Kazachstan – Rusko 4:6 (kon.) | Maďarsko – Kanada 1:7 (kon.) | Nórsko – Švajčiarsko 4:3 (po pr.)
Fínsko – Nemecko 5:1 (kon.) | Švédsko – Dánsko 5:2 (kon.) | Francúzsko – Slovensko 1:5 (kon.)
koniec
Francúzsko
1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Slovensko
Nedeľa 08.05.2016, 19:15Majstrovstvá sveta • Skupina B
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:15.
     
    Vážení športoví fanúšikovia, srdečne vás vítame pri sledovaní tretieho hracieho dňa svetového šampionátu v hokeji. Slováci dnes odohrajú svoj druhý skupinový zápas, v ktorom sa o 19:15 stredoeurópskeho času predstavia proti Francúzsku.

    Vo svojom úvodom dueli predviedli Slováci dobrý výkon a získali dôležité tri body. V prvej tretine sa ujali vedenia zásluhou Marcinka, na čo Maďari odpovedali Banhamovým presným zásahom, no ešte do prestávky sa presadil aj Jurčo a Cígerovi zverenci mali jednogólový náskok späť na svojom konte. Zvyšné dve tretiny Slováci ovládli herne i gólovo. Reprezentanti s dvojkrížom na hrudi zvýšili v 36. minúte Sekerovou zásluhou na 3:1 a víťazstvo zavŕšil v samom závere duelu gólom do prázdnej bránky Lušňák.

    Francúzi odohrali svoj prvý zápas šampionátu proti Nemecku a musíme uznať, že sa favorita naozaj nezľakli. Už v tretej minúte vyhrávali 1:0 zásluhou Rauxa, avšak po zmene strán Nemecko otočilo skóre vo svoj prospech. Francúzi sa potom nezľakli ani nepriaznivého stavu a bojovali ďalej. Ešte pred druhou prestávkou vyrovnával Claireaux a duel sa začínal v podstate od začiatku. V záverečnej dvadsaťminútovke ani v následnom predĺžení gól nepadol a petrohradská aréna si pozrela samostatné nájazdy. V nich bol jediným úspešným exekútorom Francúz Fleury, ktorý tak Francúzom proti favoritovi zabezpečil prekvapivé dva body.

    Favoritom dnešného zápasu bude Slovensko. Naši hokejisti by mali podľa papierových predpokladov opäť bodovať, včera ukázali, že potenciál i schopnosti na to majú. Na základe toho vypísali bookmakeri stávkových kancelárií na ich triumf kurz približne 1.6, zatiaľ čo na výhru Francúzov je to až 3.4.
    Reportáž so slovenskými fanúšikmi v Petrohrade
     
    Úvodné zostavy:

    Francúzsko: Huet (Hardy) – Auvitu, Trabichet, Beron, Chakiachvili, Janil, Raux, Dieude Fauvel – Fleury, Bellemare (A), Desrosiers – Y. Treille (A), Meunier (C), Perret – S. Treille, Bertrand, Bozon – Claireaux, Ritz, Lamperier – da Costa

    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Sersen (A), Meszároš, Sekera (C), Marinčin, Mikuš, Graňák, Švarný, Jaroš – Réway (A), Daňo, Bakoš – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Dravecký, Bartánus, Marcinko – Lušňák, Šťastný, Hrnka

    Rozhodca: Björk (SWE), Gebei (HUN) – Lazarev (RUS), Ritter (USA).
    Slováci na modrej čiare
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    00:22
    Slovensko hneď v úvode zápasu nahodilo puk do útočnej tretiny. Sersen ho tam musel zachraňovať na modrej čiare, ale Slováci sú stále pred Huetom.
     
    00:49
    Naši chlapci museli pásmo opustiť, ale po návrate doň sa dostali do zaujímavej pozícii. Bol v nej Libor Hudáček, ktorý v rýchlosti strieľal stredom klziska, no bránku prestrelil.
     
