Djokovič – Bautista-Agut 3:1 (kon.) | Ferrer – Berdych 0:3 (kon.)
Goffin – Gulbis 3:1 (kon.) | Granollers – Thiem 1:3 (kon.)
Gasquet – Murray 1:3 (kon.) | Ramos-Vinolas – Wawrinka 0:3 (kon.)
koniec
David Ferrer
David Ferrer (11)
0
3 5 3  
Tomáš Berdych
Tomáš Berdych (7)
3
6 7 6  
cz Streda 01.06.2016, 12:45French Open - muži - Roland Garros (antuka) • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Krásné pondělní odpoledne, začíná druhý týden Roland Garros a s ním i zápas, který české fanoušky enormně zajímá. Tomáš Berdych se o čtvrtfinále utká s Davidem Ferrerem. Zápas začne přibližně v 13:00 a vy jej budete moci sledovat za pomocí textového přenosu na Onlajnech!
     
    DAVID FERRER
    Španělský tenista se v posledních dvou ročnících pařížského grandslamu dostal do čtvrtfinále. Před dvěma lety jej zastavil krajan Rafael Nadal. Minulý rok nestačil muž z Pyrenejského poloostrova na Andyho Murrayho. V roce 2013 si tady zahrál dokonce o celkové prvenství, jenže již zmiňovaný Nadal mu překazil plány na grandslamový titul a po výhře 6:3, 6:2, 6:3 si Rafael připsal deváté vítězství v Paříži.
     
    LETOŠNÍ SEZONA
    V této sezoně to není zrovna nejlepší v podání Ferrera. Vypadl z elitní desítky žebříčku ATP. Má pozitivní bilanci 23:11. Z toho na antuce 13:5. Na červeném písku zatím nezaznamenal žádný velký výsledek. Osmifinále s Berdychem v Madridu na tisícovém turnaji. Tatáž fáze turnaje s Francouzem Pouillem v Římě. Semifinále ATP 250 v Ženevě s Čiličem. To nejsou výsledky, na které by byl připravený třiačtyřicetiletý protagonista bílého sportu.
     
    FRENCH OPEN 2016
    David Ferrer má za sebou první týden na Roland Garros a ve třech zápasech musel jít pouze jednou do čtyř setů. V prvním kole neměl problém s Rusem Donskojem, kterému povolil pouhé tři hry. Ba dokonce mu nadělil kanára – 6:1, 6:2, 6:0. V dalším zápase svedl bitvu s dalším antukářem Juanem Monacem z Argentiny – 6:7 (4), 6:3, 6:4, 6:2. Naposledy porazil Feliciana Lopéze 6:4, 7:6 (1), 6:1.
     
    TOMÁŠ BERDYCH
    Rodák z Valašského Meziříčí nezažívá také ideální období. Na Roland Garros hrál před šesti lety ve své nejlepší sezoně v životě semifinále s Robinem Soderlingem. Sahal proti švédskému protivníkovi po finále, jenže padl 3:6 v pátém setu. V roce 2014 měl celkem přijatelného soupeře pro čtvrtfinále, Lotyše Ernestse Gulbise, ale neuhrál proti němu ani sadu. V posledním ročníku French Open narazil na domácího Jo-Wilfrieda Tsongu ve čtyřech setech.
     
    LETOŠNÍ SEZONA
    Tomáš Berdych má za sebou nejhorší porážku kariéry. Jinak se dva kanáry, které utrpěl v utkání v Římě proti Davidu Goffinovi nazvat nedají. V Madridu předtím podlehl celkem snadno Andymu Murraymu ve dvou setech. Český tenista se rozešel s koučem Dani Vallverduem. Jeho letošní bilance je přesto pozitivní – 22:10. Na červeném písku šest zápasů vyhrál, tři prohrál.
     
    FRENCH OPEN 2016
    Že by to měl Tomáš jednoduché na Roland Garros, to nelze říct. Ano. V prvním kole měl pohodovou práci s Vaškem Pospíšílem z Kanady, proti kterému neztratil ani set. Jenže ve druhém zápase na turnaji prošel těžkou zkouškou s Malekem Jazirim z Tuniska. Po čtyřech setech byl nakonec úspěšnější takřka dvoumetrový muž, ačkoliv pátý set nebyl daleko. V sobotu čekala Berdycha těžká bitva s Pablem Cuevasem z Uruguaye. Hráč ze srdce Evropy si prohrál podání pouze v úvodní hře celého mače, jinak byl ale na servisu suverénní. Po vyhrané čtvrté sadě v poměru 7:5 postoupil český hráč.
     
    VZÁJEMNÉ ZÁPASY
    Ferrer vyhrál devět vzájemných zápasů s Berdychem, zatímco Čech jen sedm střetnutí. Naposledy se spolu utkali v Madridu, kdy se radoval český tenista 7:6 (8), 7:5.
     
