Slovensko – Rusko 0:6 (kon.)
koniec
Slovensko
0:6 (0:0, 0:3, 0:3)
Rusko
Štvrtok 14.04.2016, 17:00 • Steel aréna, Košice • Euro Hockey Challenge
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Dnešný zápas je na svojom absolútnom konci. Po 60 minútach hry sa z výhry teší Rusko, ktoré našich chlapcov zdolalo pomerom 6:0. Slovensko sa ale za svoj výkon hanbiť rozhodne nemusí, dokonca si dovolím tvrdiť, že sme v určitých časových úsekoch boli lepším tímom.

    Najlepší hráči dnešného zápasu:

    Slovensko: Martin Réway
    Rusko: Viačeslav Vojnov

    S týmto konštatovaním a prianím pekného večera sa už s vami lúčim. Za pozornosť ďakuje Lukáš Pancurák, Onlajny.eu. (19:14:30)
     
    Koniec zápasu.
     
    59:40
    Už sa zrejme nič podstatné neudeje, diváci čakajú na záverečný hvizd hlavného arbitra.
     
    59:00
    Posledná minúta dnešného zápasu.
    58:09 Maxim KARPOV - 0:6
     
    58:09
    Rusko dalo gól!
    Tak snáď už záverečná siréna čoskoro ohlási koniec zápasu. Inkasujeme aj šiesty gól, zrejme posledný klinec do našej rakvy pridal MAXIM KARPOV. Asistencie: Jaroslav Dyblenko, Viačeslav Vojnov.
     
    58:00
    Dve minúty do konca tretej tretiny.
     
    57:29
    Medzičasom sa hokejista Ruska vrátil na ľadovú plochu, pokračujeme tak za rovnovážneho stavu piatich proti piatim. Budeme zvedaví, či sa ešte bude vylučovať.
     
    56:40
    Tak aspoň jeden náznak šance, Patrik Lušňák sa na pozícii pravého krídla poriadne oprel do puku, avšak jeho tvrdá rana zadunela len na zadnom plexiskle.
     
    56:00
    Slovensko má pred sebou mimoriadne nepríjemnú situáciu, keď sa s pukom nedokáže ani len dostať do útočnej tretiny, Takto by presilová hra vyzerať rozhodne nemala.
     
    55:28
    Navyše, náš súper sa dokázal oslobodiť a potvrdzuje tak hernú pohodu, do ktorej vstúpil so začiatkom druhej tretiny.
     
    55:10
    Slováci sú usadení pred Šesťorkinom, ten zatiaľ nahadzovaným pukom na jeho bránku odoláva.
     
    54:55
    Loktionov (RUS) – 2 minúty – krosček.
     
    54:20
    Ani z tohto faktu ale naši chlapci nedokázali vyťažiť nič podstatné. Rusi sa oslobodili jednoduchým spôsobom, po ktorom navyše môžu striedať. ich únavu tak nevyužijeme.
     
    53:44
    Rusi sa prezentovali zakázaným uvoľnením, vhadzovať sa preto bude po ľavici Igora Šesťorkina. Aspoň jedna dobrá správa pre reprezentáciu Slovenska.
     
    53:39
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    53:39
    Slováci sa ponáhľali do útočnej tretiny, avšak chceli sa tam ocitnúť až tak rýchlo, že sa nevyhli ofsajdovej pasci. Pískalo sa tak postavenie mimo hry.
    52:33 Sergej ŠUMAKOV - 0:5
     
    52:33
    Rusko dalo gól!
    Zdá sa, že som piaty gól v našej sieti vyslovene privolal. Toto sa už začína podobať na slušnú exhibíciu. Gólu v drese reprezentácie sa dočkal SERGEJ ŠUMAKOV. Asistencie: Jegor Jakovlev, Iľja Ľubuškin.
     
    52:15
    Nuž, priznám sa, že Julovi Hudáčkovi dnes rozhodne nezávidím. Inkasoval totiž už štyri góly a pri dobrách strelách súpera má pred sebou ešte poriadne náročnú situáciu.
     