    01:09
    Francúzsko dalo gól!
    Slováci pri úvodnom útočnom snažení prepadli v defenzíve a veľmi rýchlo inkasujú. JORDANN PERRET unikol našej obrane, dostal sa do samostatného nájazdu a v ňom sa namýlil. Asistencia: Gregory Beron.
    01:09 Jordann PERRET - 1:0

     
    02:00
    Nuž, pre Slovákov sa tento zápas nezačal najlepšie, ale naši fanúšikovia si to uvedomujú a okamžite začínajú povzbudzovať. Veríme, že to zverencom trénera Cígera pomôže.
     
    02:59
    Slovensko sa pokúšalo usadiť v pásme, no Fracúzi dobré pozície nedovoľovali. Napokon sme aspoň dokázali vystreliť a Huet hru prerušil.
     
    03:25
    Naši chlapci chceli rozohrávať z vlastnej obrannej polovice, ale so silou prihrávky to prehnali a puk odpálili iba na zakázané uvoľnenie.
     
    03:41
    Výbornú prácu teraz po prechode do pásma urobil Daňo. Ten sa sám pretlačil priamo pred bránku súpera, aj keď tam proti nemu bola jasné prevaha. Gólmana Hueta aspoň trochu vykoľajil dobiedzaním.
     
    03:55
    Slovensko dalo gól!
    Je vyrovnané! Na modrej čiare sa do puku oprel kapitán ANDREJ SEKERA a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Puk skončil v pravom hornom rohu Huetovej svätyne. Asistencie: Libor Hudáček, Marek Viedenský.
    Andrej SEKERA - 1:1

     
    04:40
    Zápas sa tak začína v podstate od začiatku. Naši chlapci dokázali nekoncentrovaný úvod napraviť a stav je vyrovnaný.
     
    05:23
    Slovensko predviedlo pekný prechod z vlastnej obrannej tretiny. Naši chlapci si zamierili až do útoku, kde hneď za modrou dostal prihrávku Švarný a skúsil to strelou, ale tá letela tesne vedľa.
     
    05:44
    Slovensko si zahrá presilovku! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za narazenie na mantinel Trabichet.
     
    06:10
    Slovensko síce drží puk v útočnom pásme, ale vôbec mu to nepomáha. Francúzi našich reprezentantov vytláčajú k mantinelom.
     
    06:58
    Slováci pokračujú vo svojej snahe. Strelecky to skúšal Réway, jeho pokus ešte tečoval Daňo, no iba mimo priestoru troch žrdí.
     
    07:30
    Francúzi puk vyhodili do bezpečia a odišli striedať. Slovenská presilovka sa kráti.
     
    07:44
    Prvá početná výhoda Slovenska je minulosťou, naši chlapci súperove previnenie gólovo nepotrestali.
     
    08:43
    Slováci ešte ostali v útoku. Bartánus mal puk pri bránke na ľavej strane a skúšal to prihrávkou do nebezpečného priestoru, ale puk cez obranu Francúzska nedostal.
     
    08:58
    Hra je prerušená a nasledovať bude reklamná prestávka. Slovensko je teraz v ofenzíve aktívne a súperom robí nepríjemné problémy.
     
    09:44
    Slováci sa nedokázali udržať v pásme a musia sa stiahnuť do vlastnej defenzívy. Začiatok zápasu je rýchly a vyrovnaný.
     
    10:23
    Daňo si na modrej čiare spracoval prihrávku pri ľavom mantineli a krížne ju poslal na opačnú stranu, ale svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    11:01
    Slováci sa ešte snažili o návrat do pásma, ale pri pokuse o prechod ich zastavil iba ofsajd. Vhadzovať sa bude v strednom pásme.
     
    11:17
    Ofsajd teraz na opčnej polovici klziska vyprodukovali aj francúzski hráči. Hra sa začína mierne kúskovať.
     
