Dánsko – Slovensko 4:0 (kon.)
koniec
Dánsko
4:0 (1:0)
Slovensko
Štvrtok 02.06.2016, 19:00 • Viborg Stadion (Dánsko) • Kvalifikácia ME žien
Predzápasové kurzy
     
    Pozápasové štatistiky:
    Góly: 4:0
    Strely na bránu: 12:3
    Strely mimo brány: 6:3
    Ofsajdy: 1:0
    Fauly: 6:8
    Žlté karty: 0:1 (20:58:09)
     
    Slovensko v zápase nestretlilo ani gól a domáci tím jednoznačne zvíťazil. Dánske hráčky boli počas celého duelu aktívnejšie, využili svoje šance a zaslúžene získavajú do tabuľky tri body. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime. Ďakujeme za pozornosť a prajeme príjemný zvyšok večera.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
    90+2. Sanne TROELSGAARDOVÁ - 4:0
     
    90+2
    Dánsko dalo gól!
    V samom závere nadstaveného času inkasujeme aj štvrtýkrát. Postarala sa o to SANNE TROELSGAARDOVÁ, ktorá po prihrívke z pravej strany z výskoku nechytateľne prekonala slovenskú brankárku.
     
    90+1
    Štvrtá rozhodkyňa nadstavuje dve minúty. Slovensko sa aj naďalej musí brániť, zápas je plne pod kontrolou Dánska.
     
    90
    Sørensenová stála s loptou osamotená pri ľavej žrdi a rozmýšľala, čo urobí. Napokon volila krížnu prihrávku na spoluhráčku, ale Christiansenová v rýchlosti tesne minula priestor troch žrdí.
     
    90
    Harderová rozohrala rohový kop, po ktorom Dánsko nezakončilo, no ostáva v útoku. Slovensko sa aj v posledných desiatkách sekúnd musí brániť.
    89. Korenčiová zabránila ďalšiemu gólu
     
    89
    Domáca kapitánka Harderová nenápadne vystrelila z viac ako 25 metrov a takmer sa jej podarilo skórovať! Jej vynikajúci pokus od pravej žrde na rohový kop vytesnila iba obetavá Korenčiová.
     
    88
    Slovensko napokon predsa len prešlo až k šestnáskte súpera. Na pravej strane tam dostala prihrávku Obdrušová a chcela prihrávať do vápna, ale to si domáce futbalistky hravo postrážili.
     
    87
    Na trávniku sa nedeje nič zaujímavé a zápas sa už zrejme iba dohráva. Lopta lieta v okolí stredového kruhu, pod kontrolou ju majú domáce hráčky.
     
    86
    Medzičasom sa začala posledná päťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Slovenské reprezentantky sa stále bránia a Dánky majú chuť pridať ešte jeden gól.
     
    85
    Slovenky vybojovali loptu a pokúšajú sa s ňou presunúť na útočnú polovicu. Ich snaha je zatiaľ márna, Dánsko má celú hru plne pod kontrolou.
     
    84
    Dánsko pokračuje vo svojej snahe. Korenčiová teraz ale zasahovať nemusela, pretože zakončujúca Nadimová bola v ofsajde a hra sa musela prerušiť.
     
    83
    Rohový kop rozohrala Harderová priamo pred našu bránku, ale následné zakončenie z dánskej strany neprišlo. Naše dievčatá loptu upratali do bezpečia.
     
    82
    Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Kristína Košíková, prichádza Andrea Horváthová.
     
    81
    Dánsko pokračuje vo svojej veľkej ofenzívnej snahe a pokúša sa skórovať aj štvrtýkrát v zápase. Domáce hráčky získali rohový kop, ešte pred ním však uvidíme prvé slovenské striedanie.
     
    79
    Nadimová sa dlhšie zbierala zo zeme, ale napokon by mala byť v poriadku a bude pokračovať v hre.
     
    78
    Žltú kartu dostáva Haršányová (Slovensko), k zemi poslala dvojgólovú strelkyňu Nadimovú.
     
