Sunderland – Everton 3:0 (kon.) | Norwich – Watford 4:2 (kon.) | Liverpool – Chelsea 1:1 (kon.)
koniec
Liverpool FC
1:1 (0:1)
Chelsea FC
Streda 11.05.2016, 21:00 • Anfield Road, Liverpool • Anglická Premier League • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam Vás pri sledovaní online textového prenosu z dohrávky 30. kola anglickej Premier League. O 21:00 sa začne ostrý súboj medzi Liverpoolom a londýnskou Chelsea. Je to predposledný zápas týchto dvoch celkov v aktuálnej sezóne, a tak sa môžeme tešiť na skvelé futbalové divadlo.

    Liverpool FC

    The Reds majú ešte teoretickú šancu na pohárovú Európu, ktorá ich však zaujíma aj v tejto chvíli, pretože postúpili do bazilejského finále. V lige im patrí 8. priečka, keď majú 58 bodov.
    Naposledy zverenci Jürgena Kloppa vyhrali s Watfordom 2:0. V 35. minúte dal gól Allen a na neho nadviazal v 76. minúte Roberto Firmino.
    Najlepším strelcom klubu z Anfield Road je Roberto Firmino, ktorý má na svedomí 10 gólov.

    Chelsea FC

    Chelsea sa vyškriabala na 9. miesto Premier League, no forma z posledných zápasov ich stála súboja o lepšiu pozíciu.
    Zverenci Guusa Hiddinka nezvládli zápas na trávniku Sunderlandu. Zachraňujúci sa tím prehrával 0:1 aj 1:2, ale Borini a Defoe otočili na konečných 3:2.
    Naturizovaný Španiel Diego Costa vedie tabuľku strelcov The Blues, keď sa v doterajšom priebehu súťaže presadil 12-krát.


    Tieto dva celky zviedli posledné vzájomné ligové stretnutie 31. októbra minulého roka. Vtedy sa z výhry na ihrisku trápiacej sa Chelsea tešili The Reds, keď vyhrali 3:1. V 4. minúte otvoril gólový účet zápasu Ramires, no na konci prvého polčasu dokázal vyrovnať Coutinho. Ten istý hráč sa presadil v 74. minúte a výhru hostí pečatil o deväť minút neskôr Benteke.
     
    Predpokladané zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, Škrtel, Lovren, Moreno – Can, Milner – Lallana, Firmino, Coutinho – Sturridge

    Chelsea FC: Courtois – Azpilicueta, Cahill, Miazga, Rahman – Obi Mikel, Matić – Willian, Fàbregas, Hazard – Diego Costa
     
    Úvodné zostavy:

    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, K. Touré, Lovren, A. Moreno – Milner (C), Can – Lallana, Firmino, Coutinho – Sturridge.
    Náhradníci: Bogdán – Škrtel, Allen, Lucas Leiva, Benteke, B. Smith, Ojo.

    Chelsea FC: Begović – Azpilicueta, Cahill (C), Mikel, Baba – Fàbregas, Matić – Pedro, Willian, E. Hazard – Traoré.
    Náhradníci: Amelia – Kenedy, Loftus-Cheek, Pato, Tomori, Abraham, Palmer.

    Rozhodca: M. Oliver – S. Burt, G. Beswick.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Chelsea síce rozohrala, no do prvého útoku vyrazili domáci. John Obi Mikel zastavil Sturridga nedovoleným spôsobom blízko brány.
     
    2
    Samostný faulovaný útočník sa postaral o prvú strelu zápasu, no najradšej by na ňu zabudol, pretože zamieril veľmi vysoko nad bránu.
     
    3
    The Reds sa nemuseli brániť a ku lopte sa dostali zadarmo. Ich postupný útok skončil zablokovaným centrom Clyna, nasleduje prvý roh.
     
    4
    Milnerov center však odvrátili hostia od brány. Fàbregas prenikol až na útočnú polovicu, no rozhodol sa neprihrať a stal sa ľahkou korisťou pre obrancov Liverpoolu.
     
    5
    The Reds pritlačili na Chelsea pri jej rozohrávke a takmer z toho vyťažili prvý gól zápasu! Moreno prenikol po ľavej strane, prihral do vápna, no Coutinhovu ranu zablokoval jeden z hráčov v modrom!
     
