Manchester City – Real Madrid 0:0 (kon.)
koniec
Manchester City
0:0 (0:0)
Real Madrid
Utorok 26.04.2016, 20:45 • Etihad Stadium, Manchester • Liga majstrov • Semifinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.
     
    Vážení športoví priatelia, vítam Vás pri sledovaní online textového prenosu z prvého semifinále Ligy majstrov! O 20:45 a začne duel medzi Manchestrom City a Realom Madrid. Jedná sa o súboj klubu, ktorý je medzi najlepšou štvoricou prvý raz s klubom, ktorý dokázal Ligy majstrov vyhrať 10-krát. Hlavným rozhodcom bude Turek Cüneyt Çakir.

    Manchester City

    Citizens načasovali svoju formu veľmi dobre, keď v posledných 7 predstaveniach naprieč všetkými súťažami neokúsili trpkosť prehry. Na dnešný zápas sa v sobotu naladili víťazne, keď doma porazili Stoke City hladko 4:0. Manuel Pellegrini nechal v tomto zápase oddýchnuť De Bruyna, Kompanyho či Sterlinga, no naopak sa zranil Yaya Touré, ktorý určite nebude k dispozícii.
    V Premier League musí City zabojovať o to, aby hral budúcu sezónu Ligu majstrov, keď na titul určite nedosiahne a pre záverom súťaže má ten istý počet bodov ako štvrtý Arsenal.
    Cesta Manchestru City do semifinále viedla po víťazstve v skupine D najprv cez Dynamo Kyjev, ktoré vyprevadilo vďaka víťazstve 3:1 na jeho ihrisku. Žreb štvrťfinále prisúdil Citizens atraktívneho súpera, ktorým bolo PSG. Jednalo sa o stret dvoch klubov, ktorých majitelia sú bohatí šejkovia.
    Tento dvojzápas zvládol Manchester výborne, keď von remizoval 2:2 a doma zvíťazil 1:0.
    Najlepším strelcom City je v tejto sezóne Sergio Agüero, no v najprestížnejšej súťaži sveta strelil iba dva góly. O gól viac má Kevin de Bruyne a Raheem Sterling.
    Citizens doma udržali v 19 zápasoch Ligy majstrov čisté konto len tri razy, no neprehrali posledných 5 zápasov v Európe.


    Real Madrid CF

    Biely balet šľape naplno v posledných týždňoch na všetkých frontoch. V domácej lige vyhral po sebe idúcich deväť zápasov a vrátil sa do boja o titul, v Lige majstrov prekráčal do šiesteho semifinále v rade.
    Zinedine Zidane sadol na stoličku hlavného trénera Realu 4. januára a bol pri tom, keď jeho zverenci ovládli skupinu pred Parížom Saint-Germain. Následne dostali v osemfinále vcelku prijateľného súpera a to rímsky AS. Ten vyradili po dvoch víťazstvách 2:0.
    Žreb im ďalej postavil do cesty nemecký Wolfsburg, ktorý Realu narobil obrovské problémy. Prvý zápas Vlci vyhrali na vlastnej pôde 2:0. Odvetu začal Real výborne, keď náskok súpera vyrovnal Ronaldo po 17. minútach. Ten istý hráč navyše rozhodol o postupe v 77. minúte a Zidane mohol sláviť postup medzi štvoricu najlepších európskych tímov.
    Streleckým ťahúňom Realu je na všetkých frontoch kto iný, ako Cristiano Ronaldo. Ten sa v aktuálnom vydaní Ligy majstrov presadil dovedna 16-krát. Najmä na neho si bude musieť dávať obrana vedená Vincentom Kompanym najväčší pozor.
    Štart portugalskej hviezdy však bol ohrozený, pretože si v minulotýždňovom zápase proti Villarrealu poranil sval na ľavej nohe, ale Zinedine Zidane priaznivcov Pusiniek upokojil. Ale len z časti, pretože obrovský otáznik visí nad Karimom Benzemom, ktorý utrpel to isté zranenie v sobotu.
    Madrid udržal čisté konto v ôsmich z posledných desiatich zápasov v Lige majstrov a navyše vyhral šesť razí z posledných siedmich vystúpení na európskych trávnikoch.


