Boston – Carolina 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – NY Islanders 3:4 (po pr.) | NJ Devils – Buffalo 1:3 (kon.)
NY Rangers – Tampa Bay 3:2 (kon.) | Montreal – Florida 1:4 (kon.) | Ottawa – Pittsburgh 3:5 (kon.)
Nashville – Colorado 4:3 (kon.) | Minnesota – San Jose 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 6:2 (kon.)
Calgary – LA Kings 4:5 (po pr.) | Anaheim – Winnipeg 1:2 (po pr.)
koniec
New York Rangers
3:2 (0:2, 1:0, 2:0)
Tampa Bay Lightning
cz Streda 06.04.2016, 01:30 • Madison Square Garden, New York • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    59:57
    Eric Staal mohl tři sekundy před koncem utkání skórovat do prázdné brány, jeho následná střela mezi dvěma obránci ale zamířila vedle levé tyče!
     
    58:52
    Brian Boyle (TBL) dostal větší trest, 5 minut vražení na hrazení, plus osobní trest, 10 minut nesportovní chování.
     
    58:52
    Brian Boyle za bránou Henrika Lundqvista tvrdě narazil na mantinel Dana Girardiho, který nekontroloval svůj pád a hlavou narazil do mantinelu! Obránce Rangers zůstal ležet na ledě a vypadá to, že dokonce upadl do bezvědomí.
     
    58:44
    Andrej Vasilevskij zamířil na střídačku a Lightning to zkouší v samotném závěru utkání bez brankáře!
     
    57:48
    Tyler Johnson se v blízkosti pravé tyče dostal ke dvěma střelám, ve své druhé obrovské šanci v dnešním utkání ale neuspěl a gól mu dnes zkrátka není přán! Henrik Lundqvist chytá v závěrečné třetí třetiny bezchybně a Rangers těsně před koncem vedou 3:2.
     
    56:28
    Rangers vzápětí mohli udeřit na opačné straně ledové plochy, jejich střela ale byla sražena do tyče, od které se puk vrátil zpět do hry! Na obou stranách dnes jednou zazvonila tyč.
     
    55:59
    Henrik Lundqvist předvedl v rychlém sledu dva úžasné zákroky, když nejprve prudkou ránu Lightning z pravého křídla mířící k bližší pravé tyči vyrazil levým betonem a vzápětí si poradil i s jejich dorážkou z blízkosti, kterou taktéž vyrazil!
     
    52:29
    Cedric Paquette se ocitl v blízkosti pravé tyče v obrovské šanci a z blízkosti se nadvakrát snažil puk poslat mezi betony Henrika Lundqvista, ani v jednom případě však neuspěl a poté, co rozhodčí ztratili puk z dohledu, byla hra přerušena!
     
    51:06
    Rangers se dostali po rychlém protiútoku do přečíslení 3 na 1, které vyřešili skvěle a následná střela jednoho z domácích hokejistů mířila po ledě ke vzdálenější levé tyči, Andrej Vasilevskij se ale počtvrté překonat nenechal a pravým betonem puk vykopl mimo!
     
    50:43
    Slater Koekkoek mířil z pravého kruhu pro vhazování mezi betony Henrika Lundqvista, ten ale včas zareagoval a jeho pokus vyrazil!
     
    48:23
    J.T. Brown (TBL) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
    44:46 Chris KREIDER - 3:2
     
    44:46
    Rangers právě vstřelili branku!
    CHRIS KREIDER zakončil samostatný únik fantastickým způsobem a New York Rangers po vstřelení třetí branky v řadě otáčí vývoj utkání na svou stranu!! Chris Kreider se dostal do samostatného úniku, který zakončil nádherným blafákem do bekhendu a puk po ledě zasunul vedle levého betonu Andreje Vasilevskije ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Eric Staal, Derek Stepan.
     
    43:53
    Mats Zuccarello si v dnešním utkání připsal dvě asistence, ke kterým nyní mohl přidat gól, jeho střelu po ledě z levého kruhu pro vhazování ale dokázal Andrej Vasilevskij levým betonem vyrazit!
    42:33 Derek STEPAN - 2:2
     
    42:33
    Rangers právě vstřelili branku!
    DEREK STEPAN střílí druhý gól v utkání, který byl neméně pohledný, a vyrovnává na 2:2!! Mats Zuccarello zavezl puk do zóny Rangers a o mantinel vzápětí našel Dereka Stepana, který napřáhl k úžasné střele zápěstím, která zamířila nad levé rameno zkamenělého Andreje Vasilevskij a od horní tyče se odrazila do brány. Asistence: Mats Zuccarello, Kevin Klein.
     
