Španielsko – Česko 1:0 (kon.) | Írsko – Švédsko 1:1 (kon.) | Belgicko – Taliansko 0:2 (kon.)
koniec
Írsko
1:1 (0:0)
Švédsko
Pondelok 13.06.2016, 18:00 • Stade de France, Paríž • Majstrovstvá Európy • Skupina E
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
     
    Šampionát je v plnom prúde a nás čakajú v pondelok otváracie zápasy E skupiny majstrovstiev. V úvodnom meraní síl sa predstavia na Stade de France v Paríži hráči Írska, ktorých pripravenosť preveria severania okolo Zlatana Ibrahimovića. Zápas povedie skúsené rozhodcovské trio zo Srbska na čele s Milodarom Mažićom.

    Írsko:

    Íri sa na šampionát dostali cez baráž, ale poďme pekne po poriadku. Lós bol k nim nemilosrdný, veď v kvalifikačnej D skupine si zmerali sily s víťazom z Nemecka, druhým Poľskom, na štvrtej priečke skončilo Škótsko, piate Gruzínsko a ostatnú priečku zaujal Gibraltar. Írsko s osemnástimi bodmi za päť víťazstiev, tri remízy a dve prehry muselo predsa len do baráže. O postup na ME si to rozdali chlapci s hráčmi z Bosny a Hercegoviny. Po remíze 1:1 u súpera prišla na rad domáca odveta. Jonathan Walters, hráč Stoke City, zariadil svojimi dvomi gólmi postup Írska, keď k prvopolčasovému gólu z penalty pridal ešte jeden v druhom polčase a na „Zelenom Ostrove“ vytryskol postupový gejzír radosti. A mohlo začať plánovanie prípravy. V nej Íri zdolali ďalšieho účastníka majstrovstiev Švajčiarsko najtesnejším možným výsledkom. Nasledovali dve remízy, 2:2 so Slovenskom a 1:1 s Holandskom. V poslednom zápase prípravy však prišiel futbalový šok, Írsko podľahlo Bielorusku napokon 1:2, keď doťahovalo dvojgólový brejk súpera. Tréner Martin O'Neill má z čoho vyberať a chlapci z Írska rozhodne nechcú byť len do počtu v ťažkej „E“ skupine smrti.

    Švédsko:

    Aj „Tri korunky“ sa na šampionát dostali cez baráž. Vo svojej kvalifikačnej G skupine zaknihovali tretie miesto s rovnakou bilanciou ako jeho súper. Päť víťazstiev, tri remízy a dve prehry – zisk osemnástich bodov zaručil severanom účasť v baráži. Kvalifikačnú skupinu vyhralo Rakúsko pred Ruskom, na štvrtej priečke skončila Čierna Hora, piaty bol reprezentačný výber Lichtenštajnska a poslednú priečku obsadilo Moldavsko. Lós baráže zviedol na boje dva severské tímy. Švédsko začínalo doma a gólom Forsberga v prvom polčase viedlo s Dánskom 1:0. Na začiatku toho druhého pridal gól z penalty Ibrahimović a domáci v kútiku duše slávili postup. V závere zápasu však vykresal iskierku nádeje pre „Vikingov“ Jorgensen a Európa s napätím sledovala odvetu v Dánsku. No Dánsko smútilo, Ibrahimović zariadil svojimi dvomi gólmi pohodlné vedenie hostí a domáci stihli už len skorigovať výsledok, keď po góle Poulsena v nadstavenom čase upravil na konečných 2:2 Vestergaard. Švédsko sa radovalo z postupu a tréner Erik Hamrén premýšľal na prípravou. V nej hrali Švédi vcelku slušne, po úvodnej prekvapujúcej remíze 1:1 s Estónskom prišlo na rad víťazstvo vo Fínsku a to rozdielom triedy. V Turecku to bola jediná prehra, keď severania síce vyrovnali na 1:1, domáci Tosun sa však postaral o fakt, že tri body na svoje konto zapísali napokon Turci. Domáca remíza 1:1 s Českom či tá bezgólová 0:0 so Slovinskom predsa len robila trénerovi Hamrénovi vrásky na čele, no vytriezvenie prišlo tesne pred majstrovstvami vďaka hladkému víťazstvu 3:0 s Walesom.