    Tieto dva celky sa vrámci európskych súťaží stretli len dva razy a to v roku 2013/14, kedy skončili v rovnakej skupine.V prvom zápase na pôde Realu Citizens dva razy viedli, no domáci zakaždým našli odpoveď a v 90. minúte navyše rozhodol o ich výhre Ronaldo.
    V odvete sa zrodila remíza 1:1, keď na Benzemov gól odpovedal z pokutového kopu Sergio Agüero.

    Podľa stávkových kancelárií je dnešným favoritom Real, no kurzy sú veľmi vyrovnané, takmer na tej istej úrovni. Najvyšší kurz je na remízu. Väčšina odborníkov predpokladá, že táto dvojica sa v oboch zápasoch postará o pekný prídel gólov. My dúfajme, že sa to naplní a budeme svedkami parádnych zápasov.
    "Divím se, že se Manchester City do této chvíle nikdy nedostal do této fáze soutěže. City je předním týmem Premier League a ukazují to v Evropě. Jeho hráči pracují velmi tvrdě, ale my budeme chtít jejich vzestup v úterý zastavit." - Gareth Bale.

     
    Úvodné zostavy:

    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas, Silva, De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Sterling, Kolarov, Delph, Mangala, Iheanacho.

    Real Madrid CF: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos (C), Marcelo – Casemiro, Modrić, Kroos – Bale, Benzema, L. Vázquez.
    Náhradníci: Casilla – Varane, James Rodríguez, Kovačić, Jesé, Isco, Danilo.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Çem Satman, Tarik Ongun (všetci Turecko).
     
    Ešte raz Vám prajem príjemný večer. Do zápasu ostáva pár minút a najväčšou informáciou je, že Cristiano Ronaldo napokon dnes nie je ani na lavičke. Je to určitá výhoda pre Manchester City, no Real je nesmierne silný tím, ktorý má silu aj v iných hráčoch.
     
    Znelka Ligy majstrov bola, ako vždy, vypískaná a vybučaná. Teraz ostáva do zápasu už len pár desiatok sekúnd.
    Na Etihade je neskutočná atmosféra.

     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Domáci sa postarali o výkop zápasu, ktorý píše histórie tohto klubu z Manchestru. Oba celky majú modré dresy, no Citizens nebeskej farby a Real Madrid tmavomodré.
     
    2
    Navas kopol Marcela, Real rozohral veľmi rýchlo a preniesol hru na druhú stranu. Následne sme videli prienik Garetha Balea, ktorého pas odvrátil na prvý roh Vincent Kompany.
     
    3
    Center od rohovej zástavky poslal Toni Kroos, ale obrana domáceho celku loptu upratala do bezpečia. Následne Clichy odzbrojil Balea a Citizens kombinujú v strede ihriska.
     
    4
    City spravilo v rozohrávke chybu a ku lopte sa dostal Biely balet, ktorý ju drží na vlastnej polovici.
     
    4
    Nicolas Otamendi zastavil rýchleho Benzemu faulom a môže byť rád, že nezbadal žltú kartu.
     
    5
    Z následného voľného kopu sa Pusinkám nepodarilo vymyslieť nič. Hart našiel svojim odkopom Fernanda, ktorý loptu rozhodil na stopérov.
     
    6
    Manchester City kombinuje veľmi opatrne, pretože nechce spraviť zbytočnú chybu, ktorá by ich mátala nielen do konca zápasu, ale aj v odvete.
     
    6
    Agüera našiel Fernandinho, ale argentínsky kanonier sa nepresadil cez Pepeho, ktorý ukázal dobrú rýchlosť. O chvíľu nato sme videli Clichyho center z ľavej strany, no skončil u Keylora Navasa.
     
