koniec zavodu
Kvalifikace VC Bahrajnu

Vítěz: L. Hamilton (Mercedes)

cz Sobota 02.04.2016, 17:00 • Okruh: Sáchir, Manáma, Bahrajn • Formula 1
    Radost vítěze kvalifikace

     
    Ode mě je to pro dnešek vše, děkuji vám za pozornost a budu se těšit opět zítra od 17:00, kdy je na programu samotný závod. Mějte se fajn a hezký zbytek soboty. (18:09:56)
     
    Je za námi kvalifiakce na Velkou cenu Bahrajnu, kterou nelze opět nazvat jinak než fraškou. Bohužel se opakovala situace z Austrálie, a pokud se vedení F1 nerozhodne pro změnu, obávám se, že přijde o další vlnu fanoušků. Pole position pro sebe uzmul Lewis Hamilton, jehož v první řadě doplní stájový kolega Nico Rosberg. Druhá řada patří jezdcům Ferrari v pořadí Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen.
     
    Konečné pořadí kvalifikace na Velkou cenu Bahrajnu: 1. Hamilton, 2. Rosberg, 3. Vettel, 4. Räikkönen, 5. Ricciardo, 6. Bottas, 7. Massa, 8. Hülkenberg, 9. Grosjean, 10. Verstappen, 11. Sainz, 12. Vandoorne, 13. Gutiérrez, 14. Button, 15. Kvjat, 16. Wehrlein, 17. Ericsson, 18. Pérez, 19. Magnussen, 20. Palmer, 21. Haryanto, 22. Nasr.
     
    Konec kvalifikace.
     
    0:00
    Čas vymezený pro třetí část kvalifikace právě vypršel.
     
    1:30
    Sebastian Vettel končí.
     
    1:54
    Je hotovo! Lewis Hamilton získává pole position a napravil tak své zaváhání před několika minutami, když na malou chvíli opustil trať.
     
    3:00
    Kimi Räikkönen je dalším odpadlíkem.
     
    3:26
    Lewis Hamilton hodně zrychlil a jde na první místo! Na čtvrtou pozici tak odsunul Kimiho Räikkönena.
     
    4:30
    Daniel Ricciardo oficiálně také končí. V boji o pole position tak zůstali Rosberg, Vettel, Räikkönen a Hamilton.
     
    4:49
    Mezitím vypadli také Massa a Bottas.
     
    5:59
    Daniel Ricciardo má možná nějaké problémy s autem, protože jej odstavil trochu bokem od místa dění a v této kvalifikaci končí.
     
    6:49
    Sebastian Vettel opustil boxy a vydává se zpět na trať. Zato Valtteri Bottas se rozhodl pro menší přestávku u svých mechaniků.
     
    8:21
    První čtyřka zakončena Lewisem Hamiltonem zamířila do boxů a já se obávám, že je možná o držiteli pole position rozhodnuto.
     
    9:00
    Prvním končícím pilotem ve třetím segmentu je Nico Hülkenberg.
     
    10:10
    Lewis Hamilton udělal v poslední zatáčce velkou chybu, což ho bude pravděpodobně stát pole position. První místo pro sebe uzmul Nico Rosberg, druhý je Vettel a třetí Räikkönen.
     
    12:05
    Jsem zvědav, jestli bude tato fraška dotažena do konce, nebo jestli alespoň ve třetí fázi budeme svědky dramatického boje až do konce.
     
    13:44
    Na dráhu vyjeli oba piloti Ferrari v pořadí Kimi Räikkönen, Sebastian Vettel. Na scénu vyrazil i Lewis Hamilton, následován Danielem Ricciardem.

    Michal Šandor