Barcelona – Getafe 6:0 (kon.) | Vigo – Sociedad 1:0 (kon.) | Atlético Madrid – La Coruña 3:0 (kon.)
Rayo Vallecano – Eibar 1:1 (kon.)
koniec
Celta Vigo
1:0 (1:0)
Real Sociedad San Sebastian
Sobota 12.03.2016, 18:15 • Balaídos, Vigo, Španielsko • Španielska LaLiga • 29. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Tak a je dobojované. Z víťazstva sa tešia hráči Celty Vigo, ktorí v dnešnom stretnutí víťazia najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah sa v 16.minúte postaral Iago Aspas, ktorý rozhodol o zisku troch bodov pre svoje mužstvo. Kelti sa po zápase nachádzajú na 5.mieste, Králi na 10.priečke.

    To je odo mňa všetko. Prajem Vám ešte príjemný večer. (20:06:02)
     
    90+4
    Koniec zápasu.
     
    90+3
    Real Sociedad to ešte skúša dlhými centrami a obrana domácich má s nimi problémy. Začína sa posledná minúta tohto stretnutia.
     
    90+2
    Aritz Elustondo (Real Sociedad) zastavil črtajúci sa protiútok domácich a správne videl kartu žltej farby.
     
    90+1
    Nadstavený čas v 2.polčase sú 4 minúty!
     
    90
    Stretnutie sa už iba dohráva. Uvidíme koľko minút nadstaví hlavný rozhodca.
     
    88
    Marcelo Alfonso Diaz Rojas (Celta Vigo) dostal žltú kartu za zdržovanie pre zahrávaní priameho kopu.
     
    87
    Opäť nebezpečná strela! Asier Illarramendi si prebral loptu vo vápne, jeho obranca sa pošmykol, čo hosťujúci hráč využil. Posunul si loptu na silnejšiu nohu a tvrdo vystrelil, ale opäť skvele zasiahol brankár Sergio Álvarez, ktorý jeho pokus vyrazil!
     
    86
    Šanca hostí! Bruma sa pohral so svojím strážcom v pokutovom území, hodil si loptu na ľavačku a vyskúšal pozornosť brankára Sergia Álvareza na prednej tyči. Ten tam bol včas a s týmto pokusom si poradil!
     
    85
    Hráči Celty Vigo sa už sústredia výhradne iba na obranné povinnosti a cez polovicu idú maximálne traja hráči, ktorí zbierajú drahocenný čas.
     
    84
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Berchiche Yuri, prichádza Litri.
     
    83
    Domáci to majú veľmi dobre rozohrané a už im stačí iba ustrážiť si tento priaznivý výsledok. Nebudú to mať však jednoduché, pretože hostia sú v posledných minútach aktívnejší.
     
    82
    Žltú kartu dostáva Nemanja Radoja (Celta Vigo).
     
    81
    Nolito opäť s nedovoleným zákrokom a toto bol možno jeho šiesty nedovolený zákrok, čo niektorí hráči zvládnu za celú sezónu.
     
    79
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Iago Aspas, prichádza Théo Bongonda.
     
    78
    Tak predsa len to už domáci hráč nevydrží. Jediný strelec gólu si ľahol na zem a už sa chystá aj náhradník, ktorý ho čoskoro vystrieda.
     
    77
    Iago Aspas signalizoval svojej lavičke, že bude musieť striedať, no ešte pár minút vydrží.
     
    76
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Xabi Prieto, prichádza Bruma.
     
    75
    Veľká šanca Celty Vigo! Nolito dostal prihrávku do pokutového územia od Iaga Aspasa, ktorý si nabehol do voľného priestoru a aj dostal loptu späť. Kľučkou obišiel vybiehajúceho brankára Gerónima Rulliho, ale dostal sa už do veľkého uhla. Napriek tomu skúsil vystreliť, ale lopta iba poskakovala popred bránkovú čiaru a následne ju obrancovia odkopli preč!
     
    74
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza Daniel Wass, prichádza Josep Señé.
     