    7
    Modrić napravil chybu v strede ihriska, ale Real loptu aj tak neudržal. Domáci ju držia v strede ihriska.
     
    8
    David Silva sa sťažuje, pretože podľa neho mal mať Manchester rohový kop, ale arbiter to videl dobre, pretože ani jeden z hostí sa lopty nedotkol.
     
    9
    Po ďalšej nepresnosti v rozohrávke Realu prihral De Bruyne do strany Navasovi, ktorý poslal center na zadnú žrď, ale nenašiel tam žiadneho zo spoluhráčov.
     
    10
    Casemiro s Fernandinhom sa v strede ihriska stretli v osobnom súboji, ktorý bol poriadne tvrdý. Hráč Realu odišiel s napomínaním od hlavného arbitra Çakıra.
     
    11
    Dlhý nákop zrazil hlavou Pepe, ktorý takmer urobil ďalšiu chybu, ale Keylor Navas si celú situáciu postrážil.
     
    12
    Fernando síce Carvajala dokázal odstaviť od lopty, no len za cenu nedovoleného zákroku. Biely balet rozohral v strede ihriska a aktuálne kombinuje na svojej časti trávnika.
     
    13
    Clichy získal loptu a následne aut, po ktorom sledujeme Otamendiho, Kompanyho, Sagnu a Silvu pri rozohrávke stále dokola.
    Cristiano Ronaldo dnes nehrá pre bližšie nešpecifikované zranenie.

     
    13
    Bale poslal z pravej strany dobrý center, Benzema bol v ťažkej pozícii a nedokázal sa do lopty oprieť.
     
    14
    Na druhej strane ťahal akciu Citizens David Silva, ktorý s prihrávkou čakal, ale aj tak jeho pas na Agüera skončil odkopom v podaní hosťujúceho brakára Navasa.
     
    15
    Kamery nám ukázali Cristiana Ronalda, ktorý je na striedačke Realu Madrid, ale dnes do hry určite nezasiahne.
     
    16
    Bale dostal prihrávku do ťažkej pozície, cítil, že zozadu ho atakuje Clichy a šikovne sa hodil na zem. Real následne pokazil rozohrávku, po ktorej mohli vyraziť dopredu domáci, ale rozhodca odpískal faul na Modrića.
     
    17
    Kevin De Bruyne dostal loptu do behu po prvý raz v dnešnom zápase a ihneď ukázal parádne zrýchlenie. Pepe ho zakryl a Casemiro odobral loptu.
     
    19
    Marcelo poslal malú domov Navasovi, ktorý si musel dávať pozor, pretože Sergio Agüero bo, veľmi blízko, ale v spolupráci s Carvajalom to napokon zvládol.
    Nástup obou týmů byl veliký, věřme, že takový bude i zápas. Cíty doma nevyhrálo žádný z posledních 11 utkání Ligy mistrů.

     
    20
    Útočnú akciu Realu pribrzdil nachvíľu Otamendi. Po autovom vhadzovaní sa prekľučkoval do šestnástky Vázquez, ktorého zvládol Otamendi.
     
    21
    Gaël Clichy urobil obrovskú chybu, keď nabil Baleovi, Walesan potiahol loptu po krídle, ale jeho pas zachytil kapitán City Vincent Kompany.
     
    22
    Manchester City je momentálne s loptou nasťahovaní na útočnej polovici, kde si ju prihrávajú hráči tohto anglického klubu. Obrana Madridu zatiaľ pracuje naplno.
     
    23
    Pepe je v doterajšom priebehu dosť neistý a teraz takmer pustil do šance Agüera. Keylor Navas však bol včas na svojom mieste a loptu zobral do rúk.
     
    24
    Citizens vyrazili do rýchleho protiútoku, Navas vysunul De Bruyna, ktorý robil kľučku na stred, ale skosil ho Pepe. Ten dostal žltú kartu a Citizens majú zaujímavú štandardku.
     
