Arménsko – Dánsko 1:3 (kon.) | Škótsko – Sev. Írsko 3:1 (kon.) | Rumunsko – Wales 2:1 (kon.)
Luxembursko – Bulharsko 0:0 (kon.) | Slovensko – Turecko 5:0 (kon.) | Rakúsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.)
Malta – Česko 0:7 (kon.) | Andorra – Taliansko 0:1 (kon.) | Rusko – Nemecko 0:2 (kon.)
koniec
Slovensko
5:0 (2:0)
Turecko
Utorok 29.03.2016, 17:45 • Myjava • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 8
Predzápasové kurzy
     
    Čo k tomu dodať... Slovensko predviedlo fantastický výkon a zaslúžene zvíťazilo. Tureckým rovesníkom pribalilo na cestu päť kúskov, na čom sa najviac podieľal trojgólový Adam Zreľák. Okrem neho sa strelecky presadili aj Albert Rusnák a Jaroslav Mihálik. Fantastický výsledok pramení v zisk cenných troch bodov, ktoré znamenajú 1. miesto v skupine. Na druhého Holandsko majú zverenci Pavla Hapala trojbodový náskok i lepšie vzájomné zápasy. Slovensko má tak dobre nakročené k tomu, aby po 16 rokoch postúpilo na ME vo futbale. Ďalší zápas odohrá 8. septembra na pôde Cypru. S týmto radostným konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:46:58)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Tomáš Grigant sa do zakončenia nedostal, no vôbec mu to nevadí. Nálada v Myjave dnes bude určite vynikajúca.
     
    90+1
    Prvú nadstavenú minútu máme za sebou. Slováci držia loptu na svojich kopačkách a určite chcú udržať čisté konto pre Adriána Chovana.
     
    90
    V dnešnom zápase sa bude hrať ešte o tri minúty viac.
     
    89
    Aj Pavol Šafranko si zahrá v dnešnom zápase. Na záverečné minúty vymenil hrdinu dnešného duelu – Adama Zreľáka. Štadiónom na Kopaniciach znie mohutný potlesk.
     
    88
    Pred 16 rokmi zdolali slovenskí reprezentanti do 21 rokov Turecko na bratislavských Pasienkoch 2:1. Dnes z toho bude ešte sladšie a výrazne vyššie víťazstvo.
     
    87
    Slovenskí futbalisti absolútne kontrolujú záver zápasu. Oslabení Turci už nemajú ani fyzických ani psychických síl. Debakel je na svete.
    85. Adam Zreľák (SVK) - 5:0
     
    85
    Slovensko dalo gól!
    A hattrick je na svete. ADAM ZREĽÁK dostal fantastickú prihrávku za obranu od Jaroslava Mihálika, sám postupoval na brankára Alperena Uysala a prízemnou strelou k žrdi ho v dnešnom zápase po tretíkrát prekonal.
     
    84
    Pekným pokusom z voleja sa zaskvel Albert Rusnák. Škoda, že jeho strela nebola o niečo presnejšia, mohol to byť ďalší parádny gól.
     
    83
    Pavel Hapal sa rozhodol striedať. Na ihrisko prichádza Tomáš Brigant, ktorý strieda výborne hrajúceho Matúša Bera.
     
    82
    Enver Cenk Şahin je poriadne frustrovaný, čo sa prejavilo aj na jeho zákroku. Zozadu fauloval Alberta Rusnáka a zaslúžene vidí žltú kartu.
     
    80
    Desať minút pred koncom zápasu je o víťazovi zápasu rozhodnuté. Slovensko si pripíše do tabuľky veľmi cenné tri body a osamostatní sa na prvom mieste.
    79. Adam Zreľák (SVK) - 4:0
     
    79
    Slovensko dalo gól!
    ADAM ZREĽÁK korunuje svoj skvelý dnešný výkon ďalším gólom. S prehľadom premieňa pokutový kop a zvyšuje vedenie Slovenska na rozdiel štyroch gólov.
     
    78
    Pokutový kop pre Slovensko! Matúša Bera v šestnástke Turecka fauloval Emre Can Coşkun a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod. Navyše, tureckému obrancovi udeľuje druhú žltú kartu v zápase, a tak záver zápasu bude Slovensko dohrávať v početnej výhode.
     
