Eindhoven – AS Rím 2:2 (1:3 po pen.) | Paríž – Middlesbrough 1:0 (kon.) | Lyon – Amsterdam 0:3 (kon.)
Příbram – Benfica 1:1 (3:5 po pen.)
koniec
Paríž Saint-Germain
1:0 (1:0)
Middlesbrough FC
cz Streda 24.02.2016, 16:00 • Stade Georges-Lefèvre [Kapacita: 1 800] • UEFA Youth League • Osemfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanynky a fanoušky. Vítejte u dnešního osmifinálového zápasu UEFA Youth League mezi Paris Saint-Germain a Middlesbrough FC.
     
    Paris Saint-Germain

    PSG se ve skupině A umístili na první příčce se třinácti body. Po šesti odehraných zápasech si připsali na své konto 4 výhry, 1 remízu a 1 prohru. Na domácí půdě odehráli tři zápasy, ze kterých 2x vyhráli a 1x remizovali.

    Posledních 5 zápasů

    PSG U19 – Šachtar U19 5:2
    Malmö U19 – PSG U19 0:3
    Real Madrid U19 – PSG U19 2:0
    PSG U19 – Real Madrid U19 4:1
    Šachtar U19 – PSG U19 1:4
     
    Middlesbrough FC

    Anglický celek postoupil do osmifinále mládežnické Ligy mistrů z vyřazovací části mistrů svých zemí. V základní fázi této části vyřadil nejprve francouzský Reims, poté italský Torino a v 1/16 finále se utkal s ruským Dynamem Kyjev, který postoupil z druhého místa skupiny G.

    Posledních 5 zápasů

    Middlesbrough U19 – Dyn. Kyjev U19 5:0
    Torino U19 – Middlesbrough U19 3:3
    Middlesbrough U19 – Torino U19 3:0
    Middlesbrough U19 – Reims U19 3:0
    Reims U19 – Middlesbrough U19 5:3
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Descamps – Georgen, Ba, Voyer, Toure – Nkunku, Demoncy, Bernede – Edouard, Augustin (C), Meité
    Náhradníci: Aggoune, Brydges, Labissiere, Ikone, Gallart, Kanga, Essende

    Middlesbrough FC: Pears – Johnson, Elsdon, McGoldrick, McGinley – Pattison, Wheatley (C), C. Cooke – Chapman, Jakupović, Coulson
    Náhradníci: Dawson, J. Cook, Hegarty, Tavernier, Mondal, Curry, Hetherington

    Rozhodčí: Harkam – Staudinger, Steinacher – Dzubanowski (všichni Rakousko).
     
    Oba celky už nastupují na hrací plochu! PSG oblékne tradiční tmavou kombinaci dresů, zatímco Middlesbrough bude hrát v červené sadě!
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    PSG obstaralo výkop do dnešního utkání. Francouzský celek zahajuje utkání kombinací v zadních řadách. Rozehrávku si bere na starost Voyer.
     
    2
    Meite si náběhem řekl o diagonální přihrávku. Rozběhnuté křídlo domácího celku sice našláplo k rychlému sprintu, ale míč už na hřišti nezastihlo.
     
    3
    Middlesbrough si vybojovalo výhodu rohového kopu. Míč se u přední tyče odrazil k Elsdonovi, jež se hbitě otočil a z voleje napálil míč vysoko nad branku.
     
    4
    Domácí nyní zkusili překvapit Middlesbrough rychlou přihrávkou středem hřiště. Sám Augustin čekal míč na jiného spoluhráče a vůbec se nerozběhl.
     
    5
    Toure podnikl výpad kolem levé postranní čáry, předběhl dva obránce a dokonce se dostal k odcentrování. Jeho pobídka však našla pouze Pearsovy rukavice.
     
    6
    Kapitán Middlesbrough si došel pro faul. Sám se poté chopil rozehrávky přímého kopu, ale nadýchaným centrem našel pouze hlavu připraveného Voyera.
     
