Hannover – Wolfsburg 0:4 (kon.) | Ingolstadt – Kolín nad Rýnom 1:1 (kon.)
koniec
Hannover 96
0:4 (0:1)
VfL Wolfsburg
Utorok 01.03.2016, 20:00 • HDI-Arena, Hannover • Nemecká Bundesliga • 24. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:00.
     
    Bundesliga pokračuje cez týždeň zápasmi dvadsiateho štvrtého kola, do HDI-Areny v Hannoveri, s kapacitou 49.000 divákov, zavíta účastník Ligy majstrov VfL Wolfsburg.

    Hannover 96 sa po katastrofálnom vstupe do sezóny herne chytil a zaknihoval tri víťazstvá v rade za sebou, no potom sa vrátil do svojej slabšej formy a so záchranou medzi bundesligovou klubovou elitou má plné ruky práce. V tabuľke okupuje poslednú priečku a už teraz na baráž stráca štyri, na záchranu šesť bodov. V ostatnom zápase v Stuttgarte to však už bola iná káva, na gól Wernera odpovedal dvomi presnými zásahmi Schulz a Hannover si viezol domov tri body. Podarí sa domácim uspieť v domácom zápase proti Wolfsburgu, ktorého výkony sú v poslednom čase ako na hojdačke?

    Verein für Leibesübungen Wolfsburg sa blysol pred úvodom nového ročníka ziskom nemeckého superpohára, keď porazil majstra z Mníchova po penaltových rozstreloch. No v stredu 27. októbra v domácom pohári svoje účinkovanie skončil, v šestnásťfinále pavúka mu stopku vystavil práve úradujúci majster Bayern Mníchov, ktorý zvíťazil vo Volkswagen Aréne 3:1. VfL sa po dvadsiatich troch kolách nachádza v bundesligovej tabuľke na peknom ôsmom mieste a isto iste sa bude drať ešte smerom vyššie na priečky, ktoré zaisťujú nemeckému klubovému futbalu pohárovú Európu. A v nej účinkuje VfL aj v aktuálnej sezóne. V skupinovej fáze Ligy majstrov vyhral skupinu „B“, v play-off v boji o postup do štvrťfinále zvíťazil pred dvomi týždňami na pôde KAA Gent 3:2, keď jednoznačne viedol rozdielom triedy, no v samom závere zápasu domáci dvomi zlepenými gólmi vykresali ešte akú-takú iskierku nádeje.

    Zápas nemá jasného favorita a tak to vidia aj bookmakeri, ktorí duel ohodnotili číselným vyjadrením 3,40 – 3,30 – 1,95. Kurz na úspech hostí však ešte klesal mierne smerom nadol, tie dva zasa nabrali opačný smer. O všetkom sa predsa len vždy rozhodne na hracej ploche a HDI-Arena sa má v utorok večer rozhodne na čo tešiť.

    Srdečne Vás pozývam k sledovaniu duelu z HDI-Areny v Hannoveri, v utorok večer vám krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme všetko aktuálne z hracej plochy v našom on-line prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    Hannover 96:

    Zieler – Sakaj, Schulz (C), Sané, Sorg – Jamaguči, Hoffmann – Wolf, Fossum, Karaman – Kijotake

    Náhradníci:

    Tschauner – Gülselam, Prib, Schmiedebach, Klaus, Milošević, Szalai

    VfL Wolfsburg:

    Casteels – Träsch, Knoche, Dante, Ricardo Rodríguez – Gustavo (C), Guilavogui – Schürrle, Arnold, Draxler – M. Kruse

    Náhradníci:

    Grün – Schäfer, D. Caligiuri, Vieirinha, Bruno Henrique, Putaro, Azzaoui

    Rozhodca:

    Dankert – Rohde, Grudzinski.
     
