Švajčiarsko – Francúzsko 0:0 (kon.) | Rumunsko – Albánsko 0:1 (kon.)
koniec
Švajčiarsko
0:0 (0:0)
Francúzsko
Nedeľa 19.06.2016, 21:00 • Stade Pierre Mauroy, Lille, Francúzsko • Majstrovstvá Európy • Skupina A
Predzápasové kurzy
     
    Tak a je dobojované. Zápas sa skončil bezgólovou remízou, ktorá obom mužstvách zabezpečila priamy postup do vyraďovacej fázy. Švajčiari sa po zápase nachádzajú na 2.mieste, Galský kohút na 1.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (22:49:01)
     
    90+2
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Pokiaľ sa už nič vážnejšie nestane, tak Francúzsko a Švajčiarsko postúpia do ďalšej fázy turnaja.

     
    90
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 2 minúty!
     
    89
    Zápas sa už iba dohráva. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
     
    87
    Exekútor Dimitri Payet však trafil v múre spoluhráča Moussu Sissoka, ktorý zabránil ohrozeniu švajčiarskeho gólmana. Ten mieril k opačnej žrdi a pravdepodobne by z toho bol aj gól.
     
    86
    Fabian Schär sa teraz previnil nedovolenou hrou rukou a Francúzsko bude mať výhodu priameho voľného kopu spoza pokutového územia. Toto je veľká šanca pre Dimitriho Payeta na otvorenie skóre.
     
    85
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Admir Mehmedi, prichádza Michael Lang.
     
    84
    V tesnom ofsajde sa teraz ocitol Blerim Džemaili, ktorý nesúhlasí s asistentom rozhodcu, ale ten mal pravdu. Lopta pre Francúzsko.
     
    83
    Do hry sa už chystá Michael Lang, ktorý ešte dostáva posledné taktické pokyny od svojho trénera.
     
    82
    Laurent Koscielny (Francúzsko) bol neskoro v súboji s kapitánom súpera Stephanom Lichtsteinerom, ktorého nedovolene poslal k zemi a od hlavného rozhodcu videl aj žltú kartu.
     
    81
    Pekná strela Payeta! Čerstvý hráč na ihrisku to skúšal spoza pokutového územia, ale strela mu príliš nesadla. Napriek tomu mala celkom dobrý smer a len tesne minula švajčiarsku bránu. Nasledovať bude kop od Sommerovej svätyne.
     
    79
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Gelson Fernandes.
     
    78
    Švajčiarsko dnes ešte nevystrelilo na bránu Huga Llorisa, ktorý mal v tomto stretnutí dosiaľ len minimum práce. Naopak Yann Sommer bol priamo ohrozený hneď štyrikrát, a to hneď v úvodnej 20-minútovke.
     
    77
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Blaise Matuidi.
    76. Dimitri Payet (FRA)
     
    76
    Obrovská šanca Francúzska! Tak toto bol smrtiaci protiútok domáceho mužstva, ktorý potiahol Moussa Sissoko po pravej strane a keď už sa zdalo, že preváhal ten správny moment na prihrávku pred bránu, tak potom to prišlo. Nadýchaným centrom našiel v druhej vlne nabiehajúceho spoluhráča Dimitriho Payeta, ktorý strelou z voleja trafil brvno švajčiarskej brány! Lopta sa ešte odrazila tesne pred čiaru a nakoniec ju jeden z obrancov odkopol do bezpečia!
     
    75
    Striedanie v tíme Švajčiarsko: z ihriska odchádza Breel Embolo, prichádza Haris Seferović.
     
    74
    Faulom sa prezentoval Admir Mehmedi, ktorý nedovolene poslal k zemi Adila Ramiho. Voľný kop v strede poľa pre Francúzsko.
     
    73
    Diváci na štadióne v Lille začínajú pískať a vôbec sa im nepáči predvedená hra ani jedného z tímov. Skutočne je to veľmi pasívne, ale nerozhodný výsledok vyhovuje aj Francúzsku, aj Švajčiarsku.
     
    72
    Hluchá časť zápasu stále pokračuje a na ihrisku sa nedeje nič dôležité. Ani jedno z mužstiev sa príliš nehrnie dopredu a snaží sa hrať zo zabezpečenej obrany.
     
