Buffalo – NY Rangers 2:4 (kon.) | Carolina – Ottawa 4:3 (2:1 po s.n.) | Columbus – Detroit 5:3 (kon.)
NY Islanders – Pittsburgh 2:1 (kon.) | Montreal – Dallas 4:3 (po pr.) | Tampa Bay – Boston 0:1 (po pr.)
Winnipeg – Nashville 2:4 (kon.) | Edmonton – San Jose 0:3 (kon.)
koniec po predl.
Montreal Canadiens
4:3 (1:1, 2:2, 0:0 - 1:0)
Dallas Stars
cz Streda 09.03.2016, 01:30 • Bell Centre, Montreal • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Dallas Stars zavítá ve středu v noci na led Montrealu, který 20. prosince v American Airlines Center porazil 6:2. Jamie Benn se na vítězství Stars podílel dvěma góly a asistencí, zatímco Jason Spezza vstřelil gól a připsal asistenci, stejně jako Patrick Sharp a Tyler Seguin. Brankář Antti Niemi předvedl 21 zákroků. Za Canadiens skórovali Paul Byron a Daniel Carr. Zápasem obou týmů v Bell Centre Vás provede Tomáš Reiner.
     
    Montreal Canadiens:

    Brendan Gallagher v úterý netrénoval kvůli zranění v dolní části těla, kterou utrpěl v neděli proti Winnipegu, kterému Canadiens podlehli 4:2. Trénink vynechali také útočníci Alex Galchenyuk a Lars Eller, nad jejichž starty visí otazník. Galchenyuk utrpěl v neděli v noci zranění v dolní části těla. Lars Eller dohrál zápas proti Winnipegu se zraněním v horní části těla. Informaci sám potvrdil hlavní trenér Canadiens Michel Therrien.
    Hokejisté domácího Montrealu během rozbruslení v Bell Centre.

     
    Dallas Stars:

    John Klingberg v pondělí v noci vynechal v letošní sezóně NHL první zápas, který Dallas zvládl a po výhře 2:1 nad Ottawou si připsal druhé vítězství v řadě. Obránce Stars do Ottawy neodletěl po vyjádření Jasona Spezzy kvůli zranění v dolní části těla. Stars sice v Kanadě dokázali zvítězit, hlavní trenér Lindy Ruff ale s výkonem svých svěřenců příliš spokojený nebyl. Ruffovi se nelíbil zejména pohyb puku a spousty zkažených přihrávek. Do týmu by se měl vrátit po sedmi zápasech uzdravený útočník Patrick Eaves.
    Exkluzivní pohled do kabiny a připravující se hráče Dallasu.

     
    Vzájemné zápasy:

    20.12.15 Dallas Stars – Montreal Canadiens 6:2
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Plekanec (MTL) 12+34, +/- +2
    Aleš Hemský (DAL) 9+16, +/- -1
    Radek Faksa (DAL) 1+5, +/- +4
     
    Úvodní sestavy:

    Montreal Canadiens: Scrivens (Condon) – Markov, Subban (A), Jemelin, Pateryn, Bartley, Barberio – Pacioretty (C), Galchenyuk, Andrighetto – Lessio, Plekanec (A), Mitchell – Matteau, McCarron, Byron – De La Rose, Danault, Brown. Hlavní trenér: Michel Therrien.

    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Russel, Goligoski (A), Oduya, Demers, Nemeth, Oleksiak – Jamie Benn (C), Seguin, Eaves – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Eakin, Hemský – Faksa, Fiddler (A), Sceviour. Hlavní trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodčí: Kyle Rehman, Chris Rooney – Derek Nansen, Mark Wheler.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:05
    V Bell Centre právě začalo utkání mezi Montrealem a Dallasem. Úvodní vhazování vyhráli Stars, kteří se jako první mohli vydat směrem vpřed.
     
    00:46
    Dallasu se v blízkosti střídačky nepodařilo rozehrát a Montreal si v úvodu zápasu vytvořil tlak v útočném pásmu, jenže z něho nic nevytěžil a domácí hokejisté o puk v levém rohu zóny Dallasu přišli.
     
