Arsenal – Aston Villa 4:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 4:1 (kon.) | Chelsea – Leicester 1:1 (kon.)
West Bromwich – Liverpool 1:1 (kon.) | Swansea – Manchester City 1:1 (kon.) | Everton – Norwich 3:0 (kon.)
Watford – Sunderland 2:2 (kon.) | Newcastle – Tottenham 5:1 (kon.) | Stoke City – West Ham 2:1 (kon.)
koniec
Watford FC
2:2 (0:1)
Sunderland AFC
cz Nedeľa 15.05.2016, 16:00 • Vicarage Road • Anglická Premier League • 38. kolo
Predzápasové kurzy
     
    88
    Nedůslednost mohla Sunderland stát zápas! Ighalo se velmi jednoduše otočil s míčem v šestnáctce, ale následně ve vyložené šanci trefil jen Koného. Následuje rohový kop.
     
    87
    Honeyman velmi podivným skluzem získal míč, Watmore pak obral Paredese a zkoušel jít z úhlu do gólu, Gomes ale fantasticky zasáhl!
     
    80
    Žlutou kartu dostává Adlène Guedioura (Watford FC).
     
    80
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází José Manuel Jurado, přichází Nordin Amrabat.
     
    76
    DeAndre Yedlin nakonec nebude schopen pokračovat a jeho místo na pravém krajním obránci zaujme Billy Jones. Toto místo každopádně Sam Allardyce bude v přestupovém okně hodně řešit.
     
    68
    Tak jak Lamine Koné neudělal od lednového přestupu snad žádnou chybu, teď mohl vyrobit pořádnou! Zřejmě se nedomluvil s Pickfordem kdo bude hrát míč za obranu na Deeneyho, brankář zůstal stát a stoper poté musel do skluzu, v němž jako poslední vzal s míčem i Deeneyho. Hraje se však dál.
     
    66
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Almen Abdi, přichází Mario Suárez.
     
    62
    Sebastian Larsson dost možná naposledy zamával fanouškům Sunderlandu. Podle jeho výrazu už na severu Anglie pokračovat nebude a přepustil místo Yannu M'Vilovi, jenž na Stadium of Light hostuje z Rubinu Kazaň, hrál podstatnou úlohu v záchraně Sunderlandu a Sam Allardyce by jej rád přivedl na trvalý přestup.
    61. Troy DEENEY - 2:2
     
    61
    Watford právě vstřelil branku!
    TROY DEENEY kopl míč k pravé tyči ze svého pohledu, Pickford směřoval na druhou stranu a domácí kapitán tak srovnává stav.
    59. Penaltový zákrok.
     
    59
    Penalta pro Watford! Tak to je poměrně přísné. Dva velmi přísné ofsajdy stály Sunderland dva góly a teď je proti němu nařízen pokutový kop, protože O'Shea s Koném šli šlapákem proti Juradovi v pokutovém území. Na druhou stranu i španělský záložník měl nohu hodně vysoko a O'Shea zasáhl míč první.
    59. Neuznaný gól N'Doyeho.
     
    59
    Sektor fanoušků hostí opět slavil gól a opět zbytečně! Larssonův centr propadl na zadní tyč, kde se do něj rybičkou položil N'Doye, avšak kvůli těsnému ofsajdu gól neplatí.
     
    54
    Po následném závaru se zpoza šestnáctky ke střele dosal Aké a Pickford předvedl fantastický zákrok, kterým posunul míč nad břevno! Domácí fanoušci již slavili gól.
     
    52
    Střídání v týmu Sunderland AFC: ze hřiště odchází Rees Greenwood, přichází George Honeyman.
    51. Jeremain LENS - 1:2
     
    51
    Sunderland právě vstřelil branku!
    Po tomto rohovém kopu se vše otočilo, Koné přistrčil Deeneyho, ten tak nezakončil a penalta se nepískala. Následný brejk fantasticky vyřešil Watmore, který zatáhl míč, našel v šestnáctce JEREMAINA LENSE, jenž nechal podklouznout Akého a střelou pod Gomesovo tělo se vykoupil ze svého předchozí chyby.
    48. Sebastian PRÖDL - 1:1
     
    48
    Watford právě vstřelil branku!
    A Lens si může drbat hlavu. Guedioura odcentroval na malé vápno, kde SEBASTIAN PRÖDL odsunul O'Sheu a hlavou poslal míč pod břevno. Pickford sebou mrskl ve vzduchu zbytečně.
     
    46
    Střídání v týmu Watford FC: ze hřiště odchází Craig Cathcart, přichází Juan Carlos Paredes.
     
    40
    Fanoušci hostí již slavili druhý gól, ten ale neplatí! Watmore se po N'Doyeho přihrávce na střed dostal před Gomese a prostřelil jej mezi nohy. Podle asistenta rozhodčího Foxe se ale jednalo o ofsajd.
    39. Jack RODWELL - 0:1
     
    39
    Sunderland právě vstřelil branku!
    N'Doye nejprve skvěle zvládl situaci a v dobré pozici našel Lense, jenž ledabylou střelou jen prověřil Gomese. Ten vyrazil míč ke Greenwoodovi, jenž jej poslal na Lense, který směřoval přihrávku na penaltu Watmorovi. Ten sice nedosáhl, na zadní tyči dobíhající JACK RODWELL ale ano a svůj padesátý start za Black Cats oslavil vstřeleným gólem z poměrně velkého úhlu.
     
    36
    Watford to sehrál výborně, nakonec pálil Abdi, jenž ale nepropálil hráče před sebou, míč se ale vrátil na šestnáctku, odkud pálil Aké a Pickford se musel natáhnout, aby míč vyrazil!
     
    33
    Jurado udržel míč na hrací ploše a dobře udělal, protože Abdi následně na šestnáctce našel Ighala, jenž si poradil s nezkušeným Robsonem a následně vypálil těsně vedle pravé tyče hostí!
     
    31
    Lens výborně přetáhl míč do pokutového území na Watmora, jenž jej z první vracel na malé vápno N'Doyemu, před ním se ale do skluzu položil Miguel Britos a málem si dal vlastní branku! Nakonec je z toho rohový kop.
     
    27
    Jurado z nějakých pětadvaceti metrů natáhl ke střele, která mířila pod břevno, Pickford ale nakonec neměl zákrok tak složitý a míč stáhl do rukavic.
     
    6
    První velká šance utkání! Watford sevřel Sunderland před jeho šestnáctkou a následně z otočky vypálil Almen Abdi, jenž těsně minul branku hostí.

    Daniel Polách

    Góly: 48. Prödl (Guedioura), 61. Deeney (pen.) – 39. Rodwell (Lens), 51. Lens (Watmore)

    Karty:   80. Guedioura (WAT)


    Watford FC: Gomes – Cathcart (46. Paredes), Britos, Prödl, Aké – Abdi (66. Mario Suárez), Guedioura, Watson, Jurado (80. N. Amrabat) – Deeney (C), Ighalo.
    Náhradníci: Pantilimon – Nyom, Paredes, Mario Suárez, Anya, S. Berghuis, N. Amrabat.

    Sunderland AFC: Pickford – Yedlin (76. Jones), O'Shea (C), Koné, Robson – Seb Larsson (62. M'Vila), Rodwell – Greenwood (52. Honeyman), Lens, Watmore – N'Doye.
    Náhradníci: Mannone – Jones, Brown, Defoe, M'Vila, Honeyman, Khazri.

    Rozhodca: Friend – Salisbury, Fox