Rusko – USA 7:2 (kon.) | Fínsko – Kanada 0:2 (kon.)
koniec
Rusko
7:2 (2:0, 3:1, 2:1)
USA
Nedeľa 22.05.2016, 15:15 • VTB Ľadový palác, Moskva • Majstrovstvá sveta
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Pavel Daciuk preberá pre svoju komandu plaketu za tretie miesto na šampionáte a arénou teraz znejú tóny hymny Ruskej federácie. Odo mňa je to všetko, ďakujem vám za pozornosť a pozývam vás sledovať aj večerné finále, pekný podvečer želá všetkým Vladimír Korduliak, onlajny.eu (17:44:41)
     
    Prebieha dekorácia domáceho tímu, bronzové medaily odovzdáva výlučne len Vladislav Tretiak, legenda ruského hokeja. Nuž a teraz sa k nemu pridal ďalší z členov IIHF, aby sme ceremoniál aj trochu urýchlili, o 120 minút nás čaká úvodné buly finále medzi Fínskom a Kanadou.
     
    Pamätné plakety si preberajú aj rozhodcovia dnešného duelu: Tobias Björk, Martin Fraňo, Miroslav Lhotský a Henrik Pihlblad. Dvojica zo Švédska a dvojica z Českej republiky, títo muži mali tú česť viesť zápas o bronz.

     
    Najlepším hráčom v dnešnom dueli v tíme hostí vyhlásený Frank Vatrano, autor dvoch gólov, v tíme domácich mužom zápasu Sergej Bobrovskij.
     
    Standing ovation v domácej aréne, Rusko zvládlo boj o bronz a aj v tretej tretine, ktorú hralo na pol plynu, zvíťazilo nad svojim súperom a v závere zápasu Šipačov využitím presilovky stanovil celkové skóre duelu. Pomer striel medzi žrde v tretej tretine 12:8, celkom 29:30 a na rad prichádza odovzdávanie medailí pre tretí tím šampionátu, tím Ruskej federácie.
     
    Koniec zápasu.
    59:53 Vadim ŠIPAČOV - 7:2

     
    59:53
    Rusko dalo gól!
    Rusko ešte predsa len potešilo svojich fans, spoza bránky puk medzi kruhy poslal Panarin, Dadonov však nevystrelil, puk poslal na pravú stranu a VADIM ŠIPAČOV z uhla poslal puk do siete USA. Asistencie: Jevgenij Dadonov a Artemij Panarin.
     
    59:32
    Rusko stratilo puk v pásme, USA puk poslali von cez všetky čiary a je zrejme po zápase, alebo to ešte domáci skúsia na akciu?
     
    59:04
    Rusko sa chybnou prihrávkou samo pripravilo o pásmo, USA opäť získali sekundy zo svojej oslabovky.
     
    58:52
    Príliš veľa hráčov na ľadovej ploche, trest pre hráčsku lavičku USA, zápas bude dohrávať Rusko v presilovke.
     
    58:04
    Kalinin dostihol nahodený puk do pásma na ľavej strane a stihol vystreliť, Condon puk zrazil za svoju bránku a USA ho dostali pod kontrolu.
     
    57:17
    Hostia v plnom počte, Rusko svoju presilovku nevyužilo a nepotešilo vypredané tribúny Ľadového paláca v Moskve.
     
    57:00
    Condon schoval puk do lapačky po strele Ovečkina, aspoň na chvíľu tak upokojil hru na ploche.
     
    56:01
    USA vyhodili puk z pásma a získali cenné sekundy zo svojej oslabovky, spoza bránky Ruska začína ďalšia presilovková akcia.
     
    55:39
    Rusko zamklo Američanov v pásme a bude sa snažiť vypočuť tribúny, ktoré si želajú šajbu.
     
    55:17
    Larkin poslal puk na tribúnu a už putuje na trestnú lavicu, presilovka pre Rusko.
     
    54:55
    Ovečkin sa pohral s pukom medzi kruhmi, nevystrelil, chcel to poslať Kuznecovovi, nepodarilo sa mu to, bek hostí mu puk vypichol a je po akcii Ruska.
     