    6
    Na druhej strane zastavil rozbehnutého Hazarda tesne pred veľkým vápnom Dejan Lovren.
     
    7
    Fàbregasova strela sa odrazila od múru ku Pedrovi, ten o loptu prišiel v prospech Coutinha, ktorý krásnym pasom uvoľnil Lallanu. Domácim sa podarilo vyťažiť druhý roh.
     
    7
    Milner rozohral nakrátko, Alberto Moreno prehodil loptu Lallanovi, ktorý pálil ku vzdialenejšej žrdi, no Begović dokázal vyraziť! Následná strela z kopačky Coutinha smerovala priamo do stredu brány.
    8. Asmir Begović mal už svoju robotu, no Mignolet na prvý zákrok stále čaká.
     
    8
    Hazard uvoľnil Traorého, ktorý sa preštrikoval ku strele, no chýbala jej patričná razancia a aj lepšie umiestnenie. Simon Mignolet hodom rozohral útok svojich spoluhráčov.
     
    9
    Liverpool začal veľmi aktívne. Tentoraz center z ľava zakopol na roh Obi Mikel. Ani do tretice sa však domácim nepodarilo ohroziť Begovićovu svätyňu.
     
    11
    Traoré a Azpilicueta si vymenili loptu, no prvý menovaný spracoval v ofsajde a pekne vyzerajúca akcia tejto dvojice skončila.
     
    12
    The Reds sa prezentujú so zodpovednou rozohrávkou, zbytočne nestrácajú loptu a snažia sa rozpohybovať obrannú formáciu londýnskej Chelsea.
     
    13
    Tentoraz sa akcia domácich skončila, pretože si vo vzdušnom súboji pomohol rukami Dejan Lovren. Ten sa musel rýchlo vrátiť dozadu, no napokon sa lopta dostala ku Mignoletovi a ten v pohode rozohral.
     
    14
    Sturridge zachytil loptu ešte na trávniku, no nasmeroval ju ku hosťom, ktorí šancu využili a pohadzujú si ju v stredovej časti ihriska.
     
    15
    Chelsea sa zamotala v strede ihriska a po niekoľkýkrát doslova darovala loptu svojmu dnešnému súperovi.
     
    16
    Pedro sa dokázal dostať do zaujímavej streleckej pozície, no nestarnúci Kolo Touré jeho pokus zablokoval. Útočník londýnskej Chelsea napokon nedokázal vybojovať ani rohový kop.
     
    18
    Rýchlu akciu Liverpoolu zakončil Alberto Moreno, ktorého center si našiel cestu do rukavíc Asmira Begovića.
     
    19
    Clyne sa dostal do vápna cez Pedra, posunul Lallanovi, no ten sa už ďalej nepredral. Šťastie aspoň skúsil Lovren, no jeho strela od autovej čiary skončila na tribúne.
     
    20
    Sturridge parádnym spôsobom uvoľnil Roberta Firmina, ktorý sa vrútil do šestnástky po ľavej strane. Begović mu zmenšil strelecký uhol a jeho zakončenie z ťažkej pozície pristálo v bočnej sieti!
    20. Roberto Firmino (LIV)
     
    21
    Daniel Sturridge si prebral loptu za veľkým vápnom, urobil pohyb na stred a vypálil, no jeho pravačka nedokázala zamieriť presne.
     
    22
    Kamery nám ukázali Thibauta Courtoisa, ktorý je dnes len na tribúne. Ohľadom belgickej jednotky sa v poslednej dobe veľmi diskutuje, pretože by po tejto sezóne mala opustiť modrú časť Londýna.
     
    23
    Prudkú Hazardovu strelu nedokázal Mignolet schovať do náručia, no pred Traorém loptu odkopol Touré.
     
    24
    Chelsea sa nepodarilo dostať cez stred ihriska a do zakončenia sa dostali domáci. Po Lallanovej prihrávke nespracoval Coutinho loptu podľa svojich predstáv a odrazila sa od neho za čiaru. Po Begovićovom odkope však hrajú opäť zverenci Jürgena Kloppa.
     
    26
    Po dlhšej dobe sa podarilo usadiť v okolí pokutového územia Liverpoolu hosťujúcim hráčom.
     
    27
    Hazard nevystrelil a prihral Pedrovi, ktorého center odvrátil na prvý roh Chelsea Lovren.
     
    27
    Ani Chelsea sa však od rohovej zástavky nepochlapila. Hosťujúci fanúšikovia zatiaľ ukazujú svoje transparenty, ktorými žiadajú vedenie o to, aby predĺžilo zmluvu kapitánovi Johnovi Terrymu.
     