    52:00
    Naši chlapci nezvládajú záverečnú tretinu vôbec podľa svojich predstáv a budú sa musieť opäť brániť, tentokrát pri vylúčení Ivana Švarného.
     
    51:32
    Švarný (SVK) – 2 minúty – držanie.
     
    51:10
    Dnešné stretnutie sleduje 7620 divákov.
     
    50:45
    Nasleduje komerčná prestávka.
    50:25
     
    50:25
    Vlado Dravecký teraz ťahal zaujímavú akciu, z ktorej mohlo vzniknúť aj prečíslenie, jeho spoluhráči ale odišli striedať. Dravecký to preto skúsil aspoň tvrdou ranou, ktorá zadunela na zadnom plexiskle.
     
    50:00
    Do konca riadnej hracej doby ostáva ešte 10 minút, všetko pritom nasvedčuje tomu, že tento čas predstavuje aj zvyšok minút v dnešnom zápase.
     
    49:10
    Zahral si aj Šesťorkin, oba celky striedajú. Počas vylúčenia Tomáša Marcinka sa už neudeje nič podstatné a náš útočník sa tak na ľad vráti za stavu 0:4.
     
    48:55
    Rusi sú opäť nasťahovaní pred Julom Hudáčkom, ten sa dnes na nedostatok práce sťažovať rozhodne nemôže.
     
    47:50
    Tak napokon to bolo ešte zaujímavejšie, Rusi si teraz nedali pozor na nášho útočníka, ktorý vysoko napádal ich rozohrávku a napokon sa im to takmer stalo osudným.
     
    47:30
    Puk sme dokázali vyhodiť, naši chlapci tak môžu rýchlo prestriedať.
     
    47:10
    Marcinko (SVK) – 2 minúty – hákovanie.
    Steel aréna stále čaká na gól Slovenska
     
    47:09
    Napriek tomu vyštartoval po puku Marcinko, ktorý ešte medzi kruhmi hľadal Bartánusa, avšak k tomu sa prihrávka, nanešťastie, nedostala.
     
    46:38
    Nuž, myslím, že naši chlapci by sa už najradšej videli v sprchách. Je totiž len veľmi nepravdepodobné, že by takýto nepriaznivý stav zápasu ešte dokázali zvrátiť.
    45:08 Jegor AVERIN - 0:4
     
    45:08
    Rusko dalo gól!
    Navyše prehrávame už o štyri góly. Rusi nám dnes dávajú obrovskú lekciu z efektivity, jeden z klincov do našej rakvy pridal aj JEGOR AVERIN. Asistencia: Jegor Jakovlev.
     
    44:58
    Navyše, oba celky potrebovali prestriedať. A keďže sa dlhší čas neprerušovali, museli tak urobiť počas hry. Ani to na jej tempe rozhodne nepridáva.
     
    44:39
    Hra stratila sa svojom tempe, Rusi si uvedomujú, že vedú o tri góly, aj preto sú s pukom často pri vlastnej bránke, odkiaľ sa vôbec neponáhľajú.
     
    43:20
    Naši chlapci sa následne usadili pred Šesťorkinom, kde si vytvorili mierny tlak, ten bol ale zakončený len nepresnou ranou od modrej čiary. Gólman Ruska teraz zasahovať nemusel.
     
    42:05
    Škoda, že teraz z črtajúceho sa samostatného úniku nebolo nič. Myslím, že to bol Lukáš Handlovský, ktorý vložil do korčuľovania všetky svoje sily, napokon mu ale puk skĺzol z čepele.
     
    41:45
    Šesťorkin poriadne dlho búchal svojou hokejkou na ľad a oznamoval im návrat vylúčeného Draveckého. Našťastie už hráme v plnom počte.
     
