Amsterdam – Utrecht 2:2 (kon.) | Willem II – Den Haag 0:2 (kon.) | Nijmegen – Cambuur 2:1 (kon.)
Excelsior – Heerenveen 1:1 (kon.)
koniec
NEC Nijmegen
2:1 (0:0)
SC Cambuur Leeuwarden
cz Nedeľa 17.04.2016, 14:30 • Goffertstadion, Nijmegen • Holandská Eredivisie • 31. kolo
Predzápasové kurzy
     
    89
    Jack Byrne opět rozehrál rohový kop a do šestnáctky poslal po několikáté v utkání nebezpečný centr. Tentokrát se po něm prodral uprostřed šestnáctky do zakončení Rai Vloet, který se hlavičkou o zem mohl postarat o vyrovnání, jenže brankář Brad Jones jeho pokus mířící pod horní tyč reflexivně vyrazil!
     
    88
    Jack Byrne rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a na přední tyči se hosté dostali do zakončení, který jeden z fotbalistů Nijmegenu odvrátil nad horní tyč. Následovat bude další roh!
     
    86
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Anthony Limbombe, přichází Mikael Dyrestam.
     
    85
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Jamiro Monteiro, přichází Rai Vloet.
     
    84
    Zajímavost:

    Mihai Roman vstřelil gól v dresu Nijmegenu po více než 350 minutách. A zatím to vypadá na gól vítězný.
    76. Jergé HOEFDRAAD - 2:1
     
    76
    Cambuur právě vstřelil branku!
    JERGÉ HOEFDRAAD potrestal Nijmegen za obrovskou chybu v obraně a vrací Cambuur zpět do hry!! Jeden z fotbalistů se po nákopu míče směrem vpřed sice ocital v ofsajdu, jenže se do hry chytře nezapojil a Jergé Hoefdraad střelou mezi dvěma obránci Nijmegenu poslal míč nad vybíhajícím a padajícím brankářem Bradem Jonesem do brány.
     
    75
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Lucas Woudenberg, přichází Jeffrey Leiwakabessy.
    69. Mihai ROMAN - 2:0
     
    69
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    Střídající MIHAI ROMAN střílí nádherný gól a posílá Nijmegen do dvoubrankového vedení!! Mihai Roman se na hranici šestnáctky parádně otočil s míčem a přízemní střelou zamířil ke vzdálenější pravé tyči.
     
    69
    Brad Jones málem daroval Cambuuru vyrovnávací gól, když míč napálil do napadajícího Mikhaila Rosheuvela, naštěstí pro domácí brankáře se ale od něj ale míč odrazil mimo!
     
    67
    Christian Santos se dostal v rychlém sledu do dvou obrovských brankových příležitostí, když nejprve po krásném centru z levého křídla hlavičkoval do brankáře Leonarda Nienhuise a vzápětí pálil v blízkosti levé tyče těsně mimo!
     
    66
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Tom Hiariej, přichází Mikhail Rosheuvel.
     
    64
    Jack Byrne na levé straně hřiště rozehrál rohový kop a před bránu posílal nebezpečný centr, který se stáčel na vzdálenější pravé tyči do brány a Marvin Peersman ho mohl dorazit do brány, ve skluzu ale míč minul!
     
    59
    Střídání v týmu Nijmegen EC: ze hřiště odchází Janio Bikel, přichází Mihai Roman.
     
    58
    Jergé Hoefdraad byl zřejmě tím hráčem, který si na přední tyči skvěle naskočil na rohový kop, jeho následná hlavička ale zamířila nad!
    54. Navarone FOOR - 1:0
     
    54
    Nijmegen právě vstřelil branku!
    NAVARONE FOOR otevírá krátce po přestávce skóre dnešního utkání a posílá Nijmegen do vedení 1:0!! Anthony Limbombe po levém křídle skvěle pronikl do šestnáctky a poté poslal před bránu nebezpečnou přihrávku, která sice jednomu z jeho spoluhráčů na přední levé tyči mířila na paty, k odraženému míči se ale dostal dobíhající Navarone Foor a z blízkosti ho dorazil do brány.
     
    52
    Žlutou kartu dostává Wojciech Golla (Nijmegen EC).
     
