Dánsko – Česko 2:1 (3:1 po s.n.) | Nemecko – USA 3:2 (kon.) | Švajčiarsko – Švédsko 2:3 (1:2 po s.n.)
Slovensko – Fínsko 0:5 (kon.)
koniec
Slovensko
0:5 (0:0, 0:2, 0:3)
Fínsko
Nedeľa 15.05.2016, 19:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
    Patrik LAINE - 0:5

     
    59:57
    Fínsko dalo gól!
    Aj druhýkrát po sbee prehrá SLovensko v Petrohrade pomerom 0:5. Tri sekundy pred sirénou sa presadil PATRIK LAINE. Asistencie: Aleksander Barkov.
    Jussi JOKINEN - 0:4

     
    59:45
    Fínsko dalo gól!
    Slovensko prepadlo v defenzíve a JUSSI JOKINEN sa dostal do samostatného úniku. Pred Hudáčkom zvolil jednoduchú kľučku a puk popri našom ležiacom gólmanovi dopravil do siete. Asistencie: Juuso Hietanen, Alexander Barkov.
    Aleksander BARKOV - 0:3

     
    46:46
    Fínsko dalo gól!
    Hlavný rozhodca avizoval vylúčenie a Fíni hrali so šiestimi korčuliarmi. Z toho vyplynula prudká strela od modrej čiary, ktorá bola ešte tečovaná a prepadla medzi betóny Hudáčka. O gól sa postaral ALEKSANDER BARKOV. Asistencie: Jusso Hietanen, Jusso Jokinen.
    Antti PIHLSTRÖM - 0:2

     
    31:57
    Fínsko dalo gól!
    Fínsko okamžite navyšuje svoj náskok ANTTI PIHLSTRÖM si z ľavej strany nakorčuľoval na puk smerujúci pred bránku a belskovou strelou medzi betóny prekonal Hudáčka. Asistencie: Tomi Sallinen, Ville Pokka.
    Mikko KOIVU - 0:1

     
    31:07
    Fínsko dalo gól!
    Fíni využívajú presilovku a ujímajú sa vedenia. Naši súperi pásmo obsadili už v úvode početnej výhody a napokon sa dostali aj k prudkej strele, ktorá bola nešťastne tečovaná niekotrým z našich obrancov. Do štatistík sa ako úspešný strelec zapisuje MIKKO KOIVU. Asistencie: Esa Lindell, Sebastian Aho.

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 32. Koivu (Lindell, Aho), 32. Pihlström (Sallinen, Pokka), 47. Barkov (Hietanen, Jokinen), 60. Jokinen (Hietanen, Barkov), 60. Laine (Barkov)


    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Marinčin, Sekera (C), Meszároš, Švarný, Graňák (A), Mikuš – Jurčo, Réway (A), Bakoš – Dravecký, Lušňák, L. Hudáček – Cehlárik, Marcinko, Skalický – Daňo, Bartánus
    Fínsko: Saros (Koskinen) – Lindell, Pokka, Jaakola, Hietanen, Kukkonen, Ohtamaa, Lajunen, Kivistö – Jokinen, Barkov, Laine – Mikael Granlund, Koivu (C), Komarov – Pyörälä, Koskiranta, Aho – Pihlström, Sallinen, Rantanen

    Rozhodca: Ohlund (SWE), Wiegand (SUI) – Kilian (NOR), Ritter (USA)