Španielsko – Česko 1:0 (kon.) | Írsko – Švédsko 1:1 (kon.) | Belgicko – Taliansko 0:2 (kon.)
koniec
Španielsko
1:0 (0:0)
Česko
Pondelok 13.06.2016, 15:00 • Stadium Municipal de Toulouse, Toulouse • Majstrovstvá Európy • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:00.
     
    Po včerajšom úvodnom zápase D skupiny, v ktorom Chorvátsko zdolalo Turecko, sa dnes predstavia na Stadium Municipal v Toulouse horúci kandidát na prvenstvo – Španielsko, ktoré si zmeria sily s chlapcami spoza rieky Moravy, našimi susedmi z Českej republiky. Zápas dostala do rúk poľská rozhodcovská trojka na čele so Szymonom Marciniakom.

    Španielsko:

    Obhajca prvenstva pricestoval k susedom do Francúzska s jasným cieľom. Španielsko vôbec – na klubovej úrovni aj túto sezónu diktovalo tempo na medzinárodnej scéne a získalo oba najcennejšie poháre – víťazstvo Sevilly v Európskej lige spečatilo čisto španielske finále Ligy majstrov. Španielsko sa na šampionát prebojovalo hladko, v kvalifikačnej C skupine zakoplo len raz a nás môže tešiť, že naši chlapci získali v Žiline pod Dubňom cenný skalp majstra kontinentu po víťazstve 2:1. Ďalších deväť zápasov zverenci trénera Vicente Del Bosqueho vyhrali a s prehľadom ukončili kvalifikačnú skupinu na prvom stupienku, keď za sebou nechali Slovensko, Ukrajinu, Bielorusko, Luxembursko a Macedónsko. V príprave na šampionát Španieli zdolali najskôr Albión v pomere 2:0, aby zaknihovali dve remízy s Talianskom a Rumunskom. Víťazstvá s Bosnou a Hercegovinou či Južnou Kóreou boli z kategórie povinných, no v ostatnom prípravnom zápase prišlo zakopnutie v pomere 0:1 s Gruzínskom. Zostavou otriasa ešte škandál brankára Davida De Geu, ktorý sa kdesi akosi zaplietol s dievčatami.

    Česká republika:

    Česká republika na šampionáte pred štyrmi rokmi postúpila zo skupiny, no konečnou jej bol v osemfinále tím Portugalska, ktorý vo Varšave gólom Ronalda v 79. minúte zápasu rozhodol o svojom najtesnejšom víťazstve. To bude chcieť víťaz kvalifikačnej skupiny označenej prvým písmenom abecedy zmeniť vo Francúzsku. Česká republika vyhrala svoju kvalifikačnú skupinu pred Islandom, Tureckom, silným Holandskom, Kazachstanom a Lotyšskom. Na ihriskách súperov podľahla len na Islande domácim „rybárom“ po výsledku 1:2. Na domácej pôde stratila dva body prekvapivo po remíze 1:1 s Lotyšskom a perie pustila i v zápase s Tureckom, ktoré jej oplatilo svoju domácu prehru z októbra 2014. Zverenci trénera Pavla Vrbu si to v prípravných zápasoch rozdali so Srbskom, keď zaknihovali vcelku pekné víťazstvo v pomere 4:1. Nasledovala prehra 1:3 v Poľsku či 0:1 so Škótskom. V marci sa na severe Európy zrodila remíza 1:1 vo švédskej Solne, aby si chlapci s chuťou zastrieľali s mladíkmi z Malty, ktorá dostala tenisového „kanára“. Rusko viedlo v ďalšom prípravnom zápase „Vrbovcov“ v polčase 1:0, v druhom polčase však Rosický a Necid otočili vývoj zápasu a z víťazstva sa napokon radovali Česi. Posledný „prípravák“ našim susedom nevyšiel podľa predstáv, keď v Prahe podľahli futbalistom z Južnej Kórey po výsledku 1:2.