    77
    Slovenskí futbalisti korunujú svoj skvelý výkon. V druhom polčase to síce nie je to pravé orechové, no na Turecko to bohate stačí.
     
    76
    Za svoju gólovú radosť dostáva žltú kartu Jaroslav Mihálik. Takýchto žltých kariet je rozhodne škoda, no emócie sú emócie.
    75. Jaroslav Mihálik (SVK) - 3:0
     
    75
    Slovensko dalo gól!
    Štvrťhodinu pred koncom zápasu je rozhodnuté o osude dnešného zápasu. Matúš Bero potiahol akciu, následne Dávid Ivan našiel JAROSLAVA MIHÁLIKA, ktorý si zasekol obrancu a nekompromisne skóroval.
     
    74
    Po aktivite Matúša Bera sa dostal k strele Albert Rusnák, no po jeho zblokovanej strele bude nasledovať len ďalší rohový kop.
     
    73
    Slovensko bude zahrávať ďalší rohový kop. Albert Rusnák prenecháva rozohrávku Róbertovi Mazáňovi. Slováci štandartku rozohrajú zrejme na krátko.
     
    71
    Emre Taşdemir dostal nepríjemný úder od Adama Zreľáka. V hre sa bude pokračovať až po krátkom ošetrení. Vyzerá to ale tak, že veľmi dobre hrajúcúci krajný obranca Turecka bude pokračovať.
     
    70
    Po faule Dávida Ivana mali hostia výhodu priameho kopu, no nedokázali ju zužitkovať. Napokon loptu odkopol do bezpečia Milan Škriniar.
     
    69
    Branislav Niňaj dobre zastavil akciu Emreho Mora. Nasledoval rohový kop, po ktorom sa dostal do zakončenia jeden z hráčov v bielom drese. Našťastie spred bránkovej čiary odkopol loptu Stanislav Lobotka.
     
    68
    Na druhej strane mohol rozhodnúť Dávid Ivan. Pekne si loptu stiahol na os ihriska, no jeho pokus spoza šestnástky netrafil tureckú bránu.
     
    67
    Tentokrát sa Turecku kombinácia nevydarila, a tak si preťažená obrana môže aspoň na chvíľu oddychnúť.
     
    66
    Turci sú čoraz viac nebezpečnejší. K strele spoza šestnástky sa dostal Emre Mor a slovenský brankár musel vytiahnuť parádny zákrok.
     
    65
    Turci opäť hrozia. Po centri z pravej strany sa takmer dostal do zakončenia striedajúci Enes Ünal. Napokon lopta prepadla k Emremu Taşdemirovi, no ani ten nedokázal zakončiť.
     
    64
    Stanislav Lobotka stratil loptu v strede poľa, čo by sa rozhodne nemalo stávať. Zmocnil sa jej İrfan Kahveci, no našťastie pre nás jeho strela mierila nad bránu.
     
    63
    Slováci sa výborne vrátili do obrany a nebezpečný prízemný center odvrátili do bezpečia. Mám pocit, že to bol Matúš Bero, ktorý pomohol obrancom.
     
    62
    Na ihrisku sa dlho nehralo, pretože Dávid Ivan musel byť ošetrovaný. Priamy kop napokon zahral Albert Rusnák. Snažil sa technickou strelou popod múr prekvapiť obranu, no jeho úmysel mu nevyšiel.
     
    60
    Na konci hodiny hry vidíme žltú kartu. Po škaredom faule na Dávida Ivana ju úplne zaslúžene dostáva Emre Can Coşkun.
     
    59
    Akoby som to privolal. Po rýchlej konte sa takmer dostal do zakončenia Zreľák. Pred ním už ale po niekoľkýkrát dobre zasiahol turecký brankár.
     
    58
    Štatistika držania lopty sa v druhom polčase úplne otočila. Slováci sa v obave o svoj náskok stiahli na svoju polovicu ihriska a čakajú na rýchle kontry.
     
