Villarreal – Levante 3:0 (kon.) | Valencia – Bilbao 0:3 (kon.) | La Coruña – Granada 0:1 (kon.)
Barcelona – Sevilla 2:1 (kon.)
koniec
Villarreal CF
3:0 (2:0)
Levante UD
Nedeľa 28.02.2016, 12:00 • Estadio El Madrigal, Villarreal • Španielska LaLiga • 26. kolo
Predzápasové kurzy
     
    Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 12:00.
     
    Španielska Primera División pokračuje cez víkend zápasmi dvadsiateho šiesteho kola, na Estadio El Madrigal vo Villarreale, s kapacitou 25.000 divákov, zavíta o záchranu bojujúce Levante UD.

    Villarreal Club de Fútbol s osembodovým náskokom drží štvrtú priečku tabuľky Primera División, ktorá podľa koeficientu UEFA zaručuje španielskemu klubovému futbalu účasť v kvalifikácii Ligy majstrov. Villarreal je vo forme a už šesť zápasov nepozná trpkosť prehry a inak by tomu nemalo byť ani po domácom zápase s Levante. A to si „Žltá ponorka“ ešte plní povinnosti aj na Európskej scéne. V šestnásťfinále súťaže najskôr doma zdolala Hamšíkov Neapol po góle Suareza 1:0, odveta, ktorá sa hrala vo štvrtok v Neapoli skončila zmierlivou remízou 1:1, keď na vedúci gól domácich v podaní Hamšíka dokázal v druhom polčase nájsť odpoveď Pina a Villarreal sa tešil z postupu. No a žreb osemfinále mu pre ďalšie boje prisúdil Bayer Leverkusen.

    Levante Unión Deportiva to má medzi španielskou futbalovou klubovou elitou ťažké, a udržať sa medzi najlepšími bude zrejme nad jeho sily. Momentálne je na predposlednom mieste tabuľky, na záchranu v súčasnosti eviduje manko štyroch bodov a s elitnými klubmi sa v odvete stretlo len s Barcelonou. V tabuľke formy eviduje šesť bodov za dve výhry na domácej pôde s Las Palmas po výsledku 3:2 a s Getafe, ktoré poslalo domov po debakli v pomere 3:0. Na ihriskách súperov však Levante veľa vody nezamútilo, z 12 odohraných zápasov získalo 5 bodov, skóre v pomere 9:26 je však žalostné. Na jeseň v aktuálnej sezóne zvíťazilo nad svojim dnešným hostiteľom 1:0, Villarreal má štvrtkový zápas v nohách, to by mohla byť voda na mlyn pre tím hostí.

    Aktuálna forma mužstiev stavia do úlohy favorita zápasu domáci tím, bookmakeri to vidia vcelku jednoznačne a duel okorenili číselným kurzovým vyjadrením 1,40 – 4,30 – 8,00, avšak kurz na úspech domácich stúpal smerom hore a tie dva, na remízu či úspech hostí zasa opačným smerom. O všetkom sa vždy predsa len rozhoduje na ihrisku, nechajme sa prekvapiť.

    Srdečne vás pozývam k sledovaniu duelu na Estadio El Madrigal vo Villarreale, v nedeľu napoludnie vám krátkymi písanými vstupmi sprostredkujeme všetko aktuálne z hracej plochy v našom on-line prenose.
     
    Úvodné zostavy:

    Villarreal CF:

    Aréola – Bailly, Bonera, Musacchio, Marín – Trigueros, Leiva, B. Soriano, Castillejo – Adrián López, Baptistão

    Náhradníci:

    Asenjo – Bakambu, M. Gaspar, Pina, V. Ruiz, Soldado, Denis Suárez

    Levante UD:

    Mariño – Toňo, Medjani, D. Navarro, Lerma – Verza, Simão, Verdú – Deyverson, Rossi, Morales

    Náhradníci:

    Rubén – Camarasa, V. Casadesús, Cuero, Feddal, Xumetra, Trujillo

    Rozhodca:

    Hernández – Sobrino, Naranjo.
     
