TK a Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference k Česká pojišťovna play off Tipsport extraligy

cz Sobota 05.03.2016, 12:00Tlačové konferencie
     
    Díky za pozornost a mějte se fajn. (12:43:51)
     
    Oficiální část tiskové konference byla právě ukončena.
     
    Král: Hokej je fenoménem v naší republice. Na hokej lidé chodili rádi i pod vlivem úspěšného mistrovství světa. V současné době v rámci APK i navenek funguje výborně. Extraliga neměla žádné problémy. Je to všechno v dobré kondici, trend by měl být vzrůstající i dál. Kluby, které ještě nedělají popularizační akce, se snad brzy připojí.
     
    Obermajerová doplňuje: Přispěly k tomu zcela jistě i Hokejové hry a standardně velká návštěvnost v Pardubicích. Jednak také tím, že Liberec začal lépe postupovat tabulkou, zde také narostla návštěvnost, více diváků chodilo i na Spartě.
     
    Řezníček o rekrodní divácké návštěvnosti: Měli jsme nějaké poznatky. Extraligu jsme schválně rozlosovali jen na pátky a neděle. Návštěvy byly od začátku extraligy na průměru okolo pěti tisíc. Otázka je, jestli to opravdu je tímto. Dělali jsme to i z důvodu rekonstrukce D1. Šlo nám o to, aby týmy co nejméně cestovaly. Důležité byly také akce, které začaly kluby dělat s diváky.
     
    Řezníček o novince v play-off: V předkole se do rozhodnutí nehraje. Změna hraní do rozhodnutí platí pouze od čtvrtfinále, semifinále či finále.
     
    Obermajerová: Novinkou bude také 360 stupňů teritorium Hokejového bojovníka. Je to aktivita Radegastu i pro vtažení do děje těch diváků, kteří aktuálně nejsou na stadionu. Díky Radegast Index dražbě si navíc mohou někteří vybraní fanoušci zajít po sezoně posedět s některými hráči.
     
    Kurzy na zisk titulu Tipsport:
    Liberec 3,30
    Sparta 3,45
    Plzeň 6,80
    Hradec Králové 7,20
    Mladá Boleslav 13,00
    Třinec 17,00
    Zlín 23,00
    Kometa 23,00
    Olomouc 25,00
    Chomutov 27,00
     
    Nejlepším hráčem utkání byli vyhlášen celkem 14krát Tomáš Rachůnek a Roman Červenka. Anketa Hokejista sezony bude probíhat 2. května od 20:00 právě zde v hotelu Clarion. BPA se dohodla s Českou asociací hráčskou na spolupráci a právu vybrat toho nejlepšího, že s odborníky budou hlasovat též samotní hráči.
     
    Obermajerová: Anketa Zlatá helma Sencor stále ještě probíhá. Výhradně právě na webu hokej.cz.
     
    Obermajerová: Nahoru jde i Facebook. Zde je až 25 000 fanoušků, nicméně dosah je zde ještě mnohem větší. Twitter sleduje zhruba 6 400 uživatelů, Instagram až 7 700 uživatelů.
     
    Obermajerová: Streamy z extraligy probíhaly na dvou místech – hokejka.cz a TV Tipsport. Přehráno bylo celkem 8 187 484 streamů. Stejně tak rostla i návštěvnost webu hokej.cz. Bylo zde až 5 311 000 zobrazených stran.
     
    Průměrná sledovanost na ČT byla 83,7 tisíc diváků (rating 1,0%). Jedná se tedy o posun směrem vzhůru. Nejsledovanějším duelem byl zápas mezi Kometou a Spartou.
     
    Obermajerová: Je tu jeden skvělý rekord. Hokejová extraliga přilákala na stadionu 1 967 712 diváků. V průměru to bylo 5 406 diváků. Nejnavštěvovanější byl duel Komety se Spartou, kdy dorazilo na stadion 21 500 diváků. Největší návštěvnost měla Kometa Brno, pak Pardubice a posléze Sparta.
     
    Jana Obermajerová (BPA): Pro nadcházející play-off zůstává stejný název, tedy Česká pojišťovna play-off. Přidali jsme ale také grafiku Masarykova poháru. Tato změna se neobešla bez konstruktivního postoje generálního partnera Tipsportu, jsme povinni loga jako součást prezentovat. Pro play-out a baráž se i nadále užívá název Tipsport extraligy. Stejně tak i logo a manuál.
     
    Řezníček: Do ČP play-off se nominovalo celkem 16 hlavních rozhodčích a 18 čárových rozhodčích.
     
    Řezníček: Důležité jsou změny v play-off. Rozhodující páté až sedmé utkání od čtvrtfinále se budou hrát do rozhodnutí. Budou tu nekonečná prodloužení, dokud nepadne branka. Hraje se 5 na 5, vyloučení ze základní hrací doby se přenáší do prodloužení.
     
    Řezníček: Předkolo play-off začíná 7.3.2016, přesně za týden 14.3.2016 už bude zahájeno klasické play-off. Mistr České republiky bude znám nejpozději 26. dubna. Barážové boje budou ukončeny boje 24.4.2016. Zde se dozvíme, které týmy případně postoupí do extraligy, které ji naopak opustí. Ve čtvrtfinále se může těšit na souboje Hradec Králové – Mladá Boleslav a Plzeň – Olomouc. Oba duely by měly být velmi vyrovnané a zajímavé. Liberec a Sparta pochopitelně čekají na své soupeře.

    Radek Barkman