    Déšť stále trápí francouzskou metropoli, stejně jako dnes. Tento zápas čeká velké zpozdění. Utkání Ferrer – Berdych je na programu po střetnutí Pironková – Radwaňská, kde je na pořadu dne rozhodující set. Dříve jak ve 14:00 se nezačne.
     
    Další zpráva z Paříže hovoří o tom, že se nezačne hrát dříve jak v 15:00.
     
    Podle posledních zpráv začali v Paříži vysoušet kurt. Čeká nás dohrávka zápasu Pironkovová – Radwaňská. Až poté přijde na řadu utkání Ferrer – Berdych. Tento mač začne přibližně v 16:30.
     
    Polka Radwaňská překvapivě podlehla Bulharce Pironkovové ve třetím setu 3:6. Za chvíli nastoupí Ferrer s Berdychem na kurt!
     
    Oba hráči už jsou na dvorci Suazanne Lenglenové. Již se rozehrávají.
     
    Tomáš Berdych hrál letos napříkald semifinále v Marseille, kde padl s Kyrgiosem. S týmž soupeřem prohrál i v Dubaji. Na Roland Garros má bilanci 23:12.
     
    David Ferrer je rodákem z Alicante. Možná si vzpomínáte, jak hrál za Španělsko ve finále Davis CUpu před sedmi lety proti Česku. V pěti setech porazil Radka Štěpánka, i když ztrácel 0:2.
     
    Na servisu začne tento duel Španěl.
     
    Vítěz tohoto zápasu se utká ve čtvrtfinále s lepším z dvojice Djokovič – Bautista. Tento mač je zatím vyrovnaný 1:1. Srb ztratil první sadu 3:6, ve druhé kontroval výhrou 6:4.
     
    Carlos Bernardes bude tento duel řídit z umpiru.
     
    Hráči usedli na lavičku. Začínáme za pár sekund.
     
    Mírným favoritem tohoto zápasu je David Ferrer.
     
    Vše je připraveno. Berdych na returnu, David Ferrer na podání.
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0-15
    A jako první chybuje v dlouhé výměně Ferrer. Očekávejme dlouhé výměny v tomto zápase., Berdych hrál hlavně přes bekhend, ale to hlavní se povedlo. Nyní půjde David do hry po druhém podání.
     
    0-30
    A i druhé podání poslal Španěl do sítě. Je tady zajímavé skóre první hry.
     
    0-40
    Parádní důrazný bekhend Berdycha v době, kdy si jeho sok nalezl na síť. Berdych dokázal vše zúžitkovat a má tři brejkboly. To je solidní start.
     
    15-40
    Ale první zkušenější tenista odvrací. Jak zareaguje nyní? Potřebuje první servis.
     
    15-40
    A ten nepřichází. Že by další dlouhá výměna?
     
    30-40
    Tomáš si dokázal vše moc pěkně připravit, ale finální úder, svůj forhend, přepálil za základní lajnu. Sledujeme zajímavý průběh této hry.
     
    40-40
    Ferrer hrál nyní moc chytře. Hlavně do bekhendu soupeře. Berdych byl pasivní. Nediktoval hru. To ho stálo třetí neproměněný brejkbol v dueluz.
     
    A-40
    A rázem má Španěl dokonce výhodu. Využije ji i po druhém servisu?
     
    40-40
    Ale ještě nekončíme v této hře. Forhend tentokrát poslouchal Čecha jaksepatří. Tuto variantu využíval Berdych už v osmifinále s Cuevasem. Nyní se potvrdilo jak na tomto úderu stojí jeho hra.
     
    A-40
    Jenže nyní nedokázal dostat return do kurtu. Je tady další gembol.
     
    1:0
    A ten už David využívá. Perfektní obrat Ferrera z 0:40 se dostat na antuce na servisu, kde podání nehraje takovou roli? To je solidní. Ferrer se může pochválit.
     
    1:0
    Berdych poprvé na servisu v dnešním zápase. Jak si povede?
     
    0-15
    Začal razatním servisem ven z krutu. Tohle se povedlo.
     
    0-30
    Vírězný forhend Tomáše. Dnes to bude hodně o trpělivosti. O mezihře Berdycha. To bude hlavní kouzlo, které muže vést k postupu do čtvrtfinále.
     
    0-40
    I bekhend píše celkem dost hru Tomáše na French Open. Nyní si tímto úderem připravil pozici pro smeč, Ferrer se statečně bránil, ale i tak stojí proti třem gembolům.
     
    1:1
    Ukázka skvělého forhendu českého muže. Výborná práce. Opět si Berdych výborně připravil pozici. Je tu čistá hra rodáka z Valašského Meziříčí a perfektní odpověď na předešlou hru.
     
