NJ Devils – Philadelphia 3:6 (kon.) | Washington – LA Kings 3:1 (kon.) | Carolina – Winnipeg 2:1 (kon.)
Columbus – Boston 1:2 (po pr.) | Ottawa – Buffalo 2:1 (2:0 po s.n.) | Tampa Bay – San Jose 2:4 (kon.)
St. Louis – Dallas 2:1 (po pr.) | Edmonton – Anaheim 3:5 (kon.)
po s.n. (2:0)
Ottawa Senators
2:1 (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)
Buffalo Sabres
cz Streda 17.02.2016, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • NHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    S konstatováním, že dnešní utkání sledovalo 15 893 diváků se s vámi loučím. Budu se však těšit dalších on-line přenosů nejen z kanadsko-americké NHL! Přeji příjemně strávenou středu! (04:22:06)
     
    TŘI HVĚZDY ZÁPASU

    1. Bobby Ryan (OTT) rozh. samostatný nájezd
    2. Craig Anderson (OTT) 38 zák., 1 gól, 97.4%
    3. Ryan Dzingel (OTT) 1+0 (První gól v NHL!)
     
    Dnešní vyrovnané utkání je u konce a dva body nakonec přeci jenom zůstanou doma v hlavním městě Kanady. Po šedesáti minutách a gólech Moulsona s Dzingelem byl stav utkání 1:1, prodloužení rozhodnutí rovněž nepřineslo a proto jsme byli svědky rozuzlení v samostatných nájezdech. Za domácí se trefil Bobby Ryan i Kyle Turris a po nepovedených nájezdech Eichela s Moulsonem tak bonusový bod navíc získali domácí.
     
    Konec zápasu.
    65:00 Bobby RYAN - 2:1sn
     
    65:00
    V samostatných nájezdech zvítězil tým Ottawa Senators.
    Autorem vítězné branky je BOBBY RYAN.
     
    2. séria
    2:0
    Za hosty neuspěl ani jediný střelec Buffala v zápase Matt Moulson, který svůj nájezd moc nezvládl a Ottawa tak vítězí!
    Kyle TURRIS (nájezdy 2:0)
     
    2. séria
    2:0
    Druhý "nájezdník" domácích zvolil totožné zakončení jako Bobby Ryan a byl úspěšný. Jednalo se o Kylea Turrise!
     
    1. séria
    1:0
    Na druhé straně se k nájezdu rozjel Jack Eichel, který si Andersona rozpohyboval, ale poté bránu netrefil.
     
    1. séria
    1:0
    Nájezdy začal Bobby Ryan a domácí útočník vymyslel naprosto dokonale přesnou střelu mezi nohy Robina Lehnera.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    I prodloužení už je minulostí a i po něm je stav utkání 1:1. Budeme tak svědky samostatných nájezdů, neboť Karlsson ani Eichel své megašance v nastaveném čase neproměnili!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    64:42
    Stone hledal přihrávkou před prázdnou bránu Karlssona, ale místo toho se do obrovské šance dostal Jack Eichel. Ristolainen ho našel fantastickou přihrávkou, ale americký mladík tváří v tvář proti Andersonovi střelou mezi betony neuspěl!
     
    64:22
    V poslední minutě prodloužení vyzkoušel štěstí Karlsson. I na tento pokus domácího kapitána si Lehner výborně počkal.
     
    63:37
    Hoffman se ke střele neprodral a tak přenechal kotouč Dzingelovi. Velmi aktivní hráč Sens se v rychlosti prosadil přes obránce a svižnou střelou zazvonil na boční stranu tyče!
     
    62:49
    Velmi zajímavou akci předvedl Ryan O'Reilly, který se Andersona pokusil zaskočit střelou z levé strany. Domácí brankář puk pouze vyrazil, ale po dorážce už se O'Reilly natahoval marně.
     
    62:31
    Také akce Bobbyho Ryana narazila na odpor soupeřovy defenzívy a ve středním pásmu se ke kotouči dostávají hráči Buffala.
     
