Tisková konference IIHF k MS 2017 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference IIHF k MS 2017

cz Sobota 21.05.2016, 14:00Tlačové konferencie
     
    Tisková konference je u konce. Děkujeme vám za pozornost a těšíme se na krásné hokejové zážitky v Kolíně a Paříži v roce 2017! Pěkné odpoledne u sledování dnešních semifinálových zápasů světového šampionátu v Moskvě 2016. (14:55:23)
     
    Francie bude příští rok součástí Hokejové ligy legend. Plánujete ji nějak zakomponovat do mistrovství?

    Naším cílem bude do turnaje zakomponovat celou řadu vedlejších událostí, potenciální zařazení zápasu legend momentálně vyloučit nemůžeme.
     
    Otázka média z Petrohradu: Přemýšlíte o tom, že by čtvrtfinálové zápasy byly uspořádány tak, že by se nepřekrývaly tak jako letos?

    Reindl: Budeme i o této možnosti jednat. V pondělí máme schůzku, kde budeme i tuto záležitost řešit.
     
    Už se ví, které země bude hrát ve kterém městě?

    O uspořádání skupin pro příští mistrovství se rozhodne, jako každý rok, až na konci turnaje.
     
    Otázka kazachstánského média: Budou mít novináři nějaké zvýhodněné ceny co se týká dopravy mezi městy Kolínem a Paříží?

    Ziegfeld: Dobrá otázka. Určitě o tom jednáme s naším partnerem společností Thalys a je naším záměrem jak novináře tak fanoušky zvýhodnit a umožnit jim hokejové zážitky. Jakmile bude dohody dosaženo, informace včas oznámíme veřejnosti.
     
    Před rekonstrukcí byla pařížská aréna nechvalně proslulá špatnou kvalitou ledu. Je to nyní lepší?

    Stroje pro výrobu ledu již byly nahrazeny. Abychom otestovali jejich kvalitu, rozhodli jsme se v aréně uspořádat dva zápasy -- finále francouzského poháru a přátelské utkání francouzské reprezentace proti Dánsku. Při obou zápasech nebyly na kvalitu ledu žádné stížnosti a jsme si jisti, že nebudou ani během mistrovství.
     
    Jak se budou hrát čtvrtfinále na šampionátu?

    Luc Tardif: Musíme počkat, až skončí stávající šampionát, protože samozřejmě Francie a Německo nemohou hrát na šampionátu ve stejně skupině a teprve poté, co bude známo rozdělení do skupin a kdo bude hrát v jaké zemi, budeme řešit přesné schéma toho, jak se budou hrát čtvrtfinálové zápasy.
     
    Stejný novinář pokládá i další otázku: Jaký je váš názor na rozhodnutí hrát prodloužení ve formátu tři na tři?

    Reindl: Je to krok dopředu, který nám pomůže pozvednout atraktivitu turnaje o příčku výš.
     
    Otázky novinářů: Otázka novináře ruské agentury TASS: Chcete překonat návštěvnostní rekord z Prahy 2015?

    Tohle asi není náš cíl. Náš cíl je dosáhnout hranice 600 000 fanoušků, což by znamenalo, že se pokryjí náklady na uspořádání šampionátu.
     
    Zeigfeld: Slogan pro příští mistrovství bude "Spolu pro 2017." Už máme určené i maskoty, kterými budou Asterix a Obelix.
     
    Ziegfeld: Oficiálním partnerem šampionátu je také hotelový portál HRS, který nám pomáhá organizovat ubytování během šampionátu. Rozpočet celého šampionátu by měl být 24,4 miliónu eur, který by měl být financován zejména ze zisku z prodeje vstupenek. Všechny vstupenky se budou prodávat na jednom místě. Už se vlastně prodávají balíčky na skupiny zápasů, je možné je zakoupit na oficiálních stránkách šampionátu tickets.iihfworlds2017.com.
     
    Ziegfeld: Akomodace všech týmů na příštím mistrovství je zajištěna již teď. Celky hrající v Paříži budou ubytované ve stejném hotelu, to samé platí pro kolínskou skupinu.
     
    Ziegfeld: Obě města, kde se šampionát koná, jsou také vynikající turistické destinace. Navštěvuje je velké množství návštěvníků. A přestože se šampionát koná ve dvou městech z různých zemí, obě města jsou spojena vysokorychlostními vlaky, které jsou od sebe vzdáleny jen 3 hodiny a 14 minut. Vlaky provozuje společnost Thalys, která je jedním z oficiálních partnerů šampionátu.
     
    Ziegfeld: Pařížský stadion je největší "sekundární" hala, která kdy na mistrovství byla. Celkově je kapacita obou arén největší v historii Mistrovství světa v ledním hokeji.
     
    Ziegfeld: Dovolím si říct, že haly pro příští mistrovství jsou jedny z nejlepších v celé Evropě. V milionovém Kolíně máme připravenou Lanxess Arénu, zatímco v Paříži stojí zrenovovaná AccorHotels Aréna. Je v ní vše, co je pro pořádání turnaje tohoto měřítka potřeba a jsem si jistý, že se vám všem v ní bude líbit.
     
    Ziegfeld: V roce 2017 se nekonají olympijské hry ani šampionáty ve fotbale a budeme tak moci obrátit pozornost veřejnosti ke světovému šampionátu v ledním hokeji. Je to pro nás hodně důležité a uděláme maximum pro to, abychom získali maximum pozornosti.
     
    Hannes Ziegfeld: Jsme jen malá skupina lidí, která rozhoduje o všem podstatném – Heinz Reindl, Luc Tardif, Eric Ropert a já. Díky tomu jsme pružní a dokážeme být akceschopní. V každém městě pak máme místní organizační výbor, jehož členy jsou také představitelé obou pořádajících měst a zástupců obou hal, kde se šampionát uskuteční.
     
    Nyní nám dovolte, abychom vám poskytli více informací okolo organizace MS 2017.

    David Schlegel

    Vojtěch Martinek