    Príjemné nedeľňajšie poludnie a dobrú chuť k obedu vám želám. Na Pyrenejskom polostrove majú ešte pred obedom, no už si diváci budú môcť vychutnať zápas domácej Primera División. Domáci Villarreal, ktorý vo štvrtok remizoval v Európskej lige v Neapoli a už aj pozná súpera pre ďalšie vyraďovacie boje, bude hostiť o záchranu bojujúce Levante.
     
    Domáci tím nastúpi na dnešný duel v žltých dresoch, hostia červeno-modrej kombinácii farieb.
     
    1
    Stretnutie sa práve začalo.
     
    1
    Hostia rozohrali loptu zo stredového kruhu a s loptou sa vybrali na polovicu hracej plochy svojho hostiteľa, tam však o ňu prišli a vpred pôjde CF.
     
    2
    Cez malú domov po autovom vhadzovaní začínajú hostia svoju akciu, Mariño ich poslal do akcie a na pravej strane pred veľkým vápnom domácich si vypýtali štandardku.
     
    3
    Verza síce poslal loptu okolo múru až pred bránku, no zatočil ju k bránkovej čiare mimo malé vápno domácich a nikoho zo svojich spoluhráčov nenašiel.
     
    4
    Domáci loptu pred veľkým vápnom hostí stratili, Mariño ju však zle rozohral a napokon si CF vybojoval na úrovni veľkého vápna autové vhadzovanie.
     
    5
    Castillejo poslal pekný center z ľavej strany do pokutového územia Levante, lopta tam však len preletela popred bránku, nikto v žltom ju na zakončenie spracovať nedokázal.
     
    6
    Levante postupuje vpred po ľavej strane po sérii autových vhadzovaní.
     
    7
    Dlhú loptu na ľavej strane hostia nespracovali, dobre zasiahol Bailly, ktorý nechal loptu opustiť hraciu plochu, uvidíme odkop od bránky CF.
     
    8
    Loptu do hry z malého vápna, po nevydarenej akcii domácich, pošle Diego Mariño.
     
    9
    Na druhej strane zahrali malú domov domáci a Aréola pohotovo preniesol hru na druhú stranu hracej plochy.
     
    10
    Z pravej strany hostia poslali center do veľkého štvorca domácich, no ani v tábore UD sa nikto nenašiel, kto by ohrozil bránku domácich.
     
    11
    Hostia s pomocou gólmana Mariña rozohrali svoju akciu, o loptu však za stredovou čiarou prišli.
     
    12
    Villarreal dal gól!
    Domáci udreli po ľavej strane a loptu do kuchyne hostí doniesol na kopačkách LEO BAPTISTAO, ktorý z ostrého uhla pomedzi nohy Mariña loptu poslal do siete.
    12. Léo Baptistão - 1:0
     
    13
    Levante pôsobilo od úvodu aktívnejšie, snažilo sa o útočný futbal, no prvá akcia s úspešným zakončením vyšla hráčom domáceho klubu.
     
    14
    Morales poslal center z pravej strany pred bránku domácich, do šance sa takmer dostal Deyverson, ktorý sa zbavil obrancu v žltom drese, no loptu zakončiť už nedokázal, z bránky včas vybehol Aréola a postaral sa o balón.
     
    16
    Hostia poslali center z ľavej strany na malé vápno, defenzíva domácich loptu usmernila nad bránku a na rad príde rohový kop UD.
     
    16
    Hostia rozohrali z ľavej strany rohový kop, po hlavičkových prihrávkach však o loptu prišli a domáci ju poslali do bezpečia.
     
    17
    Ani domáci teraz veľa futbalového umenia na polovici ihriska hostí neukázali, s loptou vpred postupujú hostia.
     
    18
    Akcia hostí stroskotala pred veľkým vápnom CF a akcia domácich bola zastavená rozhodcami duelu, mám pocit, že v ofsajde sa ocitol Castillejo.
     