    Príjemný večer vám želám pri sledovaní nášho bundesligového prenosu, v predohrávke 24. kola to dnes rozbalia v Hannoveri a Ingolstadte. Najčastejšie tipovaným číselným výsledkom na dnešný duel je tip 1:2, ktorému verí až 26,39% tipujúcich. Na druhej priečke s 18,06% je tip 0:2, tretím v poradí je číselný výsledok 1:3, o tomto je presvedčených 11,11% stávkujúcich. Ako to napokon dopadne? To budeme vedieť približne o dve hodiny.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia, ktorí nastúpili na zápas v bielo-zelených farbách rozohrali dnešný duel, domáci v červených farbách. Hostia s loptou na kopačkách pri stredovom kruhu.
     
    2
    VfL domácim loptu ešte nepožičal, kombinuje s ňou na kopačkách v snahe dostať sa na dostrel domácej bránky.
     
    3
    Z pravej strany Draxler rozohral rohový kop, hostia sa na malom vápne dopustili útočného faulu, keď Knoche si pomohol rukami, Dankert píska loptu pre domácich.
     
    4
    Z hranice veľkého vápna z jej stredu vystrelil ľavačkou z otočky Draxler, bek domácich loptu zblokoval nad bránku, rohový kop pre VfL.
     
    4
    Draxler poslal loptu do veľkého štvorca, defenzíva domácich sa poľahky ubránila a loptu poslala až k stredovému kruhu.
     
    5
    Hannover kontroluje loptu na kopačkách na polovici hracej plochy hostí, bránku Casteelsa však neohrozil.
    Nástup tímov na trávnik HDI-Areny

     
    6
    Na pravej strane sa domáci nepresadili, s loptou cez stredový kruh zahrali malú domov Zielerovi.
     
    7
    Zakončenie domácich k úspechu neviedlo a tak loptu do hry z malého vápna odkopom rozohrá gólman hostí Casteels.
     
    8
    Schürrle sa takmer dostal k zakončeniu na malom vápne, no na loptu centrovanú z pravej strany nateraz nedočiahol a tá len preletela malým vápnom domácich.
     
    9
    Na ľavej strane dostal výhodu voľného priameho kopu VfL, lopta zrejme pôjde pred bránku.
     
    10
    Aj sa tak stalo, center smeroval na malé vápno, no našiel len hlavu domáceho hráča, ktorý loptu poslal mimo pokutové územie do bezpečia.
     
    10
    Guilavogui si nabehol pred bránku na center, loptu však nedokázal spracovať a navyše lakťom cez tvár na zem poslal Sorga.
     
    12
    Hannover to pekne vymyslel na pravej strane a krátkymi prihrávkami sa dostal až k bránkovej čiare, Karaman sa však cez Danteho presadiť nedokázal a hostia sa tak poľahky ubránili.
     
    13
    Träsch hľadal centrom z pravej strany pred bránkou Kruseho, Zieler vybehol z bránky a loptu na malom vápne vo výskoku skrotil vo svojich rukaviciach.
     
    14
    Hannover opäť pri lopte, no hrá na istotu a vpred postupuje veľmi opatrne. K zakončeniu sa teraz dostal z ľavej strany Karaman, pretiahol Casteelsa v bránke hostí, ktorý v páde na zem loptu vyrazil späť do hry.
    15. Karaman účet duelu neotvoril
     
    15
    Prvá štvrťhodina duelu za nami, zatiaľ sme gólovú tutovku nevideli, obe mužstvá v defenzíve na výbornú.
     
    16
    Na pravej strane hostia chybovali svojou loptou a stratili ju za postrannou čiarou, autové vhadzovanie pre Hannover.
     
    17
    Sakaj poslal pekný center z pravej strany pred bránku, Kijotakeho však nenašiel a hostia loptu poslali mimo svoje pokutové územie.
     
    19
    VfL to skúšal po ľavej strane, hral s loptou na polovici hracej plochy svojho dnešného hostiteľa, nepresadil sa tam, zatiaľ je to futbal založený na dobrej defenzíve.
     