    54:43
    Prečíslenie domácich dva na jeden, Plotnikov ťahal puk vpred po pravej strane a aj zakončil, mám pocit, že ho poslal na ochrannú sieť cez brvno americkej bránky.
     
    54:32
    Marčenko nahadzoval puk do pásma USA, už sa zdalo, že arbitri to pustia, no predsa len dodatočne pískajú domácim zakázané uvoľnenie.
    53:13 Sergej MOZJAKIN - 6:2

     
    53:13
    Rusko dalo gól!
    McCabe prišiel za bránkou o puk, zobral mu ho Daciuk, aby ho efektne prihral na palicu SERGEJA MOZJAKINA, ktorý spred bránkoviska prestrelil kľačiaceho Condona a okolo vyrážačky mu puk umiestnil do siete. Asistencia: Pavel Daciuk.
     
    53:05
    Telegin dostal puk do akcie, keďže nemal komu prihrať, vystrelil z pravého kruhu a len vyprášil Condonove betóny.
     
    52:08
    Kuznecov pekne vystrelil v tesnej blízkosti bránkoviska z ľavej strany, Condnon v pokľaku cez svoje betóny puk vyrazil späť do hry.
     
    51:34
    Širokov potiahol puk po ľavej strane vpred, nakorčuľoval s ním až medzi kruhy a vystrelil, minul však teraz bránku USA.
     
    50:36
    Neviem presne, ktorý z domácich hráčov prešiel s pukom poza bránku na ľavý kruh a zakončil z otočky, viem ale, že minul svojim nepresným pukom bránku Condona.
     
    50:09
    Santini sa dostal k zakončeniu medzi kruhmi a vystrelil, puk poslal na ochrannú sieť, Američania tak stratili pásmo, vhadzujeme v strednom pásme.
     
    50:04
    Vatrano dostal puk do brejku na pravú stranu a potiahol ho na pravý kruh, zápästím pekne vystrelil, Bobrovskij vykorčuľoval z bránky, zmenšil mu strelecký uhol a puk v pokľaku schoval do náručia.
     
    49:28
    Rusko zápas už len dohráva, hráči len posielajú puky von z pásma a snažia sa čo najďalej hrať s pukom od svojej bránky.
     
    48:24
    Jemelin a Vojnov si svoje povinnosti plnili na výbornú, v rohu klziska Američanom puk zobrali a poslali ho na okamih mimo svoje obranné pásmo.
     
    48:04
    Hendricksov pokus zlikvidoval Bobrovskij a čo je sympatické na hráčoch USA, že ani za tohto vývoja zápasu svoje zbrane neskladajú a bojujú do záverečnej sirény.
     
    47:21
    Daciuk posielal spoza bránky puk pred bránkovisko, no boli tam len štyria hráči v bielych dresoch, akoby sa nikomu z domácich už nechcelo zapísať do listiny strelcov.
     
    45:46
    Hanifin vystrelil spoza kruhov, jeho puk bol zblokovaný defenzívou domácich, Bobrovskij tak zasahovať nemusel, Američania kombinujú s pukom na hokejkách v pásme Ruska.
     
    45:20
    Kuznecov skúšal parádičky na ľavej strane, na kruhu ho však hostia o puk obrali a založili svoju akciu, ktorú zakončil strelou z pravej strany Schroeder, Bobrovskij však jeho puk v pokľaku zneškodnil.
    43:42 Frank VATRANO - 5:2

     
    43:42
    USA dalo gól!
    Rusko chybovalo v rozohrávke, puk na modrej zachytil Warsofsky, neulakomil sa na strelu, puk poslal na pravý kruh a FRANK VATRANO sa dnes po druhýkrát zapisuje do listiny strelcov. Asistencia: David Warsofsky.
     
    43:09
    Kuznecov efektne vystrelil z pravej strany od bránkoviska po peknej kombinačnej akcii domácich, Condon puk v pokľaku vyrazil späť do hry a radovať sa domácim nedovolil.
     
    41:54
    Šipačov sa ocitol zoči-voči Condonovi, puk poslal na bránku a Mike Condon sa po prvýkrát zapotil, puk pravým betónom poslal späť do hry, defenzíva hostí následne puk upratala do bezpečia.
     
