Boston – Detroit 5:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 1:4 (kon.) | Philadelphia – Toronto 3:4 (po pr.)
Washington – Pittsburgh 3:4 (po pr.) | NJ Devils – Tampa Bay 2:4 (kon.) | Carolina – Montreal 2:4 (kon.)
Ottawa – Florida 3:1 (kon.) | Nashville – Arizona 3:2 (po pr.) | Chicago – St. Louis 1:2 (po pr.)
Dallas – Colorado 4:2 (kon.) | Calgary – Vancouver 7:3 (kon.) | San Jose – Winnipeg 4:5 (kon.)
LA Kings – Anaheim 2:1 (kon.)
koniec
Calgary Flames
7:3 (2:2, 3:1, 2:0)
Vancouver Canucks
cz Piatok 08.04.2016, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    56:23 Beau BENNETT - 7:3
     
    56:23
    Calgary právě vstřelilo branku!
    A Canucks jsou zralí na ručník... SAM BENNETT si vybruslil zpoza branky a Miller i přes narůstající menu dnešního zápasu zůstává trpělivě v brance! Hosté inkasují sedmý gól. Asistence: Josh Jooris.
     
    56:05
    Stajan má na kontě dnes tři asistence, teď napřáhl na vrcholu kruhu, ale jeho tvrdý příklep k první brance v utkání nevedl!
    55:08 Deryk ENGELLAND - 6:3
     
    55:08
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Velmi svižná akce domácích, kteří se od buly ve vlastním pásmu dostali během pár vteřin až před Millera a DERYK ENGELLAND nedal brankáři Canucks žádnou šanci! Asistence: Matt Stajan, Joe Colborne.
     
    54:00
    Zatímco v Saddledome obíhá mexická vlna, tak na ledě se řítí calgarská na Millera, Monahan ale nedal ve velmi dobré pozici.
     
    50:40
    A znovu domácí v koncovce, tentokrát to byl Engelland, ale Miller jeho střelu tahem kryje!
     
    46:58
    A Ortio přerušuje hru, tudíž na trestnou lavici odjíždí Jyrki Jokipakka za hákování, kterého se dopusil za brankou svého týmu na Ronaldsu Keninsovi.
     
    42:00
    Jakub Nakládal pálí a Millerovi zacinkala u hlavy tyčka!
    39:08 Mikael BACKLUND - 5:3
     
    39:08
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Pobyt na trestné ale v tuto chvíli Shorea vůbec nemrzí! Domácí totiž ujeli ve dvou v oslabení a sličné icegirls v Calgary aktuálně uklízí ledovou plochu od čepic. Z toho vyplývá, že MIKAEL BACKLUND završuje svůj hattrick trefou v oslabení, když po Stajanově přihrávce propálil přesouvajícího se Millera! Asistence: Matt Stajan, Mark Giordano.
     
    38:29
    A byl to Drew Shore, kdo přišel o hokejku, ale co hůř, s pozůstalým pahýlem se snažil hrát, za což dostává dvě minuty za nebezpečnou výstroj – zlomenou hůl.
     
    34:35
    Monahan ujížděl ve dvojici na jediného hráče Canucks, nakonec se rozhodl řešit situaci sám, jeho rána ale skončila pouze na Millerovi.
     
    32:11
    A hned vzápětí další trest pro Canucks, když to s napadáním přehnal Ronalds Kenins a po střetu s Ortiem dostává hráč Canucks dvě minuty za nedovolené bránění brankáři.
    31:54 Joe COLBORNE - 4:3
     
    31:54
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Pedanův faul ale nakonec vychází Canucks draho! Hamilton napřáhl na modré, jeho rána ve výši ramen doletěla až před branku, kde ji sklepl za Millera JOE COLBORNE! A domácí znovu vedou. Asistence: Dougie Hamilton, Johnny Gaudreau.
     
    30:52
    Teď se již ale píská, Pedan se zapojil do hry a právě Andrej Pedan dostává dvě minuty za podražení Bennetta.
     
    27:30
    Hunter Shinkaruk dohrával souboj u mantinelu až moc tvrdě a dostává, nutno ale dodat že opravdu velmi přísné dvě minuty za hrubost.
    26:54 Emerson ETEM - 3:3
     
    26:54
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak přece se hosté dočkali, byť i jim přálo štěstí! Huttonovu bombu srazil Giordano, ale spíše ku prospěchu vancouverské věci. Kotouč se totiž dostal z přímého směru, minul klubko hráčů před brankářem a EMERSON ETEM jen lehounce srazil kotouč holí do sítě. Asistence: Ben Hutton, Bo Horvat.
     