    V ostatných dvoch vzájomných zápasoch v kvalifikácii pre MS 2014 sa vo Švédsku zrodila bezgólová remíza, aby odveta na „Zelenom ostrove“ vyznela pre hostí, ktorí na gól Keanea našli hneď dve odpovede a zvíťazili v pomere 2:1. Mierne navrch majú predsa len chlapci okolo Ibrahimovića, no lopta je guľatá a tak si v pondelok podvečer pozrieme zaujímavý súboj Martin O'Neill vs. Erik Hamrén.
     
    Úvodné zostavy:

    Írsko:

    Randolph – Coleman, O'Shea (C), Clark, Brady – James McCarthy, Whelan, Hendrick – Hoolahan – Walters, Long

    Náhradníci:

    Given, K. Westwood – Duffy, Christie, Keogh, McClean, McGeady, Meyler, Quinn, Ward, Keane, Murphy

    Švédsko:

    Isaksson – Lustig, Lindelöf, Granqvist, M. Olsson – Seb Larsson, Lewicki, Källström, Forsberg – Berg, Ibrahimović (C)

    Náhradníci:

    Carlgren, Olsen – Augustinsson, P. Jansson, E. Johansson, Durmaz, Ekdal, Hiljemark, Wernbloom, Zengin, Kujović, Guidetti

    Rozhodca:

    Mažić – Ristić, Djurdjević (SRB).
     
    Príjemný podvečer vám želám pri sledovaní nášho textového prenosu z ME vo Francúzsku, kde sa dnes, v pondelok 13. júna zapoja do hry všetci aktéri aj v E skupine šampionátu. V tom prvom sa predstavia Íri a Švédi, večer potom Belgicko a Taliansko. Dnešný zápas povedú arbitri zo Srbska, "domáci" Íri zrejme budú strážiť Ibrahimovića ako oko v hlave.
     
    Oba tímy už sú na ihrisku, vypočujeme si hymny oboch krajín a po vyžrebovaní úvodného výkopu zápasu dá hlavný Milodar Mažić pokyn na zahájenie stretnutia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Švédsko rozohralo dnešný zápas a s loptou sa okamžite vybralo na polovicu hracej plochy svojho súpera. Larsson sa však na pravej strane presadiť nedokázal.
     
    2
    Berg síce leží po kontakte na zemi, Mažić faul pískať nehodlá a s loptou vpred postupujú Íri.
     
    2
    Larsson poslal na zem Bradyho a na ľavej strane pri postrannej čiare píska Mažić štandardku pre Írsko.
     
    3
    Brady poslal center na malé vápno, našiel však len hlavu Olssona, ktorý loptu okamžite vyhlavičkoval mimo pokutové územie. Následná strela domácich bola nepresná.
     
    4
    Žlto-modrí držia loptu na kopačkách a s loptou pred bránku domácich postupujú len pomaly.
     
    5
    Švédi na ľavej strane pri veľkom vápne Írska neuspeli a loptu do hry bude vhadzovať hráč v zelenom drese.
     
    6
    Olsson na ľavej strane nedokázal odcentrovať, jeho lopta bola zblokovaná hráčom Írska za postrannú čiaru.
     
    7
    Švédsko zatiaľ za stredovou čiarou s chybami, Írsko sa doposiaľ poľahky ubránilo akciám súpera.
     
    7
    Berg na pravej strane nepustil do akcie súpera, arbitri nariadili autové vhadzovanie pre Švédov. Navyše sa James McCarthy previnil proti pravidlám útočným faulom.
     
    8
    Olsson centroval z ľavej strany pred bránku, na malom vápne však nikto v žltom drese nebol a Randolph loptu poľahky ukryl vo svojich rukaviciach.
     
    9
    Isaksson likvidoval delovku v podaní Hendricka, ktorý vystrelil z hranice veľkého vápna, rohový kop pre Írsko.
    9. Jeffrey Hendrick účet zápasu neotvoril
     
    10
    Íri z rohového kopu ohroziť bránku hostí nedokázali, s loptou sa do akcie vybrali Švédi, ktorých domáci zastavili faulom.
     
    11
    Dlhá lopta na Berga do pokutového územia ovocie pre hostí nepriniesla, Randolph loptu schoval do koša a atak Berga bol z kategórie zbytočných.
     
    12
    Mažić píska útočný faul domácim, keď na signalizáciu čiarového fúkol do píšťalky. S bolestivým výrazom v tvári sa zo zeme zdvíha Lindelöf.
     