    19
    Morales poslal center do veľkého vápna domácich, tentokrát z ľavej strany, Deyverson na loptu nedočiahol a tak sa domáci pohodlne ubránili.
     
    20
    S loptou hráme teraz v okolí stredového kruhu, pod kontrolou ju majú hráči v modro-červených dresoch, hráči UD Levante.
     
    21
    Domáci loptu len poslali na polovicu súpera, do akcie sa nemali a po malej domov začína od Mariña útočná akcia hostí.
     
    22
    Levante svoju akciu pokazilo, loptu do hry z malého vápna rozohrá gólman domácich Aréola.
     
    23
    Domáci vyrobili brejkovú akciu po pravej strane, center smeroval na malé vápno, Baptistão sa k hlavičke nedostal, bek hostí loptu stihol odvrátiť nad bránku.
     
    24
    CF rozohral z ľavej strany rohový kop, nič z neho nezískal, hostia loptu odvrátili do bezpečia a napokon sa domáci previnili proti pravidlám útočným faulom.
     
    25
    Na pravej strane operovali domáci s loptou na kopačkách, napokon však z akcie nič nebolo a loptu bude od bránky do hry posielať Mariño.
     
    26
    Dlhú loptu hostí skrotil vo svojich rukaviciach z bránky včas vybehnuvší Aréola.
     
    26
    Pekná akcia domácich po ľavej strane, Baptistão predĺžil balón na Castilleja, ktorý centroval cez malé vápno na pravú stranu, spoluhráč to mal na dlhú nohu a lopta len preletela malým vápnom hostí.
     
    27
    Za svoj faul vidí v rukách hlavného prvú žltú kartu zápasu David Navarro.
     
    28
    Baptistão vystrelil z hranice šestnástky z pravej strany po zemi, jeho lopta minula cieľ a preletela popred bránku hostí za bránkovú čiaru.
     
    29
    Domáci loptu vhadzovali na pravej strane do hry, no zahrali s ňou z polovice hostí po prihrávkach až na malú domov a do akcie ich poslal Aréola.
     
    30
    Villarreal dal gól!
    Adrián potiahol loptu po ľavej strane, poslal ju na stred pokutového územia a ľavačkou SAMU CASTILLEJO loptu poslal spoza obrancu do rohu bránky Levante.
    30. Samuel Castillejo - 2:0
     
    32
    Lopta v moci gólmana domácich Aréolu, ktorý pošle do akcie svojich spoluhráčov.
     
    32
    Krásna akcia domácich, z pravej strany center na malé vápno dostal Baptistão, ktorý hlavou zakončil, lopte dal patričnú razanciu, no nedobrý smer a lopta tesne minula svoj cieľ.
     
    33
    Hostia loptu za stredovou čiarou opäť stratili a na rad prichádza akcia domácich.
     
    34
    Simão Junior sa čuduje, na pravej strane sa previnil proti pravidlám faulom, keď nasadil strom Baiilymu.
     
    35
    Domáci zahrali svoju štandardku loptou na malé vápno, Mariño bol pánom situácie a loptu vyboxoval do bezpečia.
     
    35
    Po ľavej strane sa snažili hostia vyrobiť brejkovú akciu, k zakončeniu sa nedostali, Aréola včas vybehol z bránky a loptu v sklze na zem schoval do náručia.
     
    36
    Opäť sme videli zakončenie v podaní hráčov UD Levante, Aréola kontroloval situáciu a sledoval, ako balón míňa jeho bránku a končí za bránkovou čiarou.
     
    37
    Morales potiahol loptu vpred po ľavej strane zasekol si obrancu aj gólmana domácich a trestuhodne prestrelil bránku CF. Deyverson sa na neho hnevá, ukazuje mu, že bol voľný. Loptu ešte tečoval niekto z domácich, UD má výhodu rohového kopu.
     
