Barcelona – Sevilla 2:0 (po pr.)
koniec po predl.
FC Barcelona
2:0 (0:0)
FC Sevilla
Nedeľa 22.05.2016, 21:30 • Estadio Vicente Calderón, Madrid • Španielsky pohár • Finále
Predzápasové kurzy
    120+2. Neymar (BAR) - 2:0
     
    120+2
    Barcelona dala gól!
    Je rozhodnuté, Barcelona vyhráva Copa del Rey! Lionel Messi ukázal, že je najlepším hráčom na svete a svojou druhou parádnou asistenciou pripravil streleckú pôdu NEYMAROVI, ktorý prekonal bezmocného Rica!
    120+1. Carrico (SEV)
     
    120+1
    Carrico čosi hovoril na adresu hlavného arbitra a dostal aj druhú žltú kartu, automaticky červenú! Nervy pracujú na oboch stranách, ale Barcelona je na koni!
     
    120+1
    Daniel Carrico zastavil Lionela Messiho veľmi nepekným zákrokom!
     
    120+1
    Uvidíme ešte štyri minúty!
     
    120
    Luis Enrique strieda posledný raz v zápase: strelec jediného gólu Jordi Alba púšťa do hry Sergiho Roberta, ktorý má sily na rozdávanie.
     
    118
    Fantastický Sergio Rico! Iniesta vykúzlil nádherný center, Neymar hlavičkoval zo záklonu presne ku žrdi, ale gólman bol proti!
     
    114
    Dani Alves vystihol prihrávku smerujúcu na Gameira, ktorý ho v snahe získať loptu nazad fauloval. Kanonier Sevilly inkasoval žltú kartu.
     
    106
    Namiesto Iborru prišiel do druhého predĺženia Fernando Llorente.
    104.
     
    104
    Neymarov center na zadnú žrď našiel Piquého, ktorý hlavičkoval do protipohybu Rica, ale strážca svätyne Sevilly stihol vyraziť!
     
    104
    Kto z hráčov, ktorí sú na trávniku ešte nemá žltú kartu? Escudero tvrdo zastavil Messiho a Barca má šancu v podobe zaujímavej štandardky.
     
    103
    Lionel Messi ukazuje, že je najdôležitejším hráčom Barcelony! Strela argentínskeho mága pretiahla Rica, no ten dokázal vyraziť!
     
    102
    Neymar vysunul Messiho, ktoého zatiahol za dres Jevhen Konopljanka!
    97. Alba (BAR) - 1:0
     
    97
    Barcelona dala gól!
    Neskutočný Lionel Messi zobral všetko na seba a parádnym centrom našiel JORDIHO ALBU, ktorý poslal loptu ku vzdialenejšej žrdi! Milimetrový pas a milimetrové zakončenie znamená vedenie pre Barcu a Sevilla musí skórovať!
     
    92
    Iniesta poslal prihrávku na Neymara, no ten už bol na zemi, keď ho fauloval Krychowiak.
     
    90+5
    Iborra atakoval ter Stegena a pridáva sa k potrestaným hráčom.
    90+3. Messiho strela z priameho kopu
     
    90+3
    Messi zvolil technické zakončenie, ktoré Sergio Rico vytlačil nad brvno! Nasleduje roh!
    90+2. Banega (SEV)
     
    90+2
    Počet hráčov sa po verdikte hlavného arbitra vyrovnal! Messi nádherne vysunul Neymara, ktorého pred šestnástkou zoťal Banega!
     
    90+1
    Nadstavený čas druhého polčasu je päť minút!
     
    90
    Ďalším potrestaným je aj Andrés Iniesta.
     
    89
    Emócie by sa dal momentálne krájať! Hlavný arbiter nezapískal ani po sérii pádov hráčov Barcelony a Neymar sa už neudržal.
     
    87
    Jordi Alba nezvládol rýchlostný súboj a po faule na Banega dostal žltú kartu.
     
    79
    Hostia prvý raz striedajú a naznačujú, že všetko idú smerovať do útoku. Namiesto Mariano prišiel do hry Konopljanka.
     