    52
    Anthony Limbombe dnes hraje s velkou chutí a nyní mohl vstřelit nádherný gól, když na hranici šestnáctky napřáhl k parádní střele, která mířila přesně do bližšího levého horního rohu brány, jenže Leonard Nienhuis vytáhl fantastický reflexivní zákrok a jeho pokus vytáhl na rohový kop!
     
    49
    Střídající Kevin van Veen mohl krátce po přestávce udeřit, když se na pravé straně šestnáctky mezi třemi protihráči dostal do zakončení, jeho přízemní střela ale skončila na přední tyči v náručí připraveného brankáře Brada Jonese!
     
    46
    Střídání v týmu SC Cambuur Leeuwarden: ze hřiště odchází Sander van de Streek, přichází Kevin van Veen.
    39. Stoprocentní šance po střele Anthonyho Limbombeho.
     
    39
    Anthony Limbombe napřáhl na levé straně hřiště z ostrého úhlu k nepříjemné přízemní střele, kterou Leonard Nienhuis dokázal s obtížemi vyrazit, a domácí se vzápětí dostali k dorážce, z bezprostřední blízkosti ale brankáře Cambuuru překonat nedokázali a zahodili stoprocentní brankovou příležitost!
    38. Pohotové zakončení jednoho z hráčů Nijmegenu.
    33. Jergé Hoefdraad a jeho pěkná utažená přízemní střela.
     
    33
    Sander van de Streek se dostal na pravém křídle k míči a volného prostoru využil k pěkné zpětné přihrávce, kterou v pokutovém území našel nabíhajícího Jergého Hoefdraada, jehož následná přízemní střela bez přípravy zamířila přibližně dva metry vedle pravé tyče!
     
    32
    Martijn Barto byl zřejmě tím hráčem, který si v blízkosti šestnáctky navedl míč na pravačku a poté napřáhl k přízemní střele, která mířila přesně k přední tyči, brankář Brad Jones ji ale skvělým zákrokem vyrazil!
     
    31
    Jack Byrne sám obstaral následný rohový kop a uprostřed šestnáctky našel krásným centrem Sandera van de Streeka, jehož hlavička zamířila těsně vedle levého horního rohu brány!
     
    30
    Jack Byrne se na hranici šestnáctky se štěstím dostal k zakončení a jeho následná technická střela, která se otřela o stehno jednoho z hráčů Nijmegenu, zamířila vedle vzdálenějšího pravého horního rohu brány!
     
    22
    Dario Dumić si parádně naběhl na přední tyči na centr z rohového kopu a dobře zkoušel hlavičkovat o zem, jeho následný pokus ale zamířil vedle pravé tyče!
     
    15
    Navarone Foor se dostal na levé straně šestnáctky k míči a po zasekávačce ke značce pokutového kopu napřáhl k přízemní střele, ta ovšem zamířila pouze doprostřed brány, kde ji ze země v pohodě sebral připravený brankář Leonard Nienhuis.
     
    7
    Christian Santos se ocitl v první velké brankové příležitosti! Útočník Nijmegenu si uprostřed šestnáctky naběhl na krásný a nadýchaný centr svého spoluhráče z pravého křídla a nikým neatakovaný v klidu hlavičkoval, jenže jeho následný pokus zamířil nad.

    Tomáš Reiner

    Góly: 54. Foor, 69. Roman – 76. Hoefdraad

    Karty:   52. Golla (NIJ)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 9:4. Střely mimo: 4:6. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 13:13.
    NEC Nijmegen: Jones – Kane, Golla, Dumić, Woudenberg (75. Leiwakabessy) – Bikel (59. Roman), Foor, Breinburg – M. Appiah, Santos, Limbombe (86. Dyrestam).
    Náhradníci: Smits – Leiwakabessy, Jornell Grot, Ritzmaier, Roman, Sleegers, Dyrestam.

    SC Cambuur Leeuwarden: Nienhuis – Peersman, Lachman, van der Laan, Andriuškevičius – Hiariej (66. M. Rosheuvel), J. Byrne – Monteiro (85. Vloet), van de Streek (46. van Veen), Hoefdraad – Barto.
    Náhradníci: Zeinstra – Overgoor, Houtkoop, M. Rosheuvel, Vloet, van Veen, Mac-Intosch.

    Rozhodca: Siemen Mulder. Asistenti: Erik Kleinjan, Johan Hubers. Čtvrtý rozhodčí: Laurens Gerrets

    Diváci: 12334