    25
    Po De Bruynovom centri sa pískalo, pretože Kompany fauloval Casemira. City však môže byť spokojné, pretože Pepe má žltú kartu a to môže v určitých súbojoch zohrať svoju úlohu.
     
    26
    Modrá časť Manchestru vyrazila do ďalšieho dobre vyzerajúceho útoku a opäť sme videli tvrdý zákrok v podaní stopéra Realu, ale tentoraz to bol Sergio Ramos. Ten išiel do nôh Fernandinha veľmi tvrdo, ale kartu nezbadal. De Bruyne bude posielať loptu do ohňa.
     
    27
    Lopta sa odrazila za veľké vápno, Fernandinho sa neodvážil vypáliť a prihral naľavo Silvovi, ktorého center poslal Otamendi hlavou vysoko nad bránu.
     
    28
    Bacary Sagna sa postaral o úsmevnú situáciu, keď si myslel, že sa pískalo a loptu chytil rukou. Hlavný arbiter prisúdil loptu Realu, ale hostia to nedokázali využiť.
     
    29
    Domáci sú pri chuti a tlačí ich aj vypredaný Etihad Stadium. Kevin de Bruyne trafil svojou delovkou Carvajala. Manchester však pokračuje s kombináciou ďalej.
     
    30
    Polhodina hry síce gólový moment nepriniesla, no sme svedkami veľmi zaujímavého zápasu, ktorý je nádhernou taktickou bitkou.
     
    30
    Citizens prinútili hostí ku ďalšej chybe a môžu to využiť.
     
    31
    Silva sa zbavil Kroosa, prihral Navasovi, ktorý prehodil loptu na Sagnu, ale ten v snahe získať loptu fauloval Ramosa. Pusinky po rozohrávke hrajú na polovici ihriska.
     
    32
    Benzema si išiel po loptu veľmi hlboko, no Kompany s ním išiel až do stredu ihriska. Lucas Vázquez zahral pri spracovaní lopty rukou, City sa dostalo ku slovu.
     
    33
    Fernando sa rozhodol, že to skúsi stredom, ale Casemiro s Kroosom ho dostihli a odstavili. Následne sme videli Kroosovu zachytenú prihrávku.
     
    33
    Kompany vystihol Baleovu kľučku, no waleský hráč je extrémne rýchly a domáci stopér si musel pomôcť faulom.
     
    34
    Gareth Bale sa snaží prebudiť Real, jeho strelu zablokoval Fernando. Hart následne vykopol na stred ihriska.
     
    35
    Lucas Vázquez sa po súboji s Kompanym zvalil na zem, ale opakované zábery ukázali, že belgický hráč naozaj mladého hráča Realu nezasiahol, trafil ho loptou.
    Trenéři Zinadine Zidane a Manuel Pellegrini řídí své svěřence.

     
    36
    Vázquez, ktorý dnes hrá namiesto Ronalda je nazad na trávniku a bol svedkom De Bruynovho pasu, ktorý odrazil Pepe na stred. Citizens hrajú s loptou naďalej.
     
    37
    Toni Kroos poslal pri autovej čiare k zemi Jesúsa Navasa.
     
    37
    David Silva je za faul na Balea druhým potrestaným hráčom zápasu, prvým na strane City.
     
    38
    Zverenci Manuela Pellegriniho držia loptu v strede ihriska a snažia sa nájsť recept na dobre organizovanú obranu Realu.
    Fernando (vlevo) v hlavičkovém souboji s Garethem Balem.

     
    39
    David Silva potrebuje ošetreniea vyzerá to tak, že má problém so stehenným svalom. Ihneď sa vyzlieka Iheanacho.
     
    41
    David Silva nemôže pokračovať. Manuel Pellegrini dáva šancu 19-ročnému Kelechi Iheanachovi, ten si získal priazeň fanúšikov City za výborné výkony. Naposledy strelil dva góly pri výhre 4:0 so Stoke.
     
