Grasshoppers Žilina – ATU Košice 4:3 (kon.) | M-Šport Trenčín – Florko Košice 2:6 (kon.)
koniec
FBC Grasshoppers AC UNIZA
4:3 (1:3, 3:0, 0:0)
ATU Košice
Sobota 26.03.2016, 14:00 • ŠH Rosinská, Žilina • Salming extraliga • Semifinále
     
    S konštatovaním, že Žilina porazila Košice tesne 4:3 a stav série znížila na 1:2, sa s vami lúčim. Ďakujem za pozornosť a prajem príjemný zvyšok dňa. (16:02:08)
     
    Sledovali sme dramatický duel, v ktorom lepšie začali východniari. Tí sa ujali dvojgólového vedenia po dvoch strelách Talaroviča a Kročka. Domáci síce znížili Málusom, hostia ale kontrovali presným bekhendom Pelegrina.

    Žilina zlomila duel v druhej tretine. Postupne znížil Hrin, potom vyrovnal Galovič a znovu Hrin víťazným gólom stanovil skóre už na konečných 4:3.

    Najlepším hráčom Košíc bol vyhlásený brankár Dominik Turek.
    Najlepším hráčom Žiliny bol vyhlásený Marián Galovič.

    Nesmieme opomenúť výbornú a športovú atmosféru v hale. Napriek dôležitosti stretnutia sa hralo maximálne korektne, k čomu prispel kvalitný výkon rozhodcov Cíbika a Tomáša.
     
    Žilina zvíťazil nad ATU Košice po dramatickom priebehu 4:3 a znižuje stav série na 1:2! Znamená to, že domáci si predlžujú sezónu a vynútili si minimálne zajtrajší štvrtý zápas.
     
    Koniec zápasu.
     
    59:48
    Hrá sa pri bráne Košíc, Žilina už to zrejme zvládne!
     
    59:32
    Halás strieľal po krížnej prihrávke, mal tam odkrytú bránu, namieril ale vedľa!
     
    59:16
    Loptička na polovici Košíc, teraz sa však Galovič previnil faulom. Hostia tak môžu rozohrať, Turek už na striedačke a Košice hrajú v šestici!
     
    59:07
    Pelegrin fauloval pri útoku a bude z toho loptička pre Žilinu. Medzitým si Košice vzali oddychový čas! Majú 53 sekúnd, aby sa zmocnili lopty, prešli cez celé ihrisko a úspešne zakončili.
    Hľadáme nových redaktorov!


    Portál Onlajny.eu rozširuje rady svojich komentátorov. Ak si zo Žiliny, zaujíma ťa futbal alebo florbal a chcel by si sa stať športovým novinárom, neváhaj a pridaj sa k nám. Viac informácií TU.
     
    59:00
    Hostia manévrujú s loptičkou na svojej polovici, Žilina vysoko napáda a nepúšťa Košice do streleckých pozícií!
     
    58:31
    Lelák dvakrát vyhodil cez celé ihrisko, loptička za bránou Košíc!
     
    58:00
    Mme tu posledné dve minúty! Turek stále zostáva vo svojej bráne. Medzitým sa snažil po prihrávke spoza brány zakončiť Pelegrin, zrazený pokus letel nad bránu.
     
    57:27
    Teraz tu bol náznak košickej akcie, ktorú ale veľmi rýchlo prerušili domáci obrancovia. Galovič bol potom seknutý a získal pre svoj tím cenné sekundy.
     
    56:54
    Hrin podržal loptičku za bránou Košíc. Hostia sa nemôžu dostať do súvislejšej akcie, domáci to hrajú momentálne veľmi šikovne a nepúšťajú Košice do náporu.
     
    56:07
    Trúnek priťukol zľava na stred Masarovičovi, ktorý z prvej vystrelil a Turek fantastickým presunom udržal svoj tím v hre! Stále je to len o gól a všetko je otvorené.
     
    55:33
    Žilinský obranca Kvasnica sa vysunul dopredu, bol to však pre neho zisk, keďže tam podržal loptičku a získal pre domácich cenné sekundy. Momentálne domáci nepúšťajú Košice do záverečného náporu.
     
    54:52
    Galovič mal na hokejke možno rozhodujúci gól! Zblízka však domáci útočník namieril príliš vysoko a minul ľavý horný roh brány!
     
    54:27
    Znovu je tam košická prvá päťka, ktorá robí problémy domácej obrane. Pelegrin sa hotoval zakončiť po krížnej prihrávke, ešte pred ním zasiahol kapitán domácich Veneny.

    Góly a asistencie: 16. Málus (Lelák), 29. Hrin (Galovič), 34. Galovič (Hrin), 40. Hrin (Lelák) – 11. Talarovič (Kročko), 12. Kročko (Daru), 17. Pelegrin (Szabo)


    FBC Grasshoppers AC UNIZA: Kružel (Król) – Grlický, Hrin, Hruška, Trúnek, Veneny, Galovič, Baránek, Kvasnica, Masarovič, Málus, Lelák
    ATU Košice: Turek (Palko) – P. Dudovič, Navrátil, M. Dudovič, Šefčík, Pelegrin, Pažák, Kerekeš, Talarovič, Szabo, Kročko, Halas, Chudina, Ferenc

    Rozhodca: Roman Cíbik, Michal Tomáš