    11:54
    Puk lieta zo strany na stranu, ale nevidíme žiadne zakončenia. Slovensko sa musí stiahnuť do svojej defenzívy.
     
    12:16
    Slovensko využilo chvíľkovú nepozornosť súpera a bleskovo sa vrútilo do pásma. Z ľavej strany napokon aj pálil tipsportligový zástupa Hrnka, ale jeho pokus smeroval iba do Hueta.
     
    12:27
    Francúzsko sa bude brániť! Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za držanie hokejky Meunier.
     
    12:43
    Pekná presilovková spolupráca Slovákov. Bakoš našiel krížnou pirhávkou cez pásmo Réwaya, ktorý z prvej strieľal. Priamo pred bránkou ešte puk tečoval Sekera, no poslal ho iba priamo do brankára.
     
    13:06
    Slováci teraz puk neprepasírovali k bránke súpera, ale nešťastne si ho zrazili do strednej tretiny.
     
    13:24
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná a potom bude nasledovať skrátená presilovka Francúzska. Na trestnú lavicu odišiel na dve minúty za nedovolené bránenie Daňo.
     
    13:50
    Slováci v hre štyroch proti štyrom dostali puk do útoku a Francúzi sa následne oslobodili iba za cenu zakázaného uvoľnenia.
     
    13:55
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci otáčajú skóre duelu vo svoj prospech! Ihneď po buly posunuli puk na modrú čiaru, kde si ho prevzal DOMINIK GRAŇÁK a nakorčuľoval si bližšie k bránke. Tam videl otvorený priestor, a preto nezaváhal a ihneď strieľal k pravej žrdi. Asistencie: Vladimír Dravecký, Patrik Lušňák.
    Dominik GRAŇÁK - 1:2

     
    14:27
    Francúzsko hrá v plnom počte a začína sa jeho skrátená presilovka.
     
    15:24
    V plnom počte však už hrá aj slovenský výber, ktorý krátke oslabenie zvládol a puk do svojej siete nepustil. Naši chlapci sú vo veľkej psychickej výhode, pretože sa im už v prvej tretine podarilo otočiť skóre duelu vo svoj pospech.
     
    16:07
    Puk teraz z našej obrannej tretiny vyletel mimo klziska a hra sa musí prerušiť. Vhadzovať sa bude pred Hudáčkom.
     
    16:55
    Slováci získali puk za svojou vlastnou bránkou a chceli sa presunúť na opačnú stranu klziska, ale tam si vôbec nerozumeli a o kus čiernej gumy prišli.
     
    17:03
    Naopak, puk získali Francúzi a predviedli rýchly prechod do tretiny. Od ľavého mantinelu aj vystrelili, no Hudáček všetko videl.
     
    17:47
    Slovenskí fanúšikovia spustili na tribúnach mexickú vlnu. Na ľade sa Slováci medzičasom pokúšajú dostať do tretiny.
     
    18:07
    Na hracej ploche sa stále nič nemení. Francúzi teraz puk nahodili na našu bránku a chceli dorážať, ale Hudáček zareagoval veľmi pohotovo a nedovolil im to.
     
    18:50
    Viedenský zrýchlil po pravej strane a dostal puk za modrú čiaru, ale tam sa jeho ofenzívna činnosť skončila, pretože ho dvoica súperov odstavila telom.
     
    19:43
    Puk teraz vyletel až na ochrannú sieť a vhadzovať sa bude v strednom pásme. Do konca tejto tretiny ostáva už iba 17 sekúnd.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    Prvá tretina sa skončila strkanicou pred Hudáčkom, z ktorej dokonca vzídu aj tresty. Slovensko zápas neodštartovalo dobre a inkasovalo ako prvé, ale následne sa zverencom trénera Cígera podarilo dvomi gólmi skóre otočiť vo svoj prospech a pred prestávkou vyhrávajú 2:1.