    77
    Slovensko stále ostáa nasťahované pred vlastnou bránkou a pokračuje v defenzívnej činnosti. Dánkam sa nedarí preniknúť do zakončenia.
     
    76
    Dánsko sa teraz nevie dostať do zakončenia, čo našej brankárke vyhovuje. Korenčiová dnes mala práce viac než dosť.
     
    75
    Dánky si loptu posúvajú na vlastnej útočnej polovici a slovenské reprezentantky čakajú, čo sa bude diať. Naše dievčatá ťahajú za kratší koniec pomyselného povrazu.
     
    74
    Slovensko loptu odpálilo ďaleko od svojej bránky a pokúša sa hru upokojiť. Dánsko je aj napriek trojgólovému náskoku v tlaku.
     
    73
    Ďalšia veľká šanca Dánska! Herderová centrovala priamo pred bránku, kde loptu ešte nešťastne zrazila jedna zo slovenských hráčok priamo na Vejeovú, ale tá v rýchlosti zakončila iba do brankárky Korenčiovej.
     
    72
    Slovenské reprezentantky stále ostávajú na vlastnej polovici a musia sa brániť. Naše dievčatá si určite želajú, aby sa zápas čo najskôr skončil.
     
    71
    Zaujímavá šanca pre Dánsko. Troelsgaardová skúšala centrovať z pravej strany na kapitánku Harderovú, ale pred ňou vynikajúco zasiahla brankárka Korenčiová.
     
    70
    Pred nami je záverečná dvadsaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Slovensko ostáva na vlastnej obrannej polovici a musí čeliť pokusom súpera, ktorý sa však nikam bezhlavo nehrnie.
     
    69
    Rozh zahrávala striedajúca Christiansenová, ale jej súperky po ňom zakončiť nedokázali. Slovensko dokáalo akékoľvek nebezpečenstvo odvrátiť.
     
    68
    Dánske hráčky pokračujú vo svojej ofenzícnej aktivite a dokonca vybojovali rohový kop.
     
    67
    Dánsko už vyčerpalo všetky striedania, Slovensko zatiaľ ani jedno.
     
    66
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Johanna Rasmussenová, prichádza Nanna Christiansenová.
     
    65
    Slovensko ešte ostalo v útoku, ale Hmírová sa tam dopustila faulu a o loptu prídeme. Dánsko môže v zvyšnej časti duelu už iba kontrolovať priebeh hry.
     
    64
    Dánska brankárka Petersenová potrebovala niekoľko desiatok sekúnd, ale celú situáciu napokon rozdýchala a môžeme pokračovať v hre.
     
    63
    Priamy kop rozohrala centrom do vápna Vojteková a hlavou skúšala zakončiť Škorvánková, ale bránku minula. Pri súboji došlo podľa všetkého ku kontaktu s domácou brankárkou Petersenovou, ktorá ostáva ležať na zemi.
     
    62
    Ondrušová skončila v útoku na zemi po faule Nielsenovej. Budeme zahrávať priamy kop.
     
    61
    Slovensko po hodine hry prehráva rozdielom triedy a o osude zápasu je podľa všetkého rozhodnuté.
    60. Nadia NADIMOVÁ - 3:0
     
    60
    Dánsko dalo gól!
    NADIA NADIMOVÁ poslala loptu po zemi k pravej žrdi a poľahky pridala svoj druhý gól v zápase.
     
    59
    Zdechovanová sa dopustila faulu vo vlastnom pokutovom území. Nasledovať bude penalta pre Dánsky tím.
    57. Ondrušová vo veľkej šanci neuspela
     
    57
    Na opačnej polovici trávnika sa skvelou šancou na skórovanie prezentoavala Ondrušová! Slovenská hráčka vystrelila takisto z hranice pokutového územia, ale Petersenová sa po jej rane vrhla a pravou rukou ju vytlačila.
     