    13
    Olsson v útoku zahral rukou a tak sa opäť ozvala píšťalka hlavného rozhodcu Milodara Mažića.
     
    13
    Walters poslal dlhú loptu do veľkého štvorca hostí, Isaksson ju schoval do náručia a upokojil hru na hracej ploche.
     
    14
    Švédi opäť stratili loptu pri stredovej čiare a dovolili tak hrať s loptou svojmu súperovi.
     
    15
    Brady vybojoval na ľavej strane rohový kop, ktorý aj sám rozohrá.
     
    15
    Loptu poslal na bližšiu žrď, kde ju spracoval Ibrahimović, hostia sa vydali do útoku, no Berg bol faulovaný a hra je prerušená.
     
    16
    Waltersa poslal na zem Källström a Mažić dáva Írom k dispozícii vcelku peknú štandardku.
     
    17
    Brady poslal loptu do pokutového územia Švédska, hostia ju stihli včas upratať za bránkovú čiaru.
    17. Ciaran Clark naservíroval balón pred bránku, John O'Shea však neuspel
     
    17
    Z ľavej strany zahrali domáci rohový kop, lopta letela na bližšiu žrď, odkiaľ smeroval hlavičkový center Clarka k vzdialenejšej žrdi, O'Shea osamotený na malom vápne loptu do odkrytej časti bránky upratať nedokázal.
     
    19
    Íri loptu na polovici súpera zahrali až na vlastnú polovicu ihriska, predsa len oba tímy hrajú na istotu so zabezpečenou obranou.
     
    21
    Mažić píska štandardku pre Švédsko a loptu si už stavia Zlatan Ibrahimović.
     
    22
    Ibrahimović loptu napálil len do múru zelenej farby a tak gólman Randolph bol aj v tejto minúte hry bez práce.
     
    23
    Kolmá lopta na Forsberga bola nepresná a tak akciu svojho tímu rozohrá gólman domácich Randolph.
     
    24
    Lustig dlhou loptou z pravej strany hľadal pred bránkou Berga, Randolph však včas vybehol z bránky a vo výskoku loptu skrotil vo svojich rukaviciach.
     
    25
    Källström posielal loptu do pokutového územia, Íri ju vyhlavičkovali von a zakrátko sa ozvala píšťalka hlavného Mažića, ktorý odpískal odmávaný ofsajd Bergovi.
     
    26
    Ibrahimović je dobre strážený a aj keď dostal loptu na hranicu veľkého vápna, teraz sa strelecky presadiť nedokázal.
     
    28
    Švédi loptu pred pokutovým územím Írov stratili a budú to hráči v zelených dresoch, ktorí pôjdu do akcie.
     
    29
    Coleman poslal loptu z pravej strany do veľkého vápna, Íri ju spracovali a zo stredu z hranice veľkého vápna vystrelil pravačkou Brady, jeho lopta lízala brvno bránky Isakssona.
    29. Robbie Brady radosť svojim fans neurobil
     
    31
    Dlhú loptu na pravú stranu poslal Coleman Waltersovi, ten ju nezachytil a tak uvidíme odkop od bránky v podaní Isakssona.
     
    32
    Berg si za stredovou čiarou pomohol rukami a Mažić loptu odovzdáva hráčom v zelených dresoch.
     
    32
    Obrovská šanca Írov, keď Hendrick svojou krásnou loptou opečiatkoval brvno Isakssonovej svätyne!
    32. Jeffrey Hendrick opečiatkoval brvno bránky Andreasa Isakssona
     
    33
    Švédi si v pokutovom území Írov opäť pomáhali faulom.
     
    34
    Íri to skúsili na dlhú loptu na ľavú stranu, neuspeli, Isaksson hru upokojil a loptu pošle do hry odkopom od svojej bránky.
     
    35
    Olsson na ľavej strane pri veľkom vápne vhadzoval loptu do hry a autové vhadzovanie si zopakuje.
     
    36
    Na dlhú loptu do brejku to chceli teraz vyskúšať Švédi, nepodarilo sa im to, loptu majú pri stredovom kruhu pod kontrolou Íri.
     