    Pomer striel: 9:9

    Druhá tretina sa začne približne o 20:03 stredoeurópskeho času.
     
    20:00
    Za zbytočnú potýčku po odpískaní inkasujú Slovák Jaroš a Francúz Claireaux dvojminútové tresty za hrubosť.
    Reportáž so slovenskými fanúšikmi v Petrohrade
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    20:07
    V druhej dvadsaťminútovke začíname vo štvoriciach na oboch stranách. Uvidíme, či Slovíci viac priestoru opäť využijú.
     
    20:45
    Francúzsky brankár musí byť už od úvodného vhadzovania v strehu, ale svoju pozíciu zatiaľ dobre zvláda. Hru teraz radšej prerušil.
     
    21:34
    Fracnúzi chceli preniknúť do útočnej tretiny, ale zastavil ich ofsajd na modrej čiare.
     
    22:00
    Vzájomné vylúčenia sa skončili, oba celky hrajú v plnom počte. V útoku je teraz francúzsky výber.
     
    22:15
    Slovensko a bude brniť! Dvojminútový trest za držanie inkasuje Graňák.
     
    22:23
    Francúzi sa ihneď usadil v pásme a pokúšajú sa tam niečo vymyslieť. Z ľavej strany strieľal Meunier, no Meszároš jeho pokus odrazil korčuľou.
     
    23:09
    Francúzi v pásme ostali počas celého doterajšieho priebehu presilovky, ale nebezpečnejšiu pozíciu si nevypracovali. Napokon to skúsili aj strelou spoza obrany, no tá skončila iba na maske Hudáčka.
     
    23:36
    Francúzsko roztočilo pred našou bránkou nepríjemný kolotoč, ktorý zakončil strelou od modrej čiary Baron. Našťastie pre Hudáčka neletel puk vysoko a náš gólman si ho zastavil hruďou.
     
    23:49
    Treille skúšal zakončovať z medzikružia, no naši chlapci puk vyrazili a vypálili zo svojej obrannej tretiny. Francúzsko musí pásmo opustiť.
     
    24:33
    Oslabenie Slovenska je minulosťou. Naši chlapci hrali v početnej nevýhode obetavo a pomohli svojmu gólmanovi, ktorý však čelil niekoľkým ranám súpera.
     
    24:50
    Francúzi chcú v ofenzíve pokračovať aj proti plnému počtu Slovákov. Puk si teraz prikryl Bellemare, zaviezol si ho až do tretiny a chcel zakončovať, no napokon mu to nevyšlo.
     
    25:08
    Naši chlapci predviedli rýchly prechod do pásma. Na pravej strane puk potiahol Jurčo a skúsil to aj strelecky, ale jeho rana bola zrejme zrazená a skončila na zadnom plexiskle.
     
    26:12
    Slováci by svoj náskok chceli zvýšiť, o čom svedčí aj táto Šťastného rana od modrej čiary. Náš útočník sa do puku oprel tak tvrdo, že zlomil hokejku, ktorá potom preletela celou útočnou tretinou.
     
    26:49
    Slovensko a bude brániť. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za nedovolené bránenie Jaroš.
     
    27:17
    Pomer síl na ľadovej ploche sa vyrovná. Na trestnú lavicu smeruje na dve minúty za podrazenie Desrosiers.
     
    27:31
    Marinčin zachytil pokus o strelu súpera a Slovensko ihneď v trojici zamierilo do brejku. Marinčin puk zo stredu posúval na ľavú stranu Réwayovi, no ten nedokázal prihrávku spracovať.
     
    28:49
    Slovensko hrá v plnom počte, nasledovať bude jeho skrítená presilovka. Naši chapci sú v pásme.
     
    29:17
    Slováci sa síce udržali v pásme, ale Jurčo bol pokrytý a strieľať nemohol. Aj Francúzi už hrajú v plnom počte a pokračujeme v pätici na oboch stranách.
     