    56
    Teraz však dianie na trávniku rozprúdila Vejeová! Domáca hráčka zakončovala spoza šestnástky anepríjemnou skákajúcou loptou, no s ňou si naša brankárka poradila.
     
    54
    Dánskym reprezentantkám to ale veľmi nevyšlo, pretože Slovenky ich k bránke nepustili. Sledujeme nezáživnú časť duelu.
     
    53
    Lopta lieta zo strany na stranu. Dánky budú musieť zakladať útočnú akciu z vlastnej polovice.
     
    52
    Na trávniku v týchto chvíľach nesledujeme žiadne zakončenia. naše dievčatá sa stále nevedia dostať do útoku a Dánsko s sa s dvojgólovým vedením nemusí smerom dopredu príliš ponáhľať.
     
    50
    Prvá päťminútovka druhého polčasu je minulosťou a ťažko sa hľadajú slová. Slovenská šanca na výhru v tomto dueli je zrejme minulosťou.
    49. Nadia NADIMOVÁ - 2:0
     
    49
    Dánsko dalo gól!
    Striedajúca NADIA NADIMOVÁ si počkala na center smerujúci k pravej žrdi a hlavičkou do opačnej strany poslala loptu za našu brankárku.
     
    48
    V úvode polčasu sme videli faul slovenskej strany. Faulovala Vojteková a Dánsko bude mať k dispozícii priamy kop spoza rohu šestnástky.
     
    47
    Dánky využili dve striedania, Slovensko pokračuje v pôvodnej zostave. Druhý polčas sa začína.
     
    46
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza Larsenová, prichádza Nadimová.
     
    46
    Striedanie v tíme Dánsko: z ihriska odchádza J. Jensenová, prichádza L. Jensenová.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Štatistiky po prvom polčase:
    Góly: 1:0
    Strely na bránu: 6:2
    Strely mimo brány: 5:2
    Ofsajdy: 0:0
    Fauly: 3:1
    Karty: 0:0
     
    Prvý polčas je minulosťou. Zaznamenali sme v ňom jediný presný zásah, o ktorý sa v 28. minúte postarala domáca kapitánka Harderová a musíme povedať, že Dánsko vedie naozaj zaslúžene. Domáce futbalistky sú v ofezíve neporovnateľne aktívnejšie a vypracovali si hneď niekoľko gólových šancí, ktoré stroskotali na našej defenzíve alebo pozornej brankárke Korenčiovej.

    Druhý polčas sa začne približne o 20:02.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45
    V záverečnej minúte riadnej hracej doby sa nám Dánky podarilo vytlačiť až k stredovému kruhu. Zdá sa, že v tomto polčase už presný zásah neuvidíme.
     
    44
    Dánsko aj naďalej ostáva v útoku a skúša to z každej možnej pozície. Slovenskám sa teraz poradilo zblokovať strelu kapitánky Harderovej.
     
    43
    Dánsko sa dostalo až do šestnástky. Po krížnej prihrávke tam chcela zakončiť Vejeová, ale jej pokus skončil tesne vedľa pravej žrde a Korenčiová zasahovať nemusela.
     
    42
    Od vlastnej bránky teraz bude po dlhšom čase rozohrávať gólmanka Petersenová. Prvý polčas sa blíži ku svojmu koncu.
     
    41
    Rohový kop rozohrala kapitánka Harderová, ale zakončenie po ňom neprišlo. Naše dievčatá si nechcú dovoliť ďalšie zbytočné zaváhanie v defenzíve.
     
    40
    Troelsgaardová to skúsila ďalším zakončením do ľavého horného rohu, ale aj s tým si naša brankárka poradila. Po pokračujúcej aktivite domácich napokon Dánsko získalo aj rohový kop.
     