    41:25
    Marčenko chyboval v rozohrávke, k puku sa dostal na ľavej strane pri bránkovisku Larkin, chybu domácich však potrestať nedokázal.
     
    40:44
    Hanifin vyhodil puk von z pásma, zakázané uvoľnenie to nebolo, no akcia domácich stratila oči už v strednom pásme.
     
    40:01
    V bránke hostí došlo k zmene, Keith Kinkaid je na striedačke, poslednú tretinu odchytá Mike Condon.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:58.
     
    Rusko v druhej tretine nič neponechalo na náhodu a dvomi gólmi do siete súpera si vytvorilo pohodlný štvorgólový brejk. Na rad prišla presilovka USA a malinkú iskierku nádeje vykresal svojim gólom Vatrano. Vzápätí však udrel domáci stroj a Panarin sa postaral o rozdiel štyroch gólov. Američania vyčerpaní z včerajšieho večerného duelu už len sekundujú domácim hokejovým hviezdam. Pomer striel medzi žrde v druhej tretine 7:13, celkom 17:22.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:30
    Domáci v plnom počte, USA už v tejto presilovke ďalší gól do siete domácich nepridali.
     
    38:25
    Larkin vystrelil z ľavého kruhu a mal peknú palebnú pozíciu, Bobrovskij puk v rozkľaku vyrazil pred seba a následne zlikvidoval aj dorážku Schroedera, diváci sa bavia v aréne mexickou vlnou.
     
    37:45
    Pekne to vymysleli Američania a po kombinačnej akcii dostal puk na bránkovú čiaru na pravú stranu Maroon, puk potiahol pred bránku a skončil s ním v bránkovisku, na to okamžite hlavný rozhodca hru prerušil a vykázal ju do stredného pásma.
     
    37:30
    Kalinin odchádza na trestnú, za svoj faul kolenom môže byť rád, že dostal len dve minúty.
     
    37:17
    Motte vystrelil z pravej strany z ostrého uhla, Bobrovskij však dobre čítal hru, puk zrazil dole na ľad a okamžite ho prikryl pod svoju rukavicu.
     
    36:30
    Matthews vystrelil z pravého kruhu a minul tesne bránku domácich, puk dostali pod kontrolu hráči v červených dresoch a zakladajú svoju útočnú akciu.
    35:22 Artemij PANARIN - 5:1

     
    35:22
    Rusko dalo gól!
    Rusko našlo na gól USA okamžitú odpoveď a puk do odkrytej časti americkej bránky zblízka doklepol ARTEMIJ PANARIN. Asistencie: Anton Belov a Maxim Čudinov.
    34:29 Frank VATRANO - 4:1

     
    34:29
    USA dalo gól!
    Aj USA vyrobili krásnu kombinačnú presilovkovú akciu v pásme domácich, z pravej strany z vrcholu kruhu vystrelil FRANK VATRANO a prestrelil gólmana v domácej bránke. Asistencie: David Warsofsky a Brock Nelson.
     
    34:22
    Vatrano vystrelil po ľade z pravej strany, Bobrovskij puk poslal do rohu klziska, USA s pukom na hokejkách stále v pásme Ruska.
     
    33:55
    Za seknutie dostal dve minúty Marčenko a právom opúšťa hraciu plochu, presilová hra pre USA.
    32:49 Jevgenij DADONOV - 4:0

     
    32:49
    Rusko dalo gól!
    USA sa dostali do brejku, Schroeder vystrelil z pravého kruhu a Bobrovskij puk vyrazil pravým ramenom, Rusko vyrobilo brejk, Šipačov poslal puk vpred, v prečíslení dva na jeden Panarin z ľavej strany prehodil Widemana a JEVGENIJ DADONOV po ľade okamžite pomedzi betóny Kinkaida zakončil. Asistencie: Artemij Panarin a Vadim Šipačov.

     
    32:01
    Bobrovskij sa na malý okamih stal majiteľom puku, keď zlikvidoval strelu z hokejky Faschinga, ktorý vystrelil z pravej strany od kruhu.
     
    31:38
    USA hrali s pukom v pásme Ruska, no len pri mantineli a tam veru veľa vody nezamútili.
     