    V ostatných štyroch vzájomných zápasoch Česi ťahali za kratší koniec, v kvalifikácii pre MS 1998 sa v Čechách zrodila bezgólová remíza, odveta na Pyrenejskom polostrove vyznela pre domácich, ktorí zvíťazili po výsledku 1:0. Ďalšie dva zápasy v kvalifikácii pre EURO 2012 vyhrali Španieli, najskôr na domácej pôde v pomere 2:1, v odvete potom 2:0. Kvalita je predsa len na strane Španielska, no lopta je guľatá a tak si v pondelok popoludní pozrieme zaujímavý súboj Vicente Del Bosque vs. Pavel Vrba.
     
    Úvodné zostavy:

    Španielsko:

    de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Fàbregas, Busquets, Iniesta – Silva, Morata, Nolito

    Náhradníci:

    S. Rico, Casillas – Azpilicueta, Bartra, Bellerín, San José, Th. Alcântara, Koke, B. Soriano, L. Vázquez, Aduriz, Pedro

    Česká republika:

    Čech – Kadeřábek, Sivok, Hubník, Limberský – Darida, Plašil – Gebre Selassie, Rosický (C), Krejčí – Necid

    Náhradníci:

    Vaclík, Koubek – Milan Škoda, Lafata, Josef Šural, Skalák, Pavelka, Dočkal, Kolář, Pudil, M. Kadlec

    Rozhodca:

    Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (POL).
     
    Rozcvička na Stadium Municipal de Toulouse sa skončila, oba tímy sú späť v šatni a za štvrťhodinku, keď doznie hymna domácich, budeme svedkami žrebovania úvodného výkopu v zápase a Španielsko i Česko začne svoju premiéru tohtoročnom EURO.
     
    Oba tímy už máme na hracej ploche, vypočujeme si hymny oboch krajín, najskôr hymnu hostí, ktorými sú v zápise vedení chlapci z Čiech a Moravy, potom hymnu domácich, mladíkov z Pyrenejského polostrova. Českí chlapci nastúpia na zápas v bielych dresoch, mladíci z krajiny paradajok a pomarančov v červenomodrých farbách.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Španielsko úvodným výkopom rozohralo dnešný duel, Piqué poslal loptu ihneď vpred, tá skončila za bránkovou čiarou a do hry ju z malého vápna pošle gólman Čech.
     
    2
    Španieli od úvodu držia loptu na kopačkách, no a na plných tribúnach bojujú svojimi hlasivkami fans oboch táborov, polovica tribún v červených dresoch, tá druhá už kričí kto neskáče nie je Čech...
     
    2
    Nolito sa zabudol za obranou hostí a správne arbitri z Poľska akciu domácim zastavili pre ofsajd.
     
    3
    Rosický z pravej strany zahrával rohový kop, loptu poslal k vzdialenejšej žrdi, našiel hlavu Sivoka, jeho loptu ale defenzíva v červených dresoch zblokovala za bránkovú čiaru.
     
    4
    Z druhej strany zahrali hostia rohový kop na bližšiu žrď, domáci loptu poslali mimo svoje veľké vápno, loptu zakrátko vybojovali chlapci spoza rieky Moravy.
     
    4
    Necid bol faulovaný za šestnástkou a Marciniak píska Čechom krásnu štandardku.
     
    5
    Darida sa podujal rozohrať štandardku a trafil len múr červenej farby, hostia sa snažili s odrazenou loptou čo to ešte vymyslieť, vystavili sa však do ofsajdu.
     
    6
    Alba na ľavej strane neuspel v súboji s Gebre Selassiem, loptu do hry odkopom z malého vápna pošle Čech.
     
    7
    Juanfran poslal balón z pravej strany na malé vápno, defenzíva hostí to zvládla a loptu pred Moratom poslala do bezpečia.
     
    8
    Nolito poslal kolmú prihrávku pred bránku, Morata ju jemne zblokoval na bránku hostí, Čech loptu reflexívne vyrazil, no Morata bol v dvojmetrovom ofsajde a pre hostí žiadne nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    9
    Česi loptu poslali len k deliacej čiare a aj to do autu, taktovku hry teraz držia v rukách Španieli.
     