    15-0
    Pravou polovinu kurtu nechal Ferrer volnou. Berdych si toho všiml, ale bekhend poslal pouze do sítě.
     
    15-15
    Berdychova mezihra zatím není vůbec špatná. Ferrer určitě bude hrát hlavně od základní čáry, nebude chodit na síť. Přišla vynucená chyba Španěla. Výborná aktivita Tomáše.
     
    30-15
    Hrálo se sice po druhém servisu, ale Berdych toho nedokázal využít a do vedení jde tak jeho sok.
     
    40-15
    I Ferrer ukazuje, že se může spolehnout na velice solidní mezihru. Mezi jeho údery není takový rozdíl. Je jasné, že dnes nebude moc získavat přímé body z podání.
     
    2:1
    Jenže zatím mu to stačí na vedení 2:1. Tento game na servisu byl z jeho strany výrazně lepší než ten předešlý.
     
    2:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:1
    Novak Djokovič vede nad Španělem Bautistou 3:1 ve třetí sadě a podává.
     
    Co se s tím dá dělat? Druhý grandslam letošní sezony je opět přerušen pro déšť. To se ani nechce člověku věřit.
     
    Déšť skončí za 18 minut.
     
    Zápas bude pokračovat nejdříve v 18:30.
     
    Další aktualizace má smutný podtext pro české fanoušky. Dříve než v 19:00 se hrát nezačne!
     
    Poslední zpráva z Paříze zní ještě smutněji – dnes se již hrát nebude. Zápas se měl původně hrát dokonce v pondělí, ale nakonec jsou pořadatelé nuceni odložit utkání na středu.
     
    Timea Bacsinszká právě teď úspěšně dopodávala druhý set a postupuje přes Venus Williamsovou do dalšího kola. To znamená, že na kurt Suzanne Lenglenové mohou za pár minut přijít aktéři námi sledovaného utkání. Již druhý začátek utkání mezi Davidem Ferrerem a Tomášem Berdychem můžeme očekávat kolem 12:55.
     
    2:1
    David Ferrer i Tomáš Berdych již jsou na kurtu a rozcvičují se. Tomáš Berdych půjde na servis kolem jedné hodiny odpolední.
     
    2:1
    Tomáš Berdych si bere míčky a jde se na věc!
     
    0-15
    Ferrer sice důrazný servis Berdycha dokázal returnovat, ale následně udeřil už jen do sítě.
     
    0-30
    Opět naprosto totožná situace. Tomáš se o své podání zatím může opřít.
     
    15-30
    Nyní ale Ferrer vytáhl nechytatelný return, na který Tomáše nedokázal reagovat. Čistá hra to tentokrát nebude.
     
    15-40
    Poprvé dnes se hrála trochu delší výměna. Berdych jedním úderem trefil pásku a to Ferrera rozhodilo. Jeho lob končí v autu.
     
    2:2
    A tentokrát už to byla opět rychlá záležitost. Servis, return a vítězný úder pro Berdycha.
     
    0-15
    Ferrer sice diktoval tempo výměny, ale následně Tomáš zvolil prohoz pod nohy a na ten už Španěl u sítě vrátit na polovinu českého hráče nedokázal.
     
    0-30
    No a nyní přichází dvochyba. Nadějný stav při podání španělského tenisty.
     
    0-40
    Hráči se sice dostali do výměny, ale precizní hra Tomáše Berdycha slaví opět úspěch. Tři brejkboly!
     
    15-40
    Ferrer zariskoval při druhém podání, ale jak se říká...."risk je zisk".
     
    30-40
    Také druhý brejkbol je odvrácen. Především díky skvělému podání, po kterém měl Ferrer jednoduchou pozici.
     
    2:3
    David Ferrer riskoval z bekhendové strany, ale trefuje jen síť! Tomáš Berdych má brejk!
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0-15
    Po přestávce se Tomáše trefuje do prvního podání. Return Ferrera končí v síti.
     
    0-30
    David Ferrer šel zkontrolovat stopu míčku, ale ta byla přesně na čáře a to znamená eso českého tenisty.
     
    15-30
    Ferrer se poprvé v tomto gemu dostal do hry a hned je z toho zisk fiftýnu.
     
    15-40
    Dva gemboly pro českého tenistu poté, co Španěl přepálil bekhend do autu.
     
    2:4
    Tomáš drží skvělý servis a připisuje si přímý bod z podání. Brejk je potvrzen.
     
    15-0
    Podáním si tentokrát pomohl i David Ferrer, který následně prudkým úderem ukončil krátkou výměnu.
     
    30-0
    Totožná situace. Ferrer měl nahráno a bez problémů zahrál na druhou stranu, než na kterou se vydal Tomáš Berdych.
     
    40-0
    Ač se nyní Tomáš skvěle pohyboval, nakonec je to právě on, kdo poslal míček mimo vymezený prostor. Ferrer má nahráno na čistou hru.
     
