA)
    140. Cole Candella (VAN)
    141. Tim Gettinger (NYR)
    142. Michael Eyssimont (LAK)
    143. Mathias From (CHI)
    144. Conner Bleackley (STL)
    145. Beck Malenstyn (WSH)
    146. Nicholas Caamano (DAL)
    147. Axel Jonsson Fjällby (WSH)
    148. Christopher Paquette (TBL)
    149. Graham McPhee (EDM)
    150. Manuel Wiederer (SJS)
    151. Niclas Almari (PIT)
    6. kolo
    152. Jack Walker (TOR)
    153. Aapeli Räsänen (EDM)
    154. Jakob Stukel (VAN)
    155. Peter Thome (CLS)
    156. Eetu Tuulola (CGY)
    157. Michail Berdin (WIN)
    158. Patrick Kudla (ARI)
    159. Brandon Hagel (BUF)
    160. Michael Pezzetta (CGY)
    161. Nathan Clurman (COL)
    162. Jesper Bratt (NJD)
    163. Markus Nurmi (OTT)
    164. Noah Carroll (CAR)
    165. Oskar Steen (BOS)
    166. Matthew Phillips (CGY)
    167. Filip Larsson (DET)
    168. Konstantin Volkov (NSH)
    169. Tanner Laczynski (PHI)
    170. Collin Adams (NYI)
    171. Gabriel Fontaine (NYR)
    172. Anthony Salinitri (PHI)
    173. Blake Hillman (CHI)
    174. Tyler Wall (NYR)
    175. Maxim Mamin (FLA)
    176. Jakob Stenqvist (DAL)
    177. Chase Priskie (WSH)
    178. Oleg Sosunov (TBL)
    179. Nicolas Mattinen (TOR)
    180. Mark Shoemaker (SJS)
    181. Joseph Masonius (PIT)
    7. kolo
    182. Nikolaj Čebykin (TOR)
    183. Vincent Desharnais (EDM)
    184. Rodrigo Abols (VAN)
    185. Calvin Thürkauf (CLS)
    186. Stepan Falkovský (CGY)
    187. Arvid Henrikson (MTL)
    188. Dean Stewart (ARI)
    189. Austin Osmanski (BUF)
    190. Vasilij Glotov (BUF)
    191. Travis Barron (COL)
    192. Jeremy Davies (NJD)
    193. Nick Pastujov (NYI)
    194. Brett McKenzie (VAN)
    195. Benjamin Finkelstein (FLA)
    196. Dmitrij Sokolov (MIN)
    197. Mattias Elfström (DET)
    198. Adam Smith (NSH)
    199. David Bernhardt (PHI)
    200. David Quenneville (NYI)
    201. Ty Ronning (NYR)
    202. Jacob Friend (LAK)
    203. Jake Ryczek (CHI)
    204. Braydyn Chizen (MIN)
    205. Tyler Soy (ANA)
    206. Otto Somppi (TBL)
    207. Dmitrij Zajcev (WSH)
    208. Ryan Lohin (TBL)
    209. Nikolaj Krag Christensen (STL)
    210. Joachim Blichfeld (SJS)
    211. Filip Helt (STL)