Rusko – Fínsko 2:3 (kon.)
koniec
Rusko
2:3 (1:1, 1:2, 0:0)
Fínsko
cz Sobota 30.04.2016, 16:00 • Ice Palace, Moskva (kapacita 12100 míst) • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    32:40 Teemu PULKKINEN - 2:3
     
    32:40
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové opět udeřili až v samotném závěru přesilové hry! Topi Jaakola rychlou přihrávkou předal puk na TEEMU PULKKINENA, který tvrdou ranou z levé strany propálil Sergeje Bobrovského v ruské brance! Asistence: Topi Jaakola a Sebastian Aho.
    28:18 Anton BĚLOV - 2:2
     
    28:18
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Domácí využívají dvojnásobnou přesilovou hru a srovnávají na 2:2! ANTON BĚLOV naskočil na led místo Sjomina, který zlomil hokejku, na modré čáře si zpracoval kotouč, podíval se a celou situaci vyhodnotil přesnou a tvrdou střelou mezi Bäckströmovy betony! Asistence: Sergej Mozjakin a Alexander Burmistrov.
    24:50 Atte OHTAMAA - 1:2
     
    24:50
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finům se ale ještě podařilo v přesilové hře udeřit! Přesně v době návratu Bělova z trestné lavice se tvrdou ranou z vrcholu levého kruhu prosazuje ATTE OHTAMAA, druhou přihrávku v dnešním zápase si připisuje mladík Sebastian Aho. Asistence: Sebastian Aho a Lasse Kukkonen.
    10:39 Jarno KOSKIRANTA - 1:1
     
    10:39
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Odpověď Finů trvala jen 22 vteřin! Sebastian Aho se u pravého mantinelu zbavil svého strážce Sergeje Andronova a poté přesnou přihrávkou našel před brankou volného JARNA KOSKIRANTU, kterému se povedlo prostřelit Bobrovského. Asistence: Sebastian Aho a Juuso Hietanen.
    10:17 Sergej MOZJAKIN - 1:0
     
    10:17
    Rusko právě vstřelilo branku!
    Krátce poté, co se vyloučený Virtanen vrátil z trestné lavice, domácí udeřili! SERGEJ MOZJAKIN si na levém kruhu zpracoval přihrávku od Vadima Šipačjova a když už neměl na výběr, komu přihrát, tak ze stoje puk poslal přímo k zadní tyči. Bäckström měl zacloněný výhled. Asistence: Vadim Šipačjov a Sergej Plotnikov.

    Adam Lacek

    Góly a asistencie: 11. Mozjakin (Šipačjov, Plotnikov), 29. Bělov (Mozjakin, Burmistrov) – 11. Koskiranta (Aho, Hietanen), 25. Ohtamaa (Aho, Kukkonen), 33. Pulkkinen (Jaakola, Aho)


    Rusko: Bobrovskij (Varlamov) – Zajcev, Děnisov, Čudinov, Antipin, Marčenko, Jemelin, Bělov, Bereglazov – Plotnikov, Kalinin (C), Sannikov – Dadonov, Šipačjov, Mozjakin – Sjomin, Burmistrov, Širokov – Jakupov, Andronov, Averin – Tichonov. Trenér: Oleg Znarok.
    Fínsko: Bäckström (Metsola) – Jaakola, Hietanen, Kukkonen (C), Ohtamaa, Melart, Kivisto, Ahonen, Virtanen – Komarov, T. Sallinen, Pulkkinen – Pyörälä, Koskiranta, Aho – J. Sallinen, Filppula, Rantanen – Mar. Granlund, Malinen, Jormakka – Wärn. Trenér: Kari Jalonen.

    Rozhodca: Hodek, Pešina (oba ČR) – Šeljanin, Sivov (oba Rusko)