    7
    Georgen vyslal oblouček na útočníka Edouarda, jež se sice s míčem vytlačil do ostrého úhlu, ale přihrávkou pod sebe zadělal obraně na problémy.
     
    8
    První rohový kop si vyzkoušeli také domácí fotbalisté. Nkunku vykouzlil ze své kopačky centr na hranici malého vápna, kde se Ba provinil útočným faulem na brankáře Pearse.
     
    9
    PSG je v úvodu utkání o něco aktivnější. Domácí fotbalisté přehrávají svého soupeře hlavně ve středu hřiště a snaží se jej překvapit nečekanými kolmicemi za obranu.
     
    10
    Middlesbrough nyní vysunulo presink až před pokutové území PSG. Jakupović dokonce naháněl Voyera, ale domácí stoper zvládl situaci s noblesou.
     
    11
    Augustin zkusil kličku ve stylu Zinedine Zidana, ale narazil na ksálu jménem Elsdon. Domácí útočník přesto vybojoval alespoň přímý kop z dobré pozice.
     
    12
    Přetažený centr mířil právě na Augustina, který se k zakončení sice neprodral, ale poté nadále udržel míč pro svůj celek. PSG nyní soupeře svírá před jeho vápnem.
     
    13
    Krásnou akci předvedl na pravém křídle Georgen. Dvakrát si narazil se spoluhráčem, pláchl svému strážci a dokonce se dostal k odcentrování. Jeho přihrávku však sebral Pears.
     
    14
    Tlak PSG stále sílí. Domácí zahrávali další rohový kop a pokusili se o nacvičený signál. Nejvýše ze všech však vyšplhal obránce Elsdon a odvrátil míč do bezpečí.
     
    15
    PSG nadále drží míč na svých kopačkách a kombinuje na vlastní polovině. Hráči Middlesbrough si už kulatého nesmyslu neužili hodně dlouhou dobu.
     
    16
    Aktivní Toure bojoval u rohového praporku s dvojicí protihráčů. Johnsonovi nejprve nasadil jesličky, jenže míč mu utekl daleko od nohy a domácí bek jej už nezastihl na hrací ploše.
     
    17
    Po dlouhé době o sobě dalo vědět i Middlesbrough! Kapitán Cooke našel přihrávkou Coulsona, jež si míč špatně přebral a vypálil jen do hrudi obránce.
     
    18
    První lepší šance pro domácí celek! Georgen vrátil do vápna přetažený centr, kterým našel hlavu Edouarda, ale ten už nestačil seřídit mířidla!
     
    19
    Hosté chvíli kombinovali ve středu hracího pole, avšak poté přiběhl Demoncy a Wheatleyho o míč obral dobře načasovaným skluzem.
     
    20
    Z ničeho nic si Middlesbrough vypracovalo standardní situaci v blízkosti pokutového území. Prudký centr srazila domácí obrana na rohový kop.
     
    21
    Tohle byla nádhera! Hosté sehráli secvičený signál, míč se dostal k Chapmanovi, jež jej utaženou placírkou poslal kolem brankáře do horní tyče!
    21. Krásná akce po secvičeném signálu
     
    22
    Meite ustál tvrdý souboj s Johnsonem, dokázal se dostat před svého strážce, avšak na hranici pokutového území zatáhl dalšího obránce za dres.
     
    23
    Chapmanovi se rozbíhal Pattison. Druhý jmenovaný by postupoval sám na brankáře PSG, ale Chapman neprocpal míč mezi nohami Voyera.
     
    24
    Toure si poněkolikáté v utkání popíchl míč kolem postranní čáry. Tentokrát však narazil na pevného obránce. Rozhodčí posoudil zákrok jako čistý.
     
    25
    Tlak PSG v posledních minutách poněkud opadl. Domácí kombinují ve velké vzdálenosti od Pearsovy branky a Middlesbrough se stále častěji dostává do hry.
     
