Trenčín – Trnava 1:3 (kon.) | Žilina – Slovan Bratislava 0:0 (kon.)
koniec
MŠK Žilina
0:0 (0:0)
ŠK Slovan Bratislava
Pondelok 02.05.2016, 20:30 • Pod Dubňom, Žilina • Niké liga • 30. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+1
    Hlohovský vypálil ponad múr k pravej žrdi, Mucha sa bravúrne natiahol a vyrazil!
     
    90
    Kubík mal na kopačke tri body pre Slovan! Milinkovič mu adresoval prihrávku na hranicu šestnástky, Kubík sa tam oprel do lopty a namieril k ľavej žrdi, Volešák vyrazil!
     
    89
    Haskič poslal loptu do siete, bolo to však z ofsajdu! Haskič strieľal z pravej strany po centri Špaleka a zblízka zakončil do siete, rozhodca signalizoval ofsajd.
     
    86
    Ďalšia tutovka MŠK! Káčer dal z ľavej strany pod seba Hlohovskému. Ten si zasekol loptu na ľavom rohu šestnástky a vyslal strelu na zadnú žrď, ktorú dobiehal Haskič a v sklze loptu o milimetre minul! Keby trafil, zrejme je to gól.
     
    86
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Michal Škvarka, prichádza Miroslav Káčer.
     
    85
    Neskutočná šanca Žiliny! Slovanisti stratili loptu v strede poľa a dvaja domáci hráči postupovali proti jedinému obrancovi. Škvarka dal krížne Haskičovi, ktorý z pravej strany vystrelil sám proti Muchovi a namieril do bočnej siete!
     
    84
    Michal Škvarka z domáceho tímu vidí za protesty po zákroku Salátu žltú kartu.
     
    81
    Striedanie v tíme MŠK Žilina: z ihriska odchádza Jakub Paur, prichádza Filip Hlohovský.
     
    80
    Milinkovič ľavačkou zakrútil loptu ponad múr, Volešák vyťahoval loptu z pravého horného rohu! Slovan má k dispozícii rohový kop.
     
    76
    Kubík vyslal výborný center do stredu šestnástky, kde bol úplne voľný Scott. Mal na hlave gól, namieril však nad bránu!
     
    75
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Nermin Crnkić, prichádza Vukan Savičevič.
     
    74
    Žltú kartu dostáva Jakub Paur (MŠK Žilina).
     
    72
    Domáci boli blízko ku gólu! Mazáň napriahol snáď z 30 metrov, lopta nabrala zvláštny falš a nečakane zamierila k ľavej žrdi. Mucha sa natiahol a končekmi prstov vyrazil na roh!
     
    71
    Miliónová šanca Paura! Mabouka krásne centroval pred päťku, Paur sa presadil proti Pliatsikasovi a hlavičkou v páde namieril aj za prispenia teču protihráča tesne vedľa! Bude to roh.
     
    62
    Obrovská šanca Slovana! De Kamps vysunul na hranici ofsajdovej línie Zreľáka a ten už išiel sám na bránu. Zreľák z ľavej strany zvolil krížnu strelu o o centimetre minul pravú žrď!
     
    60
    Crnkič vypálil z pravého rohu šestnástky a Volešák vyrazil. Akcia pokračovala, Pliatsikas vrátil na stred Milinkovičovi. Jeho strelu zrazil obranca, rovnako dopadol krátko po ňom Crnkič!
     
    58
    Obrovská šanca Žiliny! Mazáň centroval do šestnástky z ľavej strany, Scott i Saláta loptu podbehli a Haskič bol sám pred Muchom! Haskič zvolil strelu k bližšej žrdi a Mucha bravúrne vyrazil!
     
    57
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Róbert Vittek, prichádza Marko Milinkovič.
     
    55
    Vzrušenie v šestnástke Žiliny. Po prihrávke de Kampsa strieľal z hranice pokutového územia Zreľák a Králik loptu podozrivo zablokoval. Podozrivo preto, že slovanisti reklamovali ruku. Penalta sa nepíska.
     
    55
    Obrana belasých v problémoch. Haskič si opäť spracoval skákajúcu loptu a z 30 metrov prudko vypálil volejom k ľavej žrdi, Mucha vytláčal očami a lopta len tesne minula bránu!
     
    53
    Haskič si prebral loptu na osi ihriska pred šestnástkou a vyslal projektil na bránu, lopta letela tesne nad brvnom!
     
    51
    Scott sa neuviedol práve najlepšie. Paura, ktorý postupoval popri ľavej postrannej čiare, zbytočne zozadu stiahol za dres. Oprávnene vidí žltú kartu.
     
    46
    Striedanie v tíme ŠK Slovan Bratislava: z ihriska odchádza Slobodan Simović, prichádza Granwald Scott.
     
    36
    Roh rozohraný nakrátko na Mabouku. Ten vyslal center dovnútra šestnástky, kde z úrovne bieleho bodu hlavičkoval Haskič a Mucha mohol byť rád, že lopta mierila do priestoru, kde aktuálne stál. Tretia nepremenená šanca domácich!
     
    32
    Začínajú pribúdať nebezpečné situácie v prospech Žilinčanov. Po peknej akcii stredom napriahol Špalek spoza šestnástky a krížna strela letela tesne vedľa Muchovej pravej žrde!
     
    29
    Tutovka Žiliny! Škvarka si v šestnástke narazil so Špalekom a na ľavej strane bol už sám zoči-voči Muchovi! Škvarka zblízka vypálil volejom a trestuhodne minul bližšiu žrď!
     
    27
    Joeri de Kamps po ošetrení vošiel na hraciu plochu, zrejme však nepočkal na súhlas rozhodcu. Vidí tak žltú kartu. Pri agresívnom štýle hry de Kampsa to môže byť riziko, žlté karty vidí v zápasoch často.
     
    25
    Nepríjemný okamih na trávniku. Denis Vavro v súboji o loptu išiel nohami proti de Kampsovi a zasiahol ho do kolena. Vavro môže byť rád, že ide len o žltú kartu, tento zákrok si pýtal aj prísnejší trest...
     
    4
    Kubík vyslal prízemný center z rohu na prednú žrď. Lopta tam ešte zrejme bola tečovaná a na prekvapenie všetkých prešla až k bližšej žrdi, kde na čiare na dvakrát vyrážal Volešák!

    Tomáš Schügerl

    Góly:

    Karty:   25. Vavro (ZIL), 74. Paur (ZIL), 84. Škvarka (ZIL) – 27. de Kamps (SBA), 51. Scott (SBA)


    MŠK Žilina: Volešák – Mabouka, Vavro, Králik, Mazáň – Diaz, Pečovský (C), Škvarka (86. Káčer) – Paur (81. Hlohovský), Haskič, Špalek.
    Náhradníci: Mandous – Švejdík, Letić, Hancko, Káčer, Michlík, Hlohovský.

    ŠK Slovan Bratislava: Mucha – Pliatsikas, Sekulić, Saláta, Podaný – Simović (46. Scott), de Kamps – Crnkić (75. Savičevič), Kubík, Zreľák – Vittek (C) (57. Milinkovič).
    Náhradníci: Greif – Dielna, Kotula, Scott, Milinkovič, Savičevič, Kele.

    Rozhodca: Glova – Balko, Benko

    Diváci: 1 373