    61:57
    Kromě Karlssonovy šance je ale prodloužení zatím poměrně nevýrazné. S pukem hraje především Ottawa, ale obrany jsou na obou stranách pozorné.
     
    61:12
    Reinhart z protiútoku nic nezískal a tak se do přečíslení dostali domácí! Útok dvou proti jednomu zakončoval střelou z první Karlsson, ale Lehner se předvedl fantastickým zákrokem a schoval puk v lapačce!
     
    60:53
    Ottawa byla hodně dlouho u kotouče, ale ke střele se nedostala a Hoffman puk zcela zbytečně ztratil.
     
    60:08
    Velmi aktivní vstup do prodloužení předvedl Ristolainen, který si to hned po buly ve středovém kruhu namířil do útočného pásma a střelou zápěstím prověřil Andersona v bráně Sens.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani třetí část nám rozhodnutí nepřinesla a za stavu 1:1 tak za malou chvíli uvidíme prodloužení. V něm už to bude především o štěstí, neboť se dá očekávat velké množství šancí na obou stranách.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:39
    Přeci jenom se Senátoři dostali ke dvěma ranám od modré čáry, ale ani jeden pokus až k Lehnerovi neprošel. Obrana Buffala odvedla velmi dobrou práci.
     
    59:27
    Provokatér Chris Neil byl velmi rychle u Lehnera donutil ho tak k přerušení hry. Ottawa získala vhazování v útočném pásmu a možná jednu z posledních šancí na zakončení.
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny. Dnes to vypadá na prodloužení.
     
    58:47
    Domácí obrana byla poněkud laxní a může nakonec děkovat všem svatým, že přihrávka na zcela volného hráče Buffala před Andersona neprošla.
     
    57:58
    Nevýrazný Pageau se ve středním pásmu marně natahoval po puku a touš tak končí na hokejkách hostujících beků, kteří mohou v klidu rozehrát.
     
    57:36
    Ofenzíva Buffala končí nepřesným střeleckým pokusem, ale zřejmě to bylo s tečí a vhazovat se tak bude po levici Craiga Andersona.
     
    56:55
    Domácí střídali a tak byl Lazar v útočném pásmu zcela osamocen. Proti přesile neměl nárok, ale i tak dokázal udržet kotouč a vyzvat ke střele dojíždějícího spoluhráče, jehož pokus byl zablokován.
     
    56:04
    Blíží se nám konec třetí třetiny a zhruba čtyři minuty před ním je hra přerušena po zákroku Craiga Andersona, jenž vyrazil střelecký pokus Moulsona. Je tady poslední komerční přestávka.
     
    54:44
    Senátoři rychle dostali hru zpátky před soupeřova gólmana, ale tentokrát Lehner zasahovat vůbec nemusel. Icing Buffala.
     
    54:21
    Buffalo mohlo jít do vedení! Gionta se výborně uvolnil a naservíroval kotouč před bránu, kde se k zakončení přes Methota prodral Foligno! Přesunující Anderson na puk betonem nedosáhl, ale naštěstí pro něj šlo zakončení mimo!
     
    53:51
    Na Robina Lehnera letí jedna střela za druhou, nicméně většinou se jedná o pokusy nepřesné nebo jsou rány zastavovány už před brankovištěm.
     
    53:24
    Domácí začínají být výrazně aktivnějšími hráči a znovu útočí. K dalšímu zákroku ale Lehnera zatím nedonutili.
     
    52:36
    Velmi pěkně to nyní zkusil Bobby Ryan. Stahovačkou se totiž domácí hráč dostal zpoza brány před Lehnera a pokusil se hostujícího gólmana překvapit zakončením k bližší tyči. Neúspěšně.
     
    51:59
    Hodně dlouhý souboj v rohu kluziště vyhráli ve vlastním pásmu hráči Ottawy a ti velmi rychle přenáší hru do neutrální zóny. Lehner musí očekávat další atak.
     
    51:28
    Konečně slibná šance! Střela od modré čáry v podání Methota se po zákroku Lehnera odrazila před brankovištěm a kotouč si našel Zack Smith. Domácí útočník rychle zakončoval bekhendem, ale puk poslal jen do zkoprnělého brankáře Buffala.
     