    3:4
    A po esu čistá hra také přichází! Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude Tomáš Berdych.
     
    0-15
    Tomáš vstupuje do dalšího gemu opravdu znamenitě a připisuje si druhé eso v tomto utkání.
     
    0-30
    Ferrer solidně zreturnoval, avšak následně se trochu zbytečně vyhodil do autu.
     
    15-30
    Trochu později zahlášený aut, nicméně Berdych je s rozhodnutím čárového smířen. Patnáct ku třiceti.
     
    30-30
    Po druhém Berdychově podání se hráči dostali do výměny, ve které byl Ferrer trochu aktivnější a právě on si připisuje fiftýn.
     
    30-40
    Český tenista si ale pomáhá výborným podáním, po kterém míček z rakety Davida Ferrera zamířil do autu.
     
    3:5
    Výborné podání, ještě hezčí křížný forhend a přináší Tomášovi zisk gemu.
     
    15-0
    Španěl musel použít druhý servis, avšak nakonec mu to nemuselo vůbec vadit, protože Tomáš returnoval do sítě.
     
    15-15
    Následně se ale Ferrer dopustil naprosto zbytečné chyby z forhendu.
     
    15-30
    Další chybný úder podávajícího tenisty končí v síti. Berdych je dva míč od zisku první sady.
     
    15-40
    Fantastický return přesně na čáru a jsou tady dva setboly!
     
    30-40
    První setbol končí těsným autem českého tenisty. Co ten druhý?
     
    3:6
    Druhý už je využit! Ferrer zvolil křížný úder, který zamířil jen do autu!
     
    0:0
    První set je tedy minulostí a z jeho zisku se může radovat Tomáš Berdych. Ten měl v první sadě opravdu skvělý servis a soupeři při svém podání dovolil pouhé čtyři body. Naopak získal Berdych hned dva brejky a díky tomu si připisuje vítězství 6:3. Po přestávce bude podávat do druhého setu.
     
    15-0
    Vstup do druhé sady má zatím lepší David Ferrer, kterému byl po síti z rakety Tomáše Berdycha darován úvodní fiftýn.
     
    30-0
    Navíc přichází Berdychův aut a nepříjemný stav 0:30.
     
    40-0
    A Tomáš Berdych bude čelit prvním brejkbolům! Tomáš se snažil změnit rytmus výměny, ale po lajně trefil opět jen síť.
     
    40-15
    Rychlý return španělského tenisty tečovala páska, od které míček vylétl do autu.
     
    40-30
    Fantastické eso a následný úder po lajně! Ferrer byl bez šance, ale stále má ještě jeden brejkbol.
     
    40-40
    Nicméně i třetí brejkbol je díky výbornému podání a následnému voleji na síti odvrácen. Shoda!
     
    A-40
    Velká škoda. Ferrer podklouzl, avšak Berdychův, o pásku tečovaný, úder dolétl až za základní čáru. Další brejkbol.
     
    40-40
    Nečistý úder Davida Ferrera sice ještě k zisku fiftýnu nevedl, ale Berdych si poté věřil a přesným bekhendem na lajnu ukončil výměnu.
     
    40-A
    Rychlé podání, rychlý forhend a gembol pro českého hráče.
     
    40-40
    Tohle Tomáš opravdu nepotřebuje. Místo ukončení těžkého gemu přichází dvojchyba.
     
    40-A
    Tomáš sice na síti špatně odhadl stranu, ale Ferrer nedokázal zahrát razantněji a následnou smeč už si český hráč pohlídal.
     
    0:1
    Přestřelka od základní čáry končí úderem do sítě z rakety španělského borce. Osmiminutový gem je konečně za Tomášem.
     
    15-0
    Jen pár centimetrů teď chybělo k tomu, aby return Tomáše Berdycha skončil v kurtu. Fiftýn pro Španěla.
     
    30-0
    Kratší výměna končí dalším autem v podání českého tenisty.
     
    40-0
    Skvělé podání sice Berdych dokázal vrátit soupeři, ale následně už měl Ferrer jednoduchou pozici a v pohodě zahrál do volné části kurtu.
     
    1:1
    I tentokrát s David Ferrer výrazně pomohl dobrý podáním a bez problémů srovnává stav druhé sady na 1:1.
     
    15-0
    Hodně pomalý a nízký úder Tomáše Berdycha se zastavuje v síti. Ferrer má na začátku druhého setu navrch.
     
    15-15
    Jenže Berdych odpovídá výborně připravenou smečí a následným vymazleným úderem za síť.
     
    15-30
    Dobré podání, return v autu a vedení českého tenisty.
     
    15-40
    Ferrer riskoval při druhém podání českého tenisty a tentokrát se mu to nevyplatilo. Síť a dva gemboly.
     