    30:58
    Ovečkin z ľavej strany poslal puk medzi kruhy a vyzval k zakončeniu Kuznecova, Jevgenij vystrelil a Kinkaid puk cez svoju hruď poslal späť do hry.
    29:36 Ivan TELEGIN - 3:0

     
    29:36
    Rusko dalo gól!
    Akcia Ruska by sa mala premietať chlapcom v kategóriách mladších či starších žiakov, Mozjakin puk z ľavej strany popred bránkovisko poslal na pravú, Daciuk si všimol pred bránkou nikým nestráženého IVANA TELEGINA, naservíroval mu puk na palicu a Ivan už vedel, čo s ním treba urobiť. Asistencie: Pavel Daciuk a Sergej Mozjakin.
     
    28:45
    Prečíslenie domácich dva na jeden, Ovečkin z ľavej strany posielal puk na pravý kruh, Kuznecov ho však nezachytil a Rusko s pukom pokračuje v kombinačnej akcii v pásme USA.
     
    28:03
    Vatrano z medzikružia bekhendom preveril pozornosť domáceho gólmana, Bobrovskij cez prilbu a svoju hruď puk zrazil na ľad a defenzíva v červených dresoch ho upratala do bezpečia.
     
    27:49
    Nelson bol natlačený Čudinovom do bránkoviska a všimol si to hlavný rozhodca, ktorý pohotovo prerušil hru a vykázal ju do stredného pásma.
     
    27:17
    Marčenko vo výbornom obrannom zákroku vygumoval súpera z akcie a puk z kruhu otočkou poslal mimo obranné pásmo Ruska.
     
    26:20
    Schroeder nahadzoval puk pred bránku, Vojnov ho však zblokoval na pravú stranu k mantinelu a USA akciu zakončili bez strely do priestoru bránky.
     
    25:22
    Larkin dostal na ľavý kruh prihrávku od Connora, pekne vystrelil z kruhu, Bobrovskij však zasahovať nemusel, do strely sa ochotne vrhol Belov a puk zblokoval svojim telom.
     
    24:56
    Rusko sa chybnou prihrávkou pripravilo o pásmo a dokonca vyrobilo ofsajd, hra tak musela byť prerušená.
     
    23:52
    Hostia v plnom počte, už aj Larkin nakorčuľoval pomôcť svojim spoluhráčom. Gól sme teda ani v jednej z presiloviek či hre štyroch proti štyrom nevideli.
     
    23:16
    Rusko vyvinulo tlak v pásme hostí, puk na bránku Kinkaida však neposlalo a na tribúnach to len tak zašumelo.
     
    22:39
    Domáci v plnom počte a Rusko bude hrať svoju krátku presilovku.
     
    22:19
    Vatrano opäť poslal puk na bránku domácich, minul ju však a Bobrovskij navyše puk ešte kontroloval svojim pohľadom.
     
    21:52
    Larkin oslabuje svoj tím a sily na ľadovej ploche sa vyrovnajú, dve minúty za seknutie.
     
    21:35
    USA zamkli Rusko v pásme a kombinujú s pukom na paliciach, Schroederovu strelu ešte tečoval Larkin, nepomohlo im to, zmena skóre sa neudiala.
     
    20:39
    Telegin nakorčuľoval do Kinkaida, poslal ho do bránky a už putuje na trestnú, dve minúty za napadnutie.
     
    20:23
    Nelson vyhral vhadzovanie a posunul puk dozadu, vypálil Vatrano, Bobrovskij aj napriek faktu, že mal zakrytý výhľad, puk predsa len dokázal zlikvidovať.
     
    20:17
    Rusko pokazilo puk smerom vpred a hneď v úvode druhej tretiny vyrobilo zakázané uvoľnenie.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.

    #Russia vs #USA ???????????????? #IIHF #ice #hockey #world #championship #2016 #match for #third #place ????????

    Fotka zveřejněná uživatelem Semyon Lebedintsev  (@semyonlebedintsev),


     
    Ďalšia tretina sa začne približne o 16:05.
     