    30:00
    Prvá polovica duelu je minulosťou a Sloensko má na svojom konte stále tensé jednogólové vedenie. Aktuálny obraz hry ponúka rozhádzaný hokej bez výraznejších šancí.
     
    30:43
    Takmer sme to zakríkli! Francúzsko sa dostalo do skvelej šance, po ktorej mohlo byť vyrovnané. Fleury sa natlačil priamo pred bránku súpera a chcel dorážať, ale Hudáček duchaprítomne zareagoval.
     
    31:50
    Slováci dostali puk do útočnej tretiny a skúšali to strelecky. Mikuš chcel páliť od modrej čiary, ale trafil iba hráča stojaceho pred ním.
     
    32:24
    Tempo hry teraz upadlo a viac aktivity možno badať na strane Francúzska. To sa stále pokúša o vyrovnanie.
     
    32:36
    Francúzi sa napokon dostali do vynikajúcej šance a vyrovnané už skutočne mohlo byť! Bozon prešprintoval našu obranu, pred Hudáčkom sa ocitol úplne sám, no v rýchlosti prestrelil.
     
    33:48
    Francúzsko sa bude brániť! Dvojminútový trest za nebezpečnú hru so zdvihnutou hokejkou inkasuje da Costa.
     
    34:20
    Slovensko drží útočné pásmo, ale chýba mu presné strelecké zakončenie. Do puku sa na pravej strane oprel Réway, ale priestor troch žrdí minul.
     
    34:52
    Slovensko dalo gól!
    Slovensko využíva presilovku a zvyšuje svoj náskok na rozdiel dvoch gólov. Postaral sa o to MARTIN BAKOŠ, ktorý za kruhmi spracoval Meszárošov puk od modrej čiary, otočil sa okolo svojej osi a nevhytateľne zakončil. Asistencie: Andrej Meszároš, Michal Sersen.
    Martin BAKOŠ - 1:3

     
    35:40
    Slovensko dalo gól!
    Francúzi si mysleli, že puk vyhodili z pásma, ale opak bol pravdou. Naši chlapci puk zachytili na modrej čiare, do ľavého kruhu dostal prihrávku LIBOR HUDÁČEK, presunul sa pred bránku a pohodlne zakončil. Asistencie: Marek Viedenský, Tomáš Jurčo.
    Libor HUDÁČEK - 1:4

     
    36:09
    Slovákom tento duel vychdáza a na svojom konte majú už pohodlný trojgólový náskok. Francúzi sú zaskočení a nevedia sa vymaniť spod nášho zovretia.
     
    36:46
    Fracúzi sa po dlhšom čase presunuli do svojho útočného pásma. Z ľavej strany to tam strelou od mantinelu skúsil Trabichet, našťastie pre Slovákov Hudáček úspešne zakročil.
     
    37:11
    Francúzi nedokázali rozohrať, pretože im naši chlapci puk vypichli. Ihneď za ním šprintoval Bakoš, ale ani v rýchlosti ho nestihol.
     
    37:50
    Hra sa aj teraz presunie pred Hueta. Slovenskí reprezentanti budú mať priestor na ďalšie ofenzívne akcie.
     
    38:49
    Slovensko puk peknou spoluprácou dostalo z vlastnej obrannej tretiny až na opačnú polovicu klziska. Tam bol na konci akcie Sekera, ale bol už vo veľkom uhle a nedokázal nebezpečnejšie zakončiť.
     
    39:29
    Slováci chceli rozohrávať spred vlastnej svätyne, ale dopustili sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    39:57
    Francúzi sa ešte všemožne snažili o strelu, ale naši ich zatlačili k mantinelu. Hokejisti v modrých dresoch potom puk vyhodili na svoju striedačku, takže si naši chlapci môžu vydýchnuť.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    Druhá dvadsaťminútovka priniesla ďalšie dva presné zásahy a Slovensko vyhráva pohodlne 4:1. Všetko nasvedčuje tomu, že našim reprezentantom trojbodový zisk ani v tomto stretnutí neujde.