    24:20
    Obrovská chyba domácích na útočné modré a hosté se ihned hnali do útoku, ale Hansen v zakončení vyhořel na výborném Ortiovi, který vystřihl perfektní zákrok v těžké pozici!
    21:18 Mickael BACKLUND - 3:2
     
    21:18
    Calgary právě vstřelilo branku!
    MIKAEL BACKLUND nachytal Millera na hruškách! Domácí forvard si v rychlé akci vyměnil puk se Stajanem, druhou přihrávku ale převzal už na hranici brankové čáry, a tak zpoza ní hned nahodil směrem k Millerovi, od kterého se po chvíli opravdu kotouč odrazil do branky! Asistence: Matt Stajan, Joe Colborne.
     
    18:08
    Takže Brandon Bollig a Derek Dorsett už na trestné lavici a nějakou dobu se do hry nedostanou. Oba dostali pětiminutový trest za rvačku.
    Brandon BOLLIG - 2:2
     
    18:08
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Hned vzápětí je vyrovnáno! Rána od mantinelu končí za zády Ryana Millera! Autorem je DOUGIE HAMILTON. Hned po vstřelení gólu pak vzal holí domácího Bolliga holí přes paži Dorsett a oba hráči se do sebe bez dlouhých diskusí pouští ve vášnivé tancovačce. Asistence: Micheal Ferland, Jyrki Jokipakka.
    17:36 Bo HORVAT - 1:2
     
    17:36
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Prakticky všichni hráči Canucks na ledě si během pár vteřin předali kotouč, aby nakonec z levého kruhu tahem vypálil BO HORVAT a propálil přízemní střelou domácího brankáře. A Canucks jdou v přesilovce do vedení. Asistence: Christopher Tanev, Dan Hamhuis.
     
    16:06
    Sean Monahan dostává dvě minuty za držení Jakea Virtanena.
     
    14:42
    Obrovská šance Emersona Etema, který se dostal za obranu, nasadil sám před Ortiem ke kličce na bekhend, ale brankář domácích vychytal vancouverského útočníka a skóre tak zůstává nerozhodné!
     
    09:25
    Dvě minuty za najetí do Millera dostává útočník Johnny Gaudreau. Hosté si zahrají první přesilovku.
    06:23 Nikita TRJAMKIN - 1:1
     
    06:23
    Vancouver právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! NIKITA TRJAMKIN dává svůj první gól v sezóně i v kariéře v NHL, když od modré prostřelil Ortia mezi betony. Domácí brankář asi bude trochu cítit vinu, výhled měl dostatečný, i tak se ruský obránce trefil. Jen otázka, zda si puk někde neskočil po cestě od modré na hranu a nezměnil mírně svůj směr. Asistence: Henrik Sedin, Ben Hutton.
     
    04:00
    Obrovská šance pro Backlunda, který dostal zpoza branky přihrávku před prázdnou klec, ale puk mu utekl z čepele!
    02:46 Mikael BACKLUND - 1:0
     
    02:46
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Ale teď již se domácí prosazují! MIKAEL BACKLUND využívá přesilovku a u gólu domácího útočníka si připisuje třetí asistenci v sezóně Jakub Nakládal! Asistence: Jakub Nakládal, TJ Brodie.
     
    01:04
    Janik Hansen dostává dvě plus dvě minuty za hru vysokou holí. A Calgary si hned v úvodu zápasu střihne přesilovou hru.

    Jaroslav Svoboda

    Góly a asistencie: 3. Backlund (Nakládal, Brodie), 19. Hamilton (Ferland, Jokipakka), 22. Backlund (Stajan, Colborne), 32. Colborne (Hamilton, Gaudreau), 40. Backlund (Stajan, Giordano), 56. Engelland (Stajan, Colborne), 57. Bennett (Jooris) – 7. Trjamkin (H. Sedin, Hutton), 18. Horvat (Tanev, Hamhuis), 27. Etem (Hutton, Horvat)


    Calgary Flames: Ortio (Hiller) – Brodie, Hamilton, Giordano, Engelland, Jokipakka, Nakládal – Shinkaruk, Monahan, Gaudreau – Shore, Backlund, Colborne – Ferland, Bennett, Jooris – Bollig, Stajan, Grant.
    Vancouver Canucks: Miller (Markström) – Hamhuis, Tanev, Hutton, Trjamkin, Bartkowski, Biega – D. Sedin, H. Sedin, Hansen – Burrows, Horvat, Etem – Kenins, Granlund, Virtanen – Pedan, Gaunce, Dorsett.

    Rozhodca: Meier, Brenk – Mach, Cameron

    Diváci: 19289