Tisková konference k hokejovému MS hráčů U18 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k hokejovému MS hráčů do osmnácti let

cz Štvrtok 31.03.2016, 12:30 • Síň slávy českého hokeje, Galerie Harfa, Českomoravská 2420/15a, Praha 9 • Tlačové konferencie
     
    Tisková konference k mistrovství světa hráčů do osmnácti let v ledním hokeji odtajnila širší soupisku. Trenér mládežnického výběru Robert Reichel si stanovil jako cíl postup do čtvrtfinále šampionátu.

    Z Prahy je to ode mě pro dnešek vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (12:50:14)
     
    12:46
    Tiskovou konferenci právě Zdeněk Zikmund ukončil.
     
    12:45
    Robert Reichel:

    "Družstvo je jiné než bylo ve Finsku, což bude také trochu jiné."
     
    12:44
    Marek Zachar:

    "Osobně se na mistrovství světa nepřipravuji, chci být v dobrém týmu a podat co nejlepší výkon."
     
    12:42
    Robert Reichel:

    "Skupina je silná. Finsko, Kanada i Slovensko jsou výborní soupeři. Dánsko jsme viděli pouze na videu, nikdy jsme se spolu nepotkali. Každé utkání bude důležité, prvořadé je, abychom se dostali do čtvrtfinále play-off."
     
    12:41
    Robert Reichel:

    "Kristián Reichel trénuje s litvínovským A-týmem, připojí se po nedělním utkání."
     
    12:40
    Robert Reichel:

    "Na malém hřišti je hokej jiný než na evropském, ale to všichni víte."
     
    12:38
    Robert Reichel:

    "Komplikace to nebyla, i když plány jsme měli. Jsou věci, které musíte přehodnotit. Cestuje s námi Tomáš Vomáčka, který je dnes s U17 ve Švýcarsku a je na stejné úrovni jako Jakub Škarek."
     
    12:37
    Slavomír Lener doplnil z publika:

    "V extralize je dohoda se všemi kluby, že na jakoukoliv reprezentační akci uvolní hráče. Možná je pouze dohoda, Jihlava je navíc ve specifické situaci, kdy nemůže chytat David Honzík."
     
    12:35
    Robert Reichel:

    "Jednání ohledně gólmana Jakuba Škarka nedopadla podle našich představ, Jihlava ho bohužel neuvolnila."
     
    12:35
    Patrik Augusta:

    "Zakončili jsme třídenní soustředění na Kladně. Budeme čekat na určité hráče v play-off v Kanadě. Ve Winipegu proběhne další soustředění. Máme připravené tréninky, zablokované ledové plochy."
     
    12:34
    Tiskovou konferenci zahájil tiskový mluvčí ČSLH Zdeněk Zikmund.
     
    Útočníka Kristiána Reichela nahrazuje na tiskové konferenci kapitán týmu Marek Zachar.
     
    Účastníci tiskové konference:

    - Robert Reichel (trenér)
    - Patrik Augusta (asistent trenéra)
    - Zdeněk Zikmund (tiskový mluvčí ČSLH)
    - Marek Zachar (kapitán)
     
    Širší sestava pro mistrovství světa hráčů do osmnácti let v ledním hokeji v Grand Forks (USA) konané od 14. 4. 2016 do 24. 4. 2016:

    Josef Kořenář (Jihlava), Dominik Groh (Mladá Boleslav), Tomáš Vomáčka (Hradec Králové) – Vojtěch Budík (Prince Albert Raiders, CAN), Lukáš Doudera (Třinec), Libor Hájek (Saskatoon Blades, CAN), František Hrdinka (Frolunda, SWE), Ondřej Kachyňa (Hamilton Bulldogs (CAN), David Kvasnička (Plzeň), Daniel Novák (Chomutov), Jakub Sirota (Zlín), Ondřej Vála (Kamloops Blazers, CAN) – Matouš Bělohorský (Rimouski Oceanic, CAN), Milan Davídek (Karlovy Vary), Martin Havelka (Litvínov), Matyáš Kantner (Flint Firebirds, CAN), Jiří Karafiát (Zlín), Petr Kodýtek (Plzeň), Pavel Kousal (Jihlava), Daniel Kurovský (Havířov), Ondřej Najman (Jihlava), Radovan Pavlík (Hradec Králové), Kristian Reichel (Litvínov), Marek Zachar (Liberec), Filip Zadina (Pardubice).
     
    V širším výběru trenéra Roberta Reichela pro mistrovství světa hráčů do osmnácti let figuruje 25 hokejistů, z toho 3 brankáři, 9 obránců a 13 útočníků. Celkem 18 hráčů působí v domácích klubech, 6 v zámoří a 1 ve Švédsku.
     
    Na poslední mistrovství světa v této věkové kategorii, které se hrálo vloni ve Švýcarsku, obsadila česká reprezentace šestou příčku. V dosavadní historii šampionátů vybojovala jednu stříbrnou (2014) a tři bronzové medaile (2002, 2004, 2006).
     
    Mistrovství světa hráčů do osmnácti let v ledním hokeji se hraje v severoamerickém Grand Forks.
    Česká reprezentace se v základní skupině střetne 14. 4. 2016 s Finskem, 16. 4. 2016 s Kanadou, 18. 4. 2016 s Dánskem a 19. 4. 2016 se Slovenskem. Čtvrtfinálová utkání jsou na programu 21. 4. 2016, zápasy o udržení od 21. 4. 2016 do 24. 4. 2016, semifinále 23. 4. 2016 a souboje o medaile 24. 4. 2016.
     
    Příjemné čtvereční odpoledne z českého hlavního města, kde zanedlouho proběhne tisková konference k mistrovství světa hráčů do osmnácti let v ledním hokeji.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Účastníci tiskové konference
    - Robert Reichel (trenér)
    - Patrik Augusta (asistent trenéra)
    - Zdeněk Zikmund (tiskový mluvčí ČSLH)
    - Marek Zachar (kapitán)