    10
    Hostia za stredovou čiarou loptu opäť stratili a tak arbitri nariadili autové vhadzovanie pre Španielsko.
     
    11
    Necid spracoval na hranici veľkého vápna dlhú loptu hostí a naservíroval Rosickému na stred poľa, Tomáš bol podľa mňa faulovaný, Marciniak však zostal v tejto chvíli nemý.
     
    12
    Tiki taka domácich zlikvidoval Darida, ktorý odzbrojil Moratu, no brejk hostí sa nekonal, loptu za stredovou čiarou opäť pokazili.
     
    13
    Nolito sa opäť zabudol za chrbtom defenzívnych radov hostí a tak arbitri hru museli prerušiť pre ofsajd.
     
    14
    Kadeřábek fauloval Nolita a tak nám Marciniak teraz píska voľný priamy kop pre Španielsko.
     
    14
    Silva poslal loptu k vzdialenejšej žrdi a našiel na malom vápne hlavu Ramosa, Sergio však bol nepresný a loptu do hry rozohrá od bránky gólman Čech.
     
    16
    Krásna akcia domácich, Juanfran poslal na pravej strane loptu Nolitovi, ktorý našiel pred bránkou Moratu. Ten z bezprostrednej blízkosti vystrelil, Čechov teraz podržal gólman Čech, ktorý balón zlikvidoval.
    16. Petr Čech zlikvidoval šancu Álvara Moratu
     
    18
    Španielsko s územnou prevahou hľadá medzeru v defenzíve hostí, Alba na ľavej strane vybojoval rohový kop.
     
    19
    Silva poslal loptu pred bránku, zrejme od Gebre Selassieho skončila lopta nad bránkou hostí, Marciniak však nariadil odkop od bránky Česka.
     
    20
    Španielsko so všetkými hráčmi v poli za stredovou čiarou, Česko umne v defenzíve odoláva a domácich na dostrel svojej bránky zatiaľ nepúšťa.
     
    21
    Ďalší rohový kop na ľavej strane, keď Rosický nepustil do akcie Iniestu.
     
    22
    Ďalšia lopta z ľavej strany smerovala pred bránku, hostia sa pohodlne ubránili, po vzdušnom súboji však zostáva ležať na trávniku Sergio Ramos, ktorý sa zrazil s Limberským.
     
    23
    Sivok posielal loptu za stredovú čiaru Gebre Selassiemu, ten ju nezachytil a lopta skončila za postrannou čiarou.
     
    24
    Plašil skončil na zemi po zákroku Busquetsa, Marciniak kartu ťahať nebude, hráčovi zo Španielska len dohovoril.
     
    25
    Domáci upokojili hru na ploche a len pomaly sa krátkymi prihrávkami dostávajú vpred.
     
    26
    Iniesta poslal peknú kolmú loptu Juanfranovi do pokutového územia, Krejčí so Sivokom však žiadnu drámu nepripustili.
    26. Juanfran sa k zakončeniu nedostal
     
    27
    Z ľavej strany zahrával Krejčí voľný priamy kop, zahral to nakrátko a tak z črtajúcej sa šance hostí nič nebolo a naviac to chlapci v bielych dresoch pokazili a loptu poslali za postrannú čiaru.
     
    28
    Morata vystrelil po zemi z ľavej strany, keď hostia reklamovali ruku Busquetsa, Čech v páde na zem končekmi prstov loptu vyškriabol na rohový kop.
     
    29
    Španieli rozohrali rohový kop, nič z neho však nevyťažili, s loptou však aj v tejto fáze hry operujú na polovici hracej plochy svojho súpera.
    28. Álvaro Morata vs. Petr Čech
     
    30
    Česko to skúsilo na dlhú loptu, v podstate ju ale odovzdalo domácim, de Gea bude balón posielať do hry z malého vápna.
     