    30-40
    Teď už byl return Ferrera jako z jiného světa! Tomáš Berdych neměl sebemenší šanci.
     
    1:2
    Po krásném returnu ale Ferrer předvedl nečistý úder po podání soupeře a Tomáš si tak opět udržuje podání.
     
    0-15
    Přestávka mezi třetím a čtvrtým gemem druhé sady je u konce. Na podání je David Ferrer, který však kazí úder a to znamená fiftýn pro českého tenistu.
     
    15-15
    Tomáš předvedl solidní return téměř na základní čáru, ale poté netrefil bekhend po lajně.
     
    30-15
    Ležérnější výměna končí příliš dlouhým míčkem z rakety Tomáše Berdycha.
     
    40-15
    V jednu chvíli se sice míček hodně zpomalil o pásku, ale ani jednoho tenistu to moc nerozhodilo a nakonec opět přichází aut českého hráče.
     
    40-30
    Berdych riskoval return a díky pásce se mu podařilo trefit vymezený prostor. Samozřejmě přichází omluva španělskému hráči, který byl bez šance.
     
    40-40
    Až na třetí pokus dokázal Ferrer správně podat a Tomáš slabého servisu dokázal využít. Půjde se přes shodu.
     
    40-A
    Tomáš byl v těžké defenzívě a jeho soupeř už měl téměř hotovo. Na síti ale pokazil lehký volej, což znamená brejkbol!
     
    40-40
    David Ferrer vytáhl točený kraťas, který byl nedostižitelný. Brejkbol odvrácen.
     
    A-40
    Španěl si skvěle poradil s výborným returnem a krátkou hru ukončuje důrazným forhandem po lajně.
     
    2:2
    Poslední úder Tomáše Berdycha byl výrazně kratší a Ferrer toho dokázal využít. Po úderu téměř na lajnu už se Tomáš nedokázal srovnat.
     
    15-0
    Hodně nečistě teď zahrál Tomáš Berdych. Několikametrový aut.
     
    15-15
    Return španělského hráče letí do autu. Nepříjemný druhý servis českého borce.
     
    15-30
    Opět se šlo přes druhé podání Tomáše Berdycha, ale po dvou skvělých forhandech získává fiftýn právě rodák z Valašského Meziříčí.
     
    15-40
    Eso přináší dva gemboly na konto českého tenisty.
     
    30-40
    Gem ale ještě nekončí a to vinou autu z rakety Tomáše Berdycha.
     
    40-40
    Bohužel i v tomto gemu bude k vidění shoda. Těžký úder po lajně přes vyšší část sítě se na Ferrerovu stranu nedostal.
     
    40-A
    David Ferrer opět riskoval při druhém podání Tomáše Berdycha, ale opět trefuje jen síť.
     
    40-40
    Teď už to ale Ferrer zvládl a dvěma tvrdými forhandy získává bod na svou stranu.
     
    40-A
    Znovu však přichází výhoda pro Tomáše Berdycha. Ferrer totiž returnoval jen do hřiště pro čtyřhru.
     
    40-40
    Nádherná výměna! Ferrer trefil dvakrát čáru a nakonec se mu to vyplácí. Tato výměna měla 34 úderů!!!
     
    40-A
    Teď ale Tomáš dostal Ferrera pod tlak a ten vrací jen za základní čáru.
     
    2:3
    Velmi rotující druhé podání konečně ukončuje gem. Ferrer se dopustil chyby z bekhendové strany.
     
    2:3
    Konec přestávky, podávat bude David Ferrer.
     
    0-15
    Dvojchyba není pro Ferrera úplně ideální vstup do šestého gemu druhé sady.
     
    15-15
    Berdych riskoval, nicméně svižný return po lajně se do kurtu nevlezl.
     
    30-15
    Španěl teď vůbec nemá první servis, ale i přesto se dostává do vedení 30:15. Teď mu nahrála páska, která zpomalila úder českého hráče.
     
    40-15
    Konečně trefil Ferrer první podání a Berdych pak returnuje jen do autu.
     
    3:3
    David Ferrer dokázal doběhnout krásný lajnový bekhend Berdycha a poté výměnu ukončil krossovým forhandem.
     
    0-15
    Berdych si pomohl skvělým podáním na téčko a následně výměnu ukončil úderem po lajně.
     
    0-30
    Míček v podání Ferrera končí za postranní lajnou a Tomáš vede 30:0.
     
    15-30
    Ale i Berdych zahrál forhendem do autu a David snižuje.
     
    15-40
    Výbornou nátlakovou hrou donutil český tenista svého soupeře zahrát jen do sítě.
     
    3:4
    Míček sice za pomocí pásky přešel na polovinu Berdycha, ale poté dopadl těsně za lajnu. Tomáš Berdych vítězí v tomto gemu a jde do vedení 4:3.
     