    Strely v druhej tretine: 8:10
    Celkový pomer striel: 19:17

    Tretia tretina sa začne približne o 20:42 stredoeurópskeho času.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    40:25
    Tretia tretina sa začala slovenskou aktivitou v útočnej tretine, ale naši chlapci nedokázali vybojovať žiadnu strelu.
     
    41:27
    Slovenský výber súpera v záverečnej dvadsaťminútovke k ničomu nepúšťa. Naši chlapci sa držia na puku, aj keď strelecky sa im teraz nedarí.
     
    42:11
    Slováci chceli rozohrať od svojej bránky, ale nevyšlo im to. Mikuš puk nahadzoval zo svojej obrannej tretiny na opačnú polovicu a dopustil sa iba zakázaného uvoľnenia.
     
    42:42
    Švarný v súboji pri mantineli prišiel o prilbu a musel okamžite odšprintovať na striedačku. Francúzsko to neodkázalo využiť.
     
    43:11
    Zaujímavá šanca Francúzov. Fleury pálil z medzikružia, ale trafil iba obrancu stojaceho pred ním.
     
    44:07
    V tretej terine sa hra píliš časťo neprerušuje, teraz sa však bude chadzovať pred Hudáčkom. Francúzsko ešte cíti šancu na zdramatizovanie duelu.
     
    44:40
    Slovensko sa dostalo do vynikajúcej šance! Libor Hudáček pálil priamo spred bránky, ale od jediného zadáka sa jeho puk odrazil mimo priestoru troch žrdí.
     
    45:30
    Máme za sebou prvú päťminútovku tejto tretiny. Slovenskí fanúšikovia na tribúne spúšťajú mexickú vlnu, hokejisti na ľade pokračujú v ofenzíve.
     
    46:12
    Slovensko sa aj teraz natlačilo do zakončenia. Z pravej strany si pred bránku zbehol Lušňák, no zoči-voči Huetovi nemal dostatok priestoru a nič lepšie nevymyslel.
     
    46:12
    Nasleduje krátka komerčná prestávka. Diváci sa stále bavia mexickými vlnami a slovenskí fanúšikovia už pomaly oslavujú víťazstvo.
     
    46:34
    Slovensko teraz predviedlo vynikajúci ofenzívny tlak. Po buly prišlo nahodenie pred bránku, kde bojoval Bartánus, ale v rýchlosti trafil iba Huetove betóny.
     
    47:05
    Naši sú pri streleckej chuti. Z ľavej strany sa teraz pokúšal strieľať Jurčo, no jeho pokus iba preletel bránkoviskom.
     
    47:47
    Hrnka bojoval v útočnom pásme pri mantineli, ale robustnému útočníkovi teraz nestačila ani jeho postava. Puk totiž nezískal.
     
    48:06
    Fracúzsko predviedlo rýchly prechod do pásma. Z pravej strany tam prišla prihrávka pred bránku, pričom puk ešte zasiahol Bellemare, no nedopravil ho za čiaru.
     
    48:53
    Slovensko ešte musí ostať vo svojej obrannej tretine, pretože Francúzi pokračujú v útočení.
     
    49:20
    Bakoša teraz francúzska obrana pozabudla pokryť a vyrútil sa do zakončenia, no forhend mu nesadol a Hueta ním neoklamal.
     
    50:00
    Pred nami je záverečná desaťminútovka riadnej hracej doby tohto zápasu. Všetko nasvedčuje tomu, že to bude aj záverečná desaťminútovka celého zápasu.
     
    50:49
    Dravecký zrýchlil po pravej strane a dostal sa pred súperovu obranu, ale bol vo veľkom uhle a strieľať nemohol. Následne sa mu nepodarilo ani prihrať.
     