    72
    Claudio Beauvue sa rútil dopredu cez pravú stranu a hľadal svojou prízemnou prihrávkou pred bránou spoluhráča Iaga Aspasa, ktorý tam nabiehal, ale pri ňom bol včas jeho strážca, ktorý odvrátil hroziace nebezpečenstvo.
     
    71
    Veľká šanca Realu Sociedad! Jonathas dostal prihrávku približne sedem metrov od brány, ale stál chbtom k nej a za ním stál ešte obranca. Dokázal sa však rýchlo otočiť a pohotovo vystreliť, ale jeho pokus tesne minul bránu Celty Vigo!
     
    70
    Do konca riadneho hracieho času ostáva 20 minút. Podarí sa niektorému z tímov ešte streliť gól alebo domáci zvíťazia najtesnejším rozdielom?
     
    68
    Kelti sa snažia loptu podržať na svojich kopačkách a zbytočne ju nestratiť, aby sa potom znova nemuseli dobrých päť minút brániť.
     
    67
    Loptu do ohňa poslal Rubén Pardo, ale jeho center bol domácou obranou odvrátený do bezpečia.
     
    66
    Šanca aj na druhej strane! Carlos Vela sa predral dopredu cez ľavú stranu a dostal sa aj k strele, ktorá bola tečovaná. Lopta nakoniec skončila na bočnej sieti, a tak bude nasledovať rohový kop.
    65. Daniel Wass (CVG)
     
    65
    Šanca Celty Vigo! Daniel Wass dostal prihrávku od Nolita na hranicu vápna odkiaľ sa pokúsil o strelu z prvej, ale jeho pokus letel nad bránu hostí! Toto sa dalo zakončiť lepšie.
     
    64
    Začínajú pribúdať fauly a tentoraz sa previnil domáci Daniel Wass, ktorý v strede poľa poslal k zemi svojho protihráča. Voľný kop pre Real Sociedad.
     
    63
    Tempo hry sa začína zrýchľovať a napomáhajú tomu najmä hosťujúci hráči. Tí sa snažia loptu od kopačiek posielať rýchlejšie medzi sebou a dostávajú sa do väčšieho počtu streleckých pokusov.
     
    62
    Striedanie v tíme Celta Vigo: z ihriska odchádza John Guidetti, prichádza Claudio Beauvue.
     
    61
    Hostia vybojovali rohový kop, ktorý už rozohral Rubén Pardo. V pokutovom území to však prehnal Aritz Elustondo, ktorý si v hlavičkovom súboji pomohol rukami. Lopta pre domácich.
     
    60
    Už máme za sebou hodinu hry. Domáci tesne vedú najtesnejším rozdielom, ale už sa viac sústredia na bránenie a naopak hostia sú oveľa aktívnejší a začínajú byť lepším mužstvom na ihrisku.
     
    58
    K strele spoza vápna sa odhodlal hosťujúci Rubén Pardo, lenže jeho pokus bol nepresný. Nasledovať bude kop od Álvarezovej svätyne.
     
    57
    Hostia pokračujú v obliehaní pokutového územia Celty Vigo. Čaká sa na finálnu prihrávku, tá však zatiaľ neprichádza.
     
    56
    Striedanie v tíme Real Sociedad San Sebastian: z ihriska odchádza Joseba Zaldúa, prichádza Carlos Vela.
     
    55
    Real Sociedad začína tlačiť svojho súpera, ale všetko sa to deje ďaleko od brány domácich.
     
    54
    Do hry sa chystá aj Carlos Vela, ktorý už netrpezlivo čaká za postrannou čiarou, kým bude hra prerušená a bude môcť pomôcť svojim spoluhráčom rozhýbať útočnú formáciu.
     
    53
    Prvá strela do priestoru brány od hostí. Jej autorom bol Jonathas, ktorý si naskočil na center z pravej strany, ale jeho hlavička smerovala iba do stredu brány, kde stál pozorný brankár Sergio Álvarez, ktorý nemal žiaden problém.
     
    52
    Nedovoleným zákrokom sa opäť prezentoval Nolito, ktorý v rohu ihriska poslal k zemi hosťujúceho Josebu Zaldúu. Toto bolo úplne zbytočné a domáci budú musieť čeliť ďalšej štandardke.
     