    3:4
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    3:4
    Konec přestávky, podávat bude David Ferrer.
     
    15-0
    Nevynucenou chybou dává Čech první fiftýn v tomto gemu Španělovi.
     
    30-0
    David se nyní dobře ubránil a Tomáš poté zahrál svůj bekhend jen do sítě.
     
    30-15
    Dlouhý bekhend zahrál Ferrer a Tomáš tak snižuje na 15:30.
     
    40-15
    Trpělivou hrou a poté dvěma křižnými údery si Španěl vypracoval dva gemboly.
     
    40-30
    Výborně zahrál také Tomáš. Delší výměnu zakončil nechytatelným forhendem po čáře.
     
    4:4
    Tomáš si naběhl k síti, ale pro svůj úder zvolil špatnou stranu, na které stál španělský hráč a přesným prohozem získává tento gem.
     
    0-15
    Rychlé první podání nedokázal Ferrer vrátit na stranu Tomáše Berdycha.
     
    15-15
    Velmi nízko nad sítí teď poslal svůj úder David Ferrer a Tomáš Berdych v tísni trefil jen síť.
     
    15-30
    David se teď neúspěšně pokusil o zkrácení hry. Míček však nepřešel pásku.
     
    15-40
    Tento přechod na síť od Tomáše již byl bezchybný. Berdych se svého soupeře povodil a výměnu zakončil do odkryté strany kurtu.
     
    30-40
    Úder českého tenisty se nevešel do dvorce a David snižuje.
     
    4:5
    Vynikajícím servisem si Tomáš otevřel dvorec a poté zahrál winner do protipohybu svého soupeře.
     
    4:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    4:5
    Konec přestávky, podávat bude David Ferrer.
     
    0-15
    Chyba španělského tenisty z forhendu znamená vedení Tomáše 0:15.
     
    15-15
    Tentokrát však byl již španělův forhend bezchybný. Je srovnáno 15 oba.
     
    30-15
    Return Tomáše skončil v autu.
     
    40-15
    Opět nepovedený přechod na síť a Ferrer bez problémů Tomáše prohazuje.
     
    5:5
    Vítězný úder Davida Ferrera a máme srovnáno na 5:5.
     
    15-0
    Forhend českého tenisty šel mimo vymezené území. David vede 0:15.
     
    30-0
    To je škoda! Laciná chyba Tomáše dává Ferrerovi vedení 0:30.
     
    40-0
    A třetí zbytečná chyba v tomto gemu. Tomáš zahrál znovu jen do sítě a Španěl má tři brejkboly.
     
    40-15
    První je odvrácen po těsném autu za postranní lajnu.
     
    40-30
    Berdych nyní skvěle rozpohyboval Španěla a poté přesným forhendem na lajnu snižuje na 30:40.
     
    40-40
    Výborný servis na téčko a následný vítězný úder a máme zde shodu.
     
    40-A
    Return Ferrera míří daleko za lajnu a Tomáš má výhodu.
     
    5:6
    Skvěle Tomáš!! Servisem ven z kurtu vyhnal soupeře mimo dvorec a poté zakončil nelehkým úderem tuto výměnu, čímž získal pátý fiftýn v řadě a vede 6:5.
     
    5:6
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    5:6
    Konec přestávky, podávat bude David Ferrer.
     
    0-15
    Fantastický return Tomáše a poté další winner křížem a Berdych vede 0:15.
     
    15-15
    Eso na téčko od Davida Ferrera a máme srovnáno na 15:15.
     
    30-15
    Vzápětí si Ferrer zajišťuje dalším esem vedení.
     
    30-30
    Nyní však forhend Španěla končí v síti a je zde stav 30 oba.
     
    30-40
    Neuvěřitelný úder Tomáše Berdycha, který dopadl přesně na lajnu a Tomáš má brejkbol a setbol.
     
    5:7
    Je to tady!! Tomáš z trpělivé hry přešel do ofenzívy a dvěma přesnými údery si připravil svého soupeře a poté nechytatelným forhendem ukončuje tuto výměnu, gem i celý set!
     
    0:0
    I druhý set je za námi. V něm byl k vidění opět vyrovnaný tenis. O vítězství Tomáše v něm rozhodly neproměněné brejkboly Španěla, čehož Tomáš dokázal využít a v závěru sady obral Ferrera o podání.
     
    0:0
    Začíná třetí set.
     
    15-0
    Tento úder od Tomáše je příliš dlouhý a Španěl vede 0:15.
     
    15-15
    Ovšem return druhého podání se Davidovi nepovedl. Míček končí v síti a je srovnáno 15:15.
     
    15-30
    Znovu nepovedeným forhendem nedokázal Ferrer vrátit míček na druhou stranu.
     
    30-30
    A je to vzápětí 30:30.
     
