Litvínov – Slavia 4:2 (kon.) | K. Vary – Jihlava 6:3 (kon.)
koniec
HC VERVA Litvínov
4:2 (0:0, 2:1, 2:1)
HC Slavia Praha
cz Utorok 29.03.2016, 17:30 • Zimní stadion Ivana Hlinky • Baráž o ELH (CZ) • 1. kolo
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany dnes už úplně všechno. Přeji hezký zbytek úterního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit na shledanou. (19:55:01)
     
    Statistiky zápasu

    Střely na branku: 34 – 18
    Zblokované střely: 14 – 9
    Hity: 13 – 13
    Trestné minuty: 10 – 8
    Úspěšnost vhazování: 42% – 58%
     
    Je dobojováno. Domácí Verva Litvínov nakonec dokázala první důležitý duel zvládnout a hostující Slavii porazila 4:2. V minitabulce baráže o udržení se v extralize si tak Litvínovští připisují veledůležité první tři body.
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Hylák už v brance nyní zachytil kotouč po střele Havlíčka a už sám ví, že je konec dnešním nadějím v tomto duelu.
    59:08 Radek DUDA - 4:2
     
    59:08
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Ale nakonec se to povedlo RADKU DUDOVI, který se proháčkoval u středové čáry přes hostujícího obránce a ještě za modrou čárou vystřelil a trefil přesně opuštěnou slávistickou branku. Litvínovský útočník tak zřejmě definitivně rozhodl toto utkání. Bez asistence.
     
    58:55
    Lukeš s Hanzlem překombinovali svou akci a prázdnou branku netrefili.
     
    58:40
    Hylák je na střídačce a hosté to zkouší se šesti bruslaři v poli.
     
    58:19
    Miloslav Hořava se dopustil postavení mimo hru a ta se opět stěhuje zpět do středního pásma. Následně si oddechový čas bere hostující trenér a dá se očekávat, že pokud získají po vhazování ve středním pásmu hosté puk, Hylák odjede na střídačku.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    57:34
    Henri Tuominen dostal přesnou přihrávku od Davida Hrušky, ale jeho zakončení nebylo přesné. Petrásek podržel kotouč a následně ho poté poslal mezi své spoluhráče.
     
    57:02
    Nathan Robinson padl obětavě do střely Lukeše a druhý jmenovaný se nakonec prosadit nemohl. U puku jsou opět hosté, kteří míří do dalšího útoku. Ještě mají relativně dost času na to, aby s utkáním něco udělali.
     
    56:14
    Hosté mají na srovnání stavu skóre necelé čtyři minuty. Rozhodně se dá očekávat, že se v nejbližších chvílích pokusí o hru v powerplay.
     
    56:01
    Po druhé třetině je stav v Karlových Varech stejný, jako v tomto utkání. Jihlava snížila také na rozdíl jediného gólu a stav je tedy 3:2.
     
    55:47
    Nepřesná kombinace při přechodu do středního pásma domácích znamená, že se k puku dostali opět hosté. Ti ho zavážejí postupně do útočného pásma. Jenže se nakonec dopustili postavení mimo hru, která se tak vrací zpět do střední třetiny.
     
    54:46
    Pšurný s Jurčíkem se perou o kotouč s hosty v jejich pásmu. Nakonec puk vybojovali právě domácí hráči a před Hylákem se dá očekávat další útočná akce ze strany litvínovské Vervy.
     
    53:53
    Hosté jsou nyní mírně na koni. Po snížení na rozdíl jediného gólu vycítili šanci a derou se do dalšího útoku. Před Petráskem však zatím nejsou přesní, a tak své manko musejí dohánět dále.
     
    52:39
    Rostislav Martynek mohl opět vrátit Vervě dvoubrankový náskok, ale svou velkou šanci do zdárného konce nedotáhl.

    Vendula Zdražilová

    Góly a asistencie: 21. Piroš (Martynek, Trávníček), 37. Havlíček (Hanzl, Duda), 41. Duda (Chaloupka, Kubát), 60. Duda – 38. Pavlin (Mikulík), 53. Mikulík (t.s.)


    HC VERVA Litvínov: Petrásek (Janus) – Chaloupka, Kubát, Pavlík, Pavelka, Gula, Frolo – Duda, Hanzl, Lukeš – Martynek, Piroš, Trávníček – Reichel, Havlíček, Hořava – Jurčík, Válek, Gerhát – Pšurný
    HC Slavia Praha: Hylák (Král) – Hraško, Růžička, Kolařík, Knot, Andrlík, Pavlin – Bahenský, Kašpařík, Ondráček – Mikulík, Šafránek, Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák

    Rozhodca: Jan Hribik, Petr Úlehla – Jakub Frodl, Kamil Zavřel