    71
    Stopér Fabian Schär hľadal dlhou prihrávkou vpredu spoluhráča Admira Mehmediho, ale vôbec to nebolo presné a lopta nakoniec skončila za postrannou čiarou. Vhadzovanie pre Francúzsko.
     
    70
    Do konca stretnutia ostáva približne 20 minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť gól alebo budeme svedkami bezgólovej remízy?
     
    68
    Francúzsko sa drží v rohu ihriska a nevie sa odtiaľ dostať. Švajčiari veľmi dobre bránia a nepúšťajú súpera do streleckých pozícií.
     
    67
    Ani jedno z mužstiev v druhom polčase nič extra nepredviedlo a diváci na štadióne Stade Pierre Mauroy v Lille sa taktiež prispôsobili, keď už nevytvárajú takú búrlivú atmosféru ako v úvodnej 45-minútovke.
     
    66
    Útočník Breel Embolo ostal ležať na zemi po tvrdom súboji s Laurentom Koscielnym. Hra je prerušená, tak snáď to nebude nič vážne a bude môcť pokračovať v ďalšom priebehu stretnutia.
     
    65
    Nakoniec z toho bol nepodarený roh, ktorý letel poza bránkovú čiaru mimo brány. Nasledovať bude kop od Llorisovej svätyne.
     
    64
    Pri rohovej zástavke v dobrom súboji zabojoval Blerim Džemaili, ktorý získal pre svoje mužstvo rohový kop. Ten už beží rozohrať Xherdan Shaqiri.

     
    63
    Striedanie v tíme Francúzsko: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Dimitri Payet.
     
    62
    Švajčiarsko úspešne kombinuje na útočnej polovici ihriska, ale moc sa dopredu nehrnie a loptu na svojich kopačkách radšej podrží.
     
    61
    Do hry sa už chystá Dimitri Payet, ktorý za postrannou čiarou netrpezlivo čaká na ďalšie prerušenie hry, aby do nej mohol zasiahnuť.
     
    60
    Už máme za sebou hodinu hry a stav skóre sa stále nemenil. Druhý polčas lepšie začali Švajčiari, ale tí už poľavili zo svojho vysokého tempa a hra sa začína vyrovnávať.
     
    58
    Bacary Sagna na svojej pravej strane zastavil rodiaci sa útok súpera a bude z toho iba vhadzovanie pre Švajčiarsko.
     
    57
    Nedovolený zákrok Breela Embola v strede poľa na Paula Pogbu. Voľný kop pre Francúzsko.
    56. Antoine Griezmann (FRA)
     
    56
    Veľká šanca Francúzska! Paul Pogba natiahol na seba hneď štyroch protihráčov a prihral spoluhráčovi Antoinemu Griezmannovi. Ten si narazil loptu s Andrém-Pierrom Gignacom a následnou prudkou strelou do stredu brány vyskúšal pozornosť švajčiarskeho brankára Yanna Sommera. Ten radšej tento pokus vyrazil a bude z toho rohový kop!
     
    55
    Antoine Griezmann sa rútil do šance cez stred, ale čistým spôsobom ho zastavil Valon Behrami. Stala sa však málo vídaná vec, keď lopta praskla a nedalo sa pokračovať v hre. Tá už bola vymenená za novú a rozhodca ju už zapojil do hry.
     
    54
    Protiútok vedený Moussom Sissokom bol zakončený Andrém-Pierrom Gignacom iba strelou do stredu brány, kde stál pripravený brankár Yann Sommer, ktorý nemal žiaden problém.
     
    53
    Krajina galského kohúta v druhom polčase zatiaľ nič nepredviedla, pretože sa k lopte ani len nedostala. Švajčiari sú oveľa aktívnejší a približujú sa k bráne Huga Llorisa.
     
    52
    V jasnom ofsajde sa ocitol Ricardo Rodríguez, ktorý sa nestihol vrátiť po zahraní rohového kopu. Lopta pre Francúzsko.
     
    51
    Švajčiari si prihrávajú loptu v strede poľa a nevedia sa dostať cez poliacu čiaru, kde výborne operujú francúzsky útočníci.