    Prvá tretina duelu o bronz sa skončila a domáce Rusko si v nej vytvorilo dvojgólový brejk. Ten mala včera aj Kanada, počkáme si teda, s čím prídu Američania do druhej tretiny a čo jej Rusi dovolia hrať. Vypredaná VTB aréna očakáva len víťazstvo svojho tímu. Bobrovskij zlikvidoval všetky strely súpera, Kinkaid dvakrát neuspel pri pomere striel medzi žrde 10:9.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:39
    Domáci v plnom počte, Rusko aj toto svoje oslabenie prežilo bez ujmy.
     
    19:28
    Rusi vyrobili útok v oslabení, ktorý zakončil strelou z vnútornej strany pravého kruhu Šipačov, Kinkaid v pokľaku puk cez lapačku schoval do náručia.
     
    19:05
    Spoza bránky Kinkaida rozbiehajú Američania svoju presilovkovú akciu.
     
    18:16
    Widemann kombinačnú akciu Američanov zakončil strelou od modrej, no puk poslal za bránku a Bobrovskij zasahovať nemusel, presilovková akcia hostí sa skončila, Rusko puk vyhodilo von z pásma.
     
    17:39
    Čudinov po porade rozhodcov za svoj zákrok na Comphera opustil hraciu plochu a sedí na trestnej, dve minúty za nedovolené bránenie.
     
    17:31
    Peknú kombinačnú akciu vyrobilo Rusko v pásme USA, zakončil ju krásnou strelou od modrej Orlov, puk bol ešte pred bránkoviskom tečovaný a Dadonov sa postaral o fakt, že puk zostrelil prilbu z hlavy Kinkaida.
     
    16:16
    Rusko sa dostalo do prečíslenia tri na dva, ohroziť bránku USA sa mu nepodarilo, po krátkej akcii USA puk poslali mimo svoje pásmo.
     
    15:41
    Ľubimov vystrelil spoza pravého kruhu a spoza obrancu, Kinkaid však mal dobrý výhľad a puk schoval bez problémov do svojej lapačky.
     
    15:11
    Orlov sa prezentoval na obrannej modrej bodyčekom a odniesol si to Schroeder, ktorý sa bolestivo zdvíhal z ľadu, za pomoci lekára tímu už odkorčuľoval do šatne.
     
    15:05
    Rusko vyrobilo malú skrumáž pred Kinkaidom, no Plotnikov puk efektne netrafil, Kinkaid v pokľaku puk dokázal bezpečne zlikvidovať.
    13:41 Sergej MOZJAKIN - 2:0

     
    13:41
    Rusko dalo gól!
    Rusko využíva presilovú hru, z pravého kruhu poslal puk na ľavý Daciuk, SERGEJ MOZJAKIN si puk nachystal na strelu a príklepom prestrelil Kinkaida v bránke hostí. Asistencie: Pavel Daciuk a Dmitrij Orlov.
     
    13:27
    Rusko až teraz zamklo USA v pásme a vytvorilo si presilovkový vzorec, bude úspešný?
     
    13:02
    Rusko si zahrá presilovú hru, na dve minúty opúšťa hraciu plochu Santini za hákovanie.
     
    13:02
    Telegin sa snažil spoza bránky puk po ľade zasunúť do klietky Kinkaida, Keith však jeho úmysel vystihol a puk v bránkovisku schoval pod svoju rukavicu.
     
    12:15
    Wood dostihol na ľavej strane nahodený puk do pásma, aj ho spoza bránkovej čiary posielal pred bránku, cez korčule obrancu Ruska bol puk zblokovaný späť za bránkovú čiaru.
     
    11:19
    Connor potiahol puk vpred po ľavej strane, namiesto strely spoza kruhu volil prihrávku za kruhy a pokazil ju, nuž...
     
    10:41
    Rusko v plnom počte, Šipačov už naskočil na ľadovú plochu pomôcť svojim spoluhráčom, USA dohrávajú akciu v pásme Ruska, Nelson však pred bránkoviskom puk letiaci z pravej strany na bránku usmerniť nedokázal.
     
    09:48
    Matthews chyboval prihrávkou v pásme Ruska, do brejku sa dostali dvaja domáci, no Kalinin akciu pokazil a USA nebezpečenstvo nehrozilo.
     
    09:21
    Posunutá bránka domácich, rozhodcovia museli hru prerušiť a vykázali ju do stredného pásma, USA tak prišli o útočné pásmo.
     