    51
    Domáci John Guidetti teraz zabojoval v rohu ihriska a musel vynaložiť obrovské množstvo síl, ale nakoniec sa mu podarilo vybojovať vhadzovanie pre jeho mužstvo.
     
    50
    Hráči Celty Vigo sú oveľa nepresnejší v rozohrávke a veľa prihrávok kazia. Hostia to však nevedia využiť a trápia sa v útočnej fáze.
     
    49
    Signál od San Sebastianu vôbec nevyšiel. Obrana domácich ho prečítala a zlikvidovala hneď v zárodku.
     
    48
    Nolito opäť fauloval a je tu ďalšia príležitosť pre hostí, ktorí budú zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    47
    Gustavo Cabral (Celta Vigo) podkopol prenikajúceho Berchiche Yuriho a hlavný rozhodca ocenil tento zákrok žltou kartou.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    ŠTATISTIKY PRVÉHO POLČASU

    Držanie lopty: 46% – 54%
    Strely (celkom): 5-2
    Strely (na bránu): 1-1
    Rohové kopy: 3-0
    Fauly: 10-4
    Žlté karty: 0-1
    Červené karty: 0-0
     
    Máme za sebou prvý polčas. V ňom si lepšie viedli hráči Celty Vigo, ktorí vedú najtesnejším rozdielom 1:0. O jediný presný zásah sa v 16.minúte postaral Iago Aspas, ktorý krásnym lobom prekonal hosťujúceho gólmana. Podarí sa domáci udržať priaznivý výsledok alebo hostia vyrovnajú, či dokonca otočia stav skóre? Na túto otázku nám odpovie druhé dejstvo.

    2.polčas sa začne približne o 19:16.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    45+1
    Obrovská šanca Celty Vigo! Iago Aspas sa dostal k strele v pokutovom území hostí, ale skvelý zákrok vytiahol brankár Gerónimo Rulli, ktorý jeho pokus vyrazil!
     
    45
    Nadstavený čas v 1.polčase je 1 minúta!
     
    44
    Prvý polčas sa už iba dohráva. Som zvedavý koľko minút, a či vôbec nadstaví hlavný rozhodca.
     
    42
    Lopta sa párkrát poodrážala v pokutovom území, až sa dostala k Asierovi Illarramendimu, no jeho strela spoza vápna nebola presná. Nasledovať bude kop od brány.
     
    41
    Neúmyselný lakeť v tvári od Sergiho Gómeza, a tak hostia budú zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    40
    Do konca prvého polčasu ostáva približne päť minút. Podarí sa niektorému z tímov streliť klasický gól do šatne?
     
    39
    Žiadne šance sme v posledných minútach nevideli, ale divákom na štadióne Balaídos to vadiť nemusí. Ich miláčikovia vedú najtesnejším rozdielom a zrejme sa budú snažiť tento priaznivý výsledok ustrážiť do konca prvého polčasu.
     
    38
    Tak teraz si to odniesol Sergi Gómez, ktorý bol faulovaný. Hráč, ktorý sa skĺzol pod neho sa v podstate pošmykol, čo všetci videli a aj preto nebol potrebný kartový trest.
     
    37
    Domáci Jonathan Castro si teraz výborne splnil obranné povinnosti na svojej strane, keď nepustil cez seba protihráča a loptu dobrým zákrokom poslal za postrannú čiaru.
     
    36
    Nolito predlžoval vhadzovanie hlavičkou za seba, kde očakával nábeh svojho spoluhráča Johna Guidettiho, ale ten čakal skorej sklepnutie, a tak sa k lopte zadarmo dostali hosťujúci hráči.
     
    35
    Nolito si počínal nedovolene v hlavičkovom súboji a hlavný arbiter rozhodol, že to bol útočný faul. Lopta pre hostí.
     
    34
    V posledných minútach sa hrá prevažne medzi šestnástkami, a tak sú brankári pomerne bez práce.
     
    33
    John Guidetti sa výborne odpútal od svojho strážcu a dostal prihrávku za obranu hostí. Následne hľadal ešte spoluhráča Nolita, ale výborne zasiahol brankár Gerónimo Rulli, ktorý prečítal jeho úmysel.
     
