Poruba – Most 19:27 (kon.)
koniec
DHC Sokol Poruba
19:27 (8:14)
DHK Baník Most
cz Streda 23.03.2016, 18:00 • Víceúčelová sportovní hala Sareza, Ostrava-Přívoz • Český pohár žen • Finále
Predzápasové kurzy
     
    Ohlasy trenérů po utkání:

    Peter Dávid (DHK Baník Most): "Jsme za výhru šťastní. Cestovali jsme sem poučeni z lednového utkání, které jsme zremizovali a nepotvrdili jsme roli favorita. Věděli jsme co bude Poruba od nás čekat, agresivní obrana nám také dělala těžkosti. Zápas rozhodla fáze mezi 15. a 20.minutou a ten gólový spurt před poločasem. Soupeř pak nedal na načátku druhé půle šance a pak se neprosadil ani v hluchém místě ve druhé půli, kdy gól nepadl snad deset minut. Jsme rádi, že jsme vyhráli, tlak v Mostu je velký. Zápasy mezi těmito týmy mají úroveň a já věřím, že se ještě v sezoně v play off potkáme."

    Ján Beňadík (DHC Sokol Poruba): "Nejprve pogratuluju soupeři a víceméně nemám co dodat, kolega vše řekl. Rozhodly ty dvě pasáže, nedali jsme své šance a soupeř nás trestal z trháků v první půli. Pak jsme dali i hodně tyček a spoustu šancí pochytala i Dominika Müllnerová. Být to trošku jinak a mít kousek štěstí v té pasáži šesti až sedmi minut druhé půle bez branky, možná by to vypadalo jinak. Závěr zápasu už byla frustrace z naší strany. Hosté byli lepší než my a zasloužili si vyhrát. Ohledně nasazení Lucie Uhrákové nás donutily zdravotní problémy několika hráček. Průběžně začínala s tréninkem asi deset dní před zápasem, chodila do posilovny a pak potrénovala v Zubří. Cítila se dobře, nastoupil a o tom, jestli se připravé i na další zápasy v sezoně se rozhodneme podle toho, jak se bude cítit fyzicky." (19:59:49)
     
    Mostečanky zvedají nad hlavu pohár, oslavují a domácí hráčky zklamaně sedí na střídačce. Za malou chvíli ještě přineseme pozápasové ohlasy trenérů a tímto se s vámi pro dnešek rozloučím. Příjemný zbytek večera přeje Tomáš Martínek
     
    Zklamané porubské hráčky nyní obdrží stříbrné medaile, mezitím mostecké házenkářky otevírají šampusy a oslavují triumf.
     
    DHK Baník Most se tímto stává vítězem Českého poháru 2015/2016. Poruba ani čtvrtý pokus nepřetavila ve vítězství. Most působil sebejistě a kromě prvních dvaceti minut první půle držel otěže zápasu pevně ve svých rukou.
     
    Konec zápasu. (19:27)
     
    60
    Szarková zakončuje skóre zápasu trefou 10 sekund před koncem. (19:27)
     
    60
    Alica Kostelná dává branku. (19:26)
     
    58
    Se štěstím prostřeluje Dolákovou také Mičiníková. (18:26)
     
    58
    Na brankovišti se prosazuje také Gakidová, Most má náskok 7 branek. (18:25)
     
    57
    Mostecký gól z rukou Szarkové. (18:24)
     
    56
    Poslední oddechový čas Mostu. (18:23)
     
    56
    Minarčíková z rychlé akce snižuje. (18:23)
    55
    Sedmičku proměňuje tentokrát Marčíková. (17:23)
     
    54
    Žlutá karta pro domácí lavičku, konkrétně trenéra Beňadíka. (16:23)
    53
    Ze sedmičky dává gól Szarková. (16:23)
     
    51
    Přesilovková trefa Leony Švirákové. (16:22)
     
    50
    Rychlý kontr a Markéta Jeřábková navyšuje skóre. (15:22)
    49
    Šárka Marčíková sedmičku proměňuje. (15:21)

    Tomáš Martínek

    DHC Sokol Poruba: Roháčková, Doláková, Mučková – Varmužová, Mýlková, Ryšánková, Tomašechová, Maiwaelderová, Očadlíková, Šviráková, Rechtorisová, Chovancová, Minarčíková, Marčíková, Kostelná, Uhráková. Trenér: Ján Beňadík.
    DHK Baník Most: Bezpalcová, Müllnerová – Parthová, Matoušková, Dvořáková, Mičiníková, Borovská, Gakidová, Jungová, Jeřábková, Martinková, Chmelařová, Szarková, Súkenníková, Schererová, Růčková. Trenér: Peter Dávid.

    Rozhodca: Jiří Opava, Pavel Válek