Vigo – Real Betis 1:1 (kon.) | Malaga – Bilbao 0:1 (kon.) | Sevilla – La Coruña 1:1 (kon.)
Rayo Vallecano – Villarreal 2:1 (kon.) | Atlético Madrid – Granada 3:0 (kon.) | Barcelona – Valencia 1:2 (kon.)
koniec
Malaga CF
0:1 (0:0)
Athletic Club Bilbao
Nedeľa 17.04.2016, 12:00Španielska LaLiga • 33. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Málaga mala na tri body, lenže nedokázala premeniť ani jednu zo svojich niekoľkých šancí a preto hosťom stačilo dať jeden. (13:50:07)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+1
    Viguera hľadal po zemi centrom do šestnástky nabiehajúceho spoluhráča, pred ním ale včas odkopol Torres.
     
    90+1
    Nadstavujú sa 3 minúty.
     
    90
    Už to mohlo byť K.O., lenže strela Vigueru spred Ochou končí na gólmanovi Málagy a ten ešte dal svojmu tímu akú-takú šancu vyrovnať.
     
    89
    Bilbao podržalo loptu na polovici súpera, čím získalo drahocenný čas a aj keď sa následne k lopte dostali domáci, ich rozohrávka končí v aute.
     
    87
    Atsu dokázal odcentrovať cez dvojicu protihráčov až do šestnástky, lenže nenašiel spoluhráčov, iba hráčov Bilbaa, ktorí hneď odkopli.
     
    86
    Chory Castro v ofsajde na ľavej strane a to zastavilo akciu domáceho tímu, ktorému sa čím ďalej, tým rýchlejšie kráti čas.
     
    84
    Žltú kartu dostáva Mikel Rico (Athletic Club Bilbao).
     
    83
    Málaga sa snaží, ale nedarí sa jej ísť do šancí, pretože Bilbao bráni veľmi dobre a nepúšťa už domácich k nebezpečenstvu.
     
    80
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Raúl García, prichádza Xabier Etxeita.
     
    80
    Žltú kartu dostáva Raúl García (Athletic Club Bilbao).
     
    79
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Duje Čop, prichádza Roque Santa Cruz.
     
    78
    Ako nedať gól, level: Málaga, verzia: 7.0... Domáci celok dnes ukazuje a predvádza návod, ako to nerobiť. Už asi siedma šanca na gól ostáva nepremenená, pretože nájazd Charlesa a jeho zakončenie končí na Iraizozovi. Obrancovia hostí boli dokonca takí láskaví, že ho nechali doraziť, lenže Brazílčan napálil ležiaceho obrancu.
     
    76
    Viguera získal stratenú loptu v šestnástke súpera a potiahol si ju do mierneho uhlu na hranicu päťky, avšak nepochodil, pretože jeho zakončenie išlo vysoko nad bránu.
     
    75
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iñigo Lekue, prichádza Óscar de Marcos.
     
    73
    Albentosa opäť naskočil najlepšie na centrovanú loptu, lenže opäť sa jeho zakončenie nedokázala vtesnať medzi tri žrde.
     
    72
    Beňat s Atsum sa stretli v dosť tvrdom súboji a viac si to dopadom na trávnik odskákal Ghančan, ktorý však získal aspoň priamy kop.
     
    70
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Weligton, prichádza Christian Atsu.
     
    69
    Striedanie v tíme Athletic Club Bilbao: z ihriska odchádza Iker Muniain, prichádza Beñat Etxebarria.
    68. Charles (MLG)
     
    68
    Po rohovom kope prichádza pas do malého vápna. Ešte pred dopadom padá jeden z domácich bez odpískania faulu a následne sa ani Charles nepresadil cez dvojicu protihráčov.
     
    66
    Žltú kartu dostáva Carlos Gurpegi (Athletic Club Bilbao).
     
    64
    Ignacio Camacho dostal center z krídla pred päťku priamo na hlavu, lenže ten už padal dozadu a nedokázal tak loptu dobre usmerniť.
     