    26
    Málem jsem to zakřikl! Meite z hranice pokutového území vyslal technickou střelu na bližší tyč a Pears se musel pořádně natahovat! Nakonec vyrazil míč na roh!
    26. Meiteho technický pokus
     
    27
    Po rohovém kopu přišla další nadějná šance! Nejvýše ze všech si naskočil Ba, který hlavičkoval úplně osamocený, jenže zamířil jen do míst, kde stál připravený Pears!
     
    28
    A šance i na druhé straně! Chapman potáhl míč přes polovinu hřiště a předložil jej osamocenému Pattisonovi, jež si vylámal zuby na brankáři Descampsovi!
     
    29
    McGinley nyní potáhl míč na polovinu hřiště a přihrávkou hledal spoluhráče na druhé straně. Bek Middlesbrough se však unáhlil a pouze odevzdal míč domácím.
     
    30
    Je za námi půlhodina hry a na úvodní branku stále čekáme. Aktivnější je zatím domácí PSG, ale ani Middlesbrough nehraje druhé housle.
     
    31
    Krásná střela! Ba napřáhl zpoza hranice pokutového území a dělovka z jeho kopačky prosvištěla kolem levé tyče Pearsovy branky!
     
    32
    Domácí fotbalisté jsou zatím překvapivým herním projevem soupeře poněkud zaskočeni a začínají se hádat s rozhodčím. Ten situaci na hřišti uklidňuje ráznou domluvou.
     
    33
    Edouard postupoval po levém křídle jako tank. Za sebou nechal dva obránce, jenže poté se mu do cesty postavil Elsdon a zastavil jeho odvážný průnik.
     
    34
    Hostující fotbalisté odhodili respekt k soupeři a v posledních minutách nepouštějí PSG před pokutové území. Middlesbrough zatím podává sympatický výkon.
     
    35
    Georgen se prodral do pokutového území. Domácí obránce už neměl sílu, aby si poradil s McGoldrickem, který dokonce získal míč pro Middlesbrough.
     
    36
    Kapitán Cooke nepřesnou přihrávkou nabídl šanci domácímu celku. Edouard už pelášil do rychlého protiútoku, jenže McGinley jej skvělým skluzem čistě odzbrojil.
     
    37
    Hráči PSG drželi míč v kombinaci u rohového praporku, kde se najednou sešlo hned 7 fotbalistů. V přehuštěném prostoru nakonec vyválčil míč McGinley a vyvezl jej daleko od vápna.
     
    38
    Georgen ošálil obránce, přehodil si míč na pravou nohu a poslal do pokutového území vysoký oblouček. Naneštěstí pro něj nebyl před Pearsem nikdo v tmavém dresu.
     
    39
    Na hřiště začínají padat kapky deště. Domácí fotbalisté mají míč stále častěji ve svém držení, avšak šance se v posledních minutkách vytratily.
     
    40
    Toure je dnes nejaktivnějším hráčem domácího celku. Krajní obránce PSG si po krásné kličce dovolil drzý centr, ale i tentokrát našel pouze rukavice připraveného Pearse.
     
    41
    Demoncy držel míč zbytečně dlouho a navíc si jej předkopl do prostoru, kde byl Wheatley. Hostující středopolař svůj protějšek o míč bez potíží obral.
     
    42
    Paris Saint-Germain právě vstřelilo branku!
    PSG nakonec prolomilo střeleckou smůlu ještě před přestávkou! JEAN-KÉVIN AUGUSTIN si krásným náběhem za obranu řekl o přihrávku, poté se bez problémů zbavil obránce a přízemní střelou překonal Pearse!
    42. Jean-Kévin AUGUSTIN - 1:0
     
    43
    Augustinovi po vstřelené brance narostla křídla! Kapitán PSG se uvolnil kolem pravé postranní čáry, jenže při sprinterském souboji si přidržel McGinleyho za dres.
     