    30-40
    Berdych se ale ihned ujímá vede 40:30, což Ferrer neunesl a rozbil svou raketu.
     
    0:1
    Tomáš Berdych vítězí v tomto gemu, když u sítě zasmečoval do odkryté části kurtu.
     
    0:1
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0:1
    Konec přestávky, podávat bude David Ferrer.
     
    15-0
    Berdych returnoval jen do sítě. Španěl vede 15:0.
     
    30-0
    Tentokrát return Berdycha končí až za základní lajnou.
     
    40-0
    Další úder českého tenisty skončil za postranní čarou a Ferrer má dva gemboly.
     
    1:1
    Čistou hrou ukončuje Španěl tento gem a srovnává na 1:1.
     
    0-15
    Forhend po lajně a následný aut Ferrera. Tomáš vede 15:0.
     
    15-15
    Berdychův forhend se nyní nevešel do kurtu.
     
    15-30
    Podání na tělo a Ferrer se ocitl ve velké defenzívě. Z ní se už nedostala a Tomáš vede 30:15.
     
    15-40
    Výborně si Tomáš rozběhal Španěla a poté poslal winner do jeho protipohybu.
     
    1:2
    Returnující španělský tenista nedokázala vrátit svůj úder na soupeřovu polovinu a Tomáš Berdych vede 2:1.
     
    1:2
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    1:2
    Konec přestávky, podávat bude David Ferrer.
     
    0-15
    Dělovým křižným forhendem vítězí v této výměně Tomáš Berdych.
     
    15-15
    Esem však Španěl srovnává.
     
    15-30
    Velmi jednoduchý úder nyní pokazil David a Berdych vede 15:30.
     
    30-30
    Jednoduchý míč pokazil i Berdych a Ferrer srovnává na 30:30.
     
    40-30
    Forhend Berdycha míří za základní lajnu a jsou zde dva gemboly pro Ferrera.
     
    40-40
    Těsný míček za postranní čáru a shoda je na světě.
     
    A-40
    Vítězným bekhendem po lajně si Španěl zajišťuje výhodu.
     
    2:2
    Return druhého podání se Tomášovi nepovedl a balónek je v autu. Španěl tak srovnává na 2:2.
     
    15-0
    Výborná, ale opravdu výborná obrana Davida Ferrera a Tomáš poté v jednoduché pozici vyrobil lacinou chybu a míček poslal do sítě.
     
    30-0
    Míček dopadl za základní lajnu a Ferrer vede 0:30.
     
    30-15
    První fiftýn v tomto gemu i pro Tomáše. Ten si poradil se situací na síti a zasmečoval do odkryté části dvorce.
     
    30-30
    Vzápětí už máme srovnáno na 30:30.
     
    40-30
    Neuvěřitelně jednoduchý míč na síti pokazil Tomáš Berdych. Místo odkryté části kurtu trefuje český tenista jen síť.
     
    40-40
    Berdych však ihned esem srovnává.
     
    A-40
    Halfvolej se Tomášovi u sítě nepovedl a Ferrer má další brejkbol.
     
    40-40
    Španělův úder však míří jen do sítě a je zde opět shoda.
     
    40-A
    Ferrer svým úderem mířil do rohu kurtu, ale míček skončil těsně za základní lajnou.
     
    2:3
    Berdych v tomto gemu odvrátil další brejkboly a poté, co Ferrer zahrál míček v poslední výměně do sítě, se Tomáš ujímá vedení 3:2 na gemy.
     
    2:3
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    0-15
    Ferrer se sice vrátil do výměny po dobrém úderu Tomáše, ale poté zamířil pouze do sítě.
     
    0-30
    Přesný míček na lajnu. Tomáš vede 0:30.
     
    0-40
    Výborný bekhend po lajně a Tomáš Berdych má tři brejkboly.
     
    2:4
    Fantazie! Tomáš Berdych hrál od začátku výměny velmi agresivně a Ferrer už nedokázal vrátit míček na soupeřovu stranu.
     
    15-0
    Tomášův úder končí těsně za základní lajnou. Ferrer vede 0:15.
     
    15-15
    Skvělým úderem po lajně donutil Berdych zahrát svého soupeře jen do autu.
     
    30-15
    Nyní však další nevynucenou chybou daruje fiftýn španělskému tenistovi.
     
    30-30
    Vynikající servis pomohl Tomášovi. Ten si situaci sice trochu zkomplikoval, ale nakonec Ferrer zahrál pouze síť.
     
    30-40
    To je dlouhé! Tomáš Berdych má gembol na 5:2.
     
    2:5
    A znovu dlouhý úder od Španěla. Tomáš Berdych vede 5:2 a je velmi blízko postupu do čtvrtfinále.
     
    2:5
    Následuje přestávka a výměna stran.
     