    61
    Striedanie v tíme Málaga CF: z ihriska odchádza Recio, prichádza Pablo Fornals.
     
    60
    Emócie pracujú naplno a podľahol im aj najskúsenejší domáci hráč a kapitán Welington, ktorý sa strkal so San Josém.
     
    60
    Castrov pas z rohu síce zakončil v ťažkej pozícií Albentosa, no len veľmi vysoko nad bránu a nebude z toho nebezpečenstvo.
     
    59
    Strela z priameho kopu od Aňora bola tečovaná múrom na rohový kop.
     
    59
    Dlhá príprava priameho kopu pokračuje, Recio je nervózny aj teraz, snaží sa ho upokojiť Welington, zatiaľ čo hlavný arbiter poslal niekoho z lavičky Málagy na tribúnu.
     
    57
    Chory Castro postupoval do rýchleho protiútoku smerom na bránu súpera, avšak niekoľko metrov pred šestnástkou ho zastavil za cenu žltej Bóveda.
     
    55
    Neuveriteľná šanca Čopa ostáva nevyužitá! Juanpi ho lepšie na malom vápne ani nemohol nájsť, od Chorváta dokonca odskočil Gurpegi, lenže legionár hlavou iba prihral Iraizozovi.
    53. Raúl García (ATB) - 0:1
     
    53
    Bilbao dalo gól!
    RAÚL GARCÍA bol veľmi nedôsledne bránený na malom vápne Albentosom a hlavička záložníka hostí nedala Ochoovi najmenšiu šancu zasiahnuť.
     
    52
    Munian takmer spracoval ťažký pas do šestnástke, kde dostal kus priestoru, avšak Aňor na poslednú chvíľu odkopol na roh.
     
    51
    Raúl Albentosa zakončoval hlavou center zľava, lenže loptu netrafil ideálne a poslal ju iba vedľa brány.
     
    50
    Aňor prekvapivo, ale veľmi účelne strelou spoza šestnástky tesne nad zemou vypálil k bližšej žrdi. Iraizoz prekvapený neostal a zasiahol.
     
    50
    Chory Castro si z krídla potiahol loptu do šestnástky, kde si zasekol protihráča a vypálil. Strela mu však veľmi dobre nesadla a preto ju odkopol San José.
     
    49
    A súboj rovnakých hráčov prichádza aj chvíľu na to, tentoraz to už bude rohový kop, ktorý našiel nohu jedného z hráčov Málagay a jeho rana len vďaka bloku neprešla k Iraizozovi.
     
    48
    Rozpačitý nástup oboch tímov do zápasu chcel narušiť pasom za obranu Bilbaa Albentosa, avšak pred Charlesom odkopol Bóveda.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas priniesol veľmi zaujímavý futbal s množstvom šancí a emócií. Napriek tomu, že sme gól nevideli, tak sme sa mali na čo pozerať a úvodné dejstvo určite nesklamalo.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Nadstavuje sa 1 minúta.
     
    45
    Dlhý pas Iturraspeho nikoho v šestnástke Málagy nenašiel, keďže lopta išla veľmi nepresne a len za bránkovú čiaru.
     
    44
    Pas od rohovej zástavky ale k ničomu nevedie, takže Ochoa bude rozohrávať z vlastnej päťky.
     
    44
    Viguera dostal loptu do šestnástky, kde proti nemu vyštartoval Ochoa, zmenšil mu uhol, vytlačil k čiare, ale práve od Mexičana sa odráža lopta a tak bude nasledovať rohový kop.
     
    43
    Recio bol vysoko napádaný vo vlastnej šestnástke, no udržal loptu a za pomoci brankára Ochou ju Málaga dostala preč.
     
    41
    Opäť tu máme niekoľko ťažkých súbojov v strede poľa a hra je veľmi rozháraná. Oba tímy ako keby sa už tešili do kabín.
     
    39
    Balenziaga ostáva po súboji s Albentosom ležať na zemi, no bude určite v poriadku. Stopér Málagy sa ešte hnevá na protivníka, že tomu pridáva.
     
    38
    Čop takmer v šanci po tom, ako mu poslal Recio poslal pas za obranu, lenže perfektne sa vrátil Gurpegi a včas odkopol.
     