    01:17
    Sven Andrighetto nahodil puk z pravého křídla od mantinelu na bránu a Max Pacioretty se ho snažil u pravé tyče dvakrát dorazit za záda Kariho Lehtonena, ani v jednom případě ale neuspěl.
     
    01:53
    Stefan Matteau, který dnes debutuje v Bell Centre, se ocitl u levé tyče ve slibné šanci, jeho následnou střelu z levého kruhu pro vhazování ale zneškodnil výtečným zákrokem Kari Lehtonen, který puk nejprve zastavil hrudí a poté ho na ledě přikryl lapačkou!
     
    02:47
    Montreal vstoupil do utkání skvěle, zatímco Dallas velmi vlažně a zatím se nedostal ani k jedné střele na bránu.
     
    02:58
    Dallas právě vstřelil branku!
    CODY EAKIN střílí gól a Dallas se ujímá z ničeho nic vedení 1:0!! Jason Demers z pravého rohu útočného pásma nahodil puk před bránu, kde ho z blízkosti propasíroval pod Benem Scrivensem ke vzdálenější levé tyči Cody Eakin. Stars se ujímají vedení z první střely. Asistence: Jason Demers, Aleš Hemský.
    02:58 Cody EAKIN - 0:1
     
    03:28
    Aleš Hemský si v úvodu zápasu připsal asistenci a Dallas Stars vede v Bell Centre nad Montrealem 1:0, úvod zápasu přitom patřil domácím hokejistům, kteří si vytvořili velký tlak.
     
    04:17
    Jason Spezza skvěle clonil před brankářem Benem Scrivensem a po nahozeném puku se mu ho málem tečí podařilo překonat, brankář Montrealu ale podruhé neinkasoval a kotouč hrudí vyrazil mimo tři tyče své brány!
     
    04:28
    Stars vzápětí vypálili od modré čáry na pravém křídle a Ben Scrivens střelu, která mířila doprostřed brány, ukryl ve svém náručí.
     
    05:48
    Torrey Mitchell chtěl mezi kruhy pro vhazování vypálit z otočky, jenže mu puk sjel z čepele hole a k ohrožení brány Kariho Lehtonena se nedostal.
     
    06:26
    Jamie Benn se ocitl u pravé tyče v ostrém úhlu a poté vracel před bránu puku přihrávkou po ledě, tu ale na bližší tyči dobře zablokoval jeden z hráčů Montrealu, od jehož hole se puk odrazil do bezpečí.
     
    07:18
    Stars udeřili jako blesk z čistého nebe a před první krátkou komerční přestávkou vedou nad Montrealem 1:0. O úvodní branku zápasu se postaral Jason Demers.
     
    07:35
    Ben Scrivens vyrazil střelu Dallasu z levého křídla a Max Pacioretty na opačné straně ledové plochy po rychlém protiútoku vypálil na pravém křídle z ostrého úhlu, jeho následná střela ale zamířila mimo.
     
    08:43
    Sven Adrighetto byl zřejmě tím hráčem, který vypálil z pravého kruhu pro vhazování po ledě a jeho následná střela zamířila vedle pravé přední tyče.
     
    08:58
    Jason Demers se pokusil přidat k úvodní asistenci gól, jeho následná střela ale byla tečována a zamířila do ochranné sítě.
     
    09:17
    Andrej Markov využil otevřeného prostoru a z levého kruhu pro vhazování napřáhl ke tvrdé střele s příklepem, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Kari Lehtonen ji ale levým betonem vyrazil a připsal si další skvělý zákrok!
     
    10:25
    Montrealu se nepodařilo na levém křídle rozehrát a puk podél mantinelu u boxu časoměřičů zamířil na zakázané uvolnění.
     
