Doneck – D.Kyjev 3:0 (kon.)
koniec
Šachtar Doneck
3:0 (1:0)
FK Dynamo Kyjev
cz Nedeľa 01.05.2016, 18:30 • L'viv Arena, Lvov • Ukrajinská Premier Liga
Predzápasové kurzy
    90+2. Rána Danila Silvy skončila na horní tyči domácí brány.
     
    90+2
    Dynamo mělo k dispozici rohový kop. Z něj ještě nic nedokázalo vymyslet, i nadále se však udrželo v blízkosti domácí šestnáctky, nakonec k famózní střele z uctivé vzdálenosti napřáhl Danilo Silva, Kanibolockého ale zachránilo břevno!
     
    90
    Danilo Silva dostal hodně prostoru k centru a využil ho parádně, když našel z druhé vlny si sbíhajícího Bujalského, jeho rána ale doputovala těsně vedle pravé tyče domácí pokladnice!
    86. Gonzálezova rána do rukavic domácího brankáře.
     
    86
    Konečně nám nějaké vzrušení přinášejí i momenty, které do fotbalu patří! Po rozehrání přímého kopu se míč v šestnáctce Šachtaru odrazil ke Gonzálezovi, jehož štiplavou střelu ale Kanibolockij zvládl eliminovat.
     
    82
    Stále se nehraje, sudí nyní ještě rozdal dvě žluté karty, potrestáni byli Vida a Rybalka. Domácí trenér Lucescu byl navíc vykázán ze střídačky.
     
    81
    Sudí se nakonec rozhodl vyloučit hned dva hráče. Na obou stranách se bude dohrávat v deseti, kromě Jarmolenka do kabin předčasně zamíří i Stěpaněnko.
    79. Strkanice mezi oběma tábory po třetí brance.
     
    79
    Ihned po vstřelené brance se na hřišti rozpoutala pořádná mela, do které se zapojili i hráči ze střídačky! Hostující hráči se zřejmě nehodlali smířit s inkasováním třetí branky, v hromadné strkanici se nejaktivněji angažoval Jarmolenko, kterého za malou chvíli nejspíše čeká cesta pod sprchu.
    78. EDUARDO - 3:0
     
    78
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto, Šachtar přidává třetí hřebík do kyjevské rakve! Na levé straně se k míči dostal Taison, který následně přesnou nahrávkou našel na hranici malého vápna bojujícího EDUARDA a ten se štěstím překonal Šovkovského!
     
    78
    Poslední střídání na straně hostí, hřiště opouští Miguel Veloso, místo něho nastupuje Serhij Sydorčuk.
     
    76
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Wellington Nem, přichází Marlos.
    Střídání v týmu FK Šachtar Doněck: ze hřiště odchází Bernard, přichází Taison.
    73. Wellington NEM - 2:0
     
    73
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Šachtar přidává druhou branku, a výrazně se tak přibližuje vítězství! Hostující obrana teď pořádně zaspala, Stěpaněnko pěkným pasem našel rozběhnutého WELLINGTONA NEMA, který se ve vápně vyhnul obránci a celou akci zakončil nekompromisní střelou k tyči!
     
    69
    Pár okamžiků nato byl sudí nucen tasit další kartu žluté barvy, za ne úplně vhodné slovní doprovody na jeho adresu ji vidí Vasyl Kobin.
     
    68
    Emoce opět mírně vzplály, po Jarmolenkově faulu byli domácí hráči hluboce nespokojeni s tím, že sudí neudělil žlutou kartu. Eduardo nakonec nesportovně zakopl balon, za což byl správně potrestán.
     
    58
    Ivan Ordec svůj obranný skluz proti Moraesovi nenačasoval vůbec ideálně a zcela správně za své počínání vidí žlutý kartónek.
     
    50
    Žlutou kartu dostává Stěpaněnko (FK Šachtar Doněck).
     
    46
    Do druhé půle vstupuje Dynamo se dvěma změnami. V utkání už neuvidíme Garmaše s Gusevem, na jejichž místa nastoupí Vitalij Bujalskij a Derlis González.
     
    45+1
    Začíná se přitvrzovat, unikajícímu Bernardovi se do cesty nevybíravě postavil Chačeridi, který dostává naprosto oprávněný žlutý kartónek.
     
    42
    Nyní už ale neměl na vybranou, unikajícího Ševčuka jasně přistrčil Andrij Jarmolenko, tady není o čem diskutovat.
     
    40
    Ou, tohle byl tvrdý zákrok! Garmaš neudržel nervy na uzdě a za předchozí faul se Stěpaněnkovi pomstil v plné parádě, bohužel pro něj ale sudí tasí žlutou kartu.
    33. EDUARDO - 1:0
     
    33
    Šachtar Doněck právě vstřelil branku!
    Tohle byla paráda, Šachtar se z první výraznější šance prosazuje a jde do vedení! Kovalenko udělal pár rychlých kroků a přihrál Bernardovi, který vymyslel fantastickou kolmici pro EDUARDA a brazilský útočník už si v souboji tváří v tvář brankáři Šovkovskému věděl rady!

    Vojtěch Tůma

    Góly: 33. Eduardo, 73. Wellington Nem, 78. Eduardo

    Karty:   50. Stěpaněnko (SAC), 58. Ordec (SAC), 68. Eduardo (SAC), 69. Kobin (SAC) – 40. Garmaš (DKY), 42. Jarmolenko (DKY), 45+1. Chačeridi (DKY), 82. Vida (DKY), 82. Rybalka (DKY)   81. Stěpaněnko (SAC) – 81. Jarmolenko (DKY)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 2:7. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 2:0.
    Šachtar Doneck: Kanibolockij – Kobin, Ordec, Kryvcov, Ševčuk – Malyšjev, Stěpaněnko (C) – Wellington Nem (76. Marlos), Kovalenko, Bernard (76. Taison) – Eduardo.
    Náhradníci: Sarnavskij – Kučer, Rakyckyj, Ismaily, Marlos, Taison, Ferreyra

    FK Dynamo Kyjev: Šovkovskij (C) – Danilo Silva, Chačeridi, Vida, Antunes – Jarmolenko, Garmaš (46. Bujalskij), Rybalka, Veloso (78. Sydorčuk), Gusev (46. González) – Júnior Moraes.
    Náhradníci: Rudko – Jakovenko, Petrović, Sydorčuk, González, Bujalskij, Teodorczyk

    Rozhodca: Jurij Možarovskij – Oleksandr Vojťuk, Sergij Bekker