TK FK Viktoria Žižkov (kon.) | Tisková konference FK Baník Sokolov (kon.)
TK nejlepší handicapovaný sportovec roku 2015 (kon.)
koniec udalosti
Tisková konference FK Baník Sokolov

cz Štvrtok 03.03.2016, 15:00Tlačové konferencie
     
    Žádné další dotazy již od přítomných novinářů nevzešly, a tak se tisková konference blíží ke konci. (15:24:59)
     
    Daniel Šmejkal: "Působil tady Bidje Manzia, který dal pět branek. Vojta Přeučil tady už působil, vstřelil osm branek a já doufám, že na své předchozí angažmá naváže."
     
    Vítězslav Hejret: "Sháněli jsme stopera a navíc se zranil Ludvík Tůma. Jednali jsme s kluby první ligy – Jihlava, Teplice a podobně. V Teplicích jsme pomalu spěli k dohodě, ale David Jablonský to nebyl. Jednalo se o Honzu Hoška. Ten si nakonec vybral Karvinou. A v té chvíli se objevila možnost získat Davida Jablonského. Pro nás bezvadná událost. Je to kvalitní hráč a navíc je místní."
     
    David Jablonský: "Ty soutěže nejsou od sebe tak daleko. Některé týmy z druhé ligy by v první hrály vyrovnanou partii a myslím si, že by to zvládly."
     
    David Jablonský: "Tréninky můžu chválit, je to něco jiného než v Teplicích."
     
    David Jablonský: "Teplice mě v rámci první ligy nikam jinam pustit nechtěly, i když ty nabídky byly."
     
    David Jablonský: "Měl jsem dvě nabídky z východu. Ta jedna bohužel padla, protože se kluby nedomluvily. Jednalo se o Dinamo Minsk. Poté se ozval Baník, domluvil se s Teplicemi a já jsem rád, že se ozval zrovna Baník."
     
    David Jablonský: "Vrátil jsem se po 11 letech. Z A žáků jsem přešel do Teplic, poté následovalo několik hostování, až jsem zakotvil v prvoligových Teplicích."
     
    Daniel Šmejkal: "Většina z nově přichozích by se měla objevit v základní sestavě."
     
    Daniel Šmejkal: "K výsledkům v přípravě zase takovou váhu nedávám. Spíše se dívám na to, jak hrajeme a plníme úkoly na hřišti."
     
    Daniel Šmejkal: "Měli jsme v přípravě problém s kádrem, kdy nám nečekaně někteří hráči vypadli. To, co jsme si naplánovali, jsme splnili, nemáme zásadní zdravotní potíže a také nám poměrně vycházelo počasí."
     
    Daniel Šmejkal: "Spolupracujeme s dorosteneckou kategorií. Momentálně se s námi připravovali Rosťa Vokáč a Honza Kalina. V této spolupráci chceme pokračovat."
     
    Na řadu přichází hlavní trenér A mužstva Dan Šmejkal.
     
    Vítězslav Hejret: "Čtyři kategorie hrají nejvyšší české soutěže, kde se porovnáváme s nejlepšími českými týmy. Pro nás je to ohromná zkušenost. V současnosti hrajeme v dolních patrech tabulky, ale chtěli bychom v těchto soutěžích působit dlouhodobit."
     
    Vítězslav Hejret: "Posledním odchodem byl David Vaněček a to kvůli tomu, aby měl větší herní vytížení, které u nás neměl. Na jaře bude pomáhat Tachovu ve třetí lize."
     
    Vítězslav Hejret: "Byli jsme v časovém presu ohledně postu středního obránce. Nakonec se vše podařilo vyřešit."
     
    Vítězslav Hejret: "Chodí k nám mladí hráči na pomezí první a druhé ligy. V zimě jsme počítali pouze s tím, že odejde Bidje Manzia zpět do Dukly. U Laca Takácse a Vaška Proška jsme počítali, že u nás zůstanou. Byli jsme s nimi i domluveni. Bohužel jsme na jejich nečekané odchody museli reagovat. Jako náhradu jsme nechtěli průměrné nebo podprůměrné hráče. I proto jsme v přípravě nepřistoupili na testy hráčů."
     
    Nyní dostává slovo sportovní ředitel klubu, který bude hovořit o složení A-týmu.
     
    Tomáš Provazník: "Komise pro stadiony udělila našemu trávníku hodnocení D, to znamená nevyhovující. Na její rekonstrukci se chceme soustředit. A doufáme, že v letošním roce zahájíme stavbu nové budovy, kde sídlí mládež a vedení klubu."
     
    Tomáš Provazník: "V létě 2015 došlo k rekonstrukci umělé trávy, která se velmi podařila. Za to patří městu velký dík. Umělka slouží zejména mládeži."
     
    Tomáš Provazník: "Během podzimu proběhla stabilizace a do konce fotbalové sezóny je klub finančně zabezpečený."
     
    Tomáš Provazník: "Odešli čtyři hráči, přišli čtyři hráči. Chtěli jsme také zachovat kvalitu kádru."
     
    Tomáš Provazník: "Po doplnění kádru bychom chtěli udržet pozice z podzimní části, to znamená zůstat na druhém třetím místě."
     
    Všichni aktéři dnešní tiskovky se pomalu scházejí do nově zrekonstruované místnosti, kde se odehrávají tradiční pozápasové tiskové konference.
     
    Tiskové konference po podzimu druhého celku Fotbalové národní ligy se před zahájením jarní části sezóny zúčastní Mgr. Tomáš Provazník, ředitel klubu, Vítězslav Hejret, sportovní ředitel, Daniel Šmejkal, hlavní trenér A mužstva, a obránce David Jablonský, odchovanec klubu a posila pro zbytek sezóny.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 15:00.

    Lukáš Švéda