    41:20
    Puk je ďaleko od našej bránky, takéto obrázky nám vyhovujú. Rusi sa nedokážu dostať do našej útočnej tretiny a toto rozhodne nie sú obrázky, s ktorými by mala byť Zborná spokojná.
    Diváci si želajú gól
     
    41:00
    Napokon sme sa spod ich tlaku dokázali vymaniť a puk sme poslali cez všetky čiary.
     
    40:40
    Netreba zabúdať ani na to, že Rusi dohrávajú svoju presilovú hru. Aj preto sa teraz s pukom usadili pred Julom Hudáčkom.
     
    40:10
    Úvodné buly tretej tretiny bolo úspešne vhodené. Budeme zvedaví na to, či pôjde o poslednú časť dnešného zápasu, alebo sa ešte našim chlapcom podarí s výsledkom niečo urobiť.
     
    40:01
    Začala sa tretia tretina.
     
    Za sebou máme už 40 minút zápasu, ktorý je prvým prípravným stretnutím našej reprezentácie na domácej pôde. Aj po druhej tretine stále platí, že sledujeme aktívny hokej z oboch strán. Do šatní sa pôjde za stavu 0:3.

    Tretia tretina sa začne približne o 18:41.
     
    40:00
    Druhá tretina sa skončila.
     
    39:47
    Dravecký (SVK) – 2 minúty – faul lakťom.
     
    39:10
    A celá situácia sa zopakovala ešte raz. Zdá sa, že naši chlapci už presilovú hru piatich proti trom nedokážu využiť.
     
    38:50
    Rusko sa dokázalo oslobodiť, puk teraz letí cez všetky čiary.
     
    38:45
    Slováci sú usadení pred Šesťorkinom, náš súper nás ale pomerne často vytláča do pozícii, odkiaľ je prakticky nemožné strieľať. Škoda.
     
    38:20
    Hráme presilovku o dvoch mužov!
     
    38:02
    Vojnov (RUS) – 2 minúty – seknutie.
     
    37:50
    Sme usadení v pásme súpera, zatiaľ ale nedokážeme presvedčivejšie strieľať.
     
    37:17
    Albert Jarullin (RUS) – 2 minúty – seknutie.
    36:48 Jegor AVERIN - 0:3
     
    36:48
    Rusko dalo gól!
    A už je to o rozdiele troch gólov. Rusom sa podarilo streliť praktický identický gól, z ktorého sa tešili pred malou chvíľou. Druhý gól pre JEGORA AVERINA. Asistencia: Danil Apalkov.
     
    35:35
    Kozák s Rosandičom sa z obranných radov snažili zrýchliť útočnú akciu Slovenska, napokon sa im to ale nepodarilo. Rusi puk prebrali a budú s ním kombinovať oni.
     
    35:00
    Pokračujeme v divácky neatraktívnom hokeji, ktorý je skôr o akomsi taktickom vyčkávaní na chybu súpera, ako o častejšom útočení. Pri puku sú hráči Ruska, s rozohrávkou smerom dopredu sa ale vôbec neponáhľajú.
    33:45 Tvrdá strela Slovákov
     
    33:45
    Slovensko si vytvorilo optickú prevahu, na skóre sa to neprejavilo.
     
    33:00
    Aj Slováci sa ale snažia útočiť. Rusom dopomôže komerčná prestávka.
     
    31:52
    Hra je teraz poriadne často prerušovaná, pochopiteľne, tento fakt vyhovuje viac hosťujúcemu celku. Ten je s pukom usadený pred Julom Hudáčkom, ktorý sa musí mať neustále na pozore.
     
    30:04
    Libor Hudáček (SVK) – 2 minúty – hrubosť.
    V Košiciach sledujú duel zaplnené tribúny
     
    30:04
    Šťastný (SVK) – 2 minúty – hrubosť.
     
    30:04
    Averin (RUS) – 2 minúty – hrubosť.
     
    30:04
    Galuzin (RUS) – 2 minúty – hrubosť.
     
    30:04
    Bez vylúčení sa to nezaobíde.
     