    28
    Chelsea zahrala voľný kop z pravej strany, no Mignolet mohol zostať aj teraz pokojný.
     
    30
    Prvá polhodina hry moc zaujímavé momenty nepriniesla. Hrá sa veľmi opatrne, no domáci sa starajú o tempo zápasu. Chelsea ešte Mignoleta neohrozila.
     
    31
    Chelsea kombinuje v strede ihriska a hľadá cestu ku Mignoletovej bráne.
     
    32
    Chelsea dala gól!

    The Blues sa dostávajú z ničoho do vedenia! EDEN HAZARD dostal loptu a ihneď vedel, čo s ňou má urobiť. Prekľučkoval sa s ňou na hranicu vápna, odkiaľ vypálil presne ku vzdialenejšej žrdi a Mignolet ostal bez šance!
    32. Eden Hazard (CHE) - 0:1
     
    33
    Milner pozastavil rodiaci sa útok hostí faulom na Edena Hazarda, ktorý vymýšľal zaujímavú fintičku.
     
    35
    Domáce tribúny sú po Hazardovom góle ticho a zaskočené. Počuť spievajúcich priaznivcov, ktorí merali cestu z hlavného mesta.
     
    35
    Philippe Coutinho napokon vypálil spoza veľkého vápna, no jeho strelu do hornej časti brány dokázal Begović vyraziť!
     
    37
    Zverenci Jürgena Kloppa držia loptu vo svojej moci a veľmi radi by vymysleli gólovú akciu ešte do zmeny strán.
     
    39
    Pedrov pas Mignolet podcenil a v jeho polceste sa ku lopte dostal Traoré, ktorý obhodil domáceho gólmana, no medzi tri žrde nezamieril!
    39. Bertrand Traoré (CHE)
     
    40
    Rýchla kontra Liverpoolu napokon priniesla len autové vhadzovanie, po ktorom The Reds kombinovali na útočnej polovici, ale Firmino stál v ofsajde a prihrávka naň bola neplatná.
     
    41
    Po Begovićovom nákope sa dostali ku lopte jeho spoluhráči, ktorí sa dostali za veľké vápno svojho súpera. Hazarda napokon nedovoleným spôsobom odstavil Firmino.
     
    42
    Chelsea rozohrala voľný kop rýchlo, no Fàbregasov pokus o prekvapenie Mignoleta skončil vedľa brány.
     
    43
    Eden Hazard je dnes najviac faulovaným hráčom a máme tu aj prvý trest v podobe žltej karty, ktorú dostal Emre Can.
     
    45
    Prvé dejstvo sa predĺži ešte o jednu minútu, ktorú oznámil štvrtý rozhodca.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Do prvého polčasu vstúpili aktívnejšie domáci, ktorí sa rútili dopredu po oboch stranách, no Begovićovi veľmi pomáhali jeho spoluhráči. Chelsea vyčkávala a jej čas prišiel v 32. minúte. Hazard po sólovej akcii presnou strelou ku ľavej žrdi otvoril skóre, ktoré svieti na tabuli aj počas prestávky.

    Druhá polovica začne približne o 22:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Sturridge a Firmino sa postarali o rozohrávku druhej časti zápasu medzi Liverpoolom a Chelsea.
     
    48
    Eden Hazard nabral rýchlosť s loptou a od stredu ihriska išiel smerom na bránu, no do cesty sa mu postavil Kolo Touré, ktorý však za tento zákrok dostal žlté „vyznamenanie“.
     
    49
    Chelsea kombinovala v okolí veľkého vápna svojho súpera, no na pravej strane sa Traorému s Pedrom nepodarilo prejsť cez obranný val. Hostia chceli roh, ale nariadený je odkop od domácej brány.
     
    51
    Roberto Firmino sa rozhodol, že skúsi strelecké šťastie a napriahol z asi 20 metrov, ale Begović len kontroloval pohľadom.
     
    52
    Nemanjovi Matićovi nevyšla prihrávka na stranu, kde loptu nemohol stihnúť na trávniku Baba. The Reds môžu skúsiť zaútočiť.
     
    53
    Liverpoolu sa nepodarilo dostať do zakončenia, ale aspoň je stále pri lopte a môže čosi vymyslieť. Jeho kombinácia je však veľmi pomalá a ľahko čitateľná.
     
    54
    Sturridge sa nedostal cez Azpilicuetu, loptu vybojoval nazad pre prvého menovaného Coutinho, ale Azpilicueta ho opäť zastavil, ale tento raz za cenu faulu.
     