    37
    Forsberg v pokutovom území na ľavej strane loptu nedokázal spracovať, domáci ju odkopli za postrannú čiaru.
     
    38
    Z ľavej strany zahrávali Švédi rohový kop, lopta smerovala pred bránku, Larsson však hlavu svojho spoluhráča nenašiel a aj keď z následnej lopty vrátenej do ohňa mal šancu Ibrahimović, dlhou kopačkou uspieť nemohol.
    38. Zlatan Ibrahimović to mal pri zakončení na dlhú kopačku
     
    40
    Lindelöf teraz zbabral loptu na ľavej strane a dovolil súperovi vybojovať rohový kop.
     
    40
    Íri poslali loptu pred bránku, vysoký Ibrahimović ju poslal mimo veľký štvorec a späť vrátenú loptu do bezpečia poslal Larsson.
     
    41
    Brady poslal strieľaný center pred bránku, no nikoho zo spoluhráčov nenašiel a Isaksson hasil situáciu zbytočne.
     
    43
    Walters posielal loptu z pravej strany do veľkého štvorca, bez úspechu.
     
    43
    McCarthy zatiahol za ručnú brzdu a fauloval Forsberga, má to za žltú.
    43. James McCarthy za svoj zákrok potrestaný kartou žltej farby
     
    44
    Lustig je ošetrovaný na hracej ploche a dnes už zrejme dohral, Švédi chystajú striedanie.
     
    45
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Mikael Lustig, prichádza Erik Johansson.
     
    45
    Dlhú nakopnutú loptu od stredovej čiary schoval v rukaviciach Randolph, ktorý rozohrá akciu svojho tímu. Mažić nad základný hrací čas pridal jednu minútu.
     
    45+1
    Švédi ubránili Waltersa a snažili sa loptu odkopnúť k stredovej čiare, nepodarilo sa im to, autové vhadzovanie pre Írov.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli opatrný úvod duelu, Ibrahimović je strážený hneď dvomi hráčmi súpera a keď nehralo s loptou Švédsko, taktovky sa chopili Íri. Boli veľmi blízko k otvoreniu účtu v zápase, raz dokonca pomohla Švédom konštrukcia ich bránky, na gól si tak budeme musieť počkať v druhej polovici zápasu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 19:02.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Írsko v zelených dresoch v kombinácii s bielou farbou rozohralo druhú časť duelu, s loptou sa vybralo vpred a napokon ju na pravej strane pri postrannej čiare stratilo.
     
    46
    Hendrick vyskúšal pozornosť Isakssona, či ju nenechal v šatni, Andreas Isaksson v páde na zem loptu dokázal zneškodniť.
     
    48
    Írsko dalo gól!
    Krásny gól Írov sa zapíše do histórie, Coleman na pravej strane vbehol s loptou do veľkého vápna, našiel svojou mäkkou loptou pred bránkou WESA HOOLAHANA, ktorý nedal Isakssonovi najmenšiu šancu na zásah!
    48. Wes Hoolahan - 1:0
     
    48
    Z ľavej strany posielali hostia loptu pred bránku, domáci ju so šťastím spred prázdnej bránky poslali na rohový kop.
     
    49
    Z pravej strany zahrávali Švédi rohový kop, k zakončeniu sa dostal napokon Forsberg, ktorý však minul Randolphovu bránku.
     
    51
    Švédi rozohrali voľný priamy kop na vzdialenejšiu žrď, hlavičkový center pred bránku dokázali Íri zneškodniť loptou za bránkovú čiaru.
    49. Emil Forsberg prestrelil bránku Írska
     
    51
    Rohový kop bol zahraný loptou pred bránku a po hlavičkových súbojoch si Švédi rohový kop zopakujú.
     
    52
    Navlas rovnaká situácia, Íri opäť hlavou loptu poslali za bránkovú čiaru, tretí rohový kop Švédov v rade za sebou.
     
    52
    Tretí rohový kop v krátkom slede zahrali Švédi z druhej strany loptou pred bránku, Íri sa však ubránili a vyrazili do svojej brejkovej akcie.
     
    54
    Íri zahrali voľný priamy kop z ľavej strany, Švédsko sa však pohodlne ubránilo a loptu poslalo mimo svoje pokutové územie.
     
    56
    S malými technickými problémami sa tu stretávam, každopádne vám prinesiem dve správy, Švédsko má záujem pridať na aktivite, no produkuje faul za faulom, čo je voda na mlyn pre Írov.
     
    57
    Källström hľadal svojou loptou na vzdialenejšej žrdi Ibrahimovića, ktorý hlavičkoval bez výskoku, loptu na bránku Randoplha však usmerniť nedokázal.
     
