Fínsko – Česko 2:3 (kon.) | Švédsko – Rusko 4:1 (kon.)
koniec
Fínsko
2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Česko
cz Štvrtok 21.04.2016, 17:30 • Oulu • Euro Hockey Tour
Predzápasové kurzy
Partner:
    Lukáš KAŠPAR - 2:3
     
    27:21
    Česko právě vstřelilo branku!
    LUKÁŠ KAŠPAR nařízené trestné střílení proměňuje. Nabruslil si k levému kruhu, odtud blíže domácí brance a poté střelou švihem překonává dnes již podruhé Mikku Koskinena. Paradoxně je tak čtyřminutový trest výhodou pro český tým. Bez asistence.
    Sebastian AHO - 2:2
     
    26:09
    Finsko právě vstřelilo branku!
    A Finové svou početní výhodu využívají a je znovu vyrovnáno. SEBASTIANA AHA našel zpětnou přihrávkou na pravém kruhu Markus Granlund a mladíček ve finském národním dresu dokázal propálit Furcha. Asistence: Markus Granlund, Topi Jaakola.
    Michal KEMPNÝ - 1:2
     
    19:08
    Česko právě vstřelilo branku!
    V poslední minutě první periody se dostávají čeští hokejisté znovu do vedení. MICHAL KEMPNÝ dostal přesnou přihrávku k modré čáře, odkud se napřáhl k mohutné střele, kterou v brance Finů propálil doslova vše, co mu stálo v cestě. Asistence: Tomáš Kundrátek.
    Tomi SALLINEN - 1:1
     
    10:10
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Je vyrovnáno. TOMI SALLINEN přijal přesnou přihrávku mezi kruhy od svého spoluhráče, konkrétně od svého bratra, odkud okamžitě a bez přípravy vypálil na českou branku. Svým projektilem tak nedal Furchovi vůbec žádnou šanci. Začíná se tedy znovu od začátku. Asistence: Jere Sallinen.
    Lukáš KAŠPAR - 0:1
     
    06:33
    Česko právě vstřelilo branku!
    Překrásná individuální akce českého týmu. LUKÁŠ KAŠPAR naskočil ze střídačky a dostal se do úniku na finskou branku. Poté se před Koskinenem neunáhlil a svou prudkou střelu posílá mezi jeho betony. Puk tak končí za jeho zády a Češi jdou do vedení. Asistence: Michal Kempný.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 11. Tomi Sallinen (Jere Sallinen), 27. Aho (Granlund, Jaakola) – 7. Kašpar (Kempný), 20. Kempný (Kundrátek), 28. Kašpar (t.s.)


    Fínsko: Koskiken (Bäckström) – Hietanen, Jaakola, Kukkonen, Salmela, Virtanen, Ahonen, Melart – Aho, Granlund, Pyörälä – Jormakka, Koskiranta, Erkinjuntti – Sallinen J., Sallinen T., Filppula – Hartikainen, Malinen, Saarela – Wärn
    Česko: Furch (Francouz) – Jeřábek, Jordán, Kundrátek, Kempný, Zámorský, Kolář, Hrabal, Doudera – Gulaš, Červenka, Vincour – Kašpar, Koukal, Zaťovič – Sekáč, Holík, Kubalík – Jarůšek, Kousal, Zohorna – Urban

    Rozhodca: Sjöqvist, Harnebring – Sormunen, Nieminen