    39
    Dva rohové kopy v krátkom časovom slede zahrávali hostia z ľavej strany, ani v jednom prípade nedokázali loptu usmerniť na bránku súpera a po brejku domácich Lerma zatiahol za ručnú brzdu v stredovom kruhu.
     
    39
    Lerma za svoj faul ďalším potrestaným mužom zápasu.
     
    40
    Hostia čoraz smelší na polovici hracej plochy domácich, CF chcel teraz brejkovať, to by ale nesmel v ofsajde skončiť Adrián.
     
    41
    Faulom sa tesne pred šestnástkou previnili domáci, Bailly faulovať ani nechcel, stalo sa, štandardka ako z futbalovej učebnice pre Levante.
     
    42
    Hostia dostali loptu na malé vápno, k zakončeniu sa však nedostali, CF loptu na čas poslal mimo svoje pokutové územie, následný center, smerujúci na malé vápno, vo výskoku zneškodnil Aréloa.
     
    43
    Adrián bol v ofsajde, ozvala sa píšťalka hlavného, no Adrián napriek tomu akciu dokončil a loptu poslal do siete, môže byť rád, že to skončilo len dohovorom a nie kartou.
     
    44
    Verza fauloval, keď namiesto lopty zozadu trafil pätu súpera, ďalšia žltá v zápase.
     
    45
    Prvý polčas sa v slnečnom počasí chýli k záveru, domáci vhadzujú loptu do hry pri stredovej čiare.
     
    45+1
    Prvý polčas sa skončil.
     
    Prvý polčas duelu je minulosťou, hostia sa od úvodu snažili o útočný futbal, no po chybách v obrane dvakrát inkasovali a domáci CF sa poľahky posadil na koňa. Aktivita bola na strane hostí, držanie lopty 43%:57%, no dôležité sú góly a k nim sa hostia zatiaľ nedopracovali. Uvidíme, aký scenár nám pripravia hráči v druhej polovici duelu.
     
    Druhý polčas sa začne približne o 13:00.
     
    46
    Začal sa druhý polčas.
     
    46
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Mateo Musacchio, prichádza Víctor Ruiz.
     
    46
    Domáci rozohrali druhú polovicu duelu a loptu kontrolujú na svojich kopačkách.
     
    47
    CF loptu pred veľkým vápnom hostí stratil a po malej domov sme videli odkop v podaní Mariña.
     
    48
    Levante sa snažilo presadiť sa na pravej strane, vybojovalo si aspoň rohový kop.
     
    48
    Villarreal dal gól!
    Z rohového kopu hostí založili domáci brejkovú akciu, loptu dostal do brejku ADRIÁN LÓPEZ ÁLVAREZ, ktorý okolo padajúceho Mariña loptu poslal k vzdialenejšej žrdi a od žrde sa balón odrazil do siete.
    48. Adrián López - 3:0
     
    50
    Mariño posiela odkopom z malého vápna do akcie svojich spoluhráčov, ktorí sa snáď pokúsia už len o čestný úspech.
     
    51
    Malú domov zo stredového kruhu zahrali domáci, Aréola odkopom lopty za stredovú čiaru rozohral ich akciu.
     
    52
    Z ľavej strany v pokutovom území z uhla zakončil jeden z domácich, Léo Baptistão, Mariño loptu na malom vápne zlikvidoval.
     
    53
    Z ľavej strany zahrávali hostia voľný priamy kop, lopta smerovala na malé vápno, no rovno do koša pripraveného Aréolu.
     
    54
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Giuseppe Rossi, prichádza Víctor Camarasa.
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza Joan Verdú, prichádza Mauricio Cuero.
     
    55
    Hostia vyrobili akciu na ľavej strane, Morales sa dostal k zakončeniu na strede pokutového územia, z otočky sa nepresadil, bek domácich loptu zblokoval k bránkovej čiare a hostia sa už k zakončeniu nedostali.
     