    10:46
    Aleš Hemský mohl přidat k asistenci v první třetině gól, když se u pravé tyče ocitl v obrovské šanci, jeho následná střela se ale odrazila od brankové konstrukce zpět do hry a pozorný Ben Scrivens puk rychle ukryl ve svém náručí! Aleš Hemský puk skvěle tečoval na přední tyči po přihrávce svého spoluhráče z pravého rohu útočného pásma a kotouč pod Benem Scrivensem zamířil ke vzdálenější levé tyči, od níž se nakonec odrazil před bránu.
     
    11:41
    Dallas mohl vést těsně před druhou reklamní přestávkou o dvě branky, překonaného Bena Scrivense ale zachránila tyč, a následnou rozehrávku Stars zastavila nepřesná přihrávka, po které puk skončil na levém křídle na zakázaném uvolnění.
     
    12:27
    Andrej Markov před pár okamžiky po druhé v zápase vypálil z levého kruhu pro vhazování a jeho následná střela mířila těsně nad ledem k přední levé tyči, připravený Kari Lehtonen ji ale pomocí pravého betonu a rukavice vytáhl mimo!
     
    14:00
    Do konce první třetiny zbývá odehrát přesně šest minut a po úvodním tlaku Montrealu jsme v Bell Centre svědky vyrovnaného utkání, ve kterém se hra přelévá ze strany na stranu.
     
    14:13
    Střely:

    Montreal Canadiens 8 Dallas Stars 12
     
    14:13
    Antoine Roussel zahrál v útočném pásmu Dallasu vysokou holí a po následném přerušení hry přichází v první třetině na řadu poslední krátká přestávka, po které už by nemělo plynulost zápasu před první sirénou nic narušit.
     
    14:20
    Montreal právě vstřelil branku!
    MAX PACIORETTY střílí gól a vyrovnává stav utkání necelých šest minut před koncem první třetiny na 1:1!! Andrej Markov po přihrávce Alexe Galchenyuka po vyhraném vhazování z pravého křídla napřáhl na vrcholu levého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem, která se před bránou odrazila od brusle Maxe Paciorettyho k ledu a ke vzdálenější pravé tyči. Asistence: Andrej Markov, Alex Galchenyuk.
    14:20 Max PACIORETTY - 1:1
     
    15:17
    Mattias Janmark na pravém křídle vypálil od mantinelu a pozorný Ben Scrivens puk ukryl ve svém náručí.
     
    16:12
    Sven Andrighetto (MON) dostal menší trest, 2 minuty držení.
     
    16:46
    Torrey Mitchell odvedl na pravé straně obranného pásma dobrou práci a vyhodil puk podél mantinelu u střídaček až za bránu Dallasu Stars.
     
    18:00
    Montrealu se opět podařilo vyhodit a Dallas se navíc nemůže dostat ze svého pásma. Canadiens předvádí skvělý forčeking a ukrajují sekundy z trestu Svena Andrighetta.
     
    18:06
    Dallas konečně dokázal vyvést puk ze své zóny a od modré čáry ho napálil na bránu Bena Scrivense, který si táhlou střelu jednoho z hostujících hráčů směřující doprostřed brány v pohodě pohlídal a ukryl ji ve svém náručí.
     
    18:53
    Montrealu se na levém křídle nepodařilo rozehrát a puk během pár sekund skončil podruhé na zakázaném uvolnění.
     
    19:00
    Do konce první třetiny zbývala odehrát jedna minuta a Tyler Seguin napřáhl na pravém křídle na modré čáře ke tvrdé střele, která zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    19:57
    Do konce první třetiny zbývají odehrát tři sekundy a Dallas už se v jejím závěru těsně před přestávkou do zakončení nedostane.
     