    40:30
    Nikita Nesterov (TBL) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    39:46
    Chris Kreider (NYR) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    38:54
    Derick Brassard se po nahození Matse Zuccarella dostal před bránou k parádní teči, po které puk mířil přesně ke vzdálenější levé tyči, jenže Andrej Vasilevskij předvedl svůj perfektní reflex a pravým betonem puk vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    38:12
    Derick Brassard napřáhl v blízkosti levého kruhu pro vhazování k parádní střele, která nad ledem mířila ke vzdálenější pravé tyči, jenže Andrej Vasilevskij vytáhl úžasný zákrok a mezi lapačkou a levým betonem puk zastavil! Úžasný zákrok.
    36:55 Derek STEPAN - 1:2
     
    36:55
    Rangers právě vstřelili branku!
    DEREK STEPAN nádhernou střelou využívá přesilovou hru a v závěru druhé třetiny vrací Rangers zpět do zápasu!! Derek Stepan napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování k parádní střele, která nad lapačkou Andreje Vasilevskije zamířila přesně do vzdálenějšího pravého horní rohu brány. Asistence: Mats Zuccarello, Keith Yandle.
     
    36:47
    Nikita Kučerov (TBL) dostal menší trest, 2 minuty nedovolené bránění.
     
    34:30
    New York Rangers vzápětí vypálil z pravého křídla a Andrej Vasilevskij s obtížemi střelu domácích hokejistů vyrazil před sebe! Rangers se vzápětí snažili dostat k dorážce, puk ale odpálil k bráně Henrika Lundqvista pozorný Alex Killorn.
     
    32:43
    Ondřej Palát (TBL) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    31:16
    Rangers se pokusili vrátit zpět do utkání a dostat se na dostřel jedné bránky tvrdou střelou z pravého kruhu pro vhazování, která mířila přesně do bližšího pravého horního rohu brány, Andrej Vasilevskij se ale také vytasil se skvělým zákrokem a puk vyrazil mimo!
    Reakce Tylera Johnsona po neproměnění obrovské šance.

     
    30:08
    Henrik Lundqvist vytáhl v rychlém sledu dva spektakulární zákroky!! Tyler Johnson mohl v blízkosti levé tyče nad ležícím Henrikem Lundqvistem skórovat do odkryté části brány a dobře mířil pod břevno, jenže brankář Rangers dokázal jeho pokus lapačkou vyrazit a poté si poradil i s následnou dorážkou Johnsonova spoluhráče.
     
    29:57
    Ondřej Palát mohl vstřelit nádherný gól, jenže jeho střela z levého kruhu pro vhazování se od bližší levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    29:46
    Cedric Paquette (TBL) dostal menší trest, 2 minuty hrubost.
     
    29:46
    Keith Yandle (NYR) dostal dvojitý trest, 2+2 minuty hrubost.
     
    29:46
    Cedric Paquette se pustil před střídačkou svého týmu do potyčky s Keithem Yandlem, kterému se jeho počínání nelíbilo a uštědřil mu výchovný políček z pravé strany. Oba hráči se vzápětí pustili do strkanice, na fanoušky milovanou bitku ale nedošlo!
     
    25:42
    Derick Brassard (NYR) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    24:29
    Rick Nash před bránou skvěle tečoval střelu Matse Zuccarella od modré čáry a puk mířil mezi betony Andreje Vasilevskije, ten ale předvedl skvělý postřeh a po zavření vrat si připsal fantastický zákrok!
     
    16:35
    Tanner Glass v čase 15:57 ve středním pásmu tvrdě srazil k ledu Vladislava Namestnikova, kterému se nechtělo zpět na nohy a po delší odmlce zamířil na ošetřovnu. Tanner Glass ho nepříjemně zasáhl ramenem do oblasti hlavy a nakonec byl vyloučen na pět minut za nedovolené bránění a ještě dostal na vrh osobní trest 10 minut za nesportovní chování!
     
    15:57
    Tanner Glass (NYR) dostal větší trest, 5 minut nedovolené bránění plus 10 minut nesportovní chování.
     
    15:32
    Brian Boyle byl zřejmě tím hráčem, který na levém křídle nabral velkou rychlost a z vrcholu kruhu pro vhazování nepříjemně vypálil! Jeho pokus mířil přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány, Henrik Lundqvist ale aktivoval svou vyrážečku a puk skvělým zákrokem vyrazil mimo.
     