    39
    Dánsko predviedlo bleskový prechod do útoku a dokonale zaskočilo našu obranu! Troelsgaardová sa vyrútila na brankárku úplne sama a mohla skórovať, ale Korenčiová si zachovala chladnú hlavu, zmenšila strelecký uhol a loptu zázrašne zneškodnila.
     
    38
    Fecková rozohrala rohový kop, ale po ňom už zakončenie neprišlo a lopty sa ujali dánske reprezentantky, ktoré sa pokúsia založiť útočnú akciu.
    37. Fecková v obrovskej šanci
     
    37
    Obrovská šanca pre Slovensko! Fecková unikla obrane domáceho tímu a zakončovala z pravej strany šestnástky, ale v rýchlosti trafila iba pravú nohu padajúcej Petersenovej. Slovensko bude zahrávať rohový kop.
     
    36
    Začala sa posledná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto duelu. Zdechovanová vhodí na vlastnej obrannej polovici aut a naše dievčatá sa pokúsia presunúť do útoku.
     
    35
    Dánsko to teraz takmer od stredovej čiary skúšalo dlhým nákopom do šestnástky, ale tam si pre loptu zbehla iba Korenčiová. Naše dievčatá sa teraz dobre bránia.
     
    34
    Lopta preletela tesne za bližšiu žrď, ale tam si na ňu hráčky v červených dresoch ani nesiahli. naša defenzíva všetko rýchlo upratala.
     
    33
    Dánsko získalo ďalší rohový kop. Zahrávať ho bude Rasmussenová.
     
    32
    Slovensko sa po inkasovaní stále snaží získať loptu, ale zatiaľ nie je veľmi úspešné. Dánky ani s vedením na svojom konte nepoľavujú.
     
    31
    Na opačnej strane to z šestnástky skúsila Troelsgaardová, ale jej rana smerujúca do stredu bránky nemohla našu gólmanku zaskočiť.
     
    30
    Našim dievčatám sa ihneď podarilo dostať do útoku. Škorvánková tam z ľavej strany krížne hľadala lepšie postavenú spoluhráčku, ale loptu v rýchlosti poslala iba za jej päty.
     
    29
    Slovenské dievčatá teda už po necelej polhodine hry prehrávajú najtesnejším rozdielom. Pred nami je ale ešte dostatok času a naše reprezentantky sa určite pokúsia skóre otočiť vo svoj prospech!
    28. Pernille HARDEROVÁ - 1:0
     
    28
    Dánsko dalo gól!
    Doáce hráčky využívajú svoju obrovskú aktivitu a ujímajú sa vedenia. Strelou k pravej žrdi sa o to postarala kapitánka PERNILLE HARDEROVÁ.
     
    26
    Dánky ešte v útoku ostali. Larsenová sa pokúšala došprintovať prudkú kolmicu, ale lopta letela veľmi rýchlo a napokon skončila až za čiarou. Rozohrávať bude slovenská brankárka.
     
    25
    Ďalšia skvelá práca domáceho tímu, Dánsko mohlo opäť vyhrávať! Rasmussenová na ľavej strane šestnástky prešprintovala svoju súperku a z veľkého uhla zakončovala, ale brankárka Korenčiová si postrážila priestor pri bližšej žrdi a loptu schovala do rukavíc.
     
    24
    Harderová poslala dlhý center až za vzdialenejšiu žrď, kde sa strhol hlavičkový súboj, ale v ňom Korenčiová loptu dobre videla a vo výskoku ju schovala vo svojich rukaviciach.
     
    23
    Dánsko získalo po zblokovanom centri z ľavej strany rohový kop Zahrávať ho bude kapitánka Harderová.
     
    22
    Je za nami približne polovica úvodného polčasu a Dánsko zakladá ďalšiu útočnú akciu. Slovensko sa musí takmer neustále brániť.
     
    21
    Tentokrát už bola Ondrušová presnejšie, ale ľahkou prízemnou strelou do stredu bránky našla iba domácu gólmanku Petersenovú.
     