    20:00
    Max Pacioretty (MTL) dostal menší trest, 2 minuty držení hole.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Montreal si hned v úvodu vytvořil po zachycené rozehrávce Stars tlak, jenže se nedokázal dostat ke střele, zatímco Dallas na opačné straně udeřil hned z první střely, když se po nahození z rohu kluziště prosadil těsně před brankovištěm Cody Eakin, který pod Benem Scrivensem procedil puk ke vzdálenější levé tyči. Vzápětí se ta samá situace opakovala, po skvělé teči Aleše Hemského se ale tentokrát kotouč odrazil od vzdálenější levé tyče zpět do hry. Canadiens si vytvořili několik šancí a nakonec se jim v závěru první třetiny podařilo vyrovnat, když se necelých šest minut před jejím koncem prosadil skvělou tyčí po střele Andreje Markova kapitán Max Pacioretty, od jehož brusle se puk odrazil k pravé tyči. Skóre po první třetině. Montreal Canadiens 1 Dallas Stars 1.

     
    Druhá třetina začne přibližně ve 2:35.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:05
    Dallas vyhrál úvodní vhazování druhé třetiny, do které vstupuje v početní výhodě poté, co byl na konci úvodního dějství vyloučen Max Pacioretty.
     
    20:17
    Dallas právě vstřelil branku!
    JASON SPEZZA využívá přesilovou hru a posílá Dallas zpět do vedení!! Jason Spezza napřáhl na vrcholu pravého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele s příklepem a vymetl přesně přední horní roh brány. Asistence: Antoine Roussel, Jamie Benn.
    20:17 Jason SPEZZA - 1:2
     
    20:40
    Max Pacioretty sice vstřelil v závěru první třetiny gól, poté byl ale vyloučen a Dallas po využité přesilové hře znovu vede, tentokrát 2:1.
     
    20:53
    Montreal právě vstřelil branku!
    ALEX GALCHENYUK po pouhých 36 sekundách odpovídá na gól Dallasu a vyrovnává rychle na 2:2!! Sven Adrighetto za bránou vybojoval puk a poté ho zpoza brány vleže dokázal posunout holí na Alexe Galchenyuka, který bez přípravy zamířil přesně mezi betony Kariho Lehtonena. Asistence: Sven Andrighetto.
    20:53 Alex GALCHENYUK - 2:2
     
    22:25
    P.K. Subban se vzápětí pokusil otočit vývoj zápasu na stranu Montrealu tvrdou střelou z pravého křídla, jeho následná rána ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    23:38
    Montreal právě vstřelil branku!
    PHILLIP DANAULT skóruje a otáčí vývoj zápasu na stranu Montrealu, který vede 3:2!! Greg Pateryn na pravém křídle tvrdě vypálil v blízkosti modré čáry a jeho následná střela se od ochranného skla odrazila před bránu, kde ji u pravé tyče bekhendem dorazil do prázdné brány Phillip Danault. Asistence: Greg Pateryn, Lucas Lessio.
    23:38 Phillip DANAULT - 3:2
     
    25:17
    Dallas Stars se během pár okamžiků dostal ke dvěma střelám, ani jedna z nich ale za zády Bena Scrivense neskončila. První brankář Montrealu sám zneškodnil, a ta druhá vzápětí z levého křídla zamířila vedle bližší levé tyče.
     
    26:19
    Montreal na pravém křídle tvrdě vypálil od modré čáry a po zákroku Kariho Lehtonena přichází na řadu krátká reklamní přestávka, před kterou Montreal vede nad Dallasem 3:2.
     
    26:45
    Stars rychle otočili hru a z levého křídla nahodili puk na Bena Scrivense, který byl připraven a ukryl ho ve své výstroji.
     
    26:53
    Johnny Oduya napřáhl na levém křídle od modré čáry ke tvrdé střele, která mířila přesně do vzdálenějšího pravého horního rohu brány a zřejmě ještě byla jemně tečována, Ben Scrivens ale každopádně vytáhl fantastický zákrok a lapačkou puk vytěsnil mimo!
     
    27:15
    Dallas chtěl na pravém křídle podél střídaček otočit hru, jenže jeho následný útok zastavila nepřesná přihrávka, po které puk skončil na zakázaném uvolnění.
     
    29:05
    Brankář Ben Scrivens se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Stars podél mantinelu u střídaček a poté rozehrál.
     