    31
    Alba preveril pozornosť Čecha, jeho lopta z ľavej strany ale nemala razanciu a pre skúseného gólmana v bránke Česka to bola lahôdka.
     
    32
    Španieli svoju šancu v pokutovom území trochu prekombinovali, cez prehustené pole v bielych dresoch sa len ťažko dokážu presadiť.
     
    33
    Fàbregas dostal loptu na ľavú stranu vo veľkom vápne, snažil sa centrovať pred bránku, vybojoval však len rohový kop.
     
    33
    Fàbregas rozohral z ľavej strany rohový kop, hostia loptu pohotovo poslali hlavou za postrannú čiaru, tribúnami znie mohutné Česi, Česi...
     
    34
    Na ľavej strane sa toreadori opäť nedokázali presadiť, hostia sa však stále len a len bránia.
     
    35
    Busquets vystrelil spoza šestnástky z voleja, bol však nepresný a loptu poslal vysoko nad bránku Čecha.
     
    36
    Necid pokazil zo stredového kruhu svoju loptu a poslal ju nikomu až za postrannú čiaru, nuž...
     
    37
    Nolito vystrelil zdiaľky, bol aj on teraz nepresný a loptu poslal vysoko nad bránku hostí, prácu bude mať s rozohrávkou gólman Čech.
     
    38
    Rosický poslal na zem Iniestu a Marciniak píska voľný priamy kop pre domácich.
     
    38
    Fàbregas poslal loptu do pokutového územia, našiel však len hlavu Sivoka, ktorý loptu pohotovo poslal mimo veľké vápno hostí.
     
    39
    Iniesta si všimol, že Čech je vonku z bránky a chcel ho nachytať na hruškách, nepodarilo sa mu to, bol veru nepresný.
     
    40
    Alba dostal krásnu loptu na ľavú stranu do voľného priestoru v pokutovom území a pohotovo vystrelil, Čech loptu vyrazil pred seba a do bezpečia ju upratal Rosický.
     
    41
    David Silva bol v šanci a pálil z rohu malého vápna z pravej strany, Čech sa hodil na zem a aj túto loptu zblokoval do bezpečia. Fans domácich sa ani teraz radovať nebudú.
    40. Jordi Alba sa do listiny strelcov nezapísal
    41. Petr Čech vygumoval zo šance aj Davida Silvu
     
    42
    Gebre Selassie skončil na zemi a Morata sa ešte čuduje, aj teraz mohol Marciniak ťahať z vrecka kartu, aj keď to isto iste nebolo úmyselné.
     
    43
    Hostia sa s loptou do pokutového územia domácich nedostali, pokazili ju pred veľkým vápnom a brejk domácich zastavili arbitri, Nolito bol zasa v ofsajdovej pasci.
     
    44
    Ramos vystrelil po zemi spoza stredového kruhu a z tejto diaľky Čecha prekonať nemôže ani Harry Potter.
     
    45
    Silva poslal loptu do veľkého vápna, spoluhráča nenašiel a do akcie pôjdu hostia.
     
    45
    Necid z hranice veľkého vápna z pravej strany prvýkrát poslal loptu do priestoru domácej bránky, de Gea si s loptou poradil a bleskovo rozohral akciu domácich.
    45. Tomáš Necid preveril pozornosť Davida de Geu
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V prvom polčase sme videli futbal na jednu bránku a veru gólman Čech podržal neraz svoj tím, keď zlikvidoval všetky tutovky na strane Španielov. Defenzíva hostí je však zorganizovaná na výbornú, zrejme takúto taktiku zvolil tréner Vrba a cieľ je uchmatnúť obhajcovi trofeje jeden bod. Až v závere polčasu poslali hostia loptu do priestoru bránky de Geu, ktorý ju však hravo zneškodnil. Uvidíme, aký scenár nám hráči pripravia v druhej polovici duelu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 16:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Rosický rozohral balón a tak nám začal druhý polčas duelu, Česi sa vybrali s loptou vpred, prihrávku z ľavej strany v podaní Krejčího domáci zlikvidovali.
     