    51:38
    Košický kapitán Bartánus teraz zapracoval za súperovou bránkou a zadovkou našiel spoluhráčov, avšak tí neboli vo výhodnej pozícii a strela z toho nebola.
     
    52:44
    Pri puku bol opäť Bakoš, ale ani jemu situácia nevyšla. V týchto chvíľach sledujeme viacero nepresností na oboch stranách.
     
    53:19
    Hra sa už dlho neprerušila a Slovensko pokračuje vo svojej aktivite. Teraz vysoko forčekuje súperovu rozohrávku.
     
    53:50
    Francúzi za svojou bránkou hru upokojili a puk sa pokúsia dostať von z pásma. Slováci na tribúnach sa už tešia na zvuky štátnej hymny.
     
    54:18
    Hra sa stále neprerušuje, oba celky preto striedajú počas nej. Slovensko sa stiahlo k svojej bránke a bude rozohrávať.
     
    55:13
    Puk skončil na francúzskej striedačke. Hra sa po dlhom čase prerušila a nasledovať bude rovno komerčná prestávka.
     
    55:34
    Slovensko sa bude brániť. Na trestnú lavicu odchádza na dve minúty za hákovanie Jaroš.
     
    Francúzsko po druhej tretine vymenilo gólmana a medzi tromi žrďami je už Hardy. Ospravedlňujeme sa za doterajšie zlé informácie.
     
    56:45
    Naši chlapci sa bránia veľmi dobre a puk držia ďaleko od svojej bránky. Francúzsko nedokáže smerom dopredu stále nič vymyslieť.
     
    57:03
    Slováci sa stále bránia a robia to výborne. Francúzsky výber sa nedokáže presadiť.
     
    57:34
    Slovensko sa ubránilo a už hrá v plnom počte.
     
    57:55
    Slovensko dalo gól!
    Naši chlapci súpera výborne obohrali a pred bránkou získali veľa priestoru. Na konci rýchlej akcie bol CHRISTIÁN JAROŠ, ktorý vložil hokejku do prihrávky a zapísal sa do štatistík. Asistencie: Marek Viedenský, Tomáš Jurčo.
    Christián JAROŠ - 1:5

     
    58:06
    Začala sa posledná dvojminútovka tohto stretnutia. Slovenskí fanúšikovia v Petrohrade oslavujú zisk ďalších troch bodov.
     
    59:20
    Slováci majú hru plne pod kontrolou a puk už iba držia ďaleko od svojej bránky. Tribúny sa bavia mexickými vlnami.
     
    Koniec zápasu.
     
    Slovensko vyhralo aj vo svojom druhom zápase na svetovom šampionáte a na svojom konte má už šesť bodov.

    Najlepší hráči zápasu:
    Francúzsko: Damien Raux
    Slovensko: Július Hudáček (21:23:03)

    Veronika Pancuráková

    Góly a asistencie: 2. Perret (Beron) – 4. Sekera (L. Hudáček, Viedenský), 14. Graňák (Dravecký, Lušňák), 35. Bakoš (Meszároš, Sersen), 36. L. Hudáček (Viedenský, Jurčo), 58. Jaroš (Viedenský, Jurčo)


    Francúzsko: Huet (41. Hardy) – Auvitu, Trabichet, Beron, Chakiachvili, Janil, Raux, Dieude Fauvel – Fleury, Bellemare (A), Desrosiers – Y. Treille (A), Meunier (C), Perret – S. Treille, Bertrand, Bozon – Claireaux, Ritz, Lamperier – da Costa
    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Sersen (A), Meszároš, Sekera (C), Marinčin, Mikuš, Graňák, Švarný, Jaroš – Réway (A), Daňo, Bakoš – Jurčo, Viedenský, L. Hudáček – Dravecký, Bartánus, Marcinko – Lušňák, Šťastný, Hrnka

    Rozhodca: Björk (SWE), Gebei (HUN) – Lazarev (RUS), Ritter (USA)