Arménsko – Dánsko 1:3 (kon.) | Škótsko – Sev. Írsko 3:1 (kon.) | Rumunsko – Wales 2:1 (kon.)
Luxembursko – Bulharsko 0:0 (kon.) | Slovensko – Turecko 5:0 (kon.) | Rakúsko – Faerské ostrovy 1:0 (kon.)
Malta – Česko 0:7 (kon.) | Andorra – Taliansko 0:1 (kon.) | Rusko – Nemecko 0:2 (kon.)
koniec
Slovensko
5:0 (2:0)
Turecko
Utorok 29.03.2016, 17:45 • Myjava • Kvalifikácia na ME U21 • Skupina 8
Predzápasové kurzy
     
    Čo k tomu dodať... Slovensko predviedlo fantastický výkon a zaslúžene zvíťazilo. Tureckým rovesníkom pribalilo na cestu päť kúskov, na čom sa najviac podieľal trojgólový Adam Zreľák. Okrem neho sa strelecky presadili aj Albert Rusnák a Jaroslav Mihálik. Fantastický výsledok pramení v zisk cenných troch bodov, ktoré znamenajú 1. miesto v skupine. Na druhého Holandsko majú zverenci Pavla Hapala trojbodový náskok i lepšie vzájomné zápasy. Slovensko má tak dobre nakročené k tomu, aby po 16 rokoch postúpilo na ME vo futbale. Ďalší zápas odohrá 8. septembra na pôde Cypru. S týmto radostným konštatovaním sa s vami lúčim, ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný večer. (19:46:58)
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    90+2
    Tomáš Grigant sa do zakončenia nedostal, no vôbec mu to nevadí. Nálada v Myjave dnes bude určite vynikajúca.
     
    90+1
    Prvú nadstavenú minútu máme za sebou. Slováci držia loptu na svojich kopačkách a určite chcú udržať čisté konto pre Adriána Chovana.
     
    90
    V dnešnom zápase sa bude hrať ešte o tri minúty viac.
     
    89
    Aj Pavol Šafranko si zahrá v dnešnom zápase. Na záverečné minúty vymenil hrdinu dnešného duelu – Adama Zreľáka. Štadiónom na Kopaniciach znie mohutný potlesk.
     
    88
    Pred 16 rokmi zdolali slovenskí reprezentanti do 21 rokov Turecko na bratislavských Pasienkoch 2:1. Dnes z toho bude ešte sladšie a výrazne vyššie víťazstvo.
     
    87
    Slovenskí futbalisti absolútne kontrolujú záver zápasu. Oslabení Turci už nemajú ani fyzických ani psychických síl. Debakel je na svete.
    85. Adam Zreľák (SVK) - 5:0
     
    85
    Slovensko dalo gól!
    A hattrick je na svete. ADAM ZREĽÁK dostal fantastickú prihrávku za obranu od Jaroslava Mihálika, sám postupoval na brankára Alperena Uysala a prízemnou strelou k žrdi ho v dnešnom zápase po tretíkrát prekonal.
     
    84
    Pekným pokusom z voleja sa zaskvel Albert Rusnák. Škoda, že jeho strela nebola o niečo presnejšia, mohol to byť ďalší parádny gól.
     
    83
    Pavel Hapal sa rozhodol striedať. Na ihrisko prichádza Tomáš Brigant, ktorý strieda výborne hrajúceho Matúša Bera.
     
    82
    Enver Cenk Şahin je poriadne frustrovaný, čo sa prejavilo aj na jeho zákroku. Zozadu fauloval Alberta Rusnáka a zaslúžene vidí žltú kartu.
     
    80
    Desať minút pred koncom zápasu je o víťazovi zápasu rozhodnuté. Slovensko si pripíše do tabuľky veľmi cenné tri body a osamostatní sa na prvom mieste.
    79. Adam Zreľák (SVK) - 4:0
     
    79
    Slovensko dalo gól!
    ADAM ZREĽÁK korunuje svoj skvelý dnešný výkon ďalším gólom. S prehľadom premieňa pokutový kop a zvyšuje vedenie Slovenska na rozdiel štyroch gólov.
     
    78
    Pokutový kop pre Slovensko! Matúša Bera v šestnástke Turecka fauloval Emre Can Coşkun a hlavný rozhodca ukazuje na biely bod. Navyše, tureckému obrancovi udeľuje druhú žltú kartu v zápase, a tak záver zápasu bude Slovensko dohrávať v početnej výhode.
     
    77
    Slovenskí futbalisti korunujú svoj skvelý výkon. V druhom polčase to síce nie je to pravé orechové, no na Turecko to bohate stačí.
     
    76
    Za svoju gólovú radosť dostáva žltú kartu Jaroslav Mihálik. Takýchto žltých kariet je rozhodne škoda, no emócie sú emócie.

    Miroslav Kováčik

    Góly: 10. Zreľák, 23. Rusnák, 75. Mihálik, 79. Zreľák (pen.), 85. Zreľák

    Karty:   44. Škriniar (SVK), 76. Mihálik (SVK) – 44. Başaçıkoğlu. (TUR), 60. Coşkun (TUR), 82. Şahin (TUR)   78. Coşkun (TUR)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 6:4. Rohy: 12:4. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 20:12.
    Slovensko: Chovan – Mazaň, Škriniar, Niňaj, Valjent – Mihálik, Chrien, Lobotka, Bero, Rusnák – Zreľák
    Náhradníci: Rodák – Brigant, Ivan, Šatka, Skovajsa, Šafranko, Vestenický

    Turecko: Uysal – Uruç, Coşkun, Çinemre, Taşdemir – Yokuşlu, Kahveci – Mor, Uçan, Başaçıkoğlu – Karaman
    Náhradníci: Akhan – Ayhan, Çınar, Meras, Şahin, Ünal, Zeybek