Turecko – Chorvátsko 0:1 (kon.) | Poľsko – Sev. Írsko 1:0 (kon.) | Nemecko – Ukrajina 2:0 (kon.)
koniec
Turecko
0:1 (0:1)
Chorvátsko
Nedeľa 12.06.2016, 15:00 • Park Princov (Paríž) • Majstrovstvá Európy • Skupina D
Predzápasové kurzy
     
    Druhé dejstvo v parížskom Parku Princov ešte väčšmi vyznelo v prospech Chorvátska, ktoré po zásluhe získalo premiérové tri body na turnaji. Zverencom Anteho Čačiča chýbali neraz len centimetre, aby po druhýkrát prekonali výborne chytajúceho Volkana Babacana. Hráči v modrom dvakrát nastrelili hornú konštrukciu jeho bránky. Konkrétne Darijo Srna a hráč stretnutia Ivan Perišič. Jediným gólom zostal famózny zásah Luku Modriča zo 41. minúty, ktorý bude jedným z highlightov celého šampionátu. Turci nepotvrdili ambície postúpiť zo skupiny smrti, zlyhal predovšetkým barcelonsky krídelník Arda Turan. Chorvátsko, naopak, ráznym krokom vystúpilo za osemfinálovou miestenkou. (16:59:42)
     
    90+6
    Koniec zápasu.
     
    90+5
    Zakrvavený stopér moskovského Lokomotivu Vedra Čorluka bude jedným z hlavných hrdinov rodiaceho sa víťazstva nad Tureckom.
     
    90+4
    Turci pokračujú v heroickom nápore do plných. Prepadnutá lopta po chybe Gordona Schildenfelda patrila Burakovi Yilmazovi, ktorého sklzom odzbrojil všadeprítomný Vedran Čorluka.
     
    90+3
    S samom závere duelu odchádza útočník Mario Mandžukič. Chorvátsky lodivod Ante Čačič z taktických dôvodov posiela na zelený koberec mladíka Pjacu.
     
    90+2
    Chorváti umne rozbíjajú záver stretnutia. Subašič zaľahol loptu vo vlastnej päťke a len tak rýchlo sa na nohách znovu neobjaví.
     
    90+1
    V ich úvode je tu žltá karta pre striedajúceho Volkana Sena. Záložník istanbulského Fenerbahce je napomínaný za nešportové správanie.
     
    90
    Rozhodcovská štvorica na čele so švédskym arbitrom Jonasom Erikssonom pridáva k stretnutiu ešte štyri nadstavené minútky.
     
    89
    Ante Čačič výrazne posilňuje defenzívu svojho mužstva. Na pľac sa dostal stopér Gordon Schildenfeld, ktorý nahradil barcelonskeho playmakera Ivana Rakitiča.
     
    87
    Najlepší hráč dnešného stretnutia Ivan Perišič práve opustil v kŕčoch hraciu plochu. Nahradil ho útočník Hoffenheimu Andrej Kramarič.
    83. Ivan Perišič (CRO), Volkan Babacan (TUR)
     
    85
    Ivan Perišič zostáva ležať na hracej ploche a Chorváti budú musieť zrejme po prvýkrát striedať. Ante Čačič zatiaľ nezasiahol do skladby svojho tímu.
     
    83
    Ivan Perišič by si za svoj výkon jednoznačne zaslúžil gól, no výborný Volkan Babacan bol znovu proti. Perišič dostal z pravej strany výbornú loptu do priestoru od Luku Modriča. Krídelník milánskeho Interu sa presadil až do šestnástky, kde mu znížil strelecký uhol vybiehajúci Babacan. Perišič už následne z ťažkej pozície nedokázal prestreliť tureckého brankára. Gólman výberu Fatiha Terima hruďou zastavil jeho pokus.
     
    81
    Štandardku rozohral Caner Erkin, no presný pokus ľavého obrancu k tyči nemal dostatočnú razanciu. Subašič si situáciu postrážil.
     
    80
    Ivan Strinič na ľavom kraji veľkého vápna fauloval kľučkujúceho Mora, Turci získavajú zaujímavú pozíciu na rozohratie voľného kopu. Strinič navyše inkasoval žltú kartu.
     
    79
    Turecku robia extrémne problémy i dlhé outové vhadzovania chorvátskeho tímu. Po jedno z nich z ľavej strany doletela lopta až presne na úroveň pokutového bodu. Najdôraznejšie sa tam presadil Marcelo Brozovič, ktorý medzi Hakanom Baltom a Canerom Erkinom zakončil do pravého horného rohu tureckej svätyne. Gólman Basaksehiru predviedol ekvilibristickú parádu, ktorou vytiahol loptu nad hornú konštrukciu svojej bránky.
     
    77
    Chorváti už pomaly prechádzajú i k časovej údržbe. Víťazný vstup do turnaja bude pre balkánsku krajinu enormne dôležitý.
     
    75
    Medzitým ďalšie problémy pre Vedrana Čorluku, ktorý po ďalšej rane do hlavy znovu krváca. Problémy s chodidlom pre zmenu hlási Mario Mandžukič.
    73. Ivan Perišič (CRO)

    Erik Farkaš

    Góly: 41. Modrić

    Karty:   31. Tosun (TUR), 48. Balta (TUR), 90+1. Şen (TUR) – 80. Strinić (CRO)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:11. Rohy: 3:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 13:15.
    Turecko: Babacan – Gönül, Topal, Balta, Erkin – Çalhanoğlu, Tufan, Inan, Özyakup (46. Şen), Arda Turan (C) (65. Yılmaz) – Tosun (69. Mor).
    Náhradníci: Kivrak, Tekin – Kaya, Çalık, Şahin, Şahan, Köybaşı, Yılmaz, Malli, Şen, Mor, Özbayraklı.

    Chorvátsko: Subašič – Srna (C), Ćorluka, D. Vida, Strinić – Modrić, Badelj – Brozović, Rakitić (89. Schildenfeld), Perišič (87. Kramarić) – Mandžukić (90+3. Pjaca).
    Náhradníci: Vargić, L. Kalinić – Vrsaljko, Jedvaj, Kovačić, Kramarić, Schildenfeld, Rog, N. Kalinič, Ćorić, Pjaca.

    Rozhodca: Jonas Eriksson – M. Klasenius, D. Wärnmark (všetci SWE) – W: Collum (SCO)