    20
    Na opačnej strane sme sa po dlhšom čase dostali až ku svätyni súperiek. Ondrušová z ťažkej pozície z veľkej vzdialenosti skúšala aspoň pohroziť, ale po zemi minula bránku.
     
    19
    Domáci celok sa opäť presunul do útoku. Až do šestnástky dostala loptu kapitánka Harderová a skúsila to strelou spoza obrany, ale minula bránku.
     
    17
    Dánsky celok je v úvode zápasu aktívnejší, ale zároveň sa veľmi dobre bráni. Našim dievčatám teraz domáce hráčky zarili pokus o prechod po ľavej postrannej čiare.
     
    16
    Loptu sa nám opäť podarilo odvrátiť. Sørensenová musí rozohrávať z vlastnej polovice.
     
    15
    Dánky sa vrátili späť do útoku, ale narazili iba na dobre pokrytý priestor. Røddiková to preto skúsila ďalekonosnou strelou spoza pokutového územia, ale našu svätyňu prestrelila.
     
    14
    Slovensko napokon dostalo loptu na opačnú polovicu trávnika. Ondrušová tam chcela vypáliť spoza hranice šestnástky, ale súperky k nej guľatý predmet v závere akcie nepustili.
     
    13
    Slovensko si na podobné hrúbky v defenzíve musí dávať veľký pozor. Stále ostávame pred vlastnou bránkou.
    12. Bíróová vynikajúco zasiahla
     
    12
    Domáca kapitánka Harderová predviedla vynikajúcu akciu! Po inidividuálnej práci oklamala trojicu našich dievčat, dostala sa do šestnástky a pred bránkou ešte hľadala Sørensenovú, ale tá bola našťastie pokrytá.
     
    11
    Naše dievčatá dostali loptu cez stredovú čiaru, ale tam si ju prevzali iba ich súperky a opäť sa budee musieť brániť. Hráčky v červených dresoch sú naozaj veľmi aktívne.
     
    10
    Prvá desaťminútovka je za nami a Slovensko zbiera loptu z našej polovice. V úvode zápasu sú domáce hráčky v ofenzíve nepríjemné.
     
    9
    Dánky sa po vynikajúcej práci dostali až pred našu brankárku! Vejeová si nabehla na ľavú stranu šestnástky, ale bola rýchlo bránená, takže bez prípravy iba posunula loptu ku Korenčiovej, ktorá si hravo poradila.
     
    8
    Slovensku sa napokon loptu podarilo pri čiare dostať do útoku. Tam sa Hmírová pokúšala obrať svoju súperku, ale bola neúspešná. Dánky si loptu postrážili
     
    7
    Fischerová dobre zapracovala pri čiare a získala loptu. Naše dievčatá sa pokúšajú preniesť hru na svoju útočnú polovicu, ale zatiaľ sa im to veľmi nedarí.
     
    6
    Larsenová potiahla loptu dopredu, ale do presného zakončenia sa vôbec nedostala. Rozohrávať bude naša brankárka.
     
    5
    Slovensko sa muselo stiahnuť do defenzívy a bude čakať, čo vymyslia dánske hráčky. Za nai je úvodná päťminútovka duelu.
     
    3
    Nielsenová poslala nedovoleným zákrokom k zemi Hmírovú. Slovensko bude zahrávať voľný kop.
     
    2
    Ďalšia zaujímavá šanca pre Dánsko! Bola v nej zakončujúca Larsenová, ale bránku napokon tesne minula.
     
    2
    Domáce Dánsko sa ihneď tlačí do zakončenia. Strelecky to teraz presnou ranou skúsila Rasmussenová, ale naša brankárka Korenčiová si poradila.
     