    32
    Tempo hry je skutočne veľmi pomalé a útočným akciám chýba moment prekvapenia. Všetko sa to deje spomalene, čo je vo väčšine prípadov dôvodom, že útočného akcie končia hneď v zárodku.
     
    31
    Hostia zahrávali priamy kop zo zaujímavej pozície, ale Rubén Pardo nenašiel v pokutovom území žiadneho zo svojich spoluhráčov. Loptu do hry pošle brankár Sergio Álvarez.
     
    30
    Už máme za sebou polhodinu hry a domáci vedú najtesnejším rozdielom. Zatiaľ sa hrá vo vlažnom futbalovom tempe, ale agresivita nechýba ani jednému z mužstiev.
     
    29
    Gustavo Cabral bol tým mužom, ktorý to schytal a musí byť ošetrený. Nepríjemne dopadol na rameno a nevyzerá to s ním dobre. Uvidíme, čo povedia lekári, a či bude pokračovať v hre.
     
    28
    Berchiche Yuri (Real Sociedad) videl žltú kartu za nešetrný zákrok, ktorý bol úplne zbytočný.
     
    26
    Hru sprevádza množstvo nepresností z oboch strán, čo sa prestáva páčiť aj divákom, ktorí svoju nespokojnosť vyjadrujú pískaním a bučaním.
     
    25
    Celta Vigo má nahrané a nikam sa neponáhľa. Domáci hráči si loptu prihrávajú medzi sebou a nechávajú súpera behať bez nej.
     
    24
    Hosťujúci Iñigo Martínez je do týchto chvíľ v súbojoch veľmi tvrdý a Johnovi Guidettimu nedaruje vôbec nič. Hrá sa skutočne do tela na hranici s kartovými trestami.
     
    23
    S centrom do ohňa si však poradila defenzíva Celty Vigo, ktorý loptu bez problémov odvrátila do bezpečnej vzdialenosti od vlastnej brány.
     
    22
    Nedovolený zákrok domáceho Janathana Castra pri vlastnej rohovej zástavke. Real Sociedad bude zahrávať priamy kop zo zaujímavej pozície.
     
    21
    Už máme za sebou 20 minút z hry a skóre sa nám menilo. V 16.minúte poslal domácich do vedenia Iago Aspas, ktorý zužitkoval peknú prihrávku od Nolita.
     
    20
    STRELY CELKOM: 3-0
    STRELY NA BRÁNU: 1-0

    Strelecky sú na tom lepšie Kelti, ktorí zatiaľ v tejto štatistike úplne zatienili svojho súpera.
     
    19
    DRŽANIE LOPTY: 48% – 52%

    Zatiaľ nemá ani jedno z mužstiev výraznú územnú prevahu, no oveľa nebezpečnejší sú domáci.
     
    18
    Nolito je veľmi aktívny a teraz to skúsil sám. Pokúsil sa prekvapiť hosťujúceho brankára zo strednej vzdialenosti, ale jeho strela nenašla priestor troch žrdí. Kop od brány.
    16. Iago Aspas (CVG) - 1:0
     
    16
    Celta Vigo dalo gól!
    Nádherný center, skvelé spracovanie a skvostné zakončenie! Výborná prihrávka od Nolita našla v pokutovom území nabiehajúceho spoluhráča IAGA ASPASA, ktorý si najprv prvým dotykom loptu spracoval a tým druhým prehodil vybiehajúceho brankára Gerónima Rulliho. Hosťujúci gólman si ešte siahol na loptu, no nezabránil jej, aby skončila v jeho sieti! Ketli sa dostávajú do jednogólového vedenia.
     
    14
    Ďalší nedovolený zákrok v strede poľa. Previnil sa Diego Reyes, ktorý poslal k zemi Nemanju Radojaa. Lopta už je v hre a domáci pokračujú v útočnej akcii.
     