    30:04
    Naši chlapci v snahe o okamžitú odpoveď, Rusi mali šťastie, že puk neskončil v ich sieti! Za bránkou Šesťorkina následne vzplanuli emócie a klbko hráčov sa tak začalo postrkovať.
    29:03 Viačeslav Vojnov (RUS) - 0:2
     
    29:03
    Rusko dalo gól!
    A ďalší gól Rusov. Tentokrát išlo o čistý priestrel od modrej čiary, puk prepadol pomedzi betóny Jula Hudáčka až do siete. Presadil sa VIAČESLAV VOJNOV. Asistencie Vadim Šipačov, Nikita Gusev.
     
    28:40
    Hra sa teraz prelieva zo strany na stranu, neporovnateľne viac z nej majú hokejisti Ruska, tí sa ale vďaka pozornej obrannej hre svojho súpera nedokážu natlačiť do lepšej pozície.
    27:51 Maxim Šalunov (RUS) - 0:1
     
    27:51
    Rusko dalo gól!
    Julo Hudáček musel zo svojej siete loviť prvý puk. Rusi sa presunuli stredným pásmom a vytvorili si prečíslenie, nepokrytý MAXIM ŠALUNOV sa už pritom mýliť nemohol. Asistencie: Egor Averin, Viačeslav Vojnov.
     
    27:09
    Galuzin na buly neuspel, to je pre nás nepochybne dobrá správa. Slovensko totiž dostane priestor na vyvezenie puku von zo svojej obrannej tretiny.
    26:58 Slovensko sa počas oslabenia ubránilo
     
    26:58
    Prakticky po celé dve minúty presilovej hry nás Rusi tlačili, museli sme ostať len vo vlastných obranných radoch. Hudáček bol našťastie veľkou oporou.
     
    25:00
    Rusi sú usadení v útočnej tretine, kde už roztočili poriadne rýchly presilovkový kolotoč.
     
    24:09
    Meszároš (SVK) – 2 minúty – hákovanie.
     
    23:36
    Až príliš sme teraz hostí chválili, aj naši chlapci dokážu hosťom poriadne pohroziť. Potvrdil to aj Dravecký, ktorý svoju akciu aj sám zakončil, nanešťastie len strelou do pripraveného Šesťorkina.
     
    22:48
    Lukáš Kozák teraz celkom nepochopil zámer svojho spoluhráča a spätnú prihrávku nechal prejsť až do našej obrannej tretiny. Následne sa však pre puk dobre vrátil.
     
    22:19
    Rusi prebrali iniciatívu na svoju stranu a čoraz častejšie sa tlačia pred Jula Hudáčka, zatiaľ je to bez streleckého zakončenia. Optickú prevahu však Zbornej uprieť rozhodne nemožno.
     
    21:03
    Všetko sa to mohlo zmeniť po prihrávke Guseva, Slovensko ale malo aj dávku šťastia, že sa tento puk odrazil von z nášho obranného pásma.
     
    20:41
    Rusi puk nastrelili do útočného pásma, Meszároš si ale dal v spolupráci so Sersenom pozor a svojho súpera zakončiť nenechali.
     
    20:10
    Úvodné buly druhej tretiny bolo vhodené. Puk poputoval z rúk hlavného arbitra na hokejky hosťujúcich hokejistov. Tí sa, podobne, ako tomu bolo v úvode prvej časti hry, budú chcieť vydať čo najrýchlejšie aj smerom dopredu.
     
    20:01
    Začala sa druhá tretina.
     
    Prvá tretina sa skončila. Úvodná dvadsaťminútovka priniesla zaujímavý hokej na medzinárodnej úrovni, oba celky sa zamerali na pozornú defenzívu, preto svieti na interaktívnej „kocke“ stav 0:0. Na prekvapenie všetkých, väčší počet gólových príležitostí si vypracovalo Slovensko.

    Druhá tretina sa začne približne o 17:39.
     