    1
    Dôležitý kvalifikačný zápas Slovenska sa začal. Náš tím vedie hlavný kouč Zsolt Pakusza, jeho asistentom je Peter Kopúň.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -13
    Úvodné zostavy:

    Dánsko: Petersenová – Røddiková, Arnthová, Sørensenová, J. Jensenová, S. Troelsgaardová, Nielsenová, Harderová (C), Vejeová, Larsenová, Rasmussenová
    Náhradníčky: Kramerová – Nadimová, Thøgersenová, L. Jensenová, Kildemoes, N. Christiansenová, Munková

    Slovensko: Korenčiová – Haršányová, Bíróová, Fischerová, Fecková, Vojteková, Ondrušová, Hmírová, Zdechovanová, Košíková, Škorvánková (C)
    Náhradníčky: El Dahaibiová – Šušolová, Miháliková, Hollá, Koleničková, Badžgoňová, A. Horváthová

    Rozhodca: Vitulanoová (ITA) – Abruzzeseová (ITA), Di Monteová (ITA).
    Naše repretentantky v Dánsku
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní ženskej kvalifikácie na európsky šampionát. Naše dievčatá sa dnes v dánskom meste Viborg predstavia proti domácemu výberu vo veľmi dôležitom zápase a vám z tohto stretnutia vďaka nášmu podrobnému prenosu určite neunikne nič podstatné.

    Priamo do finálového turnaja európskeho šampionátu postúpi celkovo 16 ženských reprezentácií, pričom istotu postupu má organizátorské Holandsko. Okrem neho si EURO zahrajú ôsmi víťazi kvalifikačných skupín, šesť najlepších celkov druhých miest kvalifikačných skupín a o posledné miesto si v baráži zahrajú zvyšné dva najlepšie celky z druhých miest.

    Slovenská ženská reprezentácia hrá kvalifikačné zápasy v Skupine 4 a priebežne sa nachádza na druhej priečke. Naše dievčatá však majú odohraných už šesť zápasov, zatiaľ čo ostatní súperi v skupine hrali doposiaľ iba štyri alebo päťkrát. Slovenské reprezentantky majú na svojom konte zatiaľ 9 bodov a celkové skóre 10:7.

    Tabuľka Skupiny 4:
    1. Švédsko – 4 zápasy, 12 bodov (10:0)
    2. Slovensko – 6 zápasov, 9 bodov (10:7)
    3. Dánsko – 4 zápasy, 7 bodov (5:1)
    4. Poľsko – 5 zápasov, 7 bodov (6:6)
    5. Moldavsko – 5 zápasov, 0 bodov (1:18)

    Doterajšie zápasy Slovenska:
    Poľsko – Slovensko 2:0
    Slovensko – Moldavsko 4:0
    Slovensko – Dánsko 0:1
    Moldavsko – Slovensko 0:4
    Slovensko – Švédsko 0:3
    Slovensko – Poľsko 2:1

    Doterajšie zápasy Dánska:
    Dánsko – Moldavsko 4:0
    Švédsko – Dánsko 1:0
    Slovensko – Dánsko 0:1
    Poľsko – Dánsko 0:0
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:00.

    Veronika Pancuráková

    Góly: 28. Harderová, 49. Nadimová, 60. Nadimová (pen.), 90+2. Troelsgaardová

    Karty:   78. Haršányová (SVK)


    Dánsko: Petersenová – Røddiková, Arnthová, Sørensenová, J. Jensenová, S. Troelsgaardová, Nielsenová, Harderová (C), Vejeová, Larsenová, Rasmussenová
    Náhradníci: Kramerová – Nadimová, Thøgersenová, L. Jensenová, Kildemoes, N. Christiansenová, Munková

    Slovensko: Korenčiová – Haršányová, Bíróová, Fischerová, Fecková, Vojteková, Ondrušová, Hmírová, Zdechovanová, Košíková, Škorvánková (C)
    Náhradníci: El Dahaibiová – Šušolová, Miháliková, Hollá, Koleničková, Badžgoňová, A. Horváthová

    Rozhodca: Vitulanoová (ITA) – Abruzzeseová (ITA), Di Monteová (ITA)