    57
    Turecký tím svoje útočné akcie ťahá najmä cez krajné priestory. Teraz sa dostal k centru Uğur Uruç, no po jeho akcii nasleduje len odkop od slovenskej brány.
     
    56
    Jaroslav Mihálik odcentroval z pravej strany, no pred Adamom Zreľákom dobre zasiahol brankár krajiny polmesiaca – Alperen Uysal.
     
    55
    Prvá turecká šanca. Po centri z ľavej strany sa dostal k lavičke Emre Can Coşkun, no jeho zakončenie smerovalo len do pripraveného Chovana.
     
    54
    Striedajúci Enver Cenk Şahin sa snažil predrať do lepšej pozície, no ráznu stopku mu vystavil bezchybne hrajúci Milan Škriniar.
     
    53
    Futbalisti Turecka získali výhodu rohového kopu, no po štandardných situáciach zatiaľ vôbec nie sú nebezpeční. Veľký kompliment pre slovenskú obranu.
     
    52
    Prvé striedanie na tureckej strane. Z ihriska odišiel Kenan Karaman a na jeho miesto prišiel Enes Ünal. Takisto končí aj Bilal Başaçıkoğlu, ktorého nahradil Enver Cenk Şahin.
     
    51
    Kenan Karaman bol v prvom polčase absolútne neviditeľný. Teraz sa do dnešného stretnutia zapísal aspoň tým, že stál v postavení mimo hru.
     
    50
    Po rohovom kope hostí sa lopta odrazila na kopačku Saliho Uçana. Ten skúsil vystreliť, no bránu Adriána Chovana minul.
     
    49
    Jubilejný desiaty rohový kop Slovenska nepriniesol vážnejšiu šancu. Po centri Stanislava Lobotku sa snažil predrať do zakončenia Branislav Niňaj, ale proti presile súperových hráčov neuspel.
     
    48
    A opäť výborne zapracoval Milan Škriniar. Výbornou pozičnou hrou si počkal na center súpera a upratal loptu do bezpečia.
     
    47
    Emre Mor opäť potiahol akciu Turecka. Nasledoval center z pravej strany, no takisto aj dobrý obranný zákrok jedného z našich stopérov.
     
    46
    V prvej akcii druhého polčasu bol strelec druhého nášho gólu Albert Rusnák. V súboji s Emrem Canom Coşkunom si ale počínal nedovolene.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    Prvý polčas musíme hodnotiť veľmi pozitívne. Slovenskí futbalisti predviedli skutočne výborný výkon a Turecku prakticky nič nedovolili. Naopak sami skórovali dvakrát, keď sa presadili Adam Zreľák a Albert Rusnák. Po prvom polčase tak zverenci Pavla Hapala vedú 2:0 a sú blízko k tomu, aby sa osamostatnili na prvom mieste skupiny. Druhý polčas sa začína približne o 15 minút.
     
    45+2
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Výborne to teraz urobil Adrián Chovan. Slovenský brankár vybehol z brány a takým neuerovským spôsobom prekazil nádejnú akciu Turecka.
     
    45
    Hlavný rozhodca dnešného zápasu Thiago Martins v prvom polčase nadstavuje ešte 60 sekúnd.
     
    44
    V predposlednej minúte prvého polčasu vidíme kartové tresty na oboch stranách. Z hráčov Slovenska je potrestaný Milan Škriniar a na druhej strane dostáva žltú kartu Bilal Başaçıkoğlu.
     
    43
    V závere prvého polčasu majú mierne navrch Turci, no verme, že tím Pavla Hapala si svoje dvojgólové vedenie postráži.
     
    42
    Bohužiaľ, Martin Chrien má zdravotné problémy a v dnešnom zápase musí skončiť. Ešte v prvom polčase sa dostáva do hry Dávid Ivan.
     
    41
    Veľmi dobre teraz zapracoval Martin Valjent, ktorý dobre vystihol úmysel Emreho Mora a pripravil ho o loptu. Napriek tomu ostanú pri lopte hostia, ktorí budú vhadzovať.
     
    40
    Turci sa dostali na dostrel slovenskej brány, no radšej zvolili postupnú rozohrávku. K centru sa dostal Salih Uçan, ale jeho center odvrátil Branislav Mazáň.
     