     
    50
    Tí ale urobili chybu v rozohrávke a musia sa brániť. Francúzsko vytvorilo na vlastnej polovici ihriska hustý obranný blok, ktorý je veľmi pozorný a koncentrovaný.
     
    49
    Jeho center do ohňa však nenašiel žiadneho zo spoluhráčov, a tak sa lopty zmocnili Fracnúzi, ktorí vyrážajú dopredu.
     
    48
    Xherdan Shaqiri sa predieral dopredu cez pravú stranu a nakoniec pre svoje mužstvo vybojoval rohový kop, ktorý už sám beží rozohrať.
     
    47
    Peknú akciu Švajčiarov viedol po pravej strane Breel Embolo, ale jeho prihrávku pred bránu zastavil stopér Laurent Koscielny. Ten loptu pätičkou vykopol do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 56% – 44%
    Strely (celkom): 6-8
    Strely (na bránu): 0-2
    Rohové kopy: 2-9
    Fauly: 5-7
    Žlté karty: 0-1
    Červené karty: 0-0
     
    Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Francúzska, ktorí boli aktívnejší a mali bližšie ku gólu, ale nedokázali sa presadiť. Ku koncu úvodnej 45-minútovky Švajčiari zabrali, lenže ani im sa nepodarilo skórovať. Podarí sa niektorému z tímov streliť gól alebo budeme svedkami bezgólovej remízy? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 22:02.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Francúzsko sa ešte snaží streliť gól z poslednej útočnej akcie, ale pravdepodobne to nestihne, pretože času je už skutočne veľmi málo.
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase je 1 minúta!
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    42
    Antoine Griezmann hľadal dlhou prihrávkou spoluhráča Andrého-Pierra Gignaca, ale nakoniec to bolo pridlhé. Pri lopte bol ako prvý brankár Yann Sommer, ktorý ju radšej odkopol do bezpečia.
     
    41
    Nedovoleným zákrokom v strede poľa sa prezentoval Blerim Džemaili, ktorý zastavil rodiacu sa akciu domáceho mužstva. Voľný kop pre Francúzsko.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?
     
    39
    Záver prvého dejstva sa hrá v kľudnejšom tempe ako na jeho začiatku. Útočné akcie oboch mužstiev sú oveľa viac pripravované a predchádza im množstvo prihrávok.
     
    38
    Paul Pogba poriadne potiahol za dres Granita Xhaku, ktorému roztrhol dres. Ten musí opustiť hraciu plochu, aby si dal nový a až potom môže opäť zasiahnuť do hry.
     
    37
    Aktuálne sú pri lopte domáci hráči, ktorí obliehajú pokutové územie Švajčiarov a neustále posielajú nebezpečné centre do vápna, kde hľadajú najmä Andrého-Pierra Gignaca, ale aj Antoineho Griezmanna.

     
    36
    Kingsley Coman sa predieral dopredu cez pravú stranu, ale bol dvoma protihráčmi nedovolene poslaný k zemi. Voľný kop pre Francúzsko.
     
    35
    V súbežne hranom zápase medzi Rumunskom a Albánskom je taktiež bezgólový stav, čo vyhovuje Švajčiarsku, ktoré by v takomto prípade postupovalo z druhého miesta.
     
    34
    Francúzi robia jednu chybu za druhou v prechodovej fáze a nevedia sa vymaniť z tlaku súpera. Ten je dominantný na lopte, ale vôbec sa nevie dostať k priamemu ohrozeniu brankára Huga Llorisa.
     
    33
    Švajčiarsko úspešne kombinuje na útočnej polovici ihriska. Čaká sa na finálnu prihrávku, ale tá však zatiaľ neprichádza.
     
    32
    Švajčiari sú aktívnejší v posledných minútach zápasu a nechcú pustiť súpera k lopte. To sa im darí, ale ešte to neskúsili strelecky.
     
    30
    Už máme za sebou polhodinu hry a stav skóre sa stále nemenil. Dosiaľ sme videli hneď niekoľko gólových šancí Francúzov, ale ani jedna z nich nebola premenená.
     
    29
    Exekútor Xherdan Shaqiri však poslal loptu na prednú tyč, kde bol pripravený stopér Adil Rami, ktorý ju poslal do bezpečia.
     