    42
    Benzema sa dostal prvý raz do dobrej príležitosti, ale Kompany jeho strelu zablokoval v jej počiatku a zároveň aj založil útok svojho tímu.
     
    42
    Iheanacho neprihral Clichymu, ale De Bruyne svojou bojovnosťou dokázal odvrátiť loptu do autu.
    Kelechi Iheanacho má túto sezónu zaujímavú bilanciu, keď dáva góly každých 81 minút. Dokáže tento tínedžer skórovať aj v tomto veľkom zápase?

     
    43
    Kroos prehodil loptu Marcelovi, ktorý dostal loptu cez Sagnu, ale pre Hartom odvrátil loptu do bezpečia Kompany.
     
    44
    Citizens stratili loptu v strede ihriska, na druhej strane sme ihneď videli v akcii Balea, ktorého center odvrátil Otamendi na roh.
     
    45
    Kroosov center na prednú žrď odvrátil ďaleko od brány Fernando. Real však ostal pri lopte, Ramos našiel dlhou prihrávkou Pepeho, ktorý ešte našiel Benzemu, ale jeho volej skončil v horných radoch tribúny.
     
    45+1
    Hlavný arbiter pridal ešte dve minúty. Citizens ich začali s guľatým čudom pod svojou kontrolou a v strede ihriska.
     
    45+2
    Po Ramosovom pase stratil loptu Marcelo, ale Navas o ňu taktiež prišiel. Madrid kombinoval na veľkým vápnom, ale na nič viac sa nezmohol, prvý polčas je za nami.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    V úvodnom dejstve prvého zápasu semifinále medzi Mancestrom City a Realom sme príliš odvážny futbal nevideli, no je to pochopiteľné, pretože ani jeden z tímov nechce urobiť zbytočnú chybu. Azda najpozorovateľnejším prvkom týchto 45 minút bola Pepeho hra. Portugalec kazil prihrávky a navyše dostal aj žltú kartu. Na domácej strane sa zranil David Silva, ktorého pred výmenou strán nahradil Iheanacho.

    Druhý polčas začne približne o 21:47.
    Bez Ronalda góly nepadají. Na Etihad se hraje bez branek.

     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Zinedine Zidane rozhodol, že Benzema v druhom polčase hrať nebude, namiesto neho uvidíme Jesého. Oba najväčšie útočné kalibre hostí sú tak mimo hry.
     
    47
    Real Madrid prenikol na útočnú polovicu, ale loptu nedokázal udržať. Fernandinho našiel prienikovou prihrávkou Sergia Agüera, ktorý ľavačkou zakončil tesne nad bránu.
    47. Strela Agüero neohrozila Navasovu svätyňu.
     
    47
    Bolo to vôbec prvé strelecké zakončenie celého zápasu, ale na bránu aj tak nemierilo.
     
    48
    Bale padol pri Otamendim, no hlavný arbiter penaltu neodpískal. Na druhej strane sme videli v súboji Iheanacha a Casemira, ale Nigérijčan v domácich farbách sa do vápna nepredral.
     
    49
    Clichy chcel nájsť Agüera, ale jeho prihrávka bola príliš rýchla. Loptu zachytil Pepe, ktorý nahral dopredu.
     
    49
    Agüero poslal na trávnik Casemira.
     
    50
    Hostia zapojili do rozohrávky Navasa, po ktorého odkope sa odrazila loptu ku Carvajalovi, ten ešte nahral Jesému, ale jeho zablokoval Otamendi na tretí roh zápasu.
     
    51
    Kroosov center vyrazila obrana City za šestnástku, následne sa pískal ofsajd, pretože loptu dostal exekútor rohu, ktorý sa nachádzal v postavení mimo hry.
     