    56
    David Navarro fauloval pri stredovej čiare, podkopol zozadu Baptistãoa a porúča sa pod sprchy.
     
    59
    Levante na pravej strane pred veľkým vápnom domácich loptu stratilo a o brejkovú akciu sa snažia domáci.
     
    60
    Loptu smerujúcu na bránku z ľavej strany, opäť z ostrého uhla, Mariño na malom vápne zlikvidoval.
     
    61
    Domáci poslali center z ľavej strany pred bránku súpera, lopta pozvoľna opustila hraciu plochu na druhej strane, nikto sa k zakončeniu nemal, keďže lopta bola nepresná.
     
    62
    CF loptu pred veľkým vápnom hostí stratil, o akciu sa pokúsili chlapci v červeno-modrých farbách.
     
    63
    Malú domov zahrali hostia a tak od gólmana Diego Mariña začína akcia hráčov Levante, ktorí hrajú v oslabení.
     
    64
    Domáci vyrobili akciu, Castillejo posunul loptu pätičkou na zakončenie Baptistãoovi, pred jeho zakončením hostia loptu poslali vysoko nad svoju bránku.
     
    64
    Z rohového kopu domáci nič nevyťažili, len nepresné zakončenie, loptu do hry od bránky rozohrá Diego Mariña.
     
    65
    Levante loptu stratilo za postrannou čiarou a do hry ju tak budú vhadzovať domáci.
     
    66
    CF sa na pravej strane hral s obranou hostí ako mačka s myšou, hostia loptu napokon poslali za postrannú čiaru vysoko na tribúnu.
     
    67
    Villarreal po autovom vhadzovaní vyrobil center z pravej strany pred bránku hostí, Mariño na malom vápne loptu vo výskoku zneškodnil.
     
    68
    Morales centroval z ľavej strany pred bránku domácich, loptu v páde na zem na malom vápne do koša schoval Aréola.
     
    69
    Dlhá lopta domácich bola nepresná, Mariño vybehol z bránky, loptu zobral do rúk a rozohral na kopačky svojim spoluhráčom.
     
    70
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Trigueros, prichádza Tomás Pina.
     
    70
    Domáci hrajú na svojej polovici hracej plochy bago a snáď uvidíme ešte nejakú peknú futbalovú akciu, stretnutie dohrávame pri nižšom rýchlostnom stupni.
     
    71
    Obraz hry stále rovnaký, loptu majú na kopačkách domáci, ktorí hrajú navyše presilovú hru.
     
    72
    Striedanie v tíme Levante UD: z ihriska odchádza José Luis Morales, prichádza Jordi Xumetra.
     
    73
    Pina sa snažil presadiť sa v pokutovom území na malom priestore, cez troch hráčov hostí sa mu to nepodarilo, navyše sa previnil proti pravidlám útočným faulom.
     
    73
    Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Adrián López, prichádza Cédric Bakambu.
     
    74
    Obaja tréneri už vyčerpali všetky striedania a tak si v slnečnom počasí vychutnajme záver zápasu, teraz hráme len medzi šestnástkami a strelu na tú ktorú bránku nevidíme.
     
    76
    Aj hostia predviedli čo to zo svojho umenia, len škoda, že na vlastnej polovici hracej plochy a za pomoci gólmana Mariña.
     
    77
    Domáci loptu zakopli k stredovej čiare za postrannú čiaru, publikum sa baví futbalom, mexická vlna koluje tribúnami, fans už oslavujú domáce víťazstvo.
     
    78
    Na pravej strane stihli pri rohovej zástavke domáci loptu poslať za postrannú čiaru, autové vhadzovanie pre hostí.
     
    79
    Villarreal kombinuje s loptou na kopačkách, hrá s ňou na polovici hracej plochy svojho súpera, bránku však v tejto fáze hry asi ohroziť nechce.
     