    12
    Faul aj na druhej strane. Schytal to Asier Illarramendi, ktorý bol niekoľkokrát okopaný v strede poľa a dostal pár kopancov. Lopta pre Real Sociedad.
     
    11
    Iago Aspas bol nedovoleným spôsobom poslaný k zemi v strede poľa. Voľný kop pre Celtu Vigo.
     
    10
    Prvú strelu domácich vyslal Daniel Wass, ale jeho pokus mieril nad bránu hostí a lopta skončila iba na tribúne. Nasledovať bude kop od Rulliho svätyne.
     
    9
    Diváci zatiaľ vidia typický španielsky futbal s množstvom krátkymi prihrávok, ktorými sa prezentujú obe mužstvá. Hneď po strate lopty prichádza aktívny tlak na hráča s ňou, ktorý je veľmi úspešný.
     
    8
    Daniel Wass sa ocitol v ofsajde, keď rozohral rohový kop a loptu mu vrátil John Guidetti. Dobré oko mal teraz asistent rozhodcu David Canales Cerdá.
     
    7
    Nolito dostal dlhú prihrávku do behu na ľavej strane, pohral sa so svojím strážcom a následne prihral spoluhráčovi Iagovi Aspasovi. Jeho strela bola zblokovaná a uvidíme prvý rohový kop v stretnutí.
     
    6
    Domáci sa dostávali dopredu cez pravú stranu, ale dobre zasiahol Iñigo Martínez, ktorý odpratal loptu za postrannú čiaru.
     
    5
    Obe mužstvá sa často striedajú v držaní lopty, pretože napádajú hráča s loptou, ktorý má vždy problém s rozohrávkou a vo väčšine prípadov ju pokazí.
     
    4
    Real Sociedad teraz zatlačil svojho súpera na jeho vlastnej polovici ihriska. Domáci si vytvorili hustý obranný blok, ktorý je veľmi pozorný a koncentrovaný.
     
    3
    Zatiaľ je to len také oťukávanie. Čakáme na prvú vážnejšie akciu, šancu, či strelu.
     
    2
    V úvode majú loptu v moci hostia. Tí si ju aktuálne prihrávajú v strede poľa a pomaly sa posúvajú dopredu.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    -1
    O výkop sa v prvom polčase sa postarajú hosťujúci hráči. Prajem Vám príjemný športový zážitok.
     
    -5
    Hráči už prichádzajú na hraciu plochu. Domáci sa predstavia v belasých dresoch, hostia v bordových.
     
    -30
    Úvodné zostavy:

    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo, Cabral, Sergi Gómez, J. Castro – Diaz Rojas, Radoja – Wass, Aspas, Nolito – Guidetti.
    Náhradníci: Blanco – Bongonda, Beauvue, Dražić, Señé, Planas, B. Fernández.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa, A. Elustondo, I. Martínez, Yuri – Pardo, D. Reyes, Illarramendi – Prieto, Jonathas, Oiarzabal.
    Náhradníci: Olazábal – Mikel González, Bergara, Bruma, Vela, Litri, de la Bella.

    Rozhodca: Juan Martínez Munuera – Diego Barbero Sevilla, David Canales Cerdá – Miguel García Aceña.
     
    Vítam Vás pri sledovaní zápasu 29.kola Primery División medzi Celtou Vigo a Realom Sociedad San Sebastian. Z tohto zápasu vám prinesieme v textovej forme akcie, štatistiky, zaujímavosti a v grafickej forme GIF obrázky.
     
    CELTA VIGO
    Zverenci Eduarda Berizza sú na tom celkom dobre v tejto sezóne. Po 28 odohraných zápasoch im patrí skvelá siedma priečka, keď majú na svojom konte 42 bodov za dvanásť výhier, šesť remíz a desať prehier. Naposledy sa predstavili v lige na horúcej pôde Realu Madrid, kde z toho bol poriadny debakel. Síce v prvom polčase diváci videli iba jeden gól, o ktorý sa postaral Pepe, no v druhom polčase sa roztrhlo vrece s gólmi. Krátko po zmene strán pridal dva góly Ronaldo, na ktoré dokázal odpovedať Aspas. V 64.minúte pridal svoj tretí gól v stretnutí opäť Ronaldo a o dvanásť minút neskôr rozvlnil sieť hostí znova. K záveru stretnutia sa ešte gólovo presadili aj Jese a Bale, čím sa konečný výsledok zastavil na čísle 7:1.