    20
    Hoffmann skončil po súboji na trávniku a Dankert fúkol do píšťalky, hosťom odpískal útočný faul.
     
    21
    Arnold na strede hracej plochy hľadal na ľavej strane vo veľkom vápne domácich Kruseho, nepodarilo sa mu to a navyše sa hostia opäť previnili proti pravidlám útočným faulom.
     
    22
    Na pravej strane pri stredovej čiare budú loptu do hry vhadzovať hráči v bielo-zelených dresoch.
     
    23
    VfL síce kontroluje loptu, no recept na defenzívu domácich nenašiel, tieto prihrávky sú akurát tak dobré na to, aby nám ubehol čas. VfL dlhú loptu na pravú stranu poslal mimo hraciu plochu.
     
    24
    Gustavo fauloval za stredovým kruhom prenikajúceho Kijotakeho a je prvým potrestaným hráčom duelu.
     
    25
    Hannover poslal loptu na pravú stranu a vymyslel center na malé vápno, no lopta skončila v rukách Casteelsa, ktorý rozohral akciu hostí.
     
    26
    Brejk hosťom nevyšiel a tak sa s loptou chlapci hrajú opäť len pri stredovom kruhu.
     
    27
    Draxler vystrelil po zemi spoza veľkého vápna, Zieler sa hodil vľavo na zem a loptu pohodlne zneškodnil.
     
    28
    Domáci sa do brejku dostať nemohli, arbitri im akciu museli zastaviť pre ofsajd a tak budú mať loptu k dispozícii opäť hráči VfL.
     
    29
    Schürrle na ľavej strane vybojoval rohový kop, loptu bude rozohrávať Rodríguez.
     
    29
    Rodríguez loptu naservíroval pred bránku Dantemu, jeho hlavičkové zakončenie na malom vápne ešte medzi žrde hlavou usmernil Gustavo, Zieler však pohotovo loptu vyrazil späť do hry.
    29. Luiz Gustavo vs. Ron-Robert Zieler
     
    31
    Dlhá lopta hostí končí v pokutovom území domácich v náručí Zielera, ktorý pohotovo rozohral akciu svojho tímu.
     
    32
    Kijotake dostal loptu z pravej strany na stred poľa, z hranice veľkého vápna vystrelil, až traja hráči hostí jeho loptu zblokovali mimo veľké vápno, táto strela jednoducho prejsť ku Casteelsovi nemohla.
     
    33
    Guilavogui sa rozhodol na ľavej strane vo veľkom vápne pre strelu, defenzíva domácich loptu usmernila za bránkovú čiaru.
     
    33
    Rodríguez loptu naservíroval pred bránku Dantemu, jeho hlavičkové zakončenie na malom vápne ešte ľavačkou trafil Guilavogui, Zieler vybehol z bránky a loptu zle trafenú oblúčikom do vzduchu pohodlne zlikvidoval.
     
    35
    Kijotake ťahal loptu vpred stredom poľa, nemal komu prihrať a cez dvoch hráčov VfL sa presadiť nedokázal. Vpred pôjdu hostia.
     
    36
    Opäť dlhá lopta hostí končí v pokutovom území v náručí Zielera, aj toto bolo zbytočné.
     
    36
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Draxler poslal pri veľkom vápne domácich z hranice veľkého vápna loptu vľavo a ANDRÉ SCHÜRRLE ľavačkou za pomoci ľavej žrde Zielera loptu poslal do siete.
    36. André Schürrle - 0:1
     
    38
    VfL má opäť loptu pod kontrolou, ako blesk z jasného neba vsietil úvodný gól zápasu a drží loptu na dostrel svojej bránky.
     
    39
    Hannover opäť loptu pri stredovom kruhu stratil a sú to hostia, ktorí režírujú túto fázu hry.
     
    40
    VfL sa vrátil s loptou k stredovému kruhu a napokon zahral malú domov Casteelsovi, aby si aj on zahral s loptou a nenudil sa tam.
     
