Nemecko – Česko 1:2 (kon.) | Taliansko – Švédsko 4:1 (kon.) | Rusko – Nórsko 9:0 (kon.)
koniec
Nemecko
1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Česko
cz Nedeľa 10.04.2016, 12:00 • Östersund Arena, Östersund (SWE) • ME - sledge hokej
Partner:
     
    44:54
    Zdeněk Krupička (CZE) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
    42:23 Robert PABST - 1:2
     
    42:23
    Německo právě vstřelilo branku!
    ROBERT PABST komplikuje cestu českého týmu za vítězstvím a necelé tři minuty před koncem snižuje na rozdíl jedné branky!! Sven Stumpe zaznamenal na šampionátu svou druhou asistenci, zatímco Robert Pabst po přesné střele z pravého kruhu pro vhazování do pravého horního rohu první gól. Asistence: Sven Stumpe.
    39:23 Michal GEIER - 0:2
     
    39:23
    Česko právě vstřelilo branku!
    MICHAL GEIER se také prosazuje poprvé na letošním mistrovství Evropy a posílá Česko do dvoubrankového trháku!! Zdeněk Hábl krásně přenesl hru z pravého křídla na Michala Geiera, který v blízkosti levé tyče z ostrého úhlu poslal puk do odkryté části brány. Asistence: Zdeněk Hábl, Jan Matoušek.
     
    37:46
    Němci se dostali v blízkosti levé tyče do slibné střelecké pozice, jejich následná střela ale skončila na připraveném Michalovi Vápenkovi, který předvedl další krásný akrobatický zákrok!
     
    35:51
    Bas Disveld (GER) dostal menší trest, 2 minuty napadení.
     
    35:08
    Jiří Raúl (CZE) dostal menší trest, 2 minuty držení.
    33:44 Zdeněk HÁBL - 0:1
     
    33:44
    Česko právě vstřelilo branku!
    ZDENĚK HÁBL skóruje v posledním utkání českého týmu a svým prvním gólem na šampionátu ho přibližuje k zajištění konečného čtvrtého místa! Zdeněk Hábl se v levém kruhu pro vhazování dostal po přihrávce kapitána Jiřího Raúla ke střele a nikým neatakovaný zamířil přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány. Asistence: Jiří Raúl, Miroslav Hrbek.
     
    32:15
    Obránce Miroslav Hrbek byl zřejmě tím hráčem, který na vrcholu pravého kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele mířící pod horní tyč, jenže německý brankář Simon Kunst vytáhl fantastický zákrok a jeho následnou střelu ukryl v lapačce!
     
    31:20
    Český tým prohrál vhazování a Němci vyrazili do rychlého protiútoku, po kterém před bránou Michala Vápenky vytvořili velký závar, skórovat se jim ale v oslabení nepodařilo!
     
    31:13
    Bernhard Hering (GER) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    30:18
    Českému týmu se nepodařilo v obranném pásmu rozehrát a jejich chybu mohl potrestat jeden z německých sledge hokejistů, který nebezpečně vypálil z pravého kruhu pro vhazování, jeho střela ale skončila na fantastickém Michalovi Vápenkovi!
     
    28:09
    Michal Geier se ocitl před bránou ve skvělé střelecké pozici, jenže jeho následná diagonální střela pravačkou zamířila vedle vzdálenější levé tyče!
     
    25:45
    Sven Stumpe (GER) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    21:01
    Jiří Berger (CZE) dostal osobní trest, 10 minut nepovolená výstroj.
     
    21:01
    Joerg Wedde (GER) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    20:46
    Český tým napřáhl v pravém kruhu pro vhazování k nebezpečné střele, Simon Kunst ji ale dokázal vyrážečkou vyrazit a Německo hraje v plném počtu!
     
    18:45
    Sven Stumpe (GER) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    18:29
    Joerg Wedde si na pravém křídle skvěle pokryl puk tělem a z pravého kruhu pro vhazování napřáhl k nádherné střele, která mířila do pravého horního rohu brány, Michal Vápenka ji ale po fantastickém semaforu dokázal ukrýt v lapačce!
     
    13:24
    Robert Pabst (GER) dostal menší trest, nedovolené bránění.
     
    12:55
    Jiří Berger se nadechl k velkému sólu a mezi trojicí protihráčů se málem prodral až do samostatného úniku, poslední z Němců mu ale dokázal puk vypíchnout!
     
    10:08
    Zdeněk Hábl nyní odvedl v zóně Německa obrovské penzum práce, když v rohu kluziště přes deset minut držel puk u mantinelu proti dvojici Němců, kteří ho o něj nebyli schopni připravit!
     
    08:36
    Jiří Raúl (CZE) dostal menší trest, 2 minuty bodnutí špičkou hole.
     
    01:48
    Christian Jaster si skvěle pokryl puk a vzápětí se dostal do samostatného úniku, z blízkosti ale brankáře Michala Vápenku překonat nedokázal!
     
    00:31
    Ve Švédsku právě začalo poslední vystoupení české reprezentace na mistrovství Evropy a Pavel Kubeš se ocitl ve velké brankové příležitosti, jeho následná střela z blízkosti a úhlu ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 43. Pabst (Stumpe) – 34. Hábl (Raúl, Hrbek), 40. Geier (Hábl, Matoušek)


    Nemecko: Kunst (Brzoska) – Jaster, Pabst, Sklorz – Disveld (C), Wolff, Kuhli-Lauenstein, Hering, Stumpe, Ellmer, Wedde. Hlavní trenér: Andreas Pokorny.
    Česko: Vápenka (Matoušek) – Berger, Kubeš, Hrbek, Doležal – Novák, Geier, Rául (C), Palát, Hábl, Krupička.
    Vedoucí týmu: Jiří Bříza.

    Rozhodca: Virta – Yngvesson, Fazekas