    20:00
    Prvá tretina sa skončila.
     
    19:53
    Ešte jedno zakázané uvoľnenie našich chlapcov, ak chcú Rusi niečo vymyslieť, toto buly musia bezpodmienečne vyhrať.
     
    19:07
    Slovensko sa rútilo do prečíslenia dvoch proti jednému, s pukom v pásme sa ocitol Handlovský s Marcinkom. Zodpovednosť na seba vzal napokon druhý menovaný, Šesťorkin ale jeho ranu ukryl vo svojom výstroji.
     
    18:19
    Aké je to jednoduché. Egor Averin sa snažil puk nahodiť stredom poľa až k útočnej modrej, kam si už chcel nakorčuľovať jeho spoluhráč. Na naše šťastie bol puk zblokovaný na zadný mantinel.
     
    18:00
    Do konca prvej tretiny ostávajú ešte dve minúty.
     
    17:09
    Rusi sa napokon natlačili pred bránku Jula Hudáčka, našťastie pre nás z toho nebolo žiadne nebezpečnejšie zakončenie, po ktorom by puk mohol skončiť v sieti.
     
    16:29
    Oba celky striedali počas hry, tá tak mierne stratila na svojom tempe. My veríme, že to nebude dlhodobejší efekt. Puk sa teraz nachádza za našou bránkou.
    Vhadzovanie po ľavici Šesťorkina
     
    15:48
    Rusi si museli za svojou bránkou vydýchnuť. Zborná rozhodne neočakávala taký tlak, aký na jej hráčov Slovensko v prvej tretine vyvíja.
     
    14:58
    Po Bartánusovej rane sa dobrým tečom vyznamenal aj druhý hráč HC Košice, Tomáš Hrnka, aj v tomto prípade bol Šesťorkin pozorný. Rusi už majú na ľade 5 korčuliarov.
     
    14:30
    Rusi sa teraz poriadne potia, ich defenzíva na čele so Šesťorkinom musí byť v plnej pohotovosti! Lieta to tam zo všetkých strán.
     
    14:12
    Skvelá strela domáceho miláčika, Mareka Bartánusa, teraz smerovala síce z pomerne veľkého uhla, Šesťorkin mal ale čo robiť, aby ju udržal. Nuž, Marek v Košiciach neraz predviedol, že z takejto pozície to jednoducho vie.
     
    13:29
    Naši chlapci ale pokračovali v útočnom snažení a bola z toho o poznanie zaujímavejšia situácia, strela od modrej ešte bola tečovaná, nanešťastie len na zadný mantinel.
     
    13:10
    Úvod presilovej hry priniesol útočnú snahu Slovákov, puk sme spoza bránky posielali medzi kruhy, avšak na strelu odtiaľ si dal Šesťorkin pozor.
     
    12:52
    Ľubiškin (RUS) – 2 minúty – podrazenie.
     
    12:45
    Škoda, že to teraz Vlado Dravecký nemal priamo na strelu. Ak by sme dokázali zakončiť bezprostredne po buly, nepozorný Šesťorkin mohol po prvýkrát kapitulovať.
     
    12:25
    Andrej Šťastný to teraz spravil najlepšie, ako len mohol. Po jeho útočnej aktivite sme sa dostali k puku, ktorý okamžite putoval na modrú čiaru. Strela by síce bola nepresná, Šesťorkin ale puk ukryl v lapačke. Budeme tak pokračovať v pásme.
    Steel aréna počas úvodného nástupu
     
    11:48
    Napokon zvládol náš súper celú situáciu lepšie a Dyblenko tak mohol puk prebrať do svojej moci. Rusko odchádza konečne striedať. Na hráčoch Zbornej sme videli poriadne veľkú únavu.
     
    11:06
    Zakázané uvoľnenie hostí, unavení Rusi striedať nemôžu.
     
    10:10
    Skalický posielal prihrávku za hranicu ľavého kruhu, odkiaľ prišlo následne mimoriadne zaujímavé nahodenie. Šesťorkin puk vyrazil, aj keď teraz nevedel, kde ho má.
     