    29:32
    Andrej Markov odvedl na levé straně obranného pásma dobrou práci, když obral o puk Jamieho Benna a poté ho vyhodil o mantinel u střídaček do zóny Dallasu tak, aby z toho nebylo zakázané uvolnění.
     
    30:39
    Dallas dvakrát vedl, jenže poté se jeho hra rozpadla jako domeček z karet a Montreal po dvou gólech v řadě vede před svými fanoušky v Bell Centre těsně 3:2.
     
    31:47
    Svěřenci Lindyho Ruffa se sice po dvou inkasovaných gólech v rychlém sledu otřepali, zatím se ale marně snaží dostat do nějaké velké brankové příležitosti až na jednu výjimku.
     
    32:35
    Jason Spezza s největší pravděpodobností fauloval v útočném pásmu svého týmu a Montreal si po skončení krátké reklamní přestávce zahraje přesilovou hru, během níž bude moci navýšit své jednobrankového vedení.
     
    32:35
    Jason Spezza (DAL) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    33:45
    P.K. Subban napřáhl v blízkosti levého kruhu pro vhazování ke tvrdé střele, která mířila ke vzdálenější pravé tyči, Kari Lehtonen ale vytáhl fantastický zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    34:39
    Vyloučený Jason Spezza je zpět na ledě a Dallas hraje v plném počtu. Montreal si vytvořil několik šancí, Kari Lehtonen ale musel nakonec zasahovat pouze po jedné z nich.
     
    35:13
    Phillip Danault tvrdě vypálil od modré čáry, jeho střela ale mířila pouze doprostřed brány, kde ji připravený Kari Lehtonen vyrazil.
     
    35:44
    Valeri Ničuškin se řítil do samostatného úniku, mezi kruhy pro vhazování ho ale dohnal Alexej Jemelin a holí ho o puk čistě připravil. To byl fantastický a důležitý obranný zákrok!
     
    37:30
    Valeri Ničuškin vypálil nebezpečně z levého křídla a Ben Scrivens ukryl puk po pěkném semaforu v lapačce! Při zákroku si ale zřejmě poranil prst a rychle namířil na střídačku k lékaři.
    Rodiče debutujícího útočníka Stefana Matteaua v Bell Centre.

     
    37:35
    Ben Scrivens byl během komerční přestávky ošetřen a poté se vrátil zpět do brány. Vypadá to, že brankář Montrealu bude v pořádku.
     
    38:00
    Paul Byron se řítil do samostatného úniku, těsně před bránou ho ale zezadu připravil čistě o puk holí Antoine Roussel! Na obou stranách byl k vidění ve druhé třetině jeden fantastický obranný zákrok. Po Alexejovi Jemelinovi ho nyní zaznamenal Antoine Roussel.
     
    39:00
    Dallas právě vstřelil branku!
    ALEŠ HEMSKÝ prokázal šikovné ruce a krásným gólem v závěru druhé třetiny vyrovnává na 3:3!! Patrick Eakin na pravé straně nabral rychlost, a když už věděl, že se mezi dvěma protihráči ke střele nedostane, tak puk bruslí přikopl do jízdy Alešovi Hemskému, který po nádherném objetí brány u levé tyče zasunul puk za záda bezmocného Bena Scrivense, jenž se marně snažil přesunout. Asistence: Patrick Eakin.
    39:00 Aleš HEMSKÝ - 3:3
     
    39:50
    Do konce druhé části nádherného zápasu zbývá odehrát deset sekund, během nichž už se zřejmě nic nestane. Ne, že bychom toho viděli málo!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Úvod druhé třetiny nabídl momenty, které nejsou příliš často k vidění. Jason Spezza po přestávce po pouhých 17 sekundách využil přesilovou hru a vrátil Dallasu ztracené vedení, jenže za 36 sekund bylo srovnáno, když se před bránou prosadil střelou mezi betony Kariho Lehtonena útočník Alex Galchenyuk a necelé tři minuty na to otočil stav zápasu na stranu Canadiens svým druhým gólem v sezóně Phillip Danault. Oba dva týmy se vzápětí řítily do samostatného úniku, ty ale zastavili fantastickým obraným zákrokem Alexej Jemelin a na opačné straně Antoine Roussel. Už to vypadalo, že Montreal bude vstupovat do třetí části s vedením, minutu před zazněním druhé sirény ale parádně objel bránu Aleš Hemský a zasunul puk za záda Bena Scrivense. Skóre po 40 minutách. Montreal Canadiens 3 Dallas Stars 3.
    Aleš Hemský vyrovnal stav nádherného střetnutí na 3:3.