    50:52
    To se sice nakonec povedlo, ale u Lehnera získali kotouč znovu hosté a ti hru vrátili do neutrální zóny. Ani z jejich pohledu však akce nevypadá nějak naděněji.
     
    50:02
    Třetí část se přehoupla do druhé desetiminutovky a kotouč je v pásmu Sens. Domácí se pokusí projít před výborně bráněné střední pásmo.
     
    49:28
    Nyní už sice v útočném pásu hrála domácí Ottawa, ale ta se stále přes bojovnou defenzívu Sabres nemůže dostat k pořádnému zakončení.
     
    48:21
    Obrovskou rychlost nyní dokázal vyprodukovat Eichel, který si to po pravé straně namířil do útočného pásma. Nakonec z toho bylo přečíslení, Eichel přihrával na McCabea, avšak ten puk v rychlosti trefit neodkázal!
     
    48:07
    Ottawa se minutu snažila obsadit útočné pásmo, ale veškerá snaha byla marná. Po chvíli je pískán ofsajd a zahlášena reklamní pauza.
     
    46:59
    Na druhé straně si výborně vedl Chiasson, jenž získal puk pro Sens. Také domácí se dostali jen k ráně od modré čáry, kterou vyslal Erik Karlsson, ale také on mířil vedle.
     
    46:28
    Foligno ustál atak dvou protihráčů a získal tak pro Buffalo útočné pásmo. Střela od jeho spoluhráče však letěla mimo tři tyče.
     
    45:41
    Pasáž plnou nepřesností zakončuje Rasmus Risolainen zakázaným uvolněním Sabres. Rozhodčí ale nakonec určují, že vhazovat se bude ve středovém kruhu.
     
    44:59
    Po vhazování ve vlastním pásmu Ottawa získala kotouč, Ryna stihl dojet vyhození ještě před icingem, ale poté už puk proti přesile neudržel.
     
    44:25
    Z onoho souboje vzešli vítězné hostující hráči a Anderson musel dávat pozor proti střele od modré čáry. Ta se totiž zastavila mezi kruhy a následné zakončení letělo jen pár centimetrů vedle!
     
    43:58
    Hra se znovu rychle dostává k protější bráně. Za svatyní Craiga Andersona svádí souboj hned čtveřice hráčů.
     
    43:09
    Ottawa otočila hru až do pásma Sabres a jeden z domácích se natlačil před Lehnera. V obležení bránících hráčů Buffala však lépe zakončit nedokázal.
     
    42:36
    Poprvé v třetí části se jeden z týmů drží v útočném pásmu na delší dobu než na pár vteřin a je to celek hostujícího Buffala. Zatím jsou však střelecké pokusy nepřesné.
     
    41:34
    A Ottawa se dokázala usadit v pásmu soupeře i po vhazování. Lehner jen vrazil střelu z levé strany, avšak dojíždějící Erik Karlsson vrátil kotouč do náruči Robina Lehnera.
     
    41:19
    Domácí útočník Smith dokázal aspoň nahodit puk na Robina Lehnera a získal tak pro svůj celek buly v útočném pásmu.
     
    40:58
    Na obou stranách si gólmani připsali první zákroky ve třetí třetině. Po tom od Craiga Andersona se bude vhazovat v pásmu Senátorů.
     
    40:23
    Alex Chiasson za Lehnerovou bránou výborně napadal rozehrávku Sabres, avšak jeho následná přihrávka nebyla přesná a ke kotouči se tak dostávají znovu hosté.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 3:32.
     
    Také druhá třetině utkání je minulostí a i po ní je stav zápasu 1:1. V druhé dvacetiminutovce se stal největší hrdinou domácí brankář Craid Anderson, který pokryl hned 18 střeleckých pokusů Buffala a již nyní tak má 30 úspěšných zákroků. Na obou stranách jsme však viděli několik velmi nadějných šancí a i Lehner dnes chytá skvěle. Rozhodne se tak ve třetí třetině nebo až v prodloužení či samostatných nájezdech.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:28
    Ještě jednu střelu v druhé třetině si připsal Dion Phaneuf. Dnes velmi aktivní obránce Senátorů trefil jen dobře postaveného Lehnera.
     
