Vladivostok – Chabarovsk 3:1 (kon.) | Omsk – Barys 2:3 (1:2 po s.n.) | Novosibirsk – Novokuzneck 3:0 (kon.)
Jekaterinburg – Metallurg Magnitogorsk 2:3 (1:2 po s.n.) | Jugra Chanty-Mansijsk – Čeljabinsk 4:7 (kon.) | Jaroslavľ – HC Slovan 5:1 (kon.)
Kazaň – Togliatti 3:1 (kon.) | Nižnekamsk – Ufa 2:4 (kon.) | CSKA Moskva – D. Moskva 1:3 (kon.)
Čerepovec – Viťaz 2:4 (kon.) | Dinamo Minsk – Novgorod 3:2 (2:1 po s.n.) | Soči – Záhreb 6:4 (kon.)
Helsinki – S.Moskva 2:4 (kon.) | Riga – Petrohrad 4:2 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
2:4 (0:2, 1:1, 1:1)
Spartak Moskva
cz Štvrtok 18.02.2016, 17:35 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
    59:48 Alexander VASILJEV - 2:4
     
    59:48
    Spartak právě vstřelil branku!
    A už je to definitivní! Jeden z domácích hráčů zakopl v útočném pásmu, čehož Moskvané dokonale využil a ALEXANDR VASILJEV obloučkem ze středního pásma poslal touš do prázdné branky! Bez asistence.
     
    58:50
    Riku Helenius je na střídačce, Helsinští to zkoušejí v šesti!
    57:42 Ville LAJUNEN - 2:3
     
    57:42
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Asi jsem to zakřikl, nakonec se můžeme těšit na závěrečné drama! Kapanen zavezl kotouč na útočnou modrou, kde ho přenechal Hagmanovi, jenž přesným pasem vyzval ke skórování volného VILLEHO LAJUNENA a ten se nemýlil! Asistence: Niklas Hagman, Niko Kapanen.
     
    52:38
    Dnešní utkání sleduje 12391 diváků!
     
    50:57
    Jevgenij Bodrov (SPM) neuhlídal své náčiní a vysokou holí v souboji u mantinelu trefil do obličeje Villeho Lajunena, dvouminutový trest jej tak nemine.
     
    36:13
    Alexandr Vasiljev (SPM) o chvilku později nafilmoval pád a zcela zaslouženě půjde zchladit hlavu na lavici hříšníků.
    31:47 Charles GENOWAY - 1:3
     
    31:47
    Spartak právě vstřelil branku!
    Hosté si ale svůj poslední zápas v sezóně chtějí náležitě užít a rozloučit se se svými věrnými fanoušky, kteří vážili cestu až do Helsinek, výhrou! Radil na modré přenecha kotouč Vasiljevovi, jenž parádní střílenou přihrávkou našel v meziktuží volného CHARLESE GENOWAYE a tomu už stačilo jen nastavit čepel! Asistence: Alexandr Vasiljev, Lukáš Radil.
     
    28:25
    Po komerční přestávce si navíc Spartak zahraje přesilovku, Arturs Kulda (JOK) půjde pykat na dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    27:45
    Už to mohlo být zase o dva góly! Dmitrij Korobov chytrou nabídkou na teč vyzval ke skórování Lukáše Radila, expardubický forvard ale tváří v tvář Heleniusovi promáchl!
    24:08 Pascal PELLETIER - 1:2
     
    24:08
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Modročervení se v přesilovce dočkali a drama je na světě! Defenzíva Spartaku totálně zaspala a po ose Brandon Kozun – Peter Regin se kotouč dostal k úplně volnému PASCALU PELLETIEROVI, jenž přízemní střelou propálil ležícího Siňagina! Asistence: Peter Regin, Brandon Kozun.
     
    23:09
    Domácí jsou za svou aktivitu odměněni, Nikita Li (SPM) si půjde odsedět dvouminutový flastr za vysokou hůl.
     
    19:42
    Tim Kennedy (JOK) ještě vyfasoval dvouminutový trest za vysokou hůl. Pokud se v příštích osmnácti sekundách nic převratného nestane, Spartak začne druhou třetinu v početní výhodě.
     
    17:14
    Jemine, už to málem bylo o tři góly! Vladislav Provolněv zkusil štěstí od modré čáry a dezorientovaný Helenius vůbec nevěděl, která bije. Puk nakonec orazítkoval tyč!
    11:29 Alexandr VASILJEV - 0:2
     
    11:29
    Spartak právě vstřelil branku!
    Ano, skutečně tomu tak je! Tak takový průběh zápasu předpokládal málokdo, ačkoliv už Jokeritu o nic nejde. Radilovu střelu vyrazil Helenius přímo na hůl ALEXANDRA VASILJEVA, který z pravého kruhu vymetl šibenici jeho svatyně! Asistence: Lukáš Radil.
    08:42 Sergej ŠMELJOV - 0:1
     
    08:42
    Spartak právě vstřelil branku!
    No a pozor, outsider dnešního utkání se ujímá vedení! Casey Wellman vyhrál buly pro Leščenka, který poté parádní zadovkou poslepu našel v mezikruží SERGEJE ŠMELJOVA, jenž nechytatelnou ranou pod břevno nedal Heleniusovi šanci! Asistence: Vjačeslav Leščenko, Casey Wellman.
     
    06:49
    Ou, to bylo o fous! Hráči v modrých dresech zakombinovali v útočném pásmu a ke střele z vrcholu kruhů se poté dostal Ville Lajunen, jehož tečovaný pokus orazítkoval levou tyč!
     
    06:12
    Helsinští si navíc po komerční přestávce zahrají přesilovku, Jevgenij Bodrov (SPM) se totiž provinil zbytečným faulem vysokou holí v útočném pásmu.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 25. Pelletier (Regin, Kozun), 58. Lajunen (Hagman, Kapanen) – 9. Šmeljov (Leščenko, Wellman), 12. Vasiljev (Radil), 32. Genoway (Vasiljev, Radil), 60. Vasiljev


    Jokerit Helsinki: Helenius (Karlsson) – Larsen, Jensen, Jaakola, Ohtamaa, Kulda, Lajunen – Joensuu, Kozun, Regin – Kennedy, Aaltonen, Sallinen – Hagman, Kapanen, Pelletier – Todd, Mäki, Rita.
    Spartak Moskva: Siňagin (Ivannikov) – Genoway, Gilroy, Dyblenko, Sorokin, Korobov, Provolněv, Jermakov, Kirillov – Mereskin, Vasiljev, Radil – Bodrov, Potapov, Klimenko – Wellman, Leščenko, Šmeljov – Voronin, Li, Levickij.

    Rozhodca: Anisimov, Ansons – Lazarev, Sysujev

    Diváci: 12391