    80
    Už sa zdalo, že Bruno na ľavej strane vybojoval rohový kop, napokon nariadili arbitri odkop od bránky Levante.
     
    81
    Center domácich z pravej strany pred bránku hostí hráči Levante vyhlavičkovali von zo svojho pokutového územia.
     
    82
    Hráči v modro-červených dresoch krátkymi prihrávkami do strán len pomaly postupujú vpred. UD je už zmierené s prehrou, bránku domácich sa mu už dlho nepodarilo ohroziť.
     
    83
    Domáci sa ešte snažili čo to vymyslieť na Mariña, lopta však bola nepresná a skončila ďaleko mimo priestor bránky UD.
     
    85
    Dnešné stretnutie ozaj už len dohrávame, oba tímy hrajú na čas a nikam vpred sa nikto veru neponáhľa.
     
    86
    Je to prehustené na pravej strane pri veľkom vápne hostí, po autovom vhadzovaní domácich prichádza na rad vhadzovanie pre hostí.
     
    87
    Veľký ofsajd vyrobili domáci, arbitri im akciu zastavili a tak budú mať loptu pod kontrolou na svojich kopačkách zasa hostia.
     
    88
    S loptou stále hráme len medzi šestnástkami, záver zápasu sa blíži a na ten všetci na hracej ploche čakajú.
     
    89
    Dnešné stretnutie sleduje 16.619 divákov, ktorí sú spokojní so ziskom troch bodov.
     
    90
    Dlhá lopta hostí končí v pokutovom území domácich v rukách Aréolu, ktorý si po balón vybehol von zo svojej bránky.
     
    90
    Nad základný hrací čas sa rozhodcovia duelu rozhodli pridať ešte dve minúty, tak to ukázal na svojej tabuľke štvrtý rozhodca duelu Juan Pulido.
     
    90+1
    Domáci ešte zaútočili po pravej strane, útočným faulom sa prezentoval Bailly a tak sa ozvala píšťalka hlavného Hernándeza.
     
    90+2
    Voľný priamy kop pre hostí, bránka domácich je na priame ohrozenie však priďaleko.
     
    90+3
    Hostia síce poslali loptu do pokutového územia domácich, no hráči v žltých dresoch ju pohotovo poslali von zo svojho štvorca.
     
    90+3
    Koniec zápasu.
     
    Domáci v druhom polčase hneď v úvode pridali do siete hostí tretí presný zásah a keď hlavný rozhodca poslal po druhej žltej pod sprchy Navarru, bolo rozhodnuté. Od tej chvíle sme zápas už len dohrávali a hostia veru z futbalovej krásy veľa toho neukázali. Tri body právom zostávajú na Estadio El Madrigal vo Villarreale, ktorý zakončil svoj futbalový maratón ďalším úspechom. Peknú nedeľu všetkým želá Vladimír Korduliak, onlajny.eu (13:53:31)

    Vladimír Korduliak

    Góly: 12. Baptistão, 30. Castillejo, 48. Adrián López

    Karty:   27. D. Navarro (LVN), 39. Lerma (LVN), 44. Verza (LVN)   56. D. Navarro (LVN)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 4:3. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 13:10.
    Villarreal CF: Aréola – Bailly, Bonera, Musacchio (46. V. Ruiz), Marín – Trigueros (70. Pina), Leiva, B. Soriano, Castillejo – Adrián López (73. Bakambu), Baptistão.
    Náhradníci: Asenjo – Bakambu, M. Gaspar, Pina, V. Ruiz, Soldado, Denis Suárez.

    Levante UD: Mariño – Toňo, Medjani, D. Navarro, Lerma – Verza, Simão, Verdú (54. Cuero) – Deyverson, Rossi (54. Camarasa), Morales (72. Xumetra).
    Náhradníci: Rubén – Camarasa, V. Casadesús, Cuero, Feddal, Xumetra, Trujillo.

    Rozhodca: Hernández – Sobrino, Naranjo

    Diváci: 16.619