     
    Třetí třetina začne přibližně ve 3:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:08
    V Bell Centre právě začala třetí třetina, do které oba týmy vstupují po nádherné a dramatické prostřední části za stavu 3:3.
     
    40:43
    Alexej Jemelin na levém křídle napřáhl od modré čáry ke krásné táhlé střele, která mířila pod horní tyč, jenže Kari Lehtonen předvedl skvělý zákrok a puk ukryl v lapačce!
     
    41:31
    Všem příznivcům NHL a hostujícího Dallasu Stars ještě dlužím omluvu, střelec úvodního gólu se samozřejmě jmenuje Cody Eakin, jehož křestní jméno jsem zaměnil za jméno Patricka Eavese. Pokud jste tedy tuto chybu postřehli, tak se velice omlouvám.
     
    42:15
    Zpět k dění na ledové ploše. Canadiens tvrdě vypálili od modré čáry, jejich následná střela ale houštinou těl před bránou neprošla a byla zablokována.
     
    42:29
    Sven Andrighetto se s tím nemazlil a z levého kruhu pro vhazování po nabrání rychlosti vypálil, jenže pouze doprostřed brány, kde byl připravený Kari Lehtonen, který puk ukryl ve svém náručí po rychlém zakleknutí.
     
    43:43
    Dallas prožívá pomalý vstup do třetí třetiny a více ze hry zatím mají domácí Canadiens, kteří se dostali k několika střelám, jen jedna z nich ale byla opravdu nebezpečná.
     
    44:14
    Patrick Eaves se dnes vrátil do sestavy Dallasu po zranění, zatím se mu ale na rozdíl od Codyho Eakina gól vstřelit nepodařilo. Času do konce zápasu je ovšem stále dost.
     
    44:42
    Hráč čtvrté útočné lajny Radek Faksa mohl z ničeho nic udeřit, když se u levé tyče dostal ke střele, z otočky ale pozorného Bena Scrivense překonat nedokázal! Brankář Montrealu ovšem měl s jeho pokusem obrovské potíže, horký brambor ale nakonec dokázal dopravit do bezpečí.
     
    45:07
    Druhá třetina nabídla v úvodu v rychlém sledu tři góly, v poslední části zápasu ale zatím na změnu skóre čekáme marně.
     
    45:47
    P.K. Subban na pravém křídle od modré čáry tvrdě vypálil na vzdálenější levou tyč, kde se jeho pokus snažil tečovat Alex Galchenyuk, puk se ale od jeho hole odrazil do ochranné sítě.
     
    46:00
    Jamie Benn se ocitl mezi kruhy pro vhazování ocitl ve skvělé šanci a snažil se zamířit nad lapačku Bena Scrivense, jeho následná střela ale zamířila vedle pravého horního rohu!
     
    46:58
    Valeri Ničuškin odvedl v levém rohu obranného pásma skvělou práci a po vybojování puku o mantinel za bránou rozehrál.
     
    47:49
    Canadiens se dostali do přečíslení 2 na 1 a Paul Byron z pravého křídla nesobecky předložil puk přihrávkou přes šířku útočného pásma Stefanovi Matteauovi, který mohl vstřelit gól během svého debutu v Bell Centre, jeho následnou střelu z blízkosti levé tyče ale vleže brankář Kari Lehtonen zneškodnil a připsal fantastický zákrok!
     
    47:49
    Následuje krátká reklamní přestávka, po které si Montreal zahraje v dnešním zápase třetí přesilovou hru.
     
