Novosibirsk – Metallurg Magnitogorsk 3:4 (po pr.) | Ufa – Omsk 2:1 (kon.)
koniec po predl.
HC Sibir Novosibirsk
3:4 (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1) Stav série: 1:3
Metallurg Magnitogorsk
cz Pondelok 14.03.2016, 14:30 • Ice Sports Palace Sibir • Play-off KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    60:51 Sergej MOZJAKIN - 3:4
     
    60:51
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to bylo rychlé, Metallurg dává branku a rozhoduje o třetím bodu do této série! Většina hráčů Novosibirsku ale protestuje, protože hosté hráli nejspíše v šesti. Následně se do útoku prodral SERGEJ MOZJAKIN, který si najel z levé strany mezi kruhy, odkud střelou pod víko rozhodl! Bez asistence.
    59:35 Calle RIDDERWALL - 3:3
     
    59:35
    Sibir právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno, neskutečné! Už to vypadalo, že se domácím nepovede vyrovnat. Na to se nemohl koukat CALLE RIDDERWALL, který proklouzl do útočné třetiny a střelou z levého kruhu do pravé šibenice posílá utkání do prodloužení! Bez asistence.
     
    58:27
    Salák opouští svou klec a domácí hrají powerplay! Hosté tak mají jedinečnou šanci přidat třetí bod v této sérii!
     
    57:42
    Skvělé tempo vidíme na konci tohoto utkání. V mezikruží se k puku dostal Oleg Gubin, kterému se ale jeho střelou zápěstím nepovedlo překonat Košečkina!
     
    57:29
    Rozhodnutí dnešního utkání mohl zaznamenat Tomáš Filippi, ale ten svým únikem po levé straně nedokázal překonat jeho českého parťáka!
    51:35 Wojtek WOLSKI - 2:3
     
    51:35
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Tak to je rána pro zatím aktivnější domácí celek v této třetině. Tomáš Filippi najel do útočné třetiny a našel skvěle postaveného WOJTEKA WOLSKIHO, který střelou na zadní tyčku vrátil svému celku vedení! Asistence: Tomáš Filippi, Alexej Bereglazov.
    44:26 Sergej GIMAJEV - 2:2
     
    44:26
    Sibir právě vstřelil branku!
    Vlna euforie vypukla v ledovém paláci v Sibiři! Po vyhraném vhazování se do puku opřel obránce SERGEJ GIMAJEV, jehož dělovka propadla až za záda brankáře Košečkina! Asistence: Oleg Gubin.
     
    42:34
    Po dlouhé kombinaci pálil z levého kruhu Maxim Ignatovič. Branka byla již opuštěná a ruský obránce mířil do prázdné klece, ale nakonec trefil jen nohu bránícího hráče!
     
    41:35
    A je tu dokonce přesilovka! Viktor Antipin za brankou hákoval útočícího hráče a dostává dvouminutový trest.
    36:07 Oleg GUBIN - 1:2
     
    36:07
    Sibir právě vstřelil branku!
    Nyní to již vyšlo! Sergej Šumakov projel před branku, kam dostal přihrávku, ale zakončit se mu nepovedlo. V pádu ovšem dokázal přihrávkou na pravý kruh najít OLEGA GUBINA, který se střelou do poloprázdné branky dokázal prosadit! Asistence: Sergej Šumakov.
     
    26:04
    A další výhoda pro hosty. Obránce Naumov přidržel hostujícího Kosova, který následně skončil na mantinelu. Přesilovka pro Magnitku.
    25:53 Tomáš FILIPPI - 0:2
     
    25:53
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Nyní to ale hostujícímu celku vychází! Puk dostal mezi kruhy český útočník TOMÁŠ FILIPPI, který se dokázal svižnou a přesnou ránou prosadit. Skvěle a přesně mu ovšem přihrál Alexander Sjomin. Asistence: Alexander Sjomin, Bogdan Potěchin.
     
    25:17
    Ex-liberecký útočník se následně prodral do útočného pásma po levé straně. Z blízkosti zkoušel překonat Saláka střelou pod víko, ale trefil jen břevno!
     
    23:38
    Wojtek Wolski inkasuje dvouminutový trest za nedovolené bránění. Následné tresty se ještě řeší a uvidíme, jak se nakonec vyřeší.
     