    58
    Randolph majiteľom lopty po ďalšej neúspešnej akcii hráčov v žltých dresoch.
     
    59
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Marcus Berg, prichádza John Guidetti.
     
    60
    Ibrahimović si vyrobil priestor v pokutovom území, kam dostal prihrávku, spoza obrancu vystrelil ľavačkou, no minul bránku súpera a o vyrovnanie sa tak nepostaral.
    60. Zlatan Ibrahimović sa ani teraz o zápis do listiny strelcov nepostaral
     
    61
    Lindelöf trafil lakťom do tváre Waltersa a Mažić ani sekundu neváhal.
    61. Victor Lindelöf za svoj zákrok potrestaný kartou žltej farby
     
    62
    Guidetti hľadal kolmou prihrávkou vpredu Ibrahimovića, ktorý sa chytil do ofsajdovej pasce Ostrovanov.
     
    63
    Isaksson bol ďaleko vonku z bránky, loptu zakopol za postrannú čiaru, arbitri však pískajú Írom ofsajd.
     
    64
    Striedanie v tíme Írsko: z ihriska odchádza Jonathan Walters, prichádza James McClean.
     
    65
    Olsson poslal peknú loptu z ľavej strany na malé vápno, Ibrahimović bol však opäť v ofsajde a hra musela byť prerušená.
     
    66
    Ibrahimović po tretíkrát behom krátkej chvíle prichytený v ofsajdovej pasci, ako veľmi chce, tak to nejde.
     
    66
    McClean centroval z ľavej strany loptu pred bránku už spoza bránkovej čiary, pozornosti rozhodcov to neušlo, nariadili odkop od bránky Švédska.
     
    68
    Long síce dostal loptu do voľného priestoru, nebol to ofsajd, nemal však rýchlosť a tak ho Granqvist poľahky odzbrojil a zahral na istotu malú domov Isakssonovi.
     
    69
    Íri už tak trochu naťahujú čas, ktorý hrá s nimi, teraz sa im akosi nechcelo rozohrať autové vhadzovanie.
     
    70
    Granqvist si pomohol rukami a Írsko bude mať za stredovou čiarou výhodu voľného priameho kopu. Lopta smerovala do veľkého štvorca, McClean ju hlavou usmernil nad bránku Švédska.
     
    71
    Švédsko dalo gól!
    Akcia na jeden dotyk, loptu z ľavej strany z bránkovej čiary poslal na malé vápno Ibrahimović a hlavou si loptu do vlastnej bránky strelil CIARAN CLARK.
    71. Ciaran Clark vl. - 1:1
     
    73
    Krásna akcia Írov, keď loptu z pravej strany na malom vápne na bránku poslal Hendrick, Isaksson teraz podržal svoj tím a loptu vyrazil späť do hry.
     
    74
    Íri zatápajú švédskej defenzíve, v tejto minúte však loptu do priestoru bránky neposlali a odkop z malého vápna bude realizovať Isaksson.
     
    75
    Z ľavej strany zahrávali Íri rohový kop, Brady poslal loptu pred bránku, Švédi ju nedokázali poslať do bezpečia, no vytlačili súpera z veľkého štvorca, následný center Bradyho zastavil Mažić, ktorý píska útočný faul Clarkovi.
     
    77
    Hoolahan si nerozumel v narážačke s Colemanom a Íri svoju akciu vo veľkom vápne súpera pokazili.
     
    77
    Whelan dohrával loptu v sklze a fauloval Lewickeho, Mažić ho potrestal kartou žltej farby.
    77. Glenn Whelan ďalším potrestaným mužom v zápase
     
    78
    Striedanie v tíme Írsko: z ihriska odchádza Wes Hoolahan, prichádza Robbie Keane.
     
    79
    Publikum v zelených farbách sa dožadovalo lopty, faul to nebol, aspoň tak to posúdil Mažić a loptu pri vlastnom pokutovom území do hry budú vhadzovať Švédi.
     
    79
    Ibrahimović v pokutovom území Írska vo výskoku fauloval rukami Clarka, zbytočne sa hnevá na Mažića, ktorý mu odpískal faul.
     
    80
    Källström sa na ľavej strane oprel do lopty, bol však veľmi nepresný a poslal ju kamsi na tribúnu Stade de France.
     