    46
    Morata bežal za loptou a pravú stranu, posielal ju pred bránku a jeden z hráčov hostí loptu poslal cez žrď za bránkovú čiaru.
     
    47
    Z pravej strany zahrali Španieli rohový kop, ktorý si po odvrátenej lopty za bránkovú čiaru zopakujú.
     
    47
    Ďalšia šanca domácich, loptu v pokutovom území hostí na bránku posielal Ramos, ani neviem ako ju defenzíva v bielych dresoch upratala do bezpečia za bránkovú čiaru.
    46. Roman Hubník Moratovu loptu cez žrď usmernil na rohový kop
     
    47
    Rohový kop z ľavej strany si Španieli zopakujú, defenzíva v bielych dresoch loptu opäť usmernila za bránkovú čiaru.
     
    48
    Hostia sa ubránili a brejkovali, Rosického zastavil pri stredovej čiare nedovolene Iniesta, píšťalka Marciniaka však zostala nemá.
    47. Sergio Ramos v dorážke neuspel
     
    48
    Morata sa takmer dostal do brejku a zakončenia, no včas čiarový zdvihol zástavku a Marciniak píska domácim ofsajd.
     
    50
    Druhý polčas sme začali zostra pekne nabrúsenou holíčskou britvou, Česko sa však akciám súpera ubránilo.
     
    51
    Z ľavej strany Nolito posielal loptu pred bránku, nikoho nenašiel a balón len preletel popred bránku na druhú stranu hracej plochy.
     
    52
    Necid chcel v brejku preniesť hru z ľavej strany na pravú, loptu poslal do voľného priestoru, bola však prirýchla a Gebre Selassie ju nemohol dostihnúť.
     
    52
    David Silva hľadal svojou loptou pred bránkou Moratu, Sivok ho dobre pokryl a uvidíme odkop od bránky Česka.
     
    53
    Kadeřábek dobre zasiahol na ľavej strane, keď rozohrávku pokazil Gebre Selassie, rohový kop pre Španielsko.
     
    54
    Nič z rohového kopu domáci nevyťažili, v Toulouse sa nám rozfúkal silný vietor, komu toto počasie prinesie viac šťastia?
     
    56
    Juanfran poslal z pravej strany loptu pred bránku, Kadeřábek ju nie šťastne zrovna rozohral, napokon to defenzíva Česka zvládla a Čech zasahovať nemusel.
     
    57
    Krejčí z pravej strany zahrával voľný priamy kop a našiel v pokutovom území Hubníka, ktorý loptu usmernil na bránku domácich, de Gea v páde na zem loptu poľahky zlikvidoval.
    57. Roman Hubník vs. David de Gea
     
    58
    Gebre Selassie v pokutovom území domácich fauloval Ramosa a Marciniak aj teraz musel hru prerušiť.
     
    59
    David Silva stratil pred veľkým vápnom hostí loptu, domáci to chceli do brejku, no pokazili svoju akciu ofsajdom.
     
    60
    Iniesta z ľavej strany poslal loptu do veľkého štvorca, nikoho zo svojich nenašiel, no Juanfran zakombinoval s loptou a na konci akcie domácich bol Iniesta, ktorý zdiaľky preveril Čecha. Petr v páde na zem loptu schoval do koša.
     
    61
    Limberský poslal na zem Davida Silvu a Marciniak dnes po prvýkrát ťahá z vrecka kartu žltej farby.
    61. David Limberský za tento zákrok videl v rukách Marciniaka žltú kartu
     
    62
    Španieli rozohrali svoju štandardku, našli však len hlavu Sivoka, ktorý loptu opäť dostal mimo veľké vápno hostí.
     
    62
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Aritz Aduriz.
     
    64
    Česko sa na ľavej strane po sérii autových vhadzovaní priblížilo k veľkému štvorcu domácich.
     