    28
    Breel Embolo sa predral do pokutového územia cez pravú stranu po peknej kombinácii spolu s jeho spoluhráčmi, ale jeho následnú strelu zblokoval Laurent Koscielny. Švajčiarsko bude zahrávať rohový kop.
     
    27
    Kapitán Švajčiarov Stephan Lichsteiner si počínal nedovolene proti Kingsleymu Comanovi pri postrannej čiare. Lopta pre Francúzsko.

     
    26
    Aj tentoraz vyletela noha jedného z Francúzov príliš vysoko, keď Paul Pogba dočahoval loptu vo vzduchu a takmer trafil aj protihráča. Voľný kop pre Švajčiarsko.
     
    25
    Adil Rami (Francúzsko) chcel nožničkami zakončiť akciu svojho mužstva po rohovom kope, ale nepríjemne trafil do hlavy Admira Mehmediho. Zaslúžená žltá karta.
     
    24
    Francúzsko vybojovalo rohový kop, ktorý už bol rozohraný. Nakoniec z toho však nič nebolo, pretože Fabian Schär odvrátil loptu do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    23
    Nakoniec z toho nič nebolo a Francúzsko sa rúti do protiútoku, ktorý vedie Kingsley Coman. Ten teraz hľadal pred bránou spoluhráča Antoineho Griezmanna, ale svoj center pretiahol a zahnal ho do rohu ihriska.
     
    22
    Adil Rami si v súboji pri postrannej čiare pomáhal rukami, a tak budú Švajčiari zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    21
    K strele spoza vápna sa odhodlal Admir Mehmedi, ale jeho pokus pravačkou nenašiel priestor medzi troma žrďami brankára Huga Llorisa. Kop od brány.
     
    20
    STRELY CELKOM: 2-5
    STRELY NA BRÁNU: 0-2

    Streleckú prevahu majú zatiaľ Francúzi, ktorí hrajú skutočne veľmi ofenzívne.
     
    19
    DRŽANIE LOPTY: 52% – 48%

    Územnú prevahu zatiaľ nemá ani jedno z mužstiev.
    18. Paul Pogba (FRA)
     
    18
    Obrovská šanca Francúzska! A do tretice v tom bola hviezda Juventusu Turín, ktorá mohla otvoriť skóre. Paul Pogba sa prezentoval tvrdou strelou zo strednej vzdialenosti a jeho projektil nakoniec skončil na brvne Sommerovej brány! Tak ani tentoraz to tam nepadlo!
     
    16
    Peknú kombináciu Francúzska zakončil André-Pierre Gignac, lenže jeho pokus bol zblokovaný. Vyzeralo to nádejne, ale stopéri Švajčiarska sa dobre postavili a zabránili lopte, aby prešla až ku ich brankárovi Yannovi Sommerovi.
     
    15
    Útočník Antoine Griezmann si v strede poľa vyšliapol na súpera, ktorého nedovolene poslal k zemi. Voľný kop pre Švajčiarsko.
     
    14
    Blerim Džemaili sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti, ale jeho pokus bol tečovaný. Loptu na hracej ploche ešte zachytil brankár Hugo Lloris, a tak sa rohový kop zahrávať nebude.
     
    13
    Švajčiari sa snažia pohroziť z rýchleho protiútoku, ale Francúzi sa skvele vrátili do svojho defenzívneho postavenia a pozorne bránia.
    12. Paul Pogba (FRA)
     
    12
    Veľká šanca Francúzska! Opäť v tom mal prsty Paul Pogba, ktorý ďalšou prudkou strelou prevetral rukavice brankára Yanna Sommera. Jeho pokus bol síce vyslaný z uhlu, ale mal potrebnú razanciu, ktorou zamestnal gólmana Švajčiarska. Ten končekmi prstov dokázal vyraziť túto strelu na rohový kop!
    11. Paul Pogba (FRA)
     
    11
    Šanca Francúzska! Krásna strela stredopoliara domáceho mužstva a ešte krajší zákrok gólmana. Paul Pogba napriahol spoza pokutového územia, ale brankár Yann Sommer skvelým zákrokom jeho strelu vytlačil na brvno! Nasledovať bude rohový kop.
    10. Johan Djourou (SUI)
     
    10
    Veľká šanca Švajčiarska! K hlavičke po rohu sa dostal Fabian Schär, ale trafil iba Paula Pogbu. Lopta sa odrazila smerom k bráne, lenže tam sa na zemi ocitol Švajčiar Johan Djourou, a tá ho presne trafila! Za ním bol ešte na bránkovej čiare pripravený brankár Hugo Lloris, ale mohlo tam prísť ku nepríjemnému teču, ktorý by mu mohol narodiť problémy.
     