    39
    Brankár Alperen Uysal ostáva ležať na trávniku po strete s Adamom Zreľákom. Zrejme to ale nebude nič vážne, keďže turecký gólman bude v zápase pokračovať bez ošetrenia.
     
    38
    K strele spoza šestnástky sa dostal kto iný ako Emre Mor. Turecký futbalista si prehodil loptu na ľavačku, no bránu Adriána Chovana minul.
     
    37
    Domáca réžia nám v grafickej podobe ukázala štatistiku držania lopty. Slováci v tomto ukazovateli majú jasne navrch 62% ku 38%. Podľa toho to na trávniku aj vyzerá.
     
    36
    Adam Zreľák si nabiehal na center z pravej strany, no pred ním dobre zasiahol stopér Hakan Çinemre.
     
    35
    Jaroslav Mihálik sa snažil individuálnou akciou dostať k centru z ľavej strany. Jeho úmysel ale dokonale prečítal krajný obranca Uğur Uruç a odzbrojil ho.
     
    33
    Na druhej strane rozohral priamy kop Róbert Mazáň. Jeho center sa až príliš točil smerom k bráne, a tak loptu vyboxoval do bezpečia brankár Alperen Uysal.
     
    32
    Priamy kop Turecka zahral Bilal Başaçıkoğlu, no jeho center nenašiel nikoho v bielom drese. Dopredu tak môžu ísť opäť naši.
     
    31
    Z tureckých hráčov je jednoznačne najaktívnejší Emre Mor. Tentokrát ho zozadu fauloval Albert Rusnák, ktorý môže byť rád, že za svoj zákrok nevidel žltú kartu.
     
    30
    Máme za sebou polhodinu hry. Naši futbalisti hrajú skutočne veľmi dobre a zaslúžene vedú 2:0. Dúfajme, že ich náskok bude ešte narastať.
     
    29
    Rohový kop zahrali Slováci na krátko. K strele z vnútra šestnástky sa po Lobotkovej prihrávke dostal Mihálik, no trafil len hráča, ktorý stál tesne pred ním.
     
    28
    Tlak našich reprezentantov sa stupňuje. Do zakončenia sa dostával Martin Chrien, no v poslednej chvíli jeho strelu zblokoval Emre Taşdemir.
     
    27
    Slováci dominujú vo vzdušných priestoroch a aj tento raz to vyzeralo veľmi nebezpečne. Napokon sa ale Turkom podarilo odvrátiť loptu na ďalší roh.
     
    26
    Strela Stanislava Lobotku bola tečovaná, a tak bude Slovensko zahrávať ďalší rohový kop. Dočkáme sa ďalšej šance?
     
    25
    Slovenskí futbalisti príkladne napádajú rozohrávku Turecka. Teraz treba pochváliť Jaroslava Mihálika i Adam Zreľáka, ktorí vytlačili rozohrávku súpera pred vlastnú šestnástku.
     
    24
    V polovici prvého polčasu vedú zverenci Pavla Hapala už dvojgólovým rozdielom. Zaujímavosťou je, že na bránu súpera vyslali len dva strelecké pokusy.
    23. Albert Rusnák (SVK) - 2:0
     
    23
    Slovensko dalo gól!
    Krásny gól nášho tímu. Matúš Bero predviedol svoju bojovnosť, získal loptu a mäkučkým centrom našiel voľného ALBERTA RUSNÁKA. Ten loptu napálil volejom do protipohybu tureckého brankára a na našu veľkú radosť pridáva druhý gól Slovenska.
     
    21
    Menšie zaváhanie našej obrany. Po chybe Niňaja sa dostával do šance Salih Uçan, no fantasticky sa vrátil Stanislav Lobotka. Akcia krajiny polmesiaca síce ešte pokračovala, no nožničky Emreho Mora boli nepresné.
     
    20
    Adam Zreľák sa tentokrát k lopte nedostal. Turecká obrana ho dokonca zdvojila, takže náš útočník mal len malé šance na úspech.
     
    19
    A ďalší turecký ofsajd. Opäť treba pochváliť sformovanú obranu, ktorú má pod palcom stopérska dvojica Milan Škriniar a Branislav Niňaj.
     