    08:55
    USA už zamkli domácich v pásme a snažia sa vytvoriť si palebnú pozíciu, Rusko bráni svoje oslabenie.
     
    08:41
    Šipačov za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou dostáva menší trest v trvaní dvoch minút, USA si zahrajú presilovku.
     
    08:35
    Šipačov vystrelil po ľade z medzikružia spoza obrancu, no nebola to efektná strela, Kinkaid si s pukom poradil a zmenu skóre teraz nepripustil.
     
    08:12
    Jemelin nahodil puk do pásma USA, Kinkaid vykorčuľoval za pukom za svoju bránku a rozohral akciu hostí.
     
    07:25
    Belov pálil od modrej z pravej strany, trafil však len Schroedera, ktorý puk zblokoval, Rusko ale zostáva naďalej s pukom na hokejkách v pásme USA.
    06:23 Vjačeslav VOJNOV - 1:0

     
    06:23
    Rusko dalo gól!
    Rusko vyrobilo v pásme USA tiki-taka, prihrávkami na jeden dotyk pomotalo Američanom hlavy a pukom od modrej posiela domácich do vedenia VJAČESLAV VOJNOV. Asistencie: Sergej Kalinin a Sergej Širokov.
     
    05:46
    Zajcev nahadzoval puk od modrej pred bránku, neuspel, defenzíva USA puk zblokovala na ochrannú sieť.
     
    05:12
    Rusko si nerozumelo pri prechode do útočného pásma a vyrobilo zakázané uvoľnenie, hra sa sťahuje pred domáceho gólmana.
     
    04:30
    Telegin s Mozjakinom si pohrávali s pukom pred bránkou USA, no dohrali sa chlapci, namiesto strely na bránku puk pokazili a USA sa aj teraz poľahky ubránili akcii Ruska.
     
    03:27
    USA operovali s pukom v pásme domácich, strelu na bránku neposlali, Hendricks svojim pukom spoza bránky na medzikruží spoluhráčov nenašiel.
     
    02:38
    Plotnikov vystrelil po ľade spoza pravého kruhu, Kinkaid v pokľaku puk cez hokejku usmernil na pravú stranu k mantinelu a hostia vyrážajú do akcie.
     
    02:19
    Larkin poslal puk na bránku domácich, ten ešte bol tečovaný, nič však z toho nebolo, Bobrovskij puk bezpečne schoval do lapačky.
     
    01:47
    Dadonov dostal na modrú puk k mantinelu, poslal ho za bránkovú čiaru USA, nič z akcie domáci nevyťažili, Američania sa zmocnili puku a vyrazili do útoku.
     
    00:46
    Nelson dvomi pokusmi od modrej preveril domáceho gólmana, Bobrovskij oba puky cez hokejku poslal za svoju bránku, defenzíva Ruska puk vyviezla von z pásma.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Príjemné popoludnie, v Moskve je o malú chvíľu na programe zápas MS s poradovým číslom 63, zápas o bronz. Ten dostala do rúk rozhodcovská štvorka na čele s Tobiasom Björkom zo Švédska a Martinom Fraňom z Českej republiky, ktorí budú ako hlavní. Na čiarach im budú pomáhať Miroslav Lhotský z Českej republiky a Henrik Pihlblad zo Švédska. To naznačuje, že vážnym kandidátom na večerné finále je rozhodca Jozef Kubuš zo Slovenska.
     
    Úvodné zostavy:

    Rusko:

    Bobrovskij (Sorokin) – Jemelin, Vojnov, Telegin, Orlov, Čudinov, Belov, Marčenko, Zajcev – Ovečkin, Kuznecov, Ľubimov – Mozjakin (A), Burmistrov, Daciuk (C) – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Širokov, Kalinin, Plotnikov

    USA:

    Kinkaid (Condon) – Hanifin, Wideman, McCabe, Murphy (A), Skjei, Warsofsky, Santini – Foligno (A), Matthews, Schroeder – Vatrano, Nelson, Fasching – Larkin, Compher, Motte – Maronn, Hendricks (C), Wood – Connor

    Rozhodca:

    Björk (SWE), Fraňo (CZE) – Lhotský (CZE), Pihlblad (SWE).
     