    82
    Olsson poslal nepríjemnú loptu z ľavej strany pred bránku Írska, Ibrahimović chcel loptu trafiť pätičkou, nepodarilo sa mu to.
     
    83
    Long bol prichytený v ofsajdovej pasci, ozvala sa píšťalka Mažića, ktorý musel hru opäť prerušiť.
     
    84
    Aj na druhej strane ofsajd, Guidetti sa zabudol za obranou Írov, Larssonova lopta tam priletela zbytočne.
     
    85
    V stredovom kruhu zostal po súboji na zemi Guidetti, Mažić píska loptu pre Švédsko.
     
    85
    Striedanie v tíme Írsko: z ihriska odchádza James McCarthy, prichádza Aiden McGeady.
     
    86
    Striedanie v tíme Švédsko: z ihriska odchádza Oscar Lewicki, prichádza Albin Ekdal.
     
    86
    Granqvist skončil na zemi a je po akcii Švédska, striedania máme za sebou a blíži sa finiš duelu, v ktorom oba tímy bojujú v snahe strhnúť víťazstvo na svoju stranu.
     
    87
    Íri poslali dlhú loptu pred veľké vápno Švédov, nezvládli ju, navyše sa previnili proti pravidlám faulom, lopta pre Švédsko.
     
    88
    McClean z ľavej strany pretiahol center na druhú stranu, našiel však Colemana, ktorý centroval späť, lopta za postrannou čiarou, autové vhadzovanie pre Írov.
     
    89
    Írsko bude loptu vhadzovať do hry pri stredovej čiare, tak kto z koho v záverečných minútach zápasu?
     
    90
    Dlhá lopta smerovala do pokutového územia Írska, Randolph ďaleko vybehol zo svojej bránky a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    90
    Keane bol faulovaný v stredovom kruhu, loptu dostali k dispozícii hráči v zelených dresoch. Nad základný hrací čas pridávajú arbitri ešte tri minúty.
     
    90+1
    Švédi pokazili dlhú loptu na Ibrahimovića, Randolph rozohral pohotovo akciu svojho tímu.
     
    90+2
    Clark skončil po súboji s Ibrahimovićom na zemi, Zlatanovi píska Mažić útočný faul.
     
    90+2
    Whelan zakopol loptu za postrannú čiaru, keď na zemi zostal ležať jeden z jeho spoluhráčov.
     
    90+3
    Švédsko loptu poslalo do hry a čestne zakoplo gólmanovi Írska Randoplhovi.
     
    90+3
    Na pravej strane sa teraz Íri nepresadili, Švédi loptu poslali za postrannú čiaru.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Stade de France v Paríži dnes videl spravodlivú deľbu bodov, aj keď boli bližšie k trom bodom hráči z Írska. Švédi vymysleli peknú akciu a nešťastník Clark si vsietil vlastný gól, čím pomohol Severanom k zisku bodu. V prvom polčase pomohla Švédom aj konštrukcia bránky, Írsko tak dnes dva body stratilo. Ibrahimović bol dobre strážený a aj keď gól nedal, z jeho prihrávky sa menilo skóre. Pekný večer všetkým priaznivcom futbalu želá Vladimír Korduliak. (19:56:20)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 48. Hoolahan – 71. Clark (vla.)

    Karty:   43. James McCarthy (IRL), 77. Whelan (IRL) – 61. Lindelöf (SWE)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:0. Střely mimo: 5:4. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 11:15.
    Írsko: Randolph – Coleman, O'Shea (C), Clark, Brady – James McCarthy (85. McGeady), Whelan, Hendrick – Hoolahan (78. Keane) – Walters (64. McClean), Long.
    Náhradníci: Given, K. Westwood – Duffy, Christie, Keogh, McClean, McGeady, Meyler, Quinn, Ward, Keane, Murphy.

    Švédsko: Isaksson – Lustig (45. E. Johansson), Lindelöf, Granqvist, M. Olsson – Seb Larsson, Lewicki (86. Ekdal), Källström, Forsberg – Berg (59. Guidetti), Ibrahimović (C).
    Náhradníci: Carlgren, Olsen – Augustinsson, P. Jansson, E. Johansson, Durmaz, Ekdal, Hiljemark, Wernbloom, Zengin, Kujović, Guidetti.

    Rozhodca: Mažić – Ristić, Djurdjević (SRB)

    Diváci: 73.419