    44
    PSG zahrávalo další rohový kop. Centr se snesl na značku pokutového kopu, kde se Ba provinil útočným faulem. Pears bude odkopávat od branky.
     
    45
    V poslední minutě prvního poločasu se ještě Middlesbrough snaží zaútočit po pravé straně. Hosté však zatím vybojovali pouze autové vhazování.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí! PSG bylo podle očekávání lepším týmem a diktovalo tempo hry. Domácí si vytvořili několik šancí, které však neproměnili a málem přišel trest. Největší šanci Middlesbrough ale zahodil Pattison, který ztroskotal na Descampsovi! Skóre se měnilo až tři minuty před přestávkou, kdy se prosadil Jean-Kévin Augustin! Pro PSG se tedy utkání vyvíjí dobře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté zahájili druhou půli dlouhou přihrávkou na rozběhnutého Coulsona. Před ním odhlavičkoval míč do bezpečí skvěle hrající Toure.
     
    47
    Ba vyslal z kopačky dlouhou přihrávku podél postranní čáry, na kterou si sbíhal Meite, ale ani on neodešel z hlavičkového souboje jako vítěz.
     
    48
    Začátek druhého poločasu se nese ve stejném duchu jako poločas první. PSG drží míč na svých kopačkách a domácí fotbalisté hledají skulinky poblíž šestnáctky.
     
    49
    Jednu z nich nyní našel Edouard, jež se ocitl úplně osamocený v dobré palebné pozici, ale nepochopitelně ještě přihrával pod sebe na Demoncyho, který se už ke střele nedostal.
     
    50
    Nkunku se uvolnil na levé straně, podíval se, kdo je volný a adresoval do pokutového území prudký přízemní centr. Naštěstí pro Middlesbrough se včas vrátil Elsdon.
     
    51
    PSG přitápí pod kotlem! Nkunku a Edouard si vyměnili míč na levé straně a první jmenovaný se prodral k odcentrování. Jeho pobídku hostující obrana srazila do Pearsových rukavic.
     
    52
    Snad poprvé ve druhé půli o sobě dali vědět také hosté. Kapitán Wheatley potáhl míč kupředu, dobře si jej pokryl a vybojoval přímý kop.
     
    53
    Exekuce standardní situace se chopil Chapman. Jeho technický centr mířil na hranici malého vápna, ale nenašel nikoho v červeném. Voyer míč odvrací do bezpečí.
     
    54
    Obrovská šance Middlesbrough! Chapman si počkal na kolmici za obranu PSG a ocitl se sám před Descampsem! Hostující fotbalista mířil do horního rohu, ale o několik decimetrů minul!
     
    55
    Kupředu už zase míří domácí celek! Centr z pravé strany hledal hlavu Augustina, ale před ním skvělým kopem zažehnal nebezpečí McGoldrick.
     
    56
    Georgen vystihl nepřesnou rozehrávku soupeře, k míči se za hranicí pokutového území dostal Augustin, jež si jej připravil na střelu a pokusem po trávníku protáhl Pearse!
     
    57
    Hosté zahrávali standardní situaci. Na vysoký míč si naskakoval útočník Jakupović, jenže jeho snahu zhatil zbytečný faul. Domácí se bez problémů brání.
     
    58
    Jakupović rychle sklepl míč na Wheatleyho, který mu chtěl vrátit balón do běhu. První jmenovaný s touto možností nepočítal a zůstal stát na místě.
     
    59
    PSG se snaží uklidnit hru v zadních řadách. Hosté se přece jen ve druhém poločase dostávají k míči častěji než v poločase prvním.
     
    60
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Coulson, přichází Mondal.
     
    61
    V zadních řadách PSG se začínají kupit nepřesnosti. Na levé straně dlouho váhal s rozehrávkou Toure a hosté ho o míč obrali.
     
    62
    Ale domácí se rychle dostali zpět k míči a dokonce se hnali do rychlého protiútoku! Na jeho konci stál Edouard sám před brankářem, ale Pears znovu podržel svůj tým!
     
