Dukla – Sasja KV 28:23 (kon.)
koniec
HC Dukla Praha
28:23 (12:10)
Sasja KV
cz Nedeľa 27.03.2016, 20:30 • EDEN • Challenge Cup • Štvrťfinále
     
    Házenkáři Dukly Praha se probojovali do semifinále Challenge Cupu. Po úvodní remíze v Antverpách porazili v domácí odvetě belgický tým KV Sasja 29:23!

    V semifinále se Dukla na konci dubna utká s celkem ABC/UMinho z Bragy, první zápas by měla sehrát v Portugalsku.

    Vítěz základní části extraligy si z Belgie přivezl slibný výsledek 27:27 a vyšel mu i úvod odvetného zápasu v Edenu. Petržala poprvé inkasoval až v osmé minutě ze sedmimetrového hodu, jenže dvoubrankový náskok se zanedlouho rozplynul.

    Potom naopak tým z Antverp, sázející na rychlé protiútoky, otočil na 7:10, to ale zase probudilo střelce Dukly. Pětigólová série překlopila poločasové skóre na nadějných 12:10.

    Po změně stran začal náskok Pražanů strmě stoupat a v 46. minutě byl už sedmibrankový. Stejně jako v prvním utkání se střelecky prosazoval i sportovní ředitel Dukly Daniel Čurda, zato šestinásobný mistr Belgie marně čekal na další góly obrovitého Slovince Luky Groffa. Konec zápasu se už odehrával v postupové euforii.

    Challenge Cup házenkářů – odveta čtvrtfinále!

    Dukla Praha – KV Sasja (Belg.) 29:23 (12:10)
    Nejvíce branek: Reichl 6, Kývala a Kotrč po 5, Kastner 5/1 – Groff 6, Rola 5/1, Bisschop 4. Sedmimetrové hody: 1/1 – 1/1. Vyloučení: 8:4. ČK: 37. Brabec (Dukla). Diváci: 1200. První zápas 27:27, postoupila Dukla. (23:08:11)
     
    Dukla Praha i nadále bude kráčet pohárovou Evropou! Tým pražské Dukly patřící historicky k nejúspěšnějšímu házenkářskému celku bývalého Československa dosáhl na velkolepý úspěch, který mění historii posledního čtvrtstoletí české házené! Pražská Dukla poráží v odvetě čtvrtfinále Challenge Cupu šestinásobného mistra Belgie a postupuje tak do semifinále evropského poháru! (29:23)
    Diváci aplaudují ve stoje.
    60
    Vytouženou výhru pražských házenkářů pečetí pohlednou brankou v poslední minutě utkání Kotrč! (29:23)
    59
    Gól vstřelil tým Sasja KV (Groff). (28:22)
    58
    Hostující útok adresoval míč do rukou Bertllse , který po náskoku z křídla snižuje na rozdíl sedmi branek! Času už je ale velice málo! Dukla o svém postupu rozhodla v úvodu druhého poločasu! (28:21)
    58
    Další rychlý gól domácích hráčů. (28:20)
    57
    Groff se u hranice čáry volného hodu připnul do vzduchu a poslal svou dynamickou ránu za záda domácího strážce brány! (27:20)
    56
    Hvězda Daniela Čurdy opět jasně září na obloze házené! Sportovní ředitel Dukly se opět dokázal prezentovat krásnou střelou z dálky, která proplachtila mezi tři tyče! (27:19)
    55
    Gól vstřelil tým Sasja KV (Bertlls). (26:19)
    54
    Belgická obrana nedokázala zastavit aktivního Kývalu, který po průniku z levé strany svou chladnokrevnou ránou posunuje domácí do osmibrankového vedení! (26:18)
    53
    Kývala se nalézá ve skvělé střelecké formě a opět předvádí své hráčské přednosti! Dnes bezesporu noční můra belgického brankáře vyslala ze své parkety spojky nechytatelnou dělovku, která rozvlnila síť belgické svatyně! (25:18)
    49
    Colman střelou z dálky střílí přesně. Dukla má ale stále ještě šest branek k dobru. (24:18)
    48. Tahle střela domácím nevyšla. Bylo to už při signalizované pasivitě
    48
    Kývala navyšuje vedení pražské Dukly opět na rozdíl sedmi branek! (24:17)
    47
    Hostující házenkáři poslali do trháku Rola, který nekompromisně po náskoku z šestky zakončil a snižuje tak na rozdíl šesti branek! (23:17)
    46
    Bývalý reprezentant ČR v házené, expert České televize a sportovní ředitel Dukly Praha Daniel Čurda, který nedávno vyměnil sako za dres jasně potvrzuje, že nejen v minulosti dokázal na všech palubovkách doslova lítat jako motýl a bodat jako včela! Čurda nad ničím nepřemýšlel a z velké dálky svou přesnou střeleckou rukou napřáhl, jeho střela se zastavila až za brankovou čárou! Už je to o sedm! Semifinále je velice blízko! (23:16)
    43
    Domácí útok zpozoroval volného Jeníčka na křídle, který po obdržené nahrávce svůj let nad brankovištěm zakončil nádhernou technickou střelou přes prsty! (22:16)

    Martin Petřek

    MCh

    HC Dukla Praha: Bednář, Rangl, Petržela – Brabec, Březina, Čurda, Hlavatý, Jeníček, Kastner, Kotrč, Kývala, Mubenzem, Reichl, Šimůnek, Sviták, Syřínek
    Sasja KV: Mendes, Theyssens, Wauters – Audi, Bertlls, Bisschop, Colman, Deroeck ,Groff, Kostic, Lamberigts, Mendes, Meulders, Roelants, Rola. Soetaert

    Rozhodca: Csaba Kekes a Pal Kekes (Maďasko)