Benfica – Braga 5:1 (kon.)
koniec
Benfica Lisabon
5:1 (3:0)
Sporting Braga
cz Piatok 01.04.2016, 21:30 • Estádio do Sport Lisboa e Benfica (da Luz), Lisabon (kapacita: 65.647 diváků) • Primeira Liga • 28. kolo
Predzápasové kurzy
     
    90+3
    Braga právě vstřelila branku!
    V samotném závěru se přeci jen hostující tým dočkal čestného úspěchu. K pokutovému kopu se postavil sám faulovaný PEDRO SANTOS, který zakončením po zemi zkazil čisté konto domácímu brankáři.
     
    90+2
    Nélson Semedo podrazil v pokutovém území soupeře, a tak se píská pokutový kop také na druhé straně. Braga může vsítit alespoň čestný úspěch.
     
    90
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Marcelo Goiano, přichází Stian Lunder Ringstad.
     
    89
    Žlutou kartu dostává Marcelo Goiano (SC Braga), přes kterého přešel soupeř, a tak mu hostující hráč postavil do cesty ukázkový hokejový "strom".
     
    83
    Žlutou kartu dostává Luiz Carlos (SC Braga), jenž těsně za šestnáctkou srazil k zemi soupeře a uvidíme další přímý kop z dobré pozice.
     
    78
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Jardel, přichází Nélson Semedo.
     
    77
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Rafa Silva, přichází Aaron Níguez.
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Osvaldo Nicolás Fabián Gaitán, přichází Mehdi Carcela.
    75. Andreas SAMARIS - 5:0
     
    75
    Benfica právě vstřelila branku!
    Neskutečně dobře kopnutý přímý kop předvedl ANDREAS SAMARIS. Střídající hráč ukázal výbornou kopací techniku a z přímého kopu poslal míč přesně do šibenice. Hostující brankář si na zakončení řeckého hráče sice sáhl, ale brance už zamezit nedokázal.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Nikola Stojiljković (SC Braga). Hra se nám díky faulům hostujících hráčů stále více kouskuje.
    71. Konstantinos MITROGLOU - 4:0
     
    71
    Benfica právě vstřelila branku!
    V poslední dvacetiminutovce jsme svědky ještě jedné branky v síti Bragy! Po rychlém vysunutí se domácí hráči dostali do přečíslení, v němž přihrával Jonas na KONSTANTINOSE MITROGLOUA. Ten měl před sebou dva bránící hráče, a tak udělal kličku do středu vápna a poslal míč nekompromisně pod horní tyč.
     
    70
    Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Koka, přichází Nikola Stojiljković.
     
    69
    Braga vybojovala přímý kop z dobrých třiceti metrů. K míči se postavil Wilson Eduardo, ale jeho pokus se štěstím vyrazil před sebe domácí brankář. K odraženému míči se dostali první bránící hráči, a tak jsme viděli jen odkop.
     
    65
    Střídání v týmu Benfica Lisabon: ze hřiště odchází Ljubomir Fejsa, přichází Andreas Samaris.
     
    62
    Žlutou kartu dostává André Almeida (Benfica Lisabon), kterému utekl soupeř, a tak ho domácí hráč skluzem poslal k zemi. Je tu další zasloužený kartónek, jenž musel sudí vytáhnout.
     
    61
    Proti Braze je nepříznivý výsledek, ale hostující hráči se nevzdávají! Jeden z hostujících hráčů se napřáhl za hranicí pokutového území a trefil vzdálenou tyč domácí branky. To je obrovská smůla hráčů ve žlutých dresech.
     
    58
    Co více by už hostující hráči chtěli. Nejprve nedokázali zakončit z hranice malého vápna a následně se míč dostal nad branku Benfici.
     
    57
    A mohlo být sníženo, ale pěkný zákrok vytáhl také Ederson Moraes! Tomu se podařilo vyrazit zakončení Koka na rohový kop. Jenže musíme říct, že hostující hráč zvolil dobré řešení.
    56.
     