    41
    Hra mačky s myšou, VfL sa snaží defenzívu domácich vytiahnuť aspoň k stredovému kruhu, domácim sa tam nechce a betónujú priestor pri svojom pokutovom území.
     
    42
    Wolf sa na ľavej strane pri veľkom vápne hostí nepresadil cez troch hráčov hostí, o loptu prišiel a fauloval, Dankert hru prerušil a ukázal mu kartu žltej farby.
     
    43
    Nič domáci na pravej strany okrem autového vhadzovania nedosiahli, loptu stratili a vpred sa vybrali hráči VfL.
     
    44
    Wolfsburg hrá svoju hru, posadil sa na koňa a nikam vpred sa bezhlavo nehrnie, s loptou od stredovej čiary zasa zahral malú domov.
     
    45
    Prvý polčas už len dohrávame, loptu majú pod kontrolou hostia a áno, správne, pri stredovom kruhu.
     
    45
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas defenzívneho futbalu sa skončil a po náhodnej akcii sa hostia ujali vedenia po góle Schürrleho. Ani po inkasovanom góle domáci neotvorili obranu a betónovali priestor pri pokutovom území. No a keď im brejky nevychádzali, do šatne odišli s jednogólovým mankom. Uvidíme, aký scenár nám pripraví druhá časť duelu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 21:01.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Andre Hoffmann, prichádza Adam Szalai.
     
    46
    Domáci rozohrali druhú polovicu duelu a s loptou sa ihneď vybrali na polovicu hracej plochy hostí.
     
    46
    Domáci si vypracovali streleckú príležitosť, lopta však skončila mimo priestor bránky VfL.
     
    47
    Na pravej strane pri pokutovom území domácich si hostia vybojovali autové vhadzovanie.
     
    48
    Arnold bol faulovaný za stredovým kruhom, Jamaguči sa zbytočne hnevá, Dankert dáva loptu hosťom.
     
    48
    Träsch poslal balón z pravej strany z bránkovej čiary na malé vápno, Zieler loptu schoval do svojich rukavíc.
     
    49
    Dvaja Japonci si nerozumeli na pravej strane, Sakaj si narazil loptu s Kijotakem, ktorý ju usmernil za postrannú čiaru.
     
    50
    Guilavogui vybojoval loptu pri stredovom kruhu, po súboji skončil jeden z domácich na trávniku, Dankert bol blízko a posúdil tento súboj ako čistý.
     
    51
    VfL pracoval na pravej strane, rohový kop to nebude, Träsch pri rohovej zástavke vybojoval len autové vhadzovanie.
     
    52
    Träsch vystrelil zdiaľky po zemi z pravej strany, Zieler v pokľaku loptu zobral do náručia.
     
    53
    Sakaj loptu pri veľkom vápne hostí na pravej strane pokazil, VfL loptu poslal až k stredovej čiare.
     
    54
    Kruse hľadal loptou z ľavej strany pred bránkou Schürrleho, loptu však pretiahol a Schürrle sa k zakončeniu dostať nemohol.
     
    55
    Draxler našiel v pokutovom území Arnolda, ten vystrelil tiesnený z pravej strany, no lopta bola ľahkým sústom pre Zielera.
     
    56
    Kijotake sa snažil nájsť spoluhráča vo veľkom vápne, poslal tam mäkkú loptu z pravej strany, adresáta však nenašiel.
     