    9
    Úvod stretnutia sa hrá vo vysokom tempe s aktívnym napádaním na obi dvoch stranách. Pomaly sa to však začína spomaľovať a akcie sú oveľa viac prepracovanejšie.
     
    8
    Tak teraz bol Blerimovi Džemailimu odpískaný trochu prísny útočný faul, ale rozhodnutie slovinského arbitra už nezmení. Loptu do hry pošle brankár Hugo Lloris.

     
    7
    Zatiaľ je to len také úvodné oťukávanie. Stále čakáme na prvú šancu, či strelecký pokus.
     
    6
    Breel Embolo si veľmi dobre nabehol za obranu Francúzska, ale ocitol sa v ofsajde, ktorý správne posúdil asistent rozhodcu Jure Praprotnik. Lopta pre krajinu galského kohúta.
     
    5
    Roh bol rozohraný nakrátko na Paula Pogbu, ale jeho strela spoza pokutového územia bola zblokovaná. Uvidíme ďalší rohový kop Francúzov.
     
    4
    Moussa Sissoko sa predieral dopredu cez pravú stranu, ale jeho center bol zblokovaný na rohový kop.
     
    3
    Hráči v červenom sa prezentujú vysokým napádaním, čím robia svojmu súperovi značné problémy hneď v rozohrávke.
     
    2
    V úvode majú loptu v moci Francúzi. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    O výkop sa v prvom polčase sa postarajú Francúzi. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Švajčiari sa predstavia v červených dresoch, Francúzi v bielych farbách.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Švajčiarsko: Sommer – Lichtsteiner (C), Schär, Djourou, Ricardo Rodríguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri, Džemaili, Mehmedi – Embolo.
    Náhradníci: Bürki, Hitz – Elvedi, Lang, Moubandje, von Bergen, Fernandes, Frei, Tarashaj, Zakaria, Derdiyok, Seferović.

    Francúzsko: Lloris (C) – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Moussa Sissoko, Cabaye, P. Pogba – Coman, Gignac, Griezmann.
    Náhradníci: Costil, Mandanda – Digne, Jallet, Mangala, Umtiti, Kanté, Matuidi, Payet, Schneiderlin, Giroud, Martial.

    Rozhodca: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan – Matej Jug, Slavko Vinčic (Všetci Slovinsko – Marco Fritz (Nemecko).
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu medzi Švajčiarskom a Francúzskom. Z tohto stretnutia vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
     
    ŠVAJČIARSKO
    Zverenci Vladimira Petkovića to zatiaľ majú rozbehnuté veľmi dobre a s najväčšou pravdepodobnosťou postúpia do vyraďovacej fázy. Aktuálne majú na svojom konte štyri body za jednu výhru a jednu remízu. Práve nerozhodný výsledok uhrali s Rumunskom, ale tento zápas sa hral iba na jednu bránu. Napriek obrovskej prevahe Švajčiarov išiel do vedenia ich súper, keď v 18.minúte premenil pokutový kop Stancu. Prísna penalta naštartovala Švajčiarsko, ktoré tlačilo a nakoniec sa dočkalo aj zaslúženého vyrovnania. O presný zásah sa v 57.minúte postaral Mehmedi a začínalo sa od začiatku. Keďže už gól do konca zápasu nepadol, tak si obe mužstvá po nerozhodnom výsledku 1:1 pripísali do tabuľky po jednom bode.