    56
    Pomezní sudí nyní neviděl jasný ofsajd, po kterém se Benfica dostala do obrovské šance. Ovšem hostující brankář nejprve vyrazil střelu z hranice vápna a následně zneškodnil i dorážku z levé strany. Matheus je tak i přes tři obdržené branky nejlepším hostujícím hráčem.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Pedro Santos (SC Braga), který zatažením za dres zastavil Renata Sanchese, a tak je po zásluze prvním potrestaným hráčem dnešního večera.
     
    50
    Matheus je hrdinou posledního okamžiku! Hostující brankář vyběhl proti soupeři, který ho z malého vápna trefil do nohou.
     
    49
    K odraženému míči se z dvaadvaceti metrů dostal Eliseu, jehož povedený pokus zamířil jen těsně vedle brány. Matheus se sice natahoval, ale nevím, zda by zakončení zneškodnil.
    40. PIZZI - 3:0
     
    40
    Benfica právě vstřelila branku!
    Opravdu nádhernou branku dává PIZZI. Domácí fotbalista se napřáhl zpoza vápna a střelou přes bránícího hráče posílá balon přesně k tyči. Ovšem musíme se zastat Matheuse, jenž zakončení viděl na poslední chvíli a už nestačil míč vyrazit.
    37. JONAS - 2:0
     
    37
    Benfica právě vstřelila branku!
    K pokutovému kopu se postavil JONAS, který ukázal, že má pevné nervy a dává druhou branku domácího celku. Brazilský fotbalista poslal míč na druhou stranu než šel brankář a s přehledem skóruje.
     
    36
    Renato Sanches nastřelil ruku jednoho z bránících hráčů a hlavní sudí bez váhání nařizuje kop z bílého puntíku!
     
    19
    Další velká šance Lisabonu! Viděli jsme centrovaný míč z pravé strany, který směřoval na Jonase. Ten byl osamocený na malém vápně, ale k zasažení balonu mu chybělo pár centimetrů.
    17. Konstantinos MITROGLOU - 1:0
     
    17
    Benfica právě vstřelila branku!
    Estádio do Sport Lisboa e Benfica propukla ohromná radost! Gaitán zrychlil hru a za obranou našel naběhnutého KONSTANTINOSE MITROGLOUA, jenž z první poslal míč pod horní tyč branky. Matheus sice vybíhal, ale pokus byl výborně umístěný, takže se hostující brankář mohl jen ohlédnout.
     
    15
    Pěkné zakončení předvedl Nilsson Lindelöf, jehož pokus letěl těsně nad trávníkem k tyči. Ovšem Matheus pěkným zákrokem pokus chytá, a tak stav zůstává bezbrankový.
     
    11
    Trestuhodné zakončení dalšího hostujícího hráče! Za obranu si naběhl Rafa Silva, jenž se snažil přehodit vyběhnutého gólmana, ale zakončení skončilo jen těsně vedle brány. Ederson Moraes měl v tomto momentu obrovské štěstí.
     
    1
    Obrovská šance Bragy přišla hned v první minutě! Z levé strany přesně odcentroval Koka, na jehož centr si naskočil Wilson Eduardo, který orazítkoval tyč. Domácí gólman s sice po zakončení natahoval, ale v tomto momentu byl krátký.

    Michal Luxa

    Góly: 17. Mitroglou, 37. Jonas (pen.), 40. Pizzi, 71. Mitroglou, 75. Samaris – 90+3. Santos (pen.)

    Karty:   62. Almeida (BNF) – 51. Santos (BRG), 73. Stojiljković (BRG), 83. Carlos (BRG), 89. Goiano (BRG)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 10:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 19:12.
    Benfica Lisabon: Moraes – Eliseu, Almeida, Jardel (78. Semedo), Lindelöf, Fejsa (65. Samaris), Gaitán (77. Carcela), Pizzi, Sanches, Jonas, Mitroglou.
    Náhradníci: Lopes – Samaris, Jiménez, Salvio, Talisca, Carcela, Semedo.

    Sporting Braga: Matheus – Pinto, Baiano, Ferreira, Goiano (90. Ringstad), Carlos, Mauro, Silva (77. Níguez), Eduardo, Santos, Koka (70. Stojiljkovič).
    Náhradníci: Marafona – Boly, Níguez, Stojiljkovič, Augusto, Alan, Ringstad.

    Rozhodca: Nuno Miguel Serrano Almeida – Nuno Vicente, Luís Ramos