    47:49
    Johnny Oduya (DAL) dostal menší trest, 2 minuty hákování.
     
    48:19
    Alex Galchenyuk (MTL) dostal menší trest, 2 minuty podražení.
     
    48:49
    Andrej Markov při hře 4 na 4 vypálil z pravého kruhu pro vhazování na vzdálenější levou tyč, Kari Lehtonen byl ale připraven a pravým betonem jeho pokus vykopl mimo!
     
    49:08
    Valeri Ničuškin zkusil na opačné straně ledové plochy také vypálit z pravého kruhu pro vhazování, jeho střela ale zamířila pouze doprostřed brány a hrudi připraveného Bena Scrivense.
     
    49:57
    Alexej Jemelin z blízkosti nepropálil Kariho Lehtonena a na opačné straně z pravého křídla nebezpečně vypálil kapitán Stars Jamie Benn a Ben Scrivens nevěděl, kde má puk, nakonec ho ale po dobrém zákroku našel ve své výstroji!
     
    50:06
    Antoine Roussel vypálil ze středu útočného pásma v blízkosti modré čáry a Ben Scrivens jeho střelu mířící pod horní tyč zastavil maskou!
     
    50:57
    Ben Scrivens vyjel za svou bránu, aby zastavil nahození Dallasu z pravého křídla a rozehrál. Jeho spoluhráči se poté vrhli u střídaček do protiútoku, ten ale zastavila nepřesná přihrávka a zakázané uvolnění.
     
    51:14
    Střely:

    Montreal Canadiens 24 Dallas Stars 31
     
    51:37
    Ben Scrivens zastavil nahození Stars a po jeho snadném zákroku přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
    Pohled na místo brankáře Bena Scrivense v kabině Montrealu.

     
    52:00
    Do konce zápasu zbývá odehrát přesně osm minut, stav utkání je stále vyrovnaný 3:3. Dokáže některý z týmů rozhodnout před vypršením šedesáté minuty?
     
    52:46
    Canadiens se pokusili vstřelit čtvrtý gól, jejich střela z pravého křídla ale zamířila vedle vzdálenější levé tyče.
     
    53:58
    Greg Pateryn mezi kruhy pro vhazování vypálil z otočky, jeho následná střela ale byla zablokována a brankář Kari Lehtonen zasahovat nemusel.
     
    54:06
    Puk byl v útočném pásmu Montrealu sražen mimo ledovou plochu a necelých šest minut před koncem základní části dnešního zápasu přichází na řadu poslední krátká přestávka.
     
    54:10
    Jamie Benn:

    Jamie Benn je se 73 kanadskými body nejproduktivnějším hráčem svého týmu a také se pyšní nejvyšším počtem hitů, kterých v letošní sezóně předvedl 129.
     
    55:06
    V první třetině byly k vidění góly dva, v druhé dokonce čtyři, v té třetí ale na změnu skóre stále čekáme marně a vypadá to vypadá, že utkání za stavu 3:3 dojde do prodloužení.
     
    55:54
    Ben Scrivens se vydal za bránu, kde zastavil nahození Stars a poté puk přenechal Gregovi Paterynovi, který rozehrál.
     
    56:50
    Tyler Seguin napřáhl mezi kruhy pro vhazování ke střele, která byla jedním z hráčů před bránou přizvednuta do ochranné sítě.
     
    57:06
    Tyler Seguin tvrdě vypálil vzápětí od modré čáry na pravém křídle, Ben Scrivens si ale jeho střelu mířící doprostřed brány našel a vyrazil ji do bezpečí.
     
    57:45
    Do konce základní hrací doby zbývají odehrát dvě minuty a čtvrt.
     
    58:21
    Cody Eakin vyhodil puk na střídačku a hra byla přerušena. Pokud by teď jeden z týmů skóroval, s největší pravděpodobností by to znamenalo jeho vítězství.
     
    58:44
    Andrej Markov chtěl ze středního pásma napálil puk na bránu Kariho Lehtonena, jenže se mu v rukou zlomila hůl.
     
