Marseille – Paríž 2:4 (kon.)
koniec
Olympique Marseille
2:4 (1:1)
Paríž Saint-Germain
cz Sobota 21.05.2016, 21:00 • Stade de France, Paříž • Francúzsky pohár • Finále
Predzápasové kurzy
     
    90+4
    Z něj ale žádné nebezpečí pro svěřence Laurenta Blanca nepramenilo a do bleskového protiútoku se poté vydal Lucas Moura, jemuž se dokonce podařilo položit si vyběhnuvšího Mandandu, pařížský křídelník ale poté minul odkrytou svatyni soupeře!
     
    90+1
    Střídající George-Kévin N'Koudou mohl zadělat na pořádné drama, jeho projektil z hranice pokutového území ale proletěl těsně nad břevnem Siriguovy svatyně!
     
    89
    Zlatan Ibrahimović naposledy opouští hřiště v dresu PSG! Švédská ikona za pařížský velkoklub vsítila 156 branek a získala 12 trofejí, na jeho místo nyní nastupuje Layvin Kurzawa.
    87. Michy BATSHUAYI - 2:4
     
    87
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Marseillští se v samotném závěru sympaticky zmohli na tlak před pokutovým území soupeře a je z toho gól! Ránu Benjamina Mendyho z hranice šestnáctky Sirigu vyrazil pouze k nikým nehlídanému MICHYMU BATSHUAYIMU, který se tentokrát nemohl zmýlit!
     
    85
    Toto rozhodně není večer Michyho Batshuayiho, hlavní útočná zbraň Marseille však nyní měla na kopačce obrovskou šanci, z bezprostřední blízkosti ale Sirigua nepřekonal!
    82. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 1:4
     
    82
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Nechávat ZLATANA IBRAHIMOVIĆE zcela nepokrytého se nevyplácí! Matuidi našel švédského kanonýra famózní kolmicí těsně před hranicí ofsajdu, Ibrahimović poté postupoval sám proti Mandandovi a přízemní střelou mu nedal šanci!
     
    81
    Poslední střídání Olympiqueu: ze hřiště odchází po povedeném výkonu autor jediného marseillského gólu Florian Thauvin, na jeho místo nastupuje další rychlonohý křídelník George-Kévin N'Koudou.
     
    77
    Zlatan Ibrahimović se po skvělém Di Maríově pasu vyřítil do další skvělé příežitosti, nicméně na poslední chvíli mu vpadl pod nohy vyběhnuvší brankář Mandanda a podle sudího Turpina se jednalo o čistý zákrok!
     
    76
    Po povedeném výkonu dostal pokyn ke střídání také uruguayský šutér Edinson Cavani, na poslední čtvrthodinku místo něj nastoupil Lucas Moura.
     
    75
    Benjamin Stambouli opouští hřiště, na jeho místo nastupuje nejdražší obránce v historii David Luiz.
     
    70
    Skutečně tomu tak je, po Barradově odchodu na hřiště promptně vyběhl Brice Dja Djédjé.
     
    60
    Steven Fletcher má odpracováno, na jeho místo nastupuje Rémi Cabella.
    57. Edinson CAVANI - 1:3
     
    57
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Tentokrát už se uruguayský kanonýr dočkal a Pařížané zvyšují své vedení! Laxní rozehrávky Olympiqueu využil Zlatan Ibrahimović, jenž prodloužil míč na EDINSONA CAVANIHO a ten tváří v tvář Mandandovi nezpanikařil!
     
    49
    Florian Thauvin se parádně zbavil bezmocného Maxwella a poté připravil střeleckou pozici pro Stevena Fletchera, skotský reprezentant ale těsně minul pařížskou svatyni!
    47. Zlatan IBRAHIMOVIĆ - 1:2
     
    47
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Dokázal to! ZLATAN IBRAHIMOVIĆ se prosadil podesáté ve svém desátém zápase proti Marseille a především ve svém posledním zápase za PSG! Švédský kanonýr zakončil suverénně k levé tyči, Mandanda byl zcela bez šance.
     
    46
    Ihned po rozehrávce ze středového kruhu se Pařížané vydali do rychlé akce a Blaise Matuidi byl faulován v pokutovém území – penalta pro PSG!
    35. Šanci Ibrahimoviće za minutu dvanáct zneškodnil Florian Thauvin. Rukou?!
     
    35
    Obrovskou šanci měl po zmiňovaném rohu na kopačce Zlatan Ibrahimović, jehož ránu z ostrého úhlu do odkryté marseillské svatyně ale na brankové čáře zblokoval Thauvin a je dost pravděpodobné, že si pomohl rukou!
     
    33
    Máme tu první žlutou kartu tohoto utkání, za faul na Auriera jí vyfasoval marseillský zadák Benjamin Mendy.
     
    31
    Zmiňovaný hlad po zisku Coupe de France nyní demonstroval zkušený Steven Fletcher, jenž vypálil z nějakých dvaceti metrů, nicméně Sirigu tygřím skokem zasáhl!
    12. Florian THAUVIN - 1:1
     
    12
    Marseille právě vstřelilo branku!
    Vedení ligovému šampionovi vydržeo sotva deset minut, máme vyrovnáno! Mauricio Isla našel povedenou kolmicí FLORIANA THAUVINA, který se šikovně obtočil kolem svého strážce a poté vystřelil k levé tyči. Sirigu zůstal stát jako přikovaný a balon se zatřepoval až v síti!
    2. Blaise MATUIDI - 0:1
     
    2
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    Parádní začátek nakonec přináší i změnu skóre, svěřenci Laurenta Blanca se už na konci druhé minuty ujímají vedení! Ángel Di María šajtlí vykouzlil parádní přízemní centr na trestuhodně nepokrytého BLAISE MATUIDIHO, jenž se z bezprostřední blízkosti nemýlil!
     
    2
    Abdelaziz Barrada mohl v samotném úvodu otevřít skóre, jeho spektakulární rána z dobrých dvaceti metrů ale proletěla těsně vedle pravé šibenice!

    Vojtěch Balon

    Góly: 12. Thauvin, 87. Batshuayi – 2. Matuidi, 47. Ibrahimović (pen.), 57. Cavani, 82. Ibrahimović

    Karty:   33. Mendy (OMA)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 6:7. Střely mimo: 8:5. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 19:7.
    Olympique Marseille: Mandanda "C" – Manquillo, N'Koulou, Rekik, Mendy – Thauvin (81. N'Koudou), Isla, Diarra, Barrada (70. Dja Djédjé) – Fletcher (60. Cabella), Batshuayi.
    Náhradníci: Pelé – Allesandrini, Dja Djédjé, Cabella, N'Koudou, Rolando, Romao

    Paríž Saint-Germain: Sirigu – Aurier, Marquinhos, Thiago Silva "C", Maxwell – Rabiot, Stambouli (75. Luiz), Matuidi – Di María, Ibrahimović (89. Kurzawa), Cavani (76. Moura).
    Náhradníci: Douchez – Augustin, Kurzawa, Moura, Luiz, Rimane, van der Wiel

    Rozhodca: Turpin – Cano, Danos