    09:50
    Rusi sa usadili v našom pásme, kde chceli rozostaviť lichobežník, Prísť po ňom mala aj tvrdá rana od modrej čiary, avšak takýto puk Slovensko včas zblokovalo.
     
    09:02
    Ale aby sme hosťom nekrivdili, spomenúť musíme aj ich občasné útočné výpady, ktoré dokážu poriadne ohroziť Jula Hudáčka. Ten musel čeliť náročnej situácii, našťastie sme gól nedostali.
     
    08:40
    Šesťorkin si teraz absolútne nerozumel s obranou Ruska a puk posielal popri mantineli len na hokejky našich hokejistov. Hostia mali šťastie, že prihrávku zblokovali na poslednú chvíľu aspoň do hľadiska.
     
    08:31
    Neuveriteľné! Slovensko si pred Šesťorkinom vytvorilo skutočne zdrvujúci tlak, po ktorom prišlo viacero dobrých streleckých zakončení. Gólman Zbornej teraz rozhodne ani netuší, ako toto všetko dokázal pochytať.
     
    07:58
    Rusko aj naďalej ostáva usadené vo svojich obranných radoch. Nuž, takúto hru technicky mimoriadne vyspelých hostí sme rozhodne neočakávali.
     
    07:20
    Nasleduje komerčná prestávka.
     
    07:20
    Slovensko sa prezentuje omnoho väčšou aktivitou, Viedenský ešte nevypálil, po následnej strate puku obranou Ruska sa ale k nemu dostal Handlovský – a ten už preveril pozornosť Šesťorkina.
     
    06:19
    Tak to bola škoda, že si teraz naši chlapci nerozumeli. Maritn Réway sa na pozícii ľavého krídla dostal k puku a okamžite ho chcel zaniesť do útočnej tretiny, jeho spoluhráči ale odišli striedať.
     
    05:37
    Hralo sa v okolí stredovej čiary, hostia chceli puk popri mantineli poslať až pred Jula Hudáčka, naša obrana ale zapracovala na výbornú a takéto nastrelenie nepripustila.
     
    05:00
    Zdá sa, že Rusi sa budú chcieť v úvodných minútach zamerať skôr na pozorné bránenie, ako na zakladanie častejších útočných akcií. Inak si totiž vyčkávanie Jakovleva za Šesťorkinom vysvetliť nemožno.
     
    04:05
    Tak toto bolo myslené skutočne dobre! Marek Viedenský sa na pozícii pravého krídla dostal do prakticky nulového streleckého uhla, odkiaľ ešte puk posunul pred bránku, nanešťastie ho nik nezasiahol.
     
    03:39
    Hrá sa v pomalom tempe, puk si teraz oba celky medzi sebou niekoľkokrát odovzdali, ani Slovensko, ani Rusko priestor troch žrdi nezasiahlo.
     
    02:55
    Ľubuškin opäť pri puku, obranca nášho súpera chce nechať dostriedať svojich spoluhráčov, preto sa s rozohrávkou smerom dopredu ponáhľať rozhodne nebude.
     
    01:40
    Rusi ukázali, aké je to jednoduché. Hostia sa pukom rýchlo presunuli stredným pásmom až do toho útočného, po jednej z ich striel si Julo Hudáček pripísal prvý náročný zákrok.
     
    01:19
    Až teraz sa Slováci odvážili puk dostať od mantinelu, prihrávka stredom poľa bola ale len veľmi nepresná. Aj preto ju Šalunov kontroloval za bránkou Ruska.
     
    00:50
    Úvod stretnutia je poznačený pomerne častými prerušeniami, v tejto chvíli sa pískala aj hra so zdvihnutou hokejkou. Zápas zatiaľ nemá absolútne žiadne tempo.
     