    59:37
    Od prodloužení nás za stavu 3:3 dělí v Bell Centre pouhých 23 sekund. Oba týmy ještě začaly trochu bruslit, ale ve třetí třetině se zřejmě nic nestane.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Také třetí třetina nabídla několik zajímavých momentů, největší šanci ale měli na holích hráči domácího Montrealu, kteří se řítili do přečíslení 2 na 1, po kterém Paul Byron předložil puk Stefanovi Matteauovi, toho ale vychytal vleže fantastický Kari Lehtonen. Dallas byl střelecky aktivnější, rozhodující gól se mu ale vstřelit nepodařilo. Skóre po 60 minutách. Montreal Canadiens 3 Dallas Stars 3.

     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    V Bell Centre právě začalo prodloužení, a pokud nerozhodne ani to, přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     
    60:50
    Oba týmy vstoupily do prodloužení hodně opatrně a dávají si velký pozor na to, aby se nedopustily zbytečné chyby, která by v této části zápasu byla hodně drahá.
     
    61:25
    Alex Galchenyuk z levého křídla přihrál do pravého kruhu pro vhazování Maxovi Paciorettymu, který mohl tvrdou střelou s příklepem bez přípravy rozhodnout, jeho střelu ale skvělým zákrokem vyrazil Kari Lehtonen!
     
    61:59
    Montreal právě vstřelil branku!
    ALEX GALCHENYUK rozhoduje prodloužení a ukončuje sérii čtyř porážek Montrealu v řadě!! Andrej Markov z levého křídla našel v pravém kruhu pro vhazování krásnou přihrávkou Alexe Galchenyuka, který napřáhl bez přípravy ke tvrdé střele s příklepem a o levý beton Kariho Lehtonena puk dopravil přesně k pravé tyči. Asistence: Andrej Markov, Sven Adrighetto.
    61:59 Alex GALCHENYUK - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Montreal proti Dallasu dvakrát prohrával, nakonec ale utkání dotáhl do prodloužení, ve kterém vstřelil rozhodující gól Alex Galchenyuk. Canadiens ukončili sérii čtyř porážek v řadě, zatímco Stars se díky jednomu bodu dostali do čela západní konference o bod před Chicago. Konečný výsledek. Montreal Canadiens 4 Dallas Stars 3 po prodloužení.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alex Galchenyuk (MTL) 2+1
    2. Cody Eakin (DAL) 1+1
    3. Greg Pateryn (MTL) 0+1
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Plekanec (MTL) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:30
    Aleš Hemský (DAL) 1+1, 3 střely, čas na ledě 15:24
    Radek Faksa (DAL) 0+0, 0 střel, čas na ledě 9:37 (04:31:57)
    Alex Galchenyuk měl spoustu důvodů k radosti.

    Tomáš Reiner

    Góly a asistencie: 15. Pacioretty (Markov, Galchenyuk), 21. Galchenyuk (Andrighetto), 24. Danault (Pateryn, Lessio), 62. Galchenyuk (Markov, Andrighetto) – 3. Eakin (Demers, Hemský), 21. Spezza (Roussel, Jamie Benn), 39. Hemský (Eakin)


    Montreal Canadiens: Scrivens (Condon) – Markov, Subban (A), Jemelin, Pateryn, Bartley, Barberio – Pacioretty (C), Galchenyuk, Andrighetto – Lessio, Plekanec (A), Mitchell – Matteau, McCarron, Byron – De La Rose, Danault, Brown. Hlavní trenér: Michel Therrien.
    Dallas Stars: Lehtonen (Niemi) – Russel, Goligoski (A), Oduya, Demers, Nemeth, Oleksiak – Jamie Benn (C), Seguin, Eaves – Janmark, Spezza, Ničuškin – Roussel, Eakin, Hemský – Faksa, Fiddler (A), Sceviour. Hlavní trenér: Lindy Ruff.

    Rozhodca: Kyle Rehman, Chris Rooney – Derek Nansen, Mark Wheler

    Diváci: 21288