    52
    Manchester City má loptu dlhší čas po prvý raz v druhej polovici zápasu a kombinuje v okolí deliacej čiary.
     
    52
    Do útoku vyrazili hostia, Carvajal preniesol hru na Marcela, o jeho center sa postaral Vincent Kompany.
     
    53
    Marcelo si chcel naraziť loptu s Jesém, ale druhého menovaného sfauloval Kompany. Real má k dispozícii zaujímavú štandardnú situáciu.
     
    54
    Po Kroosovom centri upratal loptu na roh jeden z domácich hráčov.
     
    54
    Následne sa dostal ku hlavičke zo stredu šestnástky Sergio Ramos, ktorého nepokryl Kompany, ale španielsky stopér usmernil loptu do stredu!
    54. Sergio Ramos (REA)
     
    55
    Na druhej strane vybojoval roh pre City Iheanacho, ale Kompany si pri súboji s Casemirom pomohol rukami.
     
    56
    Clichy poslal k zemi Vázqueza. Real rozohral na útočnej polovici, ale Citizens pokrývajú priestor na vlastnej polovici veľmi dobre.
     
    57
    Real Madrid sa usadil na útočnej polovici. Jeho hráči si posúvajú loptu z kopačky na kopačku a čakajú na správny moment.
     
    57
    Bale pokazil prihrávku, ale Agüero sa ku lopte nedostal a následne si pri rozohrávku pomohol rukou.
     
    58
    Sagna vyzval Harta ku odkopu, po ktorom zachytil loptu Iheanacho. Ten založil kombináciu City na útočnej polovici.
     
    58
    De Bruyne napálil center do Pepeho, nasleduje roh, ktorý zahrá samotný Belgičan.
     
    59
    Ani tentoraz sa domácim nepodarilo dostať do koncovky. O pár sekúnd nato sa dostal ku lopte vo vnútri vápna Agüero, ktorý zatiahol Carvajala a akcia skončila.
     
    60
    Stále sledujeme veľkú šachovú partiu, ktorá sa môže celá zmeniť v prípade gólu v jednej z brán. Potom by sa začalo hrať omnoho inakšie, ale takto sa tímy sústredia na obranu a presnosť prihrávok.
    60. Sergio Agüero a jeho prienik, pri ktorom fauloval.
     
    61
    Kroos našiel krásnou prihrávkou Carvajala, jeho center odvrátili domáci na stred.
     
    61
    De Bruyne si obhodil prvého hráča, no následne ho od lopty odstavil Vázquez. Na druhej strane zastavil Navasa sklzom Marcelo.
     
    62
    Manchester City sa dokázal dostať na útočnú polovicu. Domáce tribúny by veľmi rady zaregistrovali strelecký pokus do priestoru brány, pretože Navas dnes ešte nemal robotu.
     
    63
    Kompany vzadu zahral veľmi dobre a zakryl loptu. Hart rozohral nakrátko, Otamendi našiel Agüera, ktorého fauloval Pepe. Ten už žltú kartu má, je si toho vedomý a vôbec neprotestuje.
     
    64
    Citizens to teraz skúsili po pravej strne, ale Navas pristrčil Casemira. Veľká škoda pre domácich, pretože Fernandinho by mohol ísť do vápna osamotený.
    Dnešný zápas sledujú priamo v Manchestri dvaja Ronaldovia - Cristiano a brazílska legenda.

     
    65
    Bale prihral Marcelovi dopredu, no jeho pas bol príliš rýchly a lopta skončila vedľa. Po následnom aute sa však dostali ku slovu hostia z Madridu.
     
    66
    Toni Kroos napriahol spoza veľkého vápna, no tentoraz svoju kopaciu techniku nepotvrdil, pretože zamieril vedľa ľavej žrde.
     
    67
    Pepe síce urobil jednu vec dobre, ale vzápätí nabil súperovi. De Bruyne dostal prihrávku, ale domáci išli dopredu len v trojici. Belgičan bol faulovaný a City ostane pri lopte.
     