    14:00
    Eric Staal mohl potvrdit svou skvělou střeleckou formu proti Lightning, střelou z mezikruží ale Andreje Vasilevskije mezi betony propálit nedokázal a vzápětí se neujala ani jeho dorážka!
     
    12:47
    Erik Condra (TBL) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    10:26
    Jonathan Marchessault se dostal v blízkosti levé tyče nikým neatakovaný do zakončení, jenže Henrik Lundqvist jeho střelu z bezprostřední blízkosti vyrazil pravým betonem mimo!
     
    09:25
    Henrik Lundqvist (NYR) dostal menší trest, 2 minuty zdržování hry – vyhození puku přes ochranné sklo.
     
    08:49
    Tyler Johnson nabral na pravém křídle velkou rychlost a střelou po ledě, která mířila ke vzdálenější levé tyči, prověřil pozornost Henrika Lundqvista, brankář Rangers byl ale připravený a pravým betonem jeho nebezpečný pokus vyrazil mimo.
     
    08:06
    Tampa Bay vyrazila do rychlého protiútoku a následnou střelu mířící pod horní tyč Henrik Lundqvist vyrazil vyrážečkou mimo!
     
    07:14
    Slater Koekkoek před krátkou reklamní přestávkou nebezpečně vypálil z levého kruhu pro vhazování, Henrik Lundqvist ale vytáhl úžasný zákrok, po kterém puk ukryl ve své lapačce!
    06:07 Brian BOYLE - 0:2
     
    06:07
    Tampa právě vstřelila branku!
    BRIAN BOYLE se prosadil tečí a po "ukradení" gólu Ondřejovi Palátovi posílá Lightning v přesilové hře do dvoubrankového vedení!! Tyler Johnson zkoušel puk poslat na levém křídle z ostrého úhlu bekhendem po ledě do brány, Henrik Lundqvist se ale zatočil v brankovišti jako káča a jeho pokus vyrazil. K dorážce se ovšem vzápětí dostal Ondřej Palát, jehož první střela skončila na brusli klečícího Bradyho Skjeie, ta druhá už ale prošla mezi jeho nohama a od hole Briana Boylea se odrazila pod horní tyč. Asistence: Ondřej Palát, Tyler Johnson
     
    05:36
    Tyler Johnson se dostal mezi kruhy pro vhazování k dorážce, Henrik Lundqvist ale v rychlém sledu vytáhl dva skvělé zákroky a podržel New York Rangers nad vodou!
     
    04:38
    Dylan McIlrath (NYR) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
    02:42 Andrej ŠUSTR - 0:1
     
    02:42
    Tampa právě vstřelila branku!
    ANDREJ ŠUSTR střílí gól a po necelých třech minutách posílá Tampu Bay Lightning do vedení!! Vladislav Namestnikov dobře vypálil z levého kruhu pro vhazování a po zákroku Henrika Lundqvista pravým betonem vrátil puk z ostrého úhlu před bránu, kde našel najíždějícího Andreje Šustra, který z prostoru mezi kruhy pro vhazování mířil do levého horního rohu, kde sice jeho střela neskončila, od vyrážečky brankáře Rangers se ale odrazila do brány. Výsledek je tedy naprosto stejný. Asistence: Vladislav Namestnikov, Jonathan Marchessault.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 37. Stepan (Zuccarello, Yandle), 43. Stepan (Zuccarello, Klein), 45. Kreider (E. Staal, Stepan) – 3. Šustr (Namestnikov, Marchessault), 7. Boyle (Palát, Johnson)


    New York Rangers: Lundqvist (Raanta) – Klein, M. Staal, Girardi (A), Yandle, MCIlrath, Skjei – Miller, Brassard, Nash – Zuccarello, Stepan (A), Kreider – Fast, Lindberg, E. Staal (A) – Stalberg, Moore, Glass. Hlavní trenér: Alain Vigneault.
    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij – Carle, Hedman, Šustr, Garrison, Nesterov, Coburn – Kučerov, Johnson, Palát (A) – Brown, Filppula, Killorn – Koekkoek, Namestnikov, Paquette – Condra, B. Boyle (A), Blunden. Hlavní trenér: Jon Cooper.

    Rozhodca: Justin St. Pierre, Kelly Sutherland – Derek Amell, Scott Driscoll

    Diváci: 18006