    00:40
    Ľubuškin sa rozhodol zbytočne nešpekulovať a puk rýchlo posielal do útočnej tretiny Ruska, tam sa ale hostia dostali skôr, ako prihrávka. Pískalo sa tak postavenie mimo hry.
     
    00:10
    Úvodné buly dnešného zápasu medzi Slovenskom a Ruskom bolo vhodené. Puk prebrali na svoje čepele hráči hosťujúceho Ruska, ktorí sa okamžite stiahli do svojich obranných radov. Odtiaľ sa nepochybne pokúsia o čo najrýchlejšie založenie útočnej akcie.
     
    00:01
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Teraz už vhodeniu úvodného buly nestojí nič v ceste. Dámy a páni, prajeme vám krásny športový zážitok! Slovensko do toho!
     
    Dnešným stretnutím nás prevedie rozhodcovská štvorica: ako hlavní sa dnes predstavia páni Peter Jonák a Jozef Kubuš, na pozícii čiarových arbitrov im budú dopomáhať páni Martin Korba a Peter Šefčík. Videorozhodcom zápasu bude pán Vladimír Martinko.
     
    My si ešte počkáme na hymny oboch krajín, ktoré zaspieva sólista opery Štátneho divadla v Košiciach, majster Jaroslav Dvorský. Po tradičnom úvode už vhodeniu buly, zdá sa, nebude nič brániť.
     
    Vážení športoví priaznivci dovoľte mi vás ešte raz srdečne pozdraviť zo Steel arény, z Košického štadióna Ladislava Trojáka, kde sa už o malý moment začne tretí duel Slovenska v rámci poslednej fázy prípravy pred Majstrovstvami sveta v hokeji. Oba celky v tejto chvíli prichádzajú na hraciu plochu. Domáci hokejisti do zápasu vkročia v modrých dresoch, hostia z Ruska si do metropoly výhodného Slovenska priviezli bielu sadu dresov obohatenú o červené prvky.
    Dnes aj s Adamom Jánošíkom!

     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Graňák, Švarný, Rosandič, Kozák, Čerešňák, Jánošík – Dravecký, Reway, Šťastný – Lušňák, Viedenský, Skalický – Hrnka, Marcinko, Bartánus – Hlinka, L. Hudáček, Handlovský

    Rusko: Šesťorkin (Ustinskij) – Pajgin, Jarullin, Ľubuškin, Jakovlev, Vojnov, Belov, Dyblenko – Karpov, Loktionov, Kartajev – Averin, Galuzin, Apalkov – Dadonov, Šipačov, Gusev – Sannikov, Šalunov, Šumakov

    Rozhodca: Jonák, Kubuš – M. Korba, Šefčík.
     
    Milí športoví priatelia, srdečne vás pozdravujem z košickej Steel arény. Na jej hlavnej ľadovej ploche sa v tejto chvíli pripravujú oba celky. Po rozkorčuľovaní príde na rad úprava hracej plochy, ktorá dodá ľadu opäť potrebnú kvalitu na zápas.
     
    Vážení priaznivci slovenského hokeja, srdečne vás vítame pri ďalšom pokračovaní Euro Hockey Challenge, prípravy pred majstrovstvami sveta, ktorá sa po dvojzápase vo Fínsku dostáva aj na Slovensko. Slovenská hokejová reprezentácia v nej zvedie tuhý boj o víťazstvo proti favorizovanému Rusku, pričom prvý z dvojice zápasov sa odohrá v Košiciach.

    Slovenská hokejová reprezentácia má za sebou už dvojicu odohraných zápasov. Na horúcom ľade vo Fínsku pritom nezvládla hernú prevahu svojho súpera a podľahla mu po výsledkoch 2:3 a 1:6. Aj preto odcestovali hokejisti Slovenska na zraz do Starého Smokovca s jasným cieľom – čo najlepšie sa pripraviť na stretnutie s hokejovou reprezentáciou Ruska, ktorá bude na tohtoročných Majstrovstvách sveta, už tradične, patriť k najväčším favoritom na celkový triumf.