    63
    Domácí celek zahrával přímý kop z nadějné pozice. Centrovaný míč mířil do klubka hráčů, avšak Pears včas vyrazil z branky a sebral míč do náruče.
     
    64
    Další šance PSG! Augustin pelášil po pravé straně, dostal hodně prostoru a došel až do pokutového území, kde mířil na vzdálenější tyč, jenže Pears byl znovu hrdinou okamžiku!
     
    65
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Bernede, přichází Ikone.
     
    66
    Augustin je hodně aktivní. Domácí útočník nyní předvedl opravdu rychlý sprint přes polovinu hřiště, vypíchl míč dvojici stoperů Middlesbrough, ale poté ztratil stabilitu.
     
    67
    Toute schytal v souboji pořádný šrám. Podle všeho se domácí obránce srazil s Pattisonem, který se hnal za odraženým míčem.
     
    68
    Mohlo být vyrovnáno! Callum Cooke si naskočil na centrovaný míč, byl úplně osamocený, avšak ani on nezamířil mezi tři tyče domácí branky!
    68.
     
    69
    A právě Callum Cooke se nyní provinil nedovoleným zákrokem ve středu hrací plochy. Domácí si zase na několik sekund mohou oddechnout.
     
    70
    Augustin se tentokrát ocitl v roli nahrávajícího hráče, když chytrou přihrávkou vybízel Edouarda. Ten byl však příliš pomalý a míč už na hrací ploše nechytil.
     
    71
    Meite se odhodlal k hodně odvážné střele! Domácí křídelník napřáhl z úctyhodné vzdálenosti. Rána byla sice hodně prudká, ale postrádala potřebnou přesnost.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Augustin (Paris Saint-Germain).
     
    72
    Wheatley se prodíral kupředu mezi soupeři jako by to byly kuželky. Hostující záložník obešel tři hráče, avšak poté mu míč utekl do zámezí.
     
    73
    Hra se v posledních minutách hodně kouskuje. Na obou stranách je k vidění velké množství nedovoleným zákroků. Ani jeden z týmů nechce udělat fatální chybu.
     
    74
    Edouard roztančil svého strážce a dostal se k centru. Na jeho nabídku si naběhl Meite, před nímž obrana odvrátila na rohový kop.
     
    75
    Krásně sehráno! Domácí rozehráli nakrátko, k míči se dostal Georgen, na jehož centr si naskočil Ba a jeho hlavičku vykopl z brankové čáry Wheatley!
    75. Obrovská šance PSG
     
    76
    Hosté se snaží vyrovnat, jenže jim dnes prostě není přáno. Nadějnou akci po pravém křídle zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího! Ofsajd.
     
    77
    Augustin se prokličkoval do pokutového území a technickým obstřelem mířil do šibenice! Jeho ránu přizvedla obrana Middlesbrough na rohový kop!
     
    78
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Meite, přichází Labissiere.
     
    79
    Augustin byl znovu v dobré šance. Domácí útočník si počkal za obranou Middlesbrough, ale z jeho zakončení bude pouze další rohový kop.
     
    80
    Tohle už bylo lepší! Georgen se za hranicí vápna opřel do snášejícího se míče a tvrdou střelou bez přípravy lízl horní tyč Pearsovy branky!
     
    81
    Hosté měli k dispozici rohový kop. Centr mířil na bližší tyč, kde nebyl nikdo z hráčů v červeném dresu a PSG se znovu bez větších problémů ubránilo.
     
    82
    Brankář Descamps si dává načas s odkopem od branky. Hostující hráči začínají ztrácet trpělivost a hněvají se na hlavního arbitra utkání.
     
    83
    Domácí sbírají vteřinky, kde se dá. Na trávníku nyní zůstává ležet střelec jediné branky Augustin. Kapitán PSG bude muset být ošetřen.
     