    37
    Málaga drží loptu na polovici súpera, avšak nedarí sa jej dostať hru do šestnástky. Všetko je to vďaka pozornej defenzíve Bilbaa ďaleko od Iraizoza.
     
    35
    Hra sa nám v posledných minútach dostala pod výrazný vplyv emócií, čo má za následok tvrdšie súboje a aj ich dohrávanie. Dúfajme, že nepríde k žiadnemu zraneniu a hlavný arbiter to bude mať naďalej pod kontrolou.
     
    33
    Žltú kartu dostáva Miguel Torres (Málaga CF).
     
    32
    San José hrdinom momentu po tom, ako Charles dostal loptu za obranu a posunul ju pred prázdnu bránu na Čopa, lenže práve do tejto prihrávky vložil hlavu pred bránkovou čiarou španielsky stopér hostí a zabránil najhoršiemu.
    30. Guillermo Ochoa (MLG)
     
    30
    Po priamom kope hostí, ktorý vypadol von zo šestnástky sa lopta do nej vrátila a zakončenie Lekueho nechalo vyniknúť Ochou, ktorý predviedol perfektný zákrok.
     
    28
    Balenziaga sa veľmi pekne dostal cez Aňora, ktorý si už myslel, že lopta ide za čiaru, avšak záložník hostí situáciu zachránil a prihral na šestnástku Ricovi, ktorého strela trafila iba do Viqueru.
     
    26
    Muniain sa zapojil do roztržky s Reciom a obaja dostali po žltej karte. Vášne teraz trochu vzplanuli, ale hlavný arbiter to rýchlo upokojil.
    25. Recio (MLG)
     
    25
    Obrovská šanca domácich konečne mohla znamenať gól, lenže nájazd Recia fantasticky vychytal Iraizoz, ktorý vystihol stranu obstrelu a loptu vyrazil. Následná dorážka Camacha ide nad bránu.
     
    23
    Aňor sa fantasticky pohral s dvojicou protivníkov a z krídla aj vďaka jasliam Garcíovi prešiel pred šestnástku. Skúsil vystreliť technicky, no trafil len obrancu pred sebou.
     
    22
    Zaujímavý center do šestnástky Málagy odvracia Albentosa, ale späť loptu vracia Balenziaga. Ani tento pas sa však neujal.
     
    21
    V posledných minútach sa hra odohráva medzi šestnástkami a neregistrujeme žiadne vážnejšie momenty na jednej, či druhej strane.
     
    18
    Ricca v poslednej chvíli odvrátil loptu do šestnástky smerujúcu na jedného z hráčov hostí a do bezpečia poslal Welington.
     
    16
    Kolmica do šestnástky hostí našla na jej hranici Charlesa, ktorý sa chcel veľmi rýchlo otočiť a vystreliť, počas tejto jeho snahy však spadol a neuspel. Všetko bolo v rámci pravidiel.
     
    15
    Chory Castro dostal na pravej strane dostatok miesta, avšak musel si loptu potiahnuť dopredu, čo ho stálo niekoľko metrov štvorcových priestoru, no aj tak prudko pod brvno vypálil a Iraizoz opäť musel predviesť skvelý zákrok.
     
    14
    Camacho poslal veľmi peknú prihrávku zo stredu poľa smerujúcu za defenzívu Bilbaa, v poslednej chvíli jeden červeno-biely dres pas zastavil.
     
    12
    Aňor si parádne spracoval loptu na hranici šestnástky okolo Bóvedu, otočil sa a mieril to skvele do rohu. Parádny zákrok jednou rukou ale vytiahol brankár Iraizoz.
    11. Gorka Iraizoz (ATB)
     
    11
    Po dlhej príprave rozohrávky priameho kopu prišiel iba center na prvú žrď, ktorý hostia odpratali a následne nepustili k strele spoza šestnástky Recia.
     
    9
    Nepríjemná zrážka Camacha, Garcíu a Recia vyzeralo síce tvrdo, ale nebolo to napokon až také hrozné. Všetci budú v poriadku.
     