    39:07
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny a do slibné šance se dostal Lazar. Domácí mladík si na Lehnera nepřišel a nic nebylo ani z následného menšího zmatku u brankoviště Sabres.
     
    38:36
    Hned dvě střely si nyní připisuje Justin Bailey. Ani jedním zakončením však na Andersona nevyzrál a domácí obrací hru.
     
    38:12
    Skvělý Anderson znovu zastavil jedovatou střelu jednoho z hostů a poté při něm stálo trochu štěstí, neboť dorážka McCabea šla nad břevno brány domácího celku.
     
    37:31
    Prakticky až nyní musel Lehner zasahovat proti ráně Wierciocha od modré čáry. Následně je domácím odpískán ofsajd.
     
    36:46
    Sens jsou teď v útočném pásmu vůbec nejdelší dobu v dnešním zápase a Buffalo se ne a ne vymanit aspoň do neutrální zóny. Na Lehnera letí jedna střela za druhou, ale většina z nich jsou střely nepřesné.
     
    35:54
    Díky parádní přihrávky na Ryana se domácí přesunuli do pásma svého soupeře a Lehner si připsal jeden úspěšný zákrok. To však až po vhazování, které vyhrál Zack Smith.
     
    35:25
    Chyba v rozehrávce Ottawy znamenala zisk puku pro Sabres a zajímavou příležitost. Dělovku Bogosiana, ale znovu zastavil skvěle chytající Craig Anderson.
     
    34:43
    Poměrně rychle se Ottawa dostala z vlastního pásma až do toho útočného a Lehner musel být připraven proti střeleckému pokusu Chiassona. Jeho střela však nakonec letěla mimo tři tyče.
     
    34:12
    Na druhé straně přerušil hru Lehner a následuje komerční přestávka.
     
    33:56
    Po zakázaném uvolnění Ottawy a následném buly se ke střele dostal Sam Reinhart. Pravé křídlo prvního útoku Sabres namířilo kotouč jen do hrudníku Craiga Andersona.
     
    33:37
    Hosté v plném počtu.
     
    33:32
    Ottawě se nyní vůbec nedaří a Buffalo se bez větších potíží brání. Puk je prakticky pořád až v pásmu Sens.
     
    32:34
    Dion Phaneuf obdržel puk na střed a od modré čáry vymyslel velmi chytrou střílenou přihrávku k brankovišti. Zde stál připravený Mark Stone, ale ten puk mezi tři tyče usměrnit nedokázal.
     
    31:59
    Senátoři se sice usadili v útočném pásmu, ale z hole jednoho z nich šel puk přes mantinel do hlediště. hra je vykázána do středního pásma.
     
    31:37
    Phaneuf dokázal vyprodukovat velmi výživnou střelu, ale k puku se nakonec dostávají hosté a to znamená přerušení hry, neboť na trestnou lavici zamíří Cody Franson (BUF). Proviněním obránce Šavlí je nedovolené bránění.
     
    31:23
    Přečíslení dvou na jednoho vyřešil Neil samostatně, nepřihrával Lazarovi, avšak svižným pokusem z levé strany bránu o několik decimetrů minul!
     
    30:54
    Další ofenzivní snahu hostujícího Buffala zastavil čárový rozhodčí, který viděl poměrně jasný ofsajd. Buly ve středním pásmu.
     
    30:21
    Teď jsem to ale málem zakřikl! S návratem vyloučeného Stonea se před bránu propracoval hostující obránce Pysyk, který dokázal trefit Folignovu prudkou přihrávku a Anderson byl donucen k fantastickému zákroku, když se stihl přesunout a schoval puk v náruči!
     
    29:52
    Domácí vyhazují kotouč přes všechny čáry a rychle střídají. Zdá se, že ani tato přesilová hra nebude využita a budeme pokračovat za vyrovnaného stavu.
     