    84
    Johnson se přihlásil o míč. Spoluhráč mu jej okamžitě poslal diagonální přihrávkou přes celou šíři hřiště, jenže Johnsonovi utekl míč za čáru.
     
    85
    PSG se snaží dohrát utkání bez zbytečných komplikací. Domácí drží míč daleko od své branky a hráče Middlesbrough k němu vůbec nepouštějí.
     
    86
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain: ze hřiště odchází Edouard, přichází Gallart.
     
    86
    Střídání v týmu Middlesbrough FC: ze hřiště odchází Jakupović, přichází Curry.
     
    87
    Střídající Gallart se opřel do míče za hranicí šestnáctky. Proti sobě však měl obrannou hradbu tří hráčů a pouze napálil jednoho z nich.
     
    88
    Nkunku kombinoval před vápnem s Demorcym, chtěl mu poslal oblouček přes obranu, jenže druhý jmenovaný zůstal stát. Hosté stále žijí.
     
    89
    Mondal měl na kopačce zakončení z nadějné pozice, ale zbytečně si míč přehazoval na levou nohu. Klička do středu hřiště mu nevyšla. Tohle může Middlesbrough mrzet.
     
    90
    Z rychlého brejku PSG také nic nebude. Akce po levé straně nemůže pokračovat, protože asistent signalizuje ofsajd.
     
    90+1
    Nastavují se 4 minuty!
     
    90+2
    PSG mohlo potvrdit postup po standardní situaci. Georgen se rozhodl pro přihrávku na kolegu v zadních řadách. Domácí nikam nepospíchají.
     
    90+3
    Chapman se ještě pokusil o jeden průnik směrem vpřed, ale jeho postup skončil už za půlící čárou. Hosté budou alespoň vhazovat.
     
    90+4
    Šance Middlesbrough na vyrovnání jsou pravděpodobně definitivně pryč! Jeden z hostujících fotbalistů totiž ve vzdušném souboji nedovoleně atakoval domácího brankáře a PSG nyní nasbírá spoustu cenných sekund.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Paris Saint-Germain nakonec potvrdilo roli favorita a postupuje do další fáze Youth League! Francouzský celek to dnes ale neměl vůbec snadné! Middlesbrough hrálo skvěle v defenzivě a vyráželo k nebezpečným protiútokům. První poločas přinesl šance na obou stranách, ale dlouho kralovali oba brankáři! O jedinou branku se tři minuty před přestávkou postaral Jean-Kévin Augustin! Ve druhém poločase mohlo Middlesbrough vyrovnat, ale domácí se mohli opřít o brankáře Descampse! Na druhé straně zlikvidoval šance domácích střelců Pears, a proto už jsem se další branky nedočkali.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:15.
     
    Ještě dodám, že ve čtvrtfinále se PSG střetne s AS Řím!
     
    Z mé strany je to vše! Za pozornost Vám děkuje a u sledování dalších přenosů se těší Tomáš Kubečka. Hezký den! (17:59:52)

    Tomáš Kubečka

    Góly: 42. Augustin

    Karty:   71. Augustin (PSG)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:4. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:15.
    Paríž Saint-Germain: Descamps – Georgen, Ba, Voyer, Toure – Nkunku, Demoncy, Bernede (65. Ikone) – Edouard (86. Gallart), Augustin (C), Meité (78. Labissiere)
    Náhradníci: Aggoune, Brydges, Labissiere (78. Meite), Ikone (65. Bernede), Gallart (86. Edouard), Kanga, Essende

    Middlesbrough FC: Pears – Johnson, Elsdon, McGoldrick, McGinley – Pattison, Wheatley (C), C. Cooke – Chapman, Jakupović (86. Curry), Coulson (60. Mondal)
    Náhradníci: Dawson, J. Cook, Hegarty, Tavernier, Mondal (60. Coulson), Curry (86. Jakupović), Hetherington

    Rozhodca: Harkam – Staudinger, Steinacher – Dzubanowski (všichni Rakousko)