    2:5
    Konec přestávky, podávat bude David Ferrer.
     
    15-0
    Return Tomáše nepřešel přes síť.
     
    30-0
    Tomáš sice dostal z defenzívy, ale poté nevynucenou chybou posílá míček do sítě.
     
    40-0
    Další fiftýn pro španělského tenistu, který vede 40:0.
     
    3:5
    Čistou hrou ukončuje David Ferrer tento gem a snižuje na 5:3. Tomáš Berdych však bude podávat na vítězství v tomto utkání.
     
    0-15
    Tvrdý servis a return Ferrera do sítě. Tomáš vede 15:0.
     
    15-15
    Berdych si sice pěkně vodil Španěla, ale posledním úderem trefuje jen aut.
     
    15-30
    Skvěle, skvěle Tomáš Berdych. Český tenista zahrál krásným forhend do rohu kurtu a Španěl již balónek nedokázal vrátit přes síť.
     
    15-40
    Další fiftýn pro českého hráče a máme zde dva mečboly!
     
    30-40
    První zůstává neproměněn. Berdych to trochu uspěchal a poslal míček za základní lajnu.
     
    3:6
    Je to tady! Tomáš Berdych v poslední výměně tohoto utkání zatlačil svého soupeře, který v tísni zahrál jen za postranní čáru a český tenista tak vítězí v tomto duelu.
     
    Konec zápasu
     
    Je za námi utkání osmifinále French Open mezi Davidem Ferrerem a Tomášem Berdychem. Český tenista v něm až překvapivě rychle vyprovodil z kurtu svého soupeře a po setech 3:6, 5:7 a 3:6 pokračuje dále v turnaji. Ve čtvrtfinále narazí na těžkého soupeře v podobě světové jedničky Novaka Djokoviće. Tento duel můžete rovněž sledovat v našem textovém přenosu.
     
    Pro tuto chvíli je to z mé strany všechno. Budu se na Vás těšit u dalších online přenosů. Do té doby se mějte moc hezky. Na shledanou! (15:08:35)

    Lukáš Podleśny

    Radomír Fukala

    čas zápasu: 2:15

    3. set: 0:36

    Ferrer Berdych
    3. set Stretnutie 3. set
    získané body celkom
    24 88 101 29
    najdlhšia séria získaných bodov
    4 7 7 7
    Setboly
    0 0 5 2
    Mečboly
    0 0 2 2
    víťazné údery *
    24 32
    nevynútené chyby *
    25 38
    úspešnosť na sieti *
    4 / 8
    50 %
    13 / 18
    72 %
    Štatistiky na podaní
    Čas hier pri vlastnom podaní
    0:09 0:44 0:59 0:19
    Esá **
    1 4 5 2
    Dvojchyby **
    0 3 1 0
    udržané podania
    3 / 4
    75 %
    11 / 15
    73 %
    15 / 15
    100 %
    5 / 5
    100 %
    Odvrátené brejboly
    0 / 1
    0 %
    7 / 11
    64 %
    9 / 9
    100 %
    2 / 2
    100 %
    body pri vlastnom podaní
    13 / 20
    65 %
    55 / 87
    63 %
    69 / 102
    68 %
    22 / 33
    67 %
    body po 1. podaní *
    38 / 53
    72 %
    45 / 61
    74 %
    body po 2. podaní *
    17 / 34
    50 %
    23 / 40
    58 %
    úspešnosť 1. podania *
    53 / 87
    61 %
    61 / 101
    60 %
    úspešnosť 2. podania *
    0 %
    0 %
    priemerná rýchlosť prvého podania *
    priemerná rýchlosť druhého podanie *
    najrýchlejšie podanie *
    Štatistiky na príjme
    Premenené brejkboly
    0 / 2
    0 %
    0 / 9
    0 %
    4 / 11
    36 %
    1 / 1
    100 %
    body pri súperovom podaní
    11 / 33
    33 %
    33 / 102
    32 %
    32 / 87
    37 %
    7 / 20
    35 %
    body po príjme 1, podania *
    16 / 61
    26 %
    15 / 53
    28 %
    body po príjme 2. podania *
    17 / 40
    43 %
    17 / 34
    50 %
    Informáciu ku štatistikám

    Aktuálnosť štatistík označených *: po 3. setu

    ostatné štatistky sú počítané priebežne automaticky

    ** počty es a dvojchýb v priebehu setu sú neoficiálne

    David Ferrer
    Štát: Španielsko
    Dátum narodenia: 02.04.1982
    Vek: 42 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 175 cm
    Hmotnosť: 73 kg
    Nasadený: 11

    Tomáš Berdych
    Štát: Česká republika
    Dátum narodenia: 17.09.1985
    Vek: 38 rokov
    Držanie: pravák
    Výška: 196 cm
    Hmotnosť: 91 kg
    Nasadený: 7