    23:38
    Po nebezpečné střele z pravé strany, kterou Salák skvěle dokázal zachytit, projel kolem českého brankáře Wojtek Wolski, jenž mu nohou sundal helmu. Jeden z bránících hráčů Sibiru se do polského hráče pustil a za brankou jej pořádně mlátil!
     
    23:27
    Hra se nám lehce přitvrzuje a vidíme důraznou hru. Dvouminutový trest inkasuje Sergej Gimajev, který podrazil jednoho z hostů.
     
    16:35
    Maxim Ignatovič před brankou podržel jednoho z hráčů Magnitky a posílá svůj celek do tří hráčů. To budou krušné chvilky.
     
    16:12
    Až na druhý pokus se povedlo Alexeji Bereglazovi ohrozit svým pokusem branku českého brankáře. Ten byl ale pukem trefen přesně do nastavené lapačky!
     
    15:53
    Hosté si zahrají svou první přesilovku. Tomáš Vincour ve středním pásmu sekl jednoho z hráčů Magnitky, a dostává za to dvouminutový trest.
    11:44 Danis ZARIPOV - 0:1
     
    11:44
    Metallurg právě vstřelil branku!
    To se ale daří z následného útoku hostujícího celku! Jan Kovář ujel s pukem po levé straně a v pravý čas našel volného DANISE ZARIPOVA, který rychlou střelou z pravého kruhu překonal Alexandra Saláka a otevřel skóre utkání! Asistence: Jan Kovář, Sergej Mozjakin.
     
    08:32
    V šanci se ovšem objevili následně také hosté. Obránce Chris Lee najel do útočné třetiny po pravé straně, odkud se mu ale jeho střelou nepovedlo překonat připraveného Saláka!
     
    07:23
    Další nebezpečná akce domácího celku. Po pravé straně vjel do třetiny David Ullström, který nahrnul kotouč před branku. Tam se zkoušel prosadit Tomáš Vincour, jenž ale trefil jen betony brankáře!
     
    03:41
    A bude tu také první přesilovka pro domácí celek. Danis Zaripov si u mantinelu počínal nedovoleně a odpyká si za to dvouminutový trest.
     
    01:48
    Arťom Vorošilo se s pukem na hokejce prodral po pravé straně až před branku, odkud posílal puk do brankoviště. Tam se ale nikomu nepovedlo svojí akci zakončit gólově!

    David Panuška

    Góly a asistencie: 37. Gubin (Šumakov), 45. Gimajev (Gubin), 60. Ridderwall – 12. Zaripov (Kovář, Mozjakin), 26. Filippi (Sjomin, Potěchin), 52. Wolski (Filippi, Bereglazov), 61. Mozjakin


    HC Sibir Novosibirsk: Salák (Bespalov) – Verešagin, Menšikov, Naumov, Mišarin, Beljakov, Meszároš, Ignatovič, Gimajev – Ridderwall, Ullström, Vincour – Bobrov, Vorošilo, Fefelov – Sannikov, Šalunov, Šumakov – Žafjarov, Gubin, Kopejkin
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Samsonov) – Antipin, Birjukov, Bereglazov, Lee, Tereščenko, Chabarov, Osipov – Mozjakin, Zaripov, Kovář – Wolski, Sjomin, Filippi – Kajgorodov, Kosov, Potěchin – Kaletnik, Železkov, Timkin – Platonov

    Rozhodca: Gofman, Ansons – Sivov, Šeljanin

    Diváci: 7 400
    Novosibirsk 1 4 Metallurg Magnitogorsk
    #1 Utorok 08.03.2016 • 12:30
    Metallurg Magnitogorsk - Novosibirsk 3:1
    #2 Štvrtok 10.03.2016 • 15:00
    Metallurg Magnitogorsk - Novosibirsk 1:3
    #3 Sobota 12.03.2016 • 12:30
    Novosibirsk - Metallurg Magnitogorsk 1:5
    #4 Pondelok 14.03.2016 • 14:30
    Novosibirsk - Metallurg Magnitogorsk 3:4 koniec po predl.
    #5 Streda 16.03.2016 • 15:00
    Metallurg Magnitogorsk - Novosibirsk 2:1