    68
    Citizens si dokázali vybojovať rohový kop, ktorý im doteraz vôbec nevychádzal.
     
    69
    De Bruyne ho rozohral nakrátko, loptu dostal nazad a prihral pred Navasa, kde bol priestor, ale hosťujúci gólman jeho úmysel vystihol.
     
    70
    Real Madrid si za piskotu domácich tribún posúva loptu v strede ihriska. Citizens sa snažia rozohrávku svojho súpera vytláčať von z ich polovice.
     
    71
    Biely balet trpezlivo kombinoval, ale Otamendi vyhral hlavičkový súboj. Napokon sa dostal ku krížnemu centru De Bruyne, loptu zasiahol Modrić. Agüero signalizoval ruku, ale penalta sa nepíska.
     
    71
    Po Carvajalovom centri Jesé prehlavičkoval Fernanda a lopta skončila na brvne!
    71. Jesé (REA)
     
    72
    Sagna zvládol Vázqueza a prihral dopredu. Citizens sú však smerom dopredu opatrný a o guľaté čudo prišli.
     
    73
    Luka Modrić sa rozhodol, že vyskúša strelecké šťastie. Jeho rana skončila nad bránou, no aj toto by mohlo byť varovanie pre domácu obranu, ktorá je v posledných minútach pasívnejšia.
     
    74
    Zatiaľ čo sa na striedačke City vyzlieka Sterling, Real Madrid drží loptu v strede ihriska. V druhom polčase je to veľmi častý obraz hry.
     
    75
    Gareth Bale potiahol loptu doprava, zbavil sa Kompanyho, následne si zasekol Clichyho a vypálil, no Hart kontroloval strelu, ktorá skončila vedľa brány.
    75. Gareth Bale (REA)
     
    76
    Clichy pri autovej čiare vymyslel ťažkú prihrávku na Iheanacha, ktorý o loptu prišiel. Vzápätí však chybovali v strede ihriska aj hostia a domáci môžu čosi skúsiť.
     
    77
    Spomínaný príchod Raheema Sterlinga je tu. Rýchly muž strieda ďalšieho rýchleho muža a to Jesúsa Navasa.
     
    78
    Agüero dostal center od Clichyho. Pri ňom bol ihneď Pepe, ktorý ho hral tvrdo, ale o faul sa určite nejednalo.
     
    79
    Gareth Bale unikal na bránu stredom ihriska, hodil sa na zem, ale bolo jasné, že to hosťujúci hráč prifilmoval.
     
    79
    Vzápätí si Real Madrid dokázal vybojovať rohový kop, loptu si hotuje Kroos.
     
    79
    Joe Hart začaroval a drží City nad vodou! Casemiro sa dostal za Sagnu a hlavou poslal loptu do brány, no domáci brankár potvrdil svoje kvality perfektným zákrokom ľavou nohou!
     
    80
    Domácim sa teraz nedarí pri vlastnej rozohrávke. Po dvoch chybách sme videli faul Fernanda na Marcela a Real bude kopať priamy kop z hranice veľkého vápna. Pri Ronaldovej absencii bude jeho exekútorom pravdepodobne Bale.

     
    82
    Gareth Bale sa oprel do lopty ľavou nohou, ale Kompany odvrátil na roh.
     
    82
    Famózny Joe Hart je jednoznačným mužom zápasu! Lopta prepadla na Pepeho, ktorý bol sám pred anglickou jednotkou, ale tá ho parádne vychytala!
     
    83
    Na druhej strane pomotal obranu naľavo Clichy, ale jeho prízemný prudký pas bol pre Navasa ľahkou korisťou.
    83. Pepe (REA)
     
    84
    Citizens poľavili a Real je momentálne pánom na ihrisku. Semifinálový zápas je však aj naďalej ďaleko za očakávaniami a je pre oko diváka nezaujímavý.
     
    85
    Agüero nehral v ofsajde, no toho následne obral Pepe, ktorý sa v strede ihriska zrazil s Kompanym.
     
    86
    Zápas sa dostal do úplného záveru. Zinedine Zidane má k dispozícii dva striedania, Manuel Pellegrini už len jediné.
     