    Aj preto sa bude Zdeno Cíger spoliehať predovšetkým na výkony obrany, ktorú by mal medzi tormi žrďami dopĺňať skúsený Július Hudáček. „Čakali sme aj na to, ako sa po svojom dlhšom výpadku bude cítiť. Teraz to vyzerá tak, že s veľkou pravdepodobnosťou bude vo štvrtok v Košiciach chytať on. Tak sme to aj pôvodne chceli,“ uviedol tréner Slovenska pre oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja. Žiaľ, naši chlapci nebudú môcť počítať s podporou Oldricha Kotvana, ktorý do Starého Smokovca nepricestoval kvôli pretrvávajúcej chorobe. Nenastúpi ani útočník Michael Vandas, ktorý sa nešťastne zranil. „Vandas má rozrezaný prst na ruke na takom mieste, že sa s tým nedá hrať. Museli sme ho poslať domov, nemalo význam to siliť,“ uviedol Cíger pre SZĽH.

    Naopak, do reprezentácie sa zapojila dvojica útočníkov Tomáš HrnkaMarek Bartánus, obaja ako súčasní hráči HC Košice. Hokejisti, ktorí budú domácim divákom dobre známi, sa na stretnutie so Zbornou tešia. „Bude to náročné na veľkom košickom klzisku proti takým šikovným hráčom, akými sú Rusi. Urobíme všetko pre to, aby sme uspeli a odohrali veľké zápasy. Ja chcem odohrať štvrtkový zápas čo najlepšie, čo bude neskôr, je vo hviezdach. Samozrejme, osobný bod proti Rusom by ma veľmi potešil,“ priznal Hrnka.

    Nominácia Slovenska na dva zápasy Euro Hockey Challenge Slovensko – Rusko (14. a 16. apríl 2016 v Košiciach a Poprade):

    Brankári: Július Hudáček (Örebrö, Švéd.), Branislav Konrád (HC Olomouc, ČR), Samuel Baroš (HKm Zvolen)

    Obrancovia: Peter Čerešňák (HC Vítkovice Steel, ČR), Dominik Graňák (Rögle BK/Švéd.), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov, ČR), Lukáš Kozák (Kometa Brno/ČR), Andrej Meszároš (Sibir Novosibirsk, KHL/Rus.), Mislav Rosandič, Michal Sersen, Ivan Švarný (všetci Slovan Bratislava)

    Útočníci: Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Libor Hudáček (Örebrö, Švéd.), Lukáš Handlovský (MsHK DOXXbet Žilina), Patrik Lušňák, Pavol Skalický, Andrej Šťastný, Marek Viedenský (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Marcinko (HC Dynamo Pardubice, ČR), Martin Réway (HC Fribourg-Gottéron/Švaj.), Michael Vandas (HC Vítkovice Steel, ČR)
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

    Lukáš Pancurák

    Góly a asistencie: 28. Šalunov (Averin, Vojnov), 30. Vojnov (Šipačov, Gusev), 37. Averin (Apalkov), 46. Averin (Jakovlev), 53. Šumakov (Jakovlev, Ľubuškin), 59. Karpov (Dyblenko, Vojnov)


    Slovensko: J. Hudáček (Konrád) – Meszároš, Sersen, Graňák, Švarný, Rosandič, Kozák, Čerešňák, Jánošík – Dravecký, Reway, Šťastný – Lušňák, Viedenský, Skalický – Hrnka, Marcinko, Bartánus – Hlinka, L. Hudáček, Handlovský
    Rusko: Šesťorkin (Ustinskij) – Pajgin, Jarullin, Ľubuškin, Jakovlev, Vojnov, Belov, Dyblenko – Karpov, Loktionov, Kartajev – Averin, Galuzin, Apalkov – Dadonov, Šipačov, Gusev – Sannikov, Šalunov, Šumakov

    Rozhodca: Jonák, Kubuš – M. Korba, Šefčík