    29:31
    Nyní už jsou ale hosté znovu v pásmu Sens a Anderson si připsal další zákrok. V druhé třetině má domácí brankář již sedm zákroků.
     
    28:59
    Ottawa se po přerušení výborně brání a už podruhé v krátkém časovém úseku dostala kotouč aspoň do středního pásma.
     
    28:39
    Eichel nabil na modrou čáru Ristolainenovi a jeho jemně tečovanou střelu musel zastavovat Craig Anderson. I tentokrát si brankář Sens poradil.
     
    28:21
    Během souboje u brankoviště Lehnera se sekáním provinil Mark Stone (OTT) a Buffalo si zahraje přesilovou hru. Domácí sice reklamovali příliš mnoho hráčů na ledě, ale Robin Lehner už byl na střídačce, když se šestý hráč zapojil do hry.
     
    27:35
    Fransonovu střelu od modré čáry zastavil znovu jistý Anderson, ale tentokrát se hosté dostali i k dorážce. Z předbrankového prostoru zamířil Moulson těsně nad!
     
    27:08
    A vše nakonec skončilo pouhým bekhendovým nahozením Rasmuse Ristolainena, který našel jen nastavenou lapačku domácího brankáře.
     
    26:59
    Výborně se pohybující hráči Buffala obsadili útočné pásmo a snaží se vykombinovat nadějně vypadající akci až k zakončení. Zatím neúspěšně.
     
    26:26
    Komerční přestávka je u konce a pokračuje se tedy ve hře. Uběhlo pouhých dvacet sekund od přerušení a Anderson musel na led, aby zasáhl proti střele z levé strany.
     
    26:06
    Ofenzivní akce Sens zastavena jedním z rozhodčích a je tady první komerční přestávka druhé třetiny.
     
    25:43
    Jeden z hostů se tlačil ze strany před bránu a v závěru své akce se přeci jenom prodral k zakončení. U bližší tyče byl ale Anderson připraven a kotouč mizí u zadního mantinelu.
     
    25:07
    Nyní už se do útoku dostali i hosté a Anderson musel řešit McGinnův pokus zápěstím. Také domácí brankář je zatím v druhé třetině stoprocentní.
     
    24:28
    Díky nepřesné rozehrávce Buffala se k puku dostal Dzingel, jenž ještě vymýšlel chytrou přihrávku na najíždějícího Zibanejada. Bohužel pro domácí šel puk za bruslemi švédského forvarda.
     
    24:17
    Po souboji v rohu kluziště se k puku dostali domácí hráči, avšak ze zisku se jim nakonec podařilo vytěžit jen nevýraznou střelu Ceciho od modré čáry.
     
    23:27
    Nahození z pravé strany zastavil pozorný Craig Anderson, který byl poté zasažen hokejkou Markuse Foligna. Toho rychle zpracoval důrazný Phaneuf.
     
    22:59
    A nyní byl v megašanci Curtis Lazar, jenž využil chybné rozehrávky Buffala, avšak s Lehnerem si neporadil! I po následném tlaku kotouč zůstává někde ve výstroji hostujícího gólmana.
     
    22:16
    Teď už ale rychle k Andersonovi. Velké chyby se totiž dopustil Karlsson, který ztratil puk a do výborné střelecké pozice se záhy dostal Nicolas Deslauriers! Z mezikruží však puk napálil jen do domácího brankáře!
     
    21:36
    Jenže Sens se velmi rychle dokázali dostat do pásma svého soupeře a jemné nahození o mantinel skončilo až v brankovišti Robina Lehnera, jenž přerušil hru.
     
    21:23
    Zack Smith se snažil udržet útočné pásmo, ale kotouč vracel spoluhráčům už zpoza modré čáry. Pískán icing a vhazuje se v neutrální zóně.
     
    21:03
    Ottawa se do útočného pásma podívala až nyní a výsledkem byla jen velmi nepřesná střela od modré čáry, která zaduněla na plexisklo za Lehnerovou bránou.
     