    Posledné zápasy
    15.06.2016 Rumunsko – Švajčiarsko 1:1 (EURO)
    11.06.2016 Albánsko – Švajčiarsko 0:1
    03.06.2016 Švajčiarsko – Moldavsko 2:1
    28.05.2016 Švajčiarsko – Belgicko 1:2
    29.03.2016 Švajčiarsko – Bosna a Hercegovina 0:2

    Predpokladaná zostava: Sommer – Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodríguez – Xhaka, Behrami – Shaqiri, Dzemaili, Mehmedi – Embolo
    Absencie: nikto
    Najlepší strelec: Fabian Schär/Admir Mehmedi – 1 gól
     
    FRANCÚZSKO
    Tím okolo Didiera Deschampsa zachraňoval oba doterajšie zápasy na šampionáte v hodine dvanástej, ale vždy sa mu to nakoniec podarilo. Najskôr o zisku troch bodov v zápase so Švajčiarskom rozhodol Payet a v dueli proti Albánsku rozhodol iný hráč v samom závere. Práve toto stretnutie sa nieslo v duchu absolútnej dominancie Francúzska, lenže nevedelo sa presadiť cez pozorný obranný blok Albáncov. Až v 90.minúte sa to presnou hlavičkou podarilo Griezmannovi a v samom závere spečatil víťazstvo Galského kohúta Payet. Francúzi zvíťazili 2:0 a zabezpečili si postup do vyraďovacej fázy.

    Posledné zápasy
    15.06.2016 Francúzsko – Albánsko 2:0
    10.06.2016 Francúzsko – Rumunsko 2:1
    04.06.2016 Francúzsko – Škótsko 3:0
    30.05.2016 Francúzsko – Kamerun 3:2
    29.03.2016 Francúzsko – Rusko 4:2

    Predpokladaná zostava: Lloris – Sagna, Koscielny, Rami, Evra – Pogba, Kanté, Matuidi – Griezmann, Giroud, Payet
    Absencie: nikto
    Najlepší strelec: Dimitri Payet – 2 góly
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY
    20.06.2014 Švajčiarsko – Francúzsko 2:5
    13.06.2006 Francúzsko – Švajčiarsko 0:0
    08.10.2005 Švajčiarsko – Francúzsko 1:1
    26.03.2005 Francúzsko – Švajčiarsko 0:0
    21.06.2004 Švajčiarsko – Francúzsko 1:3

    SKUPINA A
    1. Francúzsko 2-0-0 4:1 6
    2. Švajčiarsko 1-1-0 2:1 4
    3. Rumunsko 0-1-1 2:3 1
    4. Albánsko 0-0-2 0:3 0

    STÁVKOVÉ KANCELÁRIE
    Na víťazstvo domácich sa kurz pohybuje na hranici 5,50, na remízu okolo 3,00 a na výhru hostí približne 1,95.

    ROZHODCOVIA
    Dnešné stretnutie bude viesť slovinský rozhodca Damir Skomina, ktorému na čiarach budú asistovať krajania Jure Praprotnik a Robert Vukan. Bránkovými rozhodcami budú taktiež Slovinci Matej Jug, Slavko Vinčic a štvrtým rozhodcom bude Nemec Marco Fritz.

    ZHODNOTENIE
    Favoritom je jednoznačne domáce družstvo, ktoré však už má istotu postupu a na prvenstvo v skupine mu bude stačiť aj remíza. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 1:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

    Marek Farkaš

    Góly:

    Karty:   25. Rami (FRA), 82. Koscielny (FRA)


    Držení míče: 58 % : 42 %.
    Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 8:10.
    Švajčiarsko: Sommer – Lichtsteiner (C), Schär, Djourou, Ricardo Rodríguez – Behrami, Xhaka – Shaqiri (79. Fernandes), Džemaili, Mehmedi (85. Lang) – Embolo (75. Seferović).
    Náhradníci: Bürki, Hitz – Elvedi, Lang, Moubandje, von Bergen, Fernandes, Frei, Tarashaj, Zakaria, Derdiyok, Seferović.

    Francúzsko: Lloris (C) – Sagna, Rami, Koscielny, Evra – Moussa Sissoko, Cabaye, P. Pogba – Coman (63. Payet), Gignac, Griezmann (77. Matuidi).
    Náhradníci: Costil, Mandanda – Digne, Jallet, Mangala, Umtiti, Kanté, Matuidi, Payet, Schneiderlin, Giroud, Martial.

    Rozhodca: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan – Matej Jug, Slavko Vinčic (Všetci Slovinsko – Marco Fritz (Nemecko)