    87
    Medzi striedačkami je pripravený Isco, no ten si bude musieť na svoj príchod počkať, pretože s loptou hrajú domáci, ktorí by veľmi radi strelili gól a išli do odvety s nie prázdnym kontom.
     
    88
    Madrid je dnes smerom dozadu veľmi dobrý a Navasovu bránu drží zatiaľ v pokoji. Citizens vyzerajú dosť spokojní, asi si veria na odvetu, ktorá je o týždeň v stredu.
     
    89
    De Bruyne poslal do šestnástky zaujímavý pas, no Sterling bol naň príliš krátky, loptu chytil Keylor Navas.
     
    90
    Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Isco.
     
    90
    Sterling dostal pas od Agüera, no niekdajší hráč Liverpoolu nemal dostatok času, keďže ihneď bol pri ňom Pepe.
     
    90+1
    Nad rámec riadneho hracieho času boli pridané len dve minúty.
     
    90+1
    Real vyrazil dopredu, ale Jesého prihrávku zachytil Sagna, ktorý zažehnal vznikajúce nebezpečenstvo.
     
    90+2
    Pohľad na oboch trénerov nám neprezradil vôbec nič. Pellegrini a Zidane majú kamenné tváre.
     
    90+2
    Kevin De Bruyne mal rýchlosť a už sa dostal pred Carvajala, ktorý ho potiahol za ruku. Hosťujúci hráč dostal žltú kartu a City má poslednú šancu v zápase vo forme priameho kopu.
     
    90+3
    Loptu si pripravil Kevin de Bruyne.
     
    90+3
    Belgický hráč vyslal parádnu strelu, ktorá mierila pod brvno, no Navas loptu vytlačil nad bránu!
    90+3. Kevin De Bruyne (MAC)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
    Joe Hart odchytal skvělé utkání a po přestávce podržel City.

     
    Následný roh odvrátili hostia do bezpečia a prvý zápas semifinále medzi City a Realom skončil bezgólovo 0:0. Videli sme taktickú bitku, v ktorej boli domáci veľmi opatrní. Madrid sa v druhej časti hry dostal do dobrých príležitostí, no Joe Hart je pre mňa mužom dnešného zápasu. Smerom do odvety je všetko otvorené.

    Ďakujem Vám za pozornosť a pozývam zároveň sledovať aj zajtrajší zápas medzi Atléticom Madrid a Bayernom Mníchov na www.onlajny.eu. (22:40:46)
    Do Manchesteru přicestovalo 1900 fanoušků Realu Madrid, kteří v prvním semifinále UEFA Champions League stejně jako domácí diváci Manchesteru City gól na Etihad Stadium neviděli.

    Roland Hric

    Góly:

    Karty:   37. Silva (MAC) – 24. Pepe (REA), 90+2. Carvajal (REA)


    Manchester City: Hart – Sagna, Kompany (C), Otamendi, Clichy – Fernandinho, Fernando – Navas (77. Sterling), Silva (41. Iheanacho), De Bruyne – Agüero.
    Náhradníci: Caballero – Zabaleta, Sterling, Kolarov, Delph, Mangala, Iheanacho.

    Real Madrid: Navas – Carvajal, Pepe, Ramos (C), Marcelo – Casemiro, Modrić, Kroos (90. Isco) – Bale, Benzema (46. Jesé), L. Vázquez.
    Náhradníci: Casilla – Varane, James Rodríguez, Kovačić, Jesé, Isco, Danilo.

    Rozhodca: Cüneyt Çakır – Çem Satman, Tarik Ongun (všetci Turecko)
    Streda 04.05.2016
    Real Madrid - Manchester City 1:0

    Góly: 20. Bale

    Karty:   83. L. Vázquez (REA) – 30. De Bruyne (MAC), 71. Fernando (MAC), 90+4. Otamendi (MAC)