Cambuur – Excelsior 0:2 (kon.) | Utrecht – Alkmaar 1:3 (kon.) | Feyenoord – Nijmegen 1:0 (kon.)
Zwolle – Eindhoven 1:3 (kon.) | Graafschap – Amsterdam 1:1 (kon.) | Kerkrade – Willem II 2:3 (kon.)
Groningen – Heracles 2:1 (kon.) | Den Haag – Heerenveen 1:1 (kon.) | Twente – Arnhem 2:2 (kon.)
koniec
FC Groningen
2:1 (0:0)
Heracles Almelo
cz Nedeľa 08.05.2016, 14:30 • Euroborg, Groningen • Holandská Eredivisie • 34. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Do konce zápasu zbývají odehrát necelé dvě minuty plus nastavení a je jasné, že Groningen si v příští sezóně zahraje předkolo evropské ligy!
     
    88
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Albert Rusnák, přichází Kasper Larsen.
     
    85
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Mike te Wierik, přichází Wout Weghorst.
     
    82
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Michael de Leeuw, přichází Alexander Sørloth.
     
    74
    Albert Rusnák napřáhl z hranice šestnáctky k pěkné přízemní střele, ta ovšem postrádala přesnost a zamířila metr vedle vzdálenější pravé tyče!
     
    74
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Jaroslav Navrátil, přichází Tarik Kada.
     
    73
    Střídání v týmu Heracles Almelo: ze hřiště odchází Thomas Bruns, přichází Brahim Darri.
    70. Iliass BEL HASSANI - 2:1
     
    70
    Heracles právě vstřelil branku!
    ILIASS BEL HASSANI zakončil nádhernou přímočarou akci Almela a vrací svůj tým zpět do zápasu!! Thomas Bruns nádhernou kolmou přihrávkou mezi dva protihráče uvolnil v pokutovém území Iliasse Bela Hassaniho, který si míč posunul do pohybu a poté přízemní střelou zamířil mezi nohy vybíhajícího Sergia Padta.
     
    69
    Střídání v týmu FC Groningen: ze hřiště odchází Oussama Idrissi, přichází Bryan Linssen.
     
    65
    Groningen mohl skórovat už před rozehráním rohového kopu, když na pravém křídle rozjel nádhernou kombinační akci a po zpětné přihrávce Oussama Idrissi pálil k přední pravé tyči, jenže Bram Castro se blýskl fantastickým zákrokem!
    64. Rasmus LINDGREN - 2:0
     
    64
    Groningen právě vstřelil branku!
    RASMUS LINDGREN střílí nádherný gól a svým druhým gólem v utkání zvyšuje na 2:0!! Rasmus Lindgren si v pokutovém území naběhl na centr z rohového kopu a nádhernou patičkou míč usměrnil ke vzdálenější levé tyči.
     
    62
    Hedwiges Maduro se ocitl uprostřed šestnáctky ve slibné brankové příležitosti, jenže jeho následná pohotová střela zamířila vysoko nad! Maduro se vzápětí svým spoluhráčům gestem ruky omluvil.
     
    56
    Jesper Drost mohl rychle poslat Groningen do dvoubrankového vedení, když zpoza šestnáctky napřáhl k nádherné táhlé střele, která těsně míjela vzdálenější pravý horní roh brány!
     
    54
    Peter van Ooijen se pokusil na opačné straně rychle odpovědět, jenže jeho následná střela zpoza šestnáctky zamířila pouze doprostřed brány, kde míč ukryl v náručí brankář Sergio Padt!
    53. Rasmus LINDGREN - 1:0
     
    53
    Groningen právě vstřelil branku!
    RASMUS LINDGREN napálil míč z blízkosti do brány a posouvá Groningen do evropských pohárů!! Lorenzo Burnet se skvěle zorientoval po rohovém kopu rozehraném nakrátko a na vzdálenější pravé tyči našel přízemním centrem Rasmuse Lindgrena, který bez přípravy placírkou zamířil k pravé tyči.
     
    44
    Zwolle hraje doma s PSV Eindhoven 0:2, což je dobrá zpráva pro domácí Groningen, to samo o sobě ale nestačí. Domácí hráči potřebují zvítězit.
     
    35
    Thomas Bruns se ocitl v obrovské šanci, když se na značce pokutového kopu dostal k volnému odraženému míči a poté okamžitě vypálil, jenže jeho přízemní střelu zablokoval za pět minut dvanáct Hans Hateboer!
     
    33
    Brankář Heraclesu Bram Castro povzbudil své spoluhráče poté, co jeho tým přečkal obrovský závar Groningenu, který vzápětí z následného rohového kopu nic nevytěžil!
     
    32
    Thomas Bruns mohl jako blesk z čistého nebe udeřit, když zpoza šestnáctky napřáhl levačkou k přízemní diagonální střele, ta ovšem nabrala opačnou faleš, než by potřeboval, a zamířila vedle vzdálenější pravé tyče!
    26. Hráči obou týmů během přerušené hry kvůli občerstvení.

     
    26
    Hlavní rozhodčí Pieter Vink učinil v 25. minutě sympatické gesto směrem ke všem aktérům na hřišti, když přerušil hru, aby se fotbalisté obou týmů mohli dojít k postranní čáře napít.

    Tomáš Reiner

    Góly: 53. Lindgren, 64. Lindgren – 70. Bel Hassani


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 8:2. Rohy: 9:3. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 13:6.
    FC Groningen: Padt – Hateboer, Reijnen, Lindgren, Burnet – Maduro, Bacuna – Idrissi (69. Linssen), J. Drost, Rusnák (88. Larsen) – de Leeuw (82. Sørloth).
    Náhradníci: van der Vlag – Larsen, Hoesen, Linssen, Sørloth, Payne, De Vos.

    Heracles Almelo: B. Castro – Droste, te Wierik (85. Weghorst), Hoogma, Gosens – Bruns (73. Darri), Pelupessy, Bel Hassani – Navrátil (74. Kada), Gladon, van Ooijen.
    Náhradníci: Brouwer – Breukers, Bosz, Darri, Kada, Weghorst, Hemmink.

    Rozhodca: Pieter Vink. Asistenti: P. Langkamp, R. Polman. Čtvrtý rozhodčí: M. Perez