    Osemdesiate MS v hokeji sa blížia k svojmu finále a na programe sú posledné dva zápasy šampionátu. V tom prvom, v súboji o bronz, vyzve domáce Rusko hráčov USA.

    Rusko odohralo svoju skupinu v Moskve a až na úvodné zaváhanie s hráčmi Českej republiky zvládlo ostatné zápasy v skupine na výbornú, no v konečnom účtovaní to znamenalo len druhú priečku.

    Rusko v základnej skupine:

    Česko – Rusko 3:0
    Kazachstan – Rusko 4:6
    Lotyšsko – Rusko 0:4
    Rusko – Dánsko 10:1
    Rusko – Švajčiarsko 5:1
    Rusko – Nórsko 3:0
    Rusko – Švédsko 4:1

    USA hrali svoju skupinu v Petrohrade a pred posledným skupinovým zápasom postup vo vrecku nemali. A boli to hráči Slovenska, ktorí by v prípade víťazstva postupovali do štvrťfinále. Nestalo sa, Slovensko síce zápas vyhralo, no až gólom Marka Daňa v predĺžení a Američania potrebný bod na postup tak uhrali.

    USA v základnej skupine:

    USA – Kanada 1:5
    Bielorusko – USA 3:6
    Fínsko – USA 3:2
    USA – Francúzsko 4:0
    USA – Maďarsko 5:1
    Nemecko – USA 3:2
    USA – Slovensko 2:3 pp

    Vo štvrťfinále si Rusko hravo poradilo s Nemeckom a aj keď prehralo úvodnú tretinu, žiadne prekvapenie sa nekonalo a po výsledku 4:1 postúpilo do semifinále. Tam narazilo na zdatné Fínsko a aj keď vyhralo prvú tretinu, scenár zápasu bol opačný a v Moskve zavládlo sklamanie po výsledku 1:3. Fínsko postúpilo do finále, Rusko bude hrať o bronz.

    USA sa na súboj štvrťfinále presunuli do Moskvy. Ich súperom bol víťaz skupiny Česko, ktorý bol pasovaný na favorita zápasu. Gólman USA podržal svoj tím a po remíze 1:1 nasledovalo predĺženie a aj samostatné nájazdy, ktoré rozhodol jediným presným zásahom Matthews a rozhodol tak o postupe do semifinále. Tam už USA čakal ďalší silný súper a Kanadu veru potrápili. „Javorové listy“ síce vyhrali prvú tretinu 2:0, v tej druhej ale dominovali Američania a do tretej tretiny oba tímy nastupovali za stavu 3:3. Kanada v nej pridala ešte jeden gól a keď USA už odpoveď nenašli, z víťazstva sa radovali Kanaďania.

    V nedeľu popoludní vám onlajny.eu aj zo zápasu o bronz sprostredkujú aktuálne dianie z moskovskej ľadovej plochy.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 15:15.

    Vladimír Korduliak

    Góly a asistencie: 7. Vojnov (Kalinin, Širokov), 14. Mozjakin (Daciuk, Orlov), 30. Telegin (Daciuk), 33. Dadonov (Panarin, Šipačov), 36. Panarin (Belov, Čudinov), 54. Mozjakin (Daciuk), 60. Šipačov (Dadonov, Panarin) – 35. Vatrano (Warsofsky, Nelson), 44. Vatrano (Warsofsky)


    Rusko: Bobrovskij (Sorokin) – Jemelin, Vojnov, Telegin, Orlov, Čudinov, Belov, Marčenko, Zajcev – Ovečkin, Kuznecov, Ľubimov – Mozjakin (A), Burmistrov, Daciuk (C) – Panarin, Šipačov (A), Dadonov – Širokov, Kalinin, Plotnikov
    USA: Kinkaid (41. Condon) – Hanifin, Wideman, McCabe, Murphy (A), Skjei, Warsofsky, Santini – Foligno (A), Matthews, Schroeder – Vatrano, Nelson, Fasching – Larkin, Compher, Motte – Maroon, Hendricks (C), Wood – Connor

    Rozhodca: Björk (SWE), Fraňo (CZE) – Lhotský (CZE), Pihlblad (SWE)

    Diváci: 12.043