    65
    Z pravej strany zahrával Krejčí a Rosický rohový kop nakrátko, následný center smeroval pred bránku a z prázdnej bránky vykopol loptu do bezpečia Fàbregas.
     
    66
    Česko ukázalo svoju silu a domácim podkúrilo v pokutovom území, diváci si však na Stadium Municipal de Toulouse na gól ešte budú musieť počkať.
    65. Gebre Selassieho hlavičku z prázdnej bránky vykopol Fàbregas
     
    67
    Česko vyrovnalo aktivitu v poli, či to len nebude voda na mlyn Španielov, ktorí potrebujú bielu defenzívu predsa len vytiahnuť von.
     
    68
    Domáci sa do šance nedostali, aj keď ich akcia mala oči, Hubník so Sivokom boli proti a majiteľom lopty sa na malú chvíľu stal gólman Čech.
     
    69
    Alba poslal z ľavej strany loptu na malé vápno, nikto v červenom drese tam nebol a tak Limberský pohodlne loptu odkopol do bezpečia.
     
    69
    Aduriz dostal z ľavej strany loptu pred bránku, jemne ju len lízol hlavou a na bránku hostí ju neusmernil.
     
    70
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Cesc Fàbregas, prichádza Thiago Alcântara.
     
    70
    Alba dostal vysokú loptu do veľkého vápna, spracoval si ju na zakončenie a veľa mu nechýbalo, no Hubník bol pri lopte skôr a poslal ju za bránkovú čiaru.
    70. Roman Hubník vymazal zo šance Jordiho Albu
     
    71
    Z pravej strany zahrali domáci rohový kop a keďže Česi loptu poslali za bránkovú čiaru, zopakujeme si ho.
     
    71
    Ani z druhého rohového kopu domáci nič nezískali, no majú prevahu a dostali hráčov spoza rieky Moravy pod sústavný tlak.
     
    72
    Rosický skončil na zemi a hnevá sa na Marciniaka, myslím, že oprávnene, arbiter akoby nevidel Rosického ani na hracej ploche a Španielom ich zákroky na Rosického nehodlá pískať.
     
    73
    Španieli poslali ďalšiu loptu na bránku hostí, bola však veľmi nepresná.
     
    74
    Krejčí rozohrával voľný priamy kop z pravej strany, loptu poslal pred bránku do koša pripraveného de Geu.
     
    75
    Štvrťhodina delí Česko od zisku bodu, Španielsko stále na defenzívu hostí recept nenašlo.
     
    75
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Tomáš Necid, prichádza David Lafata.
     
    76
    Juanfran poslal loptu z pravej strany pred bránku, Aduriz chcel prekvapiť Čecha nožničkami, bol nepresný a navyše v ofsajde.
     
    77
    Dlhú loptu domácich Aduriz nezasiahol, lopta skončila za bránkovou čiarou a v moci ju má Petr Čech.
     
    78
    Krejčí fauloval v útoku Juanfrana a do akcie po rozohratí lopty pôjdu Španieli.
     
    79
    Z ľavej strany zahrávali domáci rohový kop, Nolito poslal loptu pred bránku, Čech ju však na malom vápne vyboxoval do bezpečia, následný center domácich pred bránku Aduriz hlavou poslal mimo priestor bránky Česka.

     
    80
    Krejčí podržal svoj tím, keď kombináciu domácich v pokutovom území zastavil a to tak, že zobral loptu z nohy Nolita, ktorý už stál zoči-voči Čechovi!
     
    81
    Aduriz sa nepresadil na hranici veľkého vápna cez Sivoka, ktorý mu loptu odkopol aspoň na čas mimo pokutové územie hostí.
     
    82
    Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Nolito, prichádza Pedro.
     
    82
    Gebre Selassiemu píska Marciniak útočný faul, uvidíme tak ďalšiu útočnú akciu domácich.
     
    83
    Aj Španieli pokazili svoju loptu, ktorú za stredovú čiaru výkopom z ruky pošle gólman Čech.
     
    84
    Iniesta poslal loptu na ľavú stranu voľnému Pedrovi, ktorý vystrelil, Kadeřábek loptu umne zblokoval za bránkovú čiaru.
     