    Posledné zápasy
    05.03.2016 Real Madrid – Celta Vigo 7:1
    02.03.2016 Celta Vigo – Villarreal 0:0
    27.02.2016 Getafe – Celta Vigo 0:1
    20.02.2016 Celta Vigo – Eibar 3:2
    14.02.2016 Barcelona – Celta Vigo 6:1

    Najlepší strelec: Iago Aspas – 10 gólov
     
    REAL SOCIEDAD SAN SEBASTIAN
    Tím okolo Eusebia Sacristána nehrá v tomto ročníku najvyššej španielskej súťaže vôbec zle. Po 28 kolách sa nachádza na desiatom mieste, keď získal 35 bodov za deväť víťazstiev, osem remíz a jedenásť prehier. V ich poslednom ligovom zápase proti Levante to mala byť formalita a jasné víťazstvo, no takýto scenár sa nenaplnil. Síce skóre zápasu otvoril v 14.minúte Reyes, ktorý poslal domácich do vedenia, ale o desať minút neskôr vyrovnal Deyverson. Obe mužstvá ešte mali niekoľko šancí na zmenu skóre, ale brankári boli pozorní. Keďže do konca zápasu už gól nepadol, tak sa oba tímy rozišli po remíze 1:1 a pripísali si do tabuľky po jednom bode.

    Posledné zápasy
    06.03.2016 Real Sociedad – Levante 1:1
    01.03.2016 Atlético Madrid – Real Sociedad 3:0
    27.02.2016 Real Sociedad – Málaga 1:1
    21.02.2016 Athletic Bilbao – Real Sociedad 0:1
    14.02.2016 Real Sociedad – Granada 3:0

    Najlepší strelec: Imanol Agirretxe – 13 gólov
     
    VZÁJOMNÉ ZÁPASY
    31.10.2015 Real Sociedad – Celta Vigo 2:3
    07.02.2015 Real Sociedad – Celta Vigo 1:1
    13.09.2014 Celta Vigo – Real Sociedad 2:2
    12.04.2014 Celta Vigo – Real Sociedad 2:2
    23.11.2013 Real Sociedad – Celta Vigo 4:3

    POSTAVENIE TÍMOV V TABUĽKE
    7. Celta Vigo 12-6-10 40:51 42
    9. Real Sociedad 9-8-11 37:39 35

    ZHODNOTENIE
    Favoritom je domáce mužstvo, ktoré by malo mať navrch, ale nebude to mať jednoduché. Môj tip na výsledok dnešného stretnutia je 1:1.
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:15.

    Marek Farkaš

    Góly: 16. Aspas

    Karty:   47. Cabral (CVG), 82. Radoja (CVG), 88. Diaz Rojas (CVG) – 28. Yuri (RSC), 90+2. A. Elustondo (RSC)


    Držení míče: 42 % : 58 %.
    Střely na branku: 1:5. Střely mimo: 4:5. Rohy: 5:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 21:9.
    Celta Vigo: S. Álvarez – Mallo (C), Cabral, Sergi Gómez, J. Castro – Diaz Rojas, Radoja – Wass (74. Señé), Aspas (79. Bongonda), Nolito – Guidetti (62. Beauvue).
    Náhradníci: Blanco – Bongonda, Beauvue, Dražić, Señé, Planas, B. Fernández.

    Real Sociedad San Sebastian: Rulli – Zaldúa (56. Vela), A. Elustondo, I. Martínez, Yuri (84. Litri) – Pardo, D. Reyes, Illarramendi – Prieto (C) (76. Bruma), Jonathas, Oiarzabal.
    Náhradníci: Olazábal – Mikel González, Bergara, Bruma, Vela, Litri, de la Bella.

    Rozhodca: Juan Martínez Munuera – Diego Barbero Sevilla, David Canales Cerdá – Miguel García Aceña