    55
    James Milner nacentroval na zadnú žrď, kde hľadal bývalého spoluhráča z Manchestru City, ale Kolo Touré by musel mať minimálne o polmetra viac.
     
    56
    Obi Mikel síce padol na zem, ale Hazard stihol dobehnúť ku lopte a po ďalšej sólovej akcii pálil z hranice šestnástky. Jeho strela do Mignoletovho protipohybu však skončila u domáceho brankára!
    56. Eden Hazard a jeho ďalšia zaujímavá akcia.
     
    57
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Kenedy.
     
    58
    Chelsea zahrávala rohový kop, no hosťom sa nepodarilo ohroziť Simona Mignoleta, pred ktorým odvrátil do bezpečia Kolo Touré.
     
    60
    Milnerov prudký center dokázal Begović vyboxovať za veľké vápno, kde loptu ešte ďalej poslal Matić.
     
    61
    Lallana pekne vysunul Sturridga, ktorý pálil z otočky, no Asmir Begović podržal Chelsea nad vodou!
     
    61
    Po následnom rohu sa dostal do hlavičkového zakončenia Kolo Touré, ktorý minul priestor medzi tromi žrďami o pár centimetrov!
     
    62
    Emre Can nepreniesol hru na Alberta Morena, pretože tento úmysel dokonale prečítal Pedro. Po jeho zisku sledujeme kombináciu v podaní Londýnčanov.
     
    64
    Teh Reds majú v dnešnom zápase loptu na svojich kopačkách častejšie, no prevahu zatiaľ nedokázali využiť na gól. Príde teraz po Milnerovom centri, ktorý odvrátil na roh Matić?
     
    65
    Begović bol vo vzduchu najsilnejší a loptu vyboxoval pred seba, tam sa do nej bez prípravy oprel Adam Lallana, no išlo o veľmi nepresné zakončenie.
     
    66
    Lovrenovi nevyšla prihrávka na Clyna. Chelsea sa tak zadarmo dostala ku lopte na útočnej polovici.
     
    66
    Hazard smerom dopredu nepochodil, ale Can išiel stredom sám a zakrátko o guľaté čudo prišiel.
     
    67
    Bertrand Traoré sa previnil faulom na vlastnej polovici, ale Liverpool rozohral rýchlo. Jeho akcia skončila Milnerovým centrom, po ktorom sme videli veľmi rýchleho Hazarda na krídle.
     
    69
    V posledných minútach sledujeme futbal, ktorému kraľujú nepresnosti na oboch stranách. Hra sa sústreďuje v strede ihriska, kde sa snažia o zisk lopty oba tímy.
     
    70
    Chelsea získala loptu na úkor Milnera, ktorý si nevypýtal faul, ale Fàbregas svoju prihrávku pokazil.
     
    71
    Alberto Moreno vykúzlil z ľavej strany parádny center, ktorý usmernil v sklze do brány Adam Lallana, no Begović bol v správny čas na správnom mieste!
     
    72
    Hazard našiel dlhým pasom Pedra, ktorý posunul loptu Traorému. Ten si zasekol protihráča a parádnou strelou natiahol Mignoleta, ktorý vyrazil do boku!
     
    73
    James Milner vošiel do Cesca Fàbregasa veľmi tvrdo, no Španiel stihol vyskočiť, ale hlavný arbiter aj tak udelil žltú kartu.
     
    74
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Bertrand Traoré, prichádza Tammy Abraham.
     
    75
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza James Milner, prichádza Joe Allen.
     
    75
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Adam Lallana, prichádza Christian Benteke.
     
    76
    Po Hazardovom faule mal kopať priamy kop Liverpool, no ten sa o niekoľko sekúnd odložil.
    76.
     
    76
    Firminova prudká strela sa odrazila od múru vedľa brány a nasledovať bude rohový kop.
     
    76
    Pri ňom bol faulovaný hosťujúci gólman Asmir Begović.
     
    78
    Anfield Road sa trocha zobudil a cíti, že ich hráči by teraz mohli skúsiť dostať súpera pod tlak. The Reds tak kombinujú na útočnej polovici.
     
    79
    Emre Can sa oprel do lopty spoaz veľkého vápna, ale Begović predvádza bezchybný výkon.
     
    80
    Liverpoolu sa podarilo dostať Chelsea pod vytúžený tlak, a tak, dúfajme, uvidíme v poslednej desaťminútovke zaujímavý futbal.
     