    8
    Strata hostí v strede poľa znamená okamžitý pas na hrotových hráčov domáceho tímu, lenže dobre naskočil San José a včas odpratal loptu.
     
    7
    Lekue zachytil loptu v strede poľa, po zlej prihrávke súpera a snažil sa dostať cez dvojicu protivníkov až do šestnástky, avšak spadol a jeho cieľ mu nevyšiel.
    5. Borja Viguera (ATB)
     
    5
    Balenziaga bol na krídle až príliš aktívny a v súboji s Riccom fauluje, aj keď sa mu to príliš nepáči.
     
    4
    Obrovská šanca útočníka Viqueru, ktorý dostal loptu do šestnástky, zasekol si ešte stopéra Welingtona a prudko vypálil na zadnú žrď, avšak bránu minul.
     
    2
    Torres zastavil na krídle akciu Bilbaa, ktoré však udržalo loptu a od stopérov začne ďalšiu svoju akciu.
     
    1
    Úvodný výkop patril domácim futbalistom, avšak ich nákop do krídla sa neujal. Vhadzovať budú hostia.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Málaga CF: Ochoa – Miguel Torres, Albentosa, Weligton, Ricca – Añor, Camacho, Recio, G. Castro – Čop, Charles.
    Náhradníci: A. Escandell – Atsu, Duda, Filipenko, Santa Cruz, Fornals, Cifu Garrido.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Bóveda, Gurpegi, San José, Balenziaga – Iturraspe, M. Rico – Muniain, Raúl García, Lekue – Viguera.
    Náhradníci: Herrerín – Eraso, Etxebarria, de Marcos, I. Gómez, Susaeta, Etxeita..
     
    Athletic Club Bilbao

    Baskický celok bude cestovať do Málagy s trpkosťou, keďže v strede týždňa vypadol v Európskej Lige vo štvrťfnále a to až na penalty. Po domácej prehre 1-2 rovnakým spôsobom Sevillu na jej pôde zdolali, lenže pokutové kopy boli nad sily hráčov z Bilbaa. Jediným, ktorý nepremenil bol záložník Beňat.

    Posledných päť duelov

    FC Sevilla – Bilbao 1-2, 5-4 na penalty (EL)
    Bilbao – Rayo 1-0
    Bilbao – FC Sevilla 1-2 (EL)
    Bilbao – Granada 1-1
    Espanyol – Bilbao 2-1

    Najlepší strelci

    1. Aduriz 17
    2. Williams 8
    3. Merino 5
     
    Málaga CF

    Posledných päť duelov

    Granada – Málaga 0-0
    Málaga – Espanyol 1-1
    Betis – Málaga 0-1
    Málaga – Gijón 1-0
    La Corunňa – Málaga 3-3

    Najlepší strelci

    1. Charles 10
    2. Juanpi, Čop 4
    3. Santa Cruz, Camacho, Albentosa 2
     
    Už v typickom čase začína jeden zo zápasov španielskej La Ligy. O 12:00 budeme hrať v Málage, kam cez celý štát pricestuje baskický celok Bilbao.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.

    Matej Kubove

    Góly: 53. Raúl García

    Karty:   26. Recio (MLG), 33. Miguel Torres (MLG), 60. Weligton (MLG) – 26. Muniain (ATB), 57. Bóveda (ATB), 66. Gurpegi (ATB), 80. Raúl García (ATB), 84. M. Rico (ATB)


    Malaga CF: Ochoa – Miguel Torres, Albentosa, Weligton (70. Atsu), Ricca – Añor, Camacho, Recio (61. Fornals), G. Castro – Čop (79. Santa Cruz), Charles.
    Náhradníci: A. Escandell – Atsu, Duda, Filipenko, Santa Cruz, Fornals, Cifu Garrido.

    Athletic Club Bilbao: Iraizoz – Bóveda, Gurpegi, San José, Balenziaga – Iturraspe, M. Rico – Muniain (69. Etxebarria), Raúl García (80. Etxeita), Lekue (75. de Marcos) – Viguera.
    Náhradníci: Herrerín – Eraso, Etxebarria, de Marcos, I. Gómez, Susaeta, Etxeita.