NHL
NJ Devils – Columbus 2:1 (kon.) | Pittsburgh – Washington 6:2 (kon.) | Montreal – Calgary 1:4 (kon.)
Chicago – Minnesota 2:3 (0:1 po s.n.) | Edmonton – Colorado 2:3 (kon.) | San Jose – Arizona 3:0 (kon.)
koniec
Edmonton Oilers
2:3 (0:0, 0:2, 2:1)
Colorado Avalanche
cz Pondelok 21.03.2016, 02:30 • Rexall Place, Edmonton • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:52 Ryan NUGENT-HOPKINS - 2:3
     
    59:52
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Pouhých 8 sekund před koncem domácí snižují! Connor McDavid nahrál na osu kluziště RYANU NUGENTOVI-HOPKINSOVI, který střelou z první překonal Pickarda -2:3. Do konce už ale zbývá málo času. Asistence: Connor McDavid.
     
    59:29
    Shawn Matthias od modré jen těsně minul opuštěnou klec Edmontonu!
     
    58:53
    Domácí si vzali time-out. Jejich branka už zůstává prázdná!
     
    58:37
    Draisaitl poslal puk před branku na Taylora Halla. Pickard mu položil do zakončení beton a do dorážky Sekery obětavě skočil John Mitchell!
     
    56:33
    Söderberg a Comeau vyrazili do přečíslení 2 na 1. Druhý jmenovaný těsně nedosáhl na kotouč!
     
    54:42
    Hostující Andreas Martinsen si v útočném pásmu hodně zbytečně přidržel Fayna a oslabuje svůj tým. Edmonton má jednu z posledních šancí na zdramatizování závěru zápasu.
    49:09 Blake COMEAU - 1:3
     
    49:09
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Tohle svěřenci Patricka Roye sehráli parádně! Beauchemin posunul puk na levý kruh, kde byl Erik Johnson. Ten místo prudké střely poslal před brankoviště nabídku na teč, do které pohotově vložil hůl BLAKE COMEAU, jenž kotouč usměrnil pod břevno Brossoitovy svatyně – 1:3. Asistence: Erik Johnson a Francois Beauchemin.
     
    47:42
    Za vysokou hůl je vyloučen Connor McDavid. Jednička posledního draftu bude doufat, že vydrží na trestné celé dvě minuty.
    42:53 Matt HENDRICKS - 1:2
     
    42:53
    Edmonton právě vstřelil branku!
    Je sníženo! Od levého mantinelu vystřelil Zack Kassian. Pickard kotouč neudržel a Mark Letestu ho ještě posunul na MATTA HENDRICKSE, který černou pryž uklízel do odkryté klece. Asistence: Mark Letestu a Zack Kassian.
     
    34:15
    Od modré pálil Oesterle. Kotouč, který se odrazil od zadního mantinelu zpět před branku, se snažil dorážet Pakarinen, ale tomu puk přeskočil hůl. S následnou střelou Marka Letestua z mezikruží si pak poradil Pickard, který zasáhl betonem.
     
    33:05
    Jordan Eberle byl u střídačky dohrán Codym McLeodem, který byl nakonec poslán na trestnou lavici za hrubost. Edmonton tak bude hrát přesilovku.
    31:32 Tyson BARRIE - 0:2
     
    31:32
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Hosté se trefují těsně po skončení své přesilovky! Do přihrávky Mikkela Boedkera se na modré čáře opřel TYSON BARRIE, puk prošel přes Korpikoského a Fayna a zapadl až za záda nic nevidícího Brossoita – 0:2. Asistence: Mikkel Boedker a Gabriel Landeskog.
     
    29:29
    Zack Kassian atakoval McLeoda, který se snažil i brankoviště dotlačit puk za Brossoita a je vyloučen za hrubost.
     
    23:57
    Hostující Michail Grigorenko je vyloučen za hákování. Druhá přesilovka pro Oilers.
     
    22:35
    Mohlo být vyrovnáno! Letestu před brankou šikovně tečoval kotouč a Pickard ho s velkou námahou vyrazil jen na hůl Kassiana, který minul prázdnou klec Avs!
    21:19 Gabriel LANDESKOG - 0:1
     
    21:19
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Laviny vstoupily do druhé části velice aktivně a sklízejí zaslouženou odměnu! Puk se přes Matthiase a Söderberga dostal až před branku na hůl GABRIELA LANDESKOGA, který udělal Brossoitovi precizní bekhendový blafák a otevřel skóre duelu. Asistence: Carl Söderberg a Shawn Matthias.
     
    15:29
    Mikko Rantanen přidržel hůl Nugenta-Hopkinse a domácí si tak zahrají přesilovku.
     
    14:55
    Domácí teď přitlačili soupeře. Nurseho střelu Pickard jen vyrazil a kotouč následně proklouzl kolem tyčky jeho svatyně, Poté ještě střílel McDavid, brankář hostí však zasáhl.
     
    10:49
    Výtečně to udělal Connor McDavid, jenž procpal přihrávku na úplně volného Patricka Maroona. Ten udělal Pickardovi kličku do forhendu, ale pak minul již odkrytou klec!
     
    08:06
    Rychlá předávka puku mezi hráči Colorada! Po nahrávce Barrieho nakonec pálil z levé strany Jarome Iginla a za Brossoitem zvonila tyčka!
     
    02:49
    Clendening našel před brankou volného Taylora Halla. Ten kotouč tečoval mimo.
     
    00:48
    První velkou šanci měl hostující obránce Erik Johnson. Ten si našel volný kotouč před brankovištěm soupeře, ale jeho bekhendové zakončení vytěsnil Brossoit!

    Martin Augustin

    Góly a asistencie: 43. Hendricks (Letestu, Kassian), 60. Nugent-Hopkins (McDavid) – 22. Landeskog (Söderberg, Matthias), 32. Barrie (Boedker, Landeskog), 50. Comeau (Johnson, Beauchemin)


    Edmonton Oilers: Brossoit (Talbot) – Fayne, Sekera, Clendening, Reinhart, Oesterle, Nurse – Eberle (A), McDavid, Maroon – Pakarinen, Draisaitl, Hall (A) – Jakupov, Nugent-Hopkins (A), Korpikoski – Kassian, Letestu, Hendricks. Trenér Todd McLellan
    Colorado Avalanche: Pickard (Varlamov) – Johnson, Beauchemin, Barrie, Holden, Bodnarchuk, Bigras – Iginla (A), Mitchell, Landeskog (C) – Comeau, Grigorenko, Boedker – Martinsen, Söderberg, Matthias – Skille, Rantanen, McLeod (A). Trenér Patrick Roy

    Rozhodca: Meier, Walsh – Gibbons, Rody

    Diváci: 16839