    81
    The Reds stále kombinujú na útočnej polovici a snažia sa streliť gól a rozlúčiť sa s Anfield Roadom bodovo.
     
    83
    Coutinhov pas odohrali hostia na rohový kop, ktorý zahral Firmino, ale do útoku po ňom vyrazili hostia.
     
    84
    Pedro našiel Hazarda, ktorý šikovne podržal loptu a následne ju posunul dozadu avšak Chelsea pri nej neostala nadlho. Aktuálne už sledujeme aktivitu domácich hráčov.
     
    85
    Liverpool vedie na strely 25:12!
     
    85
    Väčšina striel však mierila mimo brány, podobne ako teraz. Asmir Begović dokázal chytiť sedem striel, ktoré by skončili gólom.
     
    86
    Alberto Moreno mal na ľavej strane rýchlosť, ale pri svojej snahe preniknúť do šestnástky stroskotal na Azpilicuetovi.
     
    87
    César Azpilicueta tentoraz nedokázal zablokovať hráča čistým spôsobom a Michael Oliver mu ukázal žltú kartu.
     
    87
    Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Kolo Touré, prichádza Sheyi Ojo.
     
    88
    Sheyi Ojo sa mohol stať hrdinom dnešného zápasu, keď sa oprel do centru bez prípravy, ale z blízkosti brány dokázal len prestreliť!
     
    89
    Na druhej strane mohol rozhodnúť Pedro, ktorý si zasekol Lovrena, ale vylámal si zuby na Simonovi Mignoletovi!
    89. Pedro (CHE)
     
    90
    Začala plynúť posledná minúta riadnej hracej doby zápasu, v ktorom vedie Chelsea najtesnejším rozdielom od 32. minúty.
     
    90+1
    Nadstavený čas druhého polčasu sú tri minúty.
     
    90+1
    Begović schoval Morenov center do náručia a s radosťou si loptu podrží, aby natiahol čas.
     
    90+2
    Hazard vysunul Rahmana, no ten sa ocitol v postavení mimo hry. The Reds rýchlo rozohrali a idú dopredu.
     
    90+2
    Liverpool dal gól!
    The Reds sa dočkali! Asmir Begović urobil prvú chybu v zápase, keď zle vyrazil Ojov center, priamo pred CHRISTIANA BENTEKEHO, ktorý hlavou rozvlnil sieť!
    90+2. Christian Benteke (LIV) - 1:1
     
    90+3
    Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Ruben Loftus-Cheek.
     
    90+4
    Kenedy vletel do Joea Allana príliš tvrdo a ihneď sa začali títo dvaja strkať. Mignolet stojí pri lopte a pošle dlhý nákop do vápna.
     
    90+5
    Koniec zápasu.
     
    Dohrávka 30. kola najvyššej anglickej súťaže sa skončila remízou 1:1, keď domácich spasil v nadstavenom čase Christian Benteke hlavičkou do prázdnej brány. Liverpool sa tak rozlúčil s domácim prostredím jedným bodom.

    Asi každý čakal od tohto zápasu viac, no je pravda, že v tejto sezóne sa táto dvojica patriaca do najužšej špičky Premier League stretla s nie príliš dobrou formou a skončila neúspechom. V poslednom vystúpení budú chcieť zverenci dvoch trénerských velikánov zakončiť ročník víťazne.

    Ďakujem Vám za pozornosť a prajem dobrú noc. (22:57:38)

    Roland Hric

    Góly: 90+2. Benteke – 32. E. Hazard

    Karty:   43. Can (LIV), 48. K. Touré (LIV), 73. Milner (LIV) – 87. Azpilicueta (CHE)


    Liverpool FC: Mignolet – Clyne, K. Touré (87. Ojo), Lovren, A. Moreno – Milner (C) (75. Allen), Can – Lallana (75. Benteke), Firmino, Coutinho – Sturridge.
    Náhradníci: Bogdán – Škrtel, Allen, Lucas Leiva, Benteke, B. Smith, Ojo.

    Chelsea FC: Begović – Azpilicueta, Cahill (C), Mikel, Baba – Fàbregas, Matić – Pedro (90+3. Loftus-Cheek), Willian (57. Kenedy), E. Hazard – Traoré (74. Abraham).
    Náhradníci: Amelia – Kenedy, Loftus-Cheek, Pato, Tomori, Abraham, Palmer.

    Rozhodca: M. Oliver – S. Burt, G. Beswick