    56
    Schulz rukami zozadu stiahol na zem Draxlera a Dankert ho odmenil. Navyše štandardka pre VfL.
     
    57
    Rodríguez svojou ľavačkou síce obstrelil múr červenej farby, lopta však skončila za bránkovou čiarou.
     
    58
    Hostia vyrobili akciu po strate lopty v podaní Kijotakeho, z ľavej strany vystrelil Schürrle, Zieler loptu vyrazil späť do hry a napokon ju domáci poslali za bránkovú čiaru.
    58. Schürrle a ani Kruse v dorážke teraz neuspeli
     
    59
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hosta zahrali rohový kop loptou z pravej strany pred bránku, po centrovanej hlavičke sa na pravej strane k lopte dostal ANDRÉ SCHÜRRLE a svojou pravačkou loptu poslal do siete domácich, Zieler v páde na zem na loptu už nedočiahol.
    59. André Schürrle - 0:2
     
    62
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hannover stratil loptu v stredovom kruhu, po ľavej strane vyrobili hostia brejkovú akciu, Kruse centroval z ľavej strany, Schulz loptu nedokázal odvrátiť a naopak, naservíroval loptu ANDRÉ SCHÜRRLEMU a ten zavŕšil dnešný svoj hattrick.
    62. André Schürrle - 0:3
     
    63
    Hannover so svojim defenzívnym poňatím hry dnes odsúdený na prehru, VfL má plne hru vo svojich rukách a aj teraz kontroluje loptu na svojich kopačkách.
     
    65
    Malú domov zahrali hostia, Casteels ich poslal do akcie po ľavej strane hracej plochy.
     
    65
    Pekná kolmá prihrávka hostí končí prerušením hry, Schürrle sa tak vpred vybrať nemohol.
     
    66
    Striedanie v tíme Hannover 96: z ihriska odchádza Marius Wolf, prichádza Felix Klaus.
     
    67
    Casteels si opäť zahral s loptou po malej domov, aby poslal do akcie svojich spoluhráčov.
     
    68
    Schürrle dostal loptu do voľného priestoru a zoči-voči vybiehajúcemu Zielerovi loptu okolo jeho pravej ruky poslal na bránku, no tesne minul pravú žrď bránky.
    68. Schürrle obstrelil vybiehajúceho Zielera, lopta len tesne minula svoj cieľ
     
    69
    VfL Wolfsburg dal gól!
    Hannover opäť ľahko stratil loptu za stredovou čiarou, hostia vyrobili brejkovú akciu, z ľavej strany dostal loptu na stred JULIAN DRAXLER a ten sa už nepomýlil, loptu okolo padajúceho Zielera poslal do siete.
    69. Julian Draxler - 0:4
     
    71
    Domáci už len z recesie posielali dlhú loptu vpred, za prvé nikomu, za druhé s ňou zahrali poza postrannú čiaru, toto veru logiku nemalo.
     
    72
    Totálne frustrovaný domáci teraz úplne zbytočne zahrali loptu za bránkovú čiaru, rohový kop pre hostí a diváci húfne opúšťajú svoje sedadlá.
     
    72
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Josuha Guilavogui, prichádza Daniel Caligiuri.
     
    73
    Hostia zahrali rohový kop, z ktorého nič nevyťažili a s loptou si aspoň na chvíľu zahrajú domáci hráči.
     
    74
    Z ľavej strany domáci poslali loptu na malé vápno, tú v rukách skrotil gólman hostí Casteels.
     
    75
    Schürrle center z ľavej strany pred bránku pokazil, lopta sa od hráča domáceho klubu odrazila rovno do koša Zielera.
     
    76
    Domácim nevyšla akcia po kolmej prihrávke, do ofsajdu dostal loptu Karaman a arbitri museli jeho akciu zastaviť.
     
    77
    VfL opäť po malej domov len pomaly rozbieha svoju ofenzívnu činnosť.
     
    77
    Karaman loptu do brejku nespracoval, možno ju chcel pätičkou prenechať spoluhráčovi, každopádne akcia domácich je skončená, loptu majú na kopačkách hostia.
     
    78
    VfL hrá s loptou pri stredovom kruhu bago a domáci sa v dnešnom zápase na nič poriadne nezmohli.
     
    79
    Domáci opäť stratili loptu a hostia sa dostali do prečíslenia, strelu Arnolda spoza veľkého vápna Zieler vyboxoval na rohový kop.
    79. Arnold svojich fans teraz nerozjasal
     
    80
    Z ľavej strany hostia zahrali rohový kop, Kruse však presný nebol a uvidíme odkop od bránky domácich.
     
    81
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza Julian Draxler, prichádza Marcel Schäfer.
     