    75
    Andrés Iniesta ukázal, že má skúseností na rozdávanie! Potiahol loptu stredom a keď zbadal, že ďaleko nezájde, vybojoval priamy kop a Vitolo navyše dostal žlté varovanie.
     
    73
    Prvú žltú kartu dnešného zápasu dostal stopér Rami, ktorý zastavil v strede ihriska Neymara. Ten si to s ním ešte potreboval vydiskutovať.
     
    73
    Ďalší priamy kop priniesol zápletku, keď lopta po odraze nepríjemne padala na bránu, ale ter Stegen dokázal prstami vytlačil nabok!
     
    65
    Barcelona to bude mať veľmi ťažké! Sevilla dostala súpera pod tlak, po rohovom kope pálil spoza šestnástky Krychowiak, ktorého strelu zablokoval vedľa brány jeden z brániacich hráčov!
     
    57
    Luis Suárez opustil trávnik so slzami v očiach. Namiesto neho prišiel do hry Rafinha, pre ktorého je to prvý štart v tomto ročníku Copa del Rey.
    50.
     
    50
    Konštrukcia brány teraz zachránila Barcelonu! Ever Banega vypálil spoza šestnástky veľmi nepríjemne, ter Stegen bol na jeho pokus prikrátky, ale lopta sa zastavila na pravej žrdi!
     
    46
    Luis Enrique zareagoval na vylúčenie Mascherana: namiesto Rakitića si vo zvyšku zápasu zahrá Francúz Mathieu.
    44.
     
    44
    Barca zahrávala rohový kop, o ktorý sa postaral, kto iný, než Ivan Rakitić. Na jeho center najvyššie vyskočil Gerard Piqué, ktorého strážil Krychowiak a aj to prispelo k tomu, že hlavička skončila nad!
    38.
     
    38
    Marc-André ter Stegen ukázal, že patrí medzi najlepším brankárov sveta! Ever Banega zakrútil loptu do pravého horného rohu, no nemecký gólman v službách Barcelony loptu vytlačil nad brvno!
    36. Mascherano (BAR)
     
    36
    Ricov dlhý výkop si našiel Kevin Gameiro, ktorý mal pri sebe Javiera Mascherana. Kapitán Barcelony ho zatiahol za dres pred pokutovým územím a putuje do spŕch!
    30. Alves (BAR)
     
    30
    Ivan Rakitić bol exekútorom ďalšieho rohu Barcelony, no tentoraz mohol skončiť gólom! Po jeho centri pálil Dani Alves, ale jeho rana skončila tesne vedľa pravej žrde!
    8. Suárez pálil bez prípravy veľmi nebezpečne
     
    8
    Luis Suárez sa oprel do poskakujúcej lopty, ktorú prihral Iniesta, jeho delovka však minula konštrukciu Ricovej svätyne!

    Roland Hric

    Góly: 97. Alba, 120+2. Neymar

    Karty:   87. Alba (BAR), 89. Neymar (BAR), 90. Iniesta (BAR) – 73. Rami (SEV), 75. Vitolo (SEV), 90+5. Iborra (SEV), 92. Krychowiak (SEV), 102. Konopljanka (SEV), 104. Escudero (SEV), 114. Gameiro (SEV), 120+1. Carrico (SEV)   120+1. Carrico (SEV)   36. Mascherano (BAR) – 90+2. Banega (SEV)


    FC Barcelona: ter Stegen – Alves, Piqué, Mascherano, Alba (120. Roberto) – Rakitić (46. Mathieu), Busquets, Iniesta – Messi, Suárez (57. Rafinha), Neymar
    Náhradníci: Bravo, Mathieu, Roberto, Munir, Rafinha, Vidal, Turan

    FC Sevilla: Rico – Mariano (79. Konopljanka), Carrico, Rami, Escudero – Krychowiak, Iborra (106. Llorente) – Coke, Banega, Vitolo – Gameiro
    Náhradníci: Cristofóro, Konopljanka, Llorente, Muňoz, Pareja, Reyes, Soria