    18
    Proti pravidlám sa previnil Adam Zreľák. Napriek tomu je práve hráč bratislavského Slovana hrdinom doterajšieho priebehu zápasu, keďže v 10. minúte otvoril skóre.
     
    17
    Domáci futbalisti si teraz nedali pozor na zabiehajúceho Emreho Mora. Ten poslal do šance kapitána Okaya Yokuşlua, no napokon ich akciu zastavila zástavka postranného rozhodcu.
     
    16
    Na druhej strane sa dostal do zakončenia Emre Mor. Jeho strela ľavačkou ale mierila len do miest, kde stál pripravený brankár Adrián Chovan.
     
    15
    Stanislav Lobotka opäť dobre poslal loptu do šestnástky súpera a našiel jedného zo svojich spoluhráčov. Mám pocit, že to bol Milan Škriniar, kto hlavičkoval mimo priestoru troch žrdí.
     
    14
    Center Martina Valjenta zblokoval Emre Taşdemir, a tak bude náš tím zahrávať ďalší rohový kop. Celkovo už štvrtý v dnešnom zápase.
     
    13
    S nedovolenými zákrokmi sa nám roztrhlo vrece. Najprv fauloval Salih Uçan a o niekoľko sekúnd na druhej strane aj Martin Chrien.
     
    12
    Emre Mor si počínal nedovolene v súboji s Milanom Škriniarom. Náš stopér si pri rohovej zastávke loptu skúsene postrážil a vybojoval ju pre náš tím.
     
    11
    Na Kopaniciach je opäť veselo. Slovensko sa dostalo rýchlo do vedenia a všetci dobre vieme, že pokiaľ by dnes získalo tri body, jeho šanca na priamy postup na ME 2017 by bola veľmi vysoká.
    10. Adam Zreľák - 1:0
     
    10
    Slovensko dalo gól!
    Fantastický úvod nášho tímu. Zverenci Pavla Hapala strieľajú mimoriadne dôležitý prvý gól. Z ľavej strany poslal center do malého vápna Jaroslav Mihálik a osamotený ADAM ZREĽÁK posiela hlavičkou loptu do siete.
     
    8
    Gól Slovenska neplatí. Po centri z ľavej strany dostal loptu do siete Martin Valjent, no podľa rozhodcu si ešte pred zakončením počínal nedovolene. Namiesto gólu sa tak píska útočný faul.
     
    7
    Po Lobotkovom centri sa dostal do zakončenia Martin Chrien. Slovenský futbalista sa dostal do nádejnej pozície, no minul bránu súpera.
     
    6
    Albert Rusnák vybojoval svojou individuálnou akciou rohový kop. Zahrávať ho bude z ľavej strany Stanislav Lobotka.
     
    5
    Brankár Alperen Uysal musel boxovať center smerujúci na nášho útočníka. Nakoniec situáciu zvládol na výbornú. Slováci sa ale dostávajú k lopte a pokračujú vo svojej akcii.
     
    4
    Zatiaľ sme sa vážnejšej príležitosti nedočkali. Úvod zápasu je veľmi opatrný z oboch strán.
     
    3
    Publikum v Myjave od začiatku zápasu povzbudzuje slovenských mladíkov. Tí teraz behajú len za loptou, keďže Turci kombinujú na vlastnej polovici ihriska.
     
    2
    Na druhej strane sa črtala šanca pre Matúša Bera. Útočník majstrovského Trenčína sa ale neodhodlal k strele a jeho následná prihrávka na Adama Zreľáka bola nepresná.
     
    1
    Hneď v prvej minúte musel zasahovať slovenský brankár Adrián Chovan. Spoza šestnástky vystrelil Emre Can Coşkun a jeho strela narobila slovenskému gólmanovi poriadne problémy. Nakoniec sa to ale skončilo dobre.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    Úvodné zostavy:

    Slovensko: Chovan – Mazaň, Škriniar, Niňaj, Valjent – Mihálik, Chrien, Lobotka, Bero, Rusnák – Zreľák
    Náhradníci: Rodák – Brigant, Ivan, Šatka, Skovajsa, Šafranko, Vestenický

    Turecko: Uysal – Uruç, Coşkun, Çinemre, Taşdemir – Yokuşlu, Kahveci – Mor, Uçan, Başaçıkoğlu – Karaman
    Náhradníci: Akhan – Ayhan, Çınar, Meras, Şahin, Ünal, Zeybek.
     
    Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní kvalifikačného zápasu našich reprezentantov do 21 rokov. V dôležitom dueli o postup na ME 2017 sa stretnú s tureckými rovesníkmi. Zápas sa v Myjave začína o 17:45 hod.

    SLOVENSKO U21

    Slovenskí futbalisti majú dobre nakročené k postupu. Na európskom šampionáte chýbali od roku 2000, no teraz po polovici kvalifikácie okupujú s deviatimi bodmi 1. miesto tabuľky. Hoci v prvom zápase prehrali v Bielorusku 1:0, následne zdolali Cyprus 2:0 a najmä dvakrát silné Holandsko. Najskôr vyhrali vonku 1:3 a v Myjave otočili zápas z nepriaznivého stavu 0:2 na konečných 4:2. Slováci sú na dnešný duel dobre naladení a nikto nemá zdravotné problémy. V základnej zostave by sa tak mali predstaviť reprezentačné opory ako Jaroslav Mihálik, Adam Zreľák, Milan Škriniar či Matúš Bero. Tréner Pavel Hapal bol v predzápasových vyjadreniach opatrný, no dobre vie, že ak jeho zverenci dnes nezvíťazia, tak výhoda ťažko vybojovaných víťazstiev nad Oranjes bude minulosťou.

    TURECKO U21

    Futbalisti Turecka sú momentálne až na 4. mieste tabuľky. Pohľad na tabuľku ale poriadne skresľuje, pretože krajina polmesiaca odohrala doteraz len tri zápasy. V prvom dueli s Holandskom podali Turci veľmi dobrý výkon, v niektorých úsekoch hry zatlačili favorita do defenzívy, no napokon prehrali 0:1. Túto prehru ale odčinili v ďalších dvoch stretnutiach, keď uspeli na Cypre i v Bielorusku. Zaujímavosťou je, že o turecké góly sa postarali rovným dielom až štyria strelci. Tento fakt dokazuje vyrovnanosť tímu, no na druhej strane ukazuje, že nemá nejakého vyloženého kanoniera. Štatistiky ukazujú aj to, že vo svojich zápasoch neboli smerom dopredu príliš aktívny. Vystrelili len 15-krát na bránu súpera a vytvorili si veľmi málo priamych či rohových kopov.

    SPOMIENKA NA ME 2000

    Stávkové kancelárie mierne favorizujú náš tím. Ten by si určite rád zaspomínal na ME 2000 hráčov do 21 rokov, keď na bratislavských Pasienkoch zdolal Turecko po góloch Greška a Čišovského 2:1. Dúfajme, že tento výsledok Slováci zopakujú aj na Kopaniciach a priblížia sa k účasti na európskom šampionáte, ktorý bude hostiť Poľsko.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak ťa zaujíma futbal, hokej, tenis, basketbal či iné športy a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:45.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Zreľák, 23. Rusnák, 75. Mihálik, 79. Zreľák (pen.), 85. Zreľák

    Karty:   44. Škriniar (SVK), 76. Mihálik (SVK) – 44. Başaçıkoğlu. (TUR), 60. Coşkun (TUR), 82. Şahin (TUR)   78. Coşkun (TUR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 20:12.
    Slovensko: Chovan – Mazaň, Škriniar, Niňaj, Valjent – Mihálik, Chrien, Lobotka, Bero, Rusnák – Zreľák
    Náhradníci: Rodák – Brigant, Ivan, Šatka, Skovajsa, Šafranko, Vestenický

    Turecko: Uysal – Uruç, Coşkun, Çinemre, Taşdemir – Yokuşlu, Kahveci – Mor, Uçan, Başaçıkoğlu – Karaman
    Náhradníci: Akhan – Ayhan, Çınar, Meras, Şahin, Ünal, Zeybek