    85
    Alcântara z ľavej strany rozohral rohový kop loptou pred bránku, Čech bol pánom situácie a teraz rozohrá akciu svojho tímu.
     
    86
    Juanfran hľadal loptou z pravej strany pred bránkou Albu, Rosický včas loptu poslal za bránkovú čiaru.
     
    86
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Theodor Gebre Selassie, prichádza Josef Šural.
     
    86
    Španieli rozohrali rohový kop nakrátko, následnú loptu do veľkého vápna poslal hlavou do bezpečia kto iný ako Sivok.
     
    87
    Španielsko dalo gól!
    Tlak domácich slávi úspech, Iniesta z ľavej strany poslal mäkkú loptu pred bránku a GERARD PIQUÉ hlavou loptu poslal do siete.
    87. Gerard Piqué - 1:0
     
    88
    Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Tomáš Rosický, prichádza David Pavelka.
     
    89
    Česko musí teraz zmobilizovať svoje sily a Kadeřábek na pravej strane pri veľkom vápne domácich vhadzuje loptu do hry.
     
    90
    Španielsko pri lopte a zrejme sa nikam vpred ponáhľať nebude, uvidíme, koľko bude ochotný Marciniak nadstavovať, aj keď dôvod na nejaké väčšie číslo veru nemá.
     
    90
    Štvrtý rozhodca duelu Kulbakov z Bieloruska ukázal na svetelnej tabuli číslo tri, toľko času majú hráči Česka na prípadné vyrovnanie.
     
    90+1
    Hostia zahrali malú domov a do akcie ich dlhým odkopom pošle gólman Čech.
     
    90+2
    Česko s loptou na polovici hracej ploche Španielska, ktoré teraz bráni svoj jednogólový brejk.
     
    90+2
    Darida spálil životnú tutovku, keď loptu v pokutovom území napálil rovno na miesto, kde stál David de Gea, ktorého sa veru mohol opýtať, kam to chceš?
    90+2. Vladimír Darida mal na kopačke vyrovnávajúci gól
     
    90+3
    Česko s loptou pred veľkým vápnom Španielska, ktoré ale teraz vybojovalo autové vhadzovanie, je po zápase.
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    Český lev dnes dlho držal krok so španielskym býkom, ubehal ho, nie ulicami Pamplony, lež na zelenom trávniku v Toulouse. Napokon sa z víťazstva predsa len raduje toreador v červenej farbe, keď v závere zápasu vyšla domácim akcia, na ktorú výborný Čech nestačil. Darida mal v nadstavenom čase na pravačke tutovku, nevyužil ju a tak obhajca trofeje vykročil za svojou obhajobou ľavou. Pekné popoludnie všetkým želá Vladimír Korduliak. (16:53:09)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 87. Piqué

    Karty:   61. Limberský (CZE)


    Držení míče: 67 % : 33 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 8:1. Rohy: 14:3. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 11:11.
    Španielsko: de Gea – Torres Juanfran, Piqué, Ramos (C), Alba – Fàbregas (70. Th. Alcântara), Busquets, Iniesta – Silva, Morata (62. Aduriz), Nolito (82. Pedro).
    Náhradníci: S. Rico, Casillas – Azpilicueta, Bartra, Bellerín, San José, Th. Alcântara, Koke, B. Soriano, L. Vázquez, Aduriz, Pedro.

    Česko: Čech – Kadeřábek, Sivok, Hubník, Limberský – Darida, Plašil – Gebre Selassie (86. Josef Šural), Rosický (C) (88. Pavelka), Krejčí – Necid (75. Lafata).
    Náhradníci: Vaclík, Koubek – Milan Škoda, Lafata, Josef Šural, Skalák, Pavelka, Dočkal, Kolář, Pudil, M. Kadlec.

    Rozhodca: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (POL)

    Diváci: 29.400