    82
    Od stredovej čiary zahrali hostia malú domov, o všetkom je rozhodnuté, majiteľ troch bodov známy, stretnutie už len dohrávame.
     
    83
    Domáci z pravej strany poslali center pred bránku VfL, Träsch stihol včas loptu poslať mimo veľké vápno a hostia pôjdu do akcie.
     
    84
    Rodríguez z ľavej strany centroval do veľkého vápna domácich, svoj center však pretiahol a nikoho tak k zakončeniu nevyzval.
     
    85
    Domácim brejk nevyšiel, navyše Dankert hru vo veľkom vápne VfL prerušil a loptu dostali k dispozícii hostia.
     
    86
    Domáci loptu pred veľkým vápnom hostí stratili, ani teraz sa im teda nepodarilo ohroziť Casteelsa v bránke Wolfsburgu.
     
    87
    Striedanie v tíme VfL Wolfsburg: z ihriska odchádza André Schürrle, prichádza Bruno Henrique.
     
    88
    Wolfsburg teraz svoju akciu po pravej strane pokazil, lopta mu ušla za postrannú čiaru, do hry ju vhodí hráč v červenom drese.
     
    88
    Karaman sa dostal v pokutovom území k zakončeniu a vystrelil pravačkou, Casteels loptu vyrazil za bránkovú čiaru.
    88. Karaman sa snažil o čestný úspech domácich, nepodarilo sa mu to, Casteels bol proti
     
    89
    Kijotake rozohral rohový kop loptou pred bránku, Fossum sa pokúsil vystreliť, defenzíva Wolfsburgu loptu zblokovala a dostala do bezpečia.
     
    90
    Schäfer sa síce dostal na ľavej strane k zakončeniu a loptu poslal do bránky domácich, bol však v ofsajde a tak arbitri tento gól hosťom neuznajú.
     
    90
    Dnešné stretnutie sleduje 34.500 divákov, ktorí spokojní s predvedenou hrou svojho klubu nebudú.
     
    90+1
    Koniec zápasu.
     
    Hannover sa z dna tabuľky neodlepil a zostane tam aj po dnešnom dni. Hral odovzdane a Wolfsburg sa na dnešné vysoké víťazstvo veľmi nenatrápil. Po góle v prvom polčase pohodlne pridal do bránky domácich ešte tri kúsky a zaslúžene zvíťazil. André Schürrle dnes dosiahol hattrick a patrí mu gratulácia. Dobrú noc všetkým priaznivcom futbalu želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (21:50:32)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 36. Schürrle, 59. Schürrle, 62. Schürrle, 69. Draxler

    Karty:   42. Wolf (HAN), 56. Schulz (HAN) – 24. Gustavo (WOF)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 2:11. Střely mimo: 2:9. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:8.
    Hannover 96: Zieler – Sakaj, Schulz (C), Sané, Sorg – Jamaguči, Hoffmann (46. Szalai) – Wolf (66. Klaus), Fossum, Karaman – Kijotake.
    Náhradníci: Tschauner – Gülselam, Prib, Schmiedebach, Klaus, Milošević, Szalai.

    VfL Wolfsburg: Casteels – Träsch, Knoche, Dante, Ricardo Rodríguez – Gustavo (C), Guilavogui (72. D. Caligiuri) – Schürrle (87. Bruno Henrique), Arnold, Draxler (81. Schäfer) – M. Kruse.
    Náhradníci: Grün – Schäfer, D. Caligiuri, Vieirinha, Bruno Henrique, Putaro, Azzaoui.

    Rozhodca: Dankert – Rohde, Grudzinski

    Diváci: 34.500