    20:14
    Úvodní akci druhé třetiny rozjel ve středním pásmu Gionta a Craig Anderson musel hned zasahovat proti slabé střele McCabea. K puku se dostávají domácí.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 2:36.
     
    Je za námi úvodní třetina střetnutí a hráči jdou do kabin za vyrovnaného stavu. Vstup do utkání se lépe povedl hostujícímu celku, který se zásluhou Matta Moulsona dostal do vedení v sedmé minutě, avšak již o 69 sekund později se na hranici brankoviště prosadil Ryan Dzingel, jenž vyrovnal a zaznamenal tak svou první branku v NHL. Ve zbytku třetiny byli střelecky aktivnější Sabres, ale větší vzrušení přinesla jen tyč po střele Codyho Fransona.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:56
    Buffalo ustálo závěrečný tlak Ottawy a po vyražené střele Erika Karlssona se kotouč dostává jen k zadnímu mantinelu. V této části již nic dalšího neuvidíme.
     
    19:01
    Poněkud nenápadná střela Codyho Fransona prošla útočným pásmem jako nůž máslem a zastavila se až na tyči Andersonovy svatyně!
     
    18:51
    Na druhé straně se ke střele dostal Dion Phaneuf, nicméně jeho tvrdou ránu od modré čáry zastavil blokující McCabe a Šavle obrací hru.
     
    18:22
    Karlsson se dopustil velmi špatné rozehrávky, kterou vystihl Eichel. Dvojka loňského draftu si to okamžitě namířila do útočného pásma, ale celou akci nakonec Eichel pokazil nepřesnou zadovkou.
     
    17:44
    I po nevyužité přesilové hře se hostům podařilo držet se v pásmu soupeře a Anderson musel znovu párkrát zasahovat. Teď už je hra přerušena a vhazovat se bude po levici domácího gólmana.
     
    17:30
    Domácí v plném počtu.
     
    17:12
    Konečně se Buffalo dokázalo usadit v útočném pásmu a Bogosian donutil Andersona k zákroku levým betonem. Puk se následně ještě odrazil k Larssonovi, avšak ten mířil nad bránu.
     
    16:29
    Jenže nyní letí puk již potřetí k Lehnerovi a Senátoři střídají. Zatím výborné oslabení týmu, který je v této činnosti druhý nejhorší v rámci celé NHL!
     
    15:58
    Domácím se sice podařilo vyhodit puk přes všechny čáry, ale Buffalo se hodně rychle vrací do útočného pásma a snaží se rozestavět přesilovkovou formaci.
     
    15:36
    Hned po vhazování se puk dostal na modrou čáru a Anderson musel dávat pozor, neboť mu skvěle clonil Jamie McGinn. Domácí brankář uspěl!
     
    15:30
    Přesilovou hru si po Ottawě zahrají i hráči Sabres. Za vysokou hůl totiž na lavici hanby usedá kapitán domácího celku, Erik Karlsson (OTT).
     
    14:40
    Hra se okamžitě vrací před Lehnera. Mark Methot je dalším obráncem, který vyzkoušel pozornost svého bývalého spoluhráče, ale také je jen dalším obráncem Sens, který na hostujícího gólmana nevyzrál.
     
    14:03
    Buffalo se už už řítilo do přečíslení, ale nakonec vše skončilo jen výborným obranným zákrokem Ryana, jenž zabral a rychle se vrátil z útočného pásma.
     
    13:52
    Hosté v plném počtu.
     
    13:42
    Senátoři se hodně rychle vrátili do útočného pásma a znovu byla k vidění tvrdá střela od modré čáry. Ceciho zakončení bylo přizvednuto do ochranné sítě.
     
    12:59
    Teď už to sice vypadalo nadějněji, ale na střelu zápěstím v podání Marka Stonea si Lehner počíhal a připsal si úspěšný zákrok.
     
    12:32
    Ani další střelecký pokus Sens neprošel k Lehnerovi a puk znovu letí přes všechny čáry. Výborná práce čtveřice Sabres, která nyní může vystřídat.
     
    11:59
    Jake McCabe dokázal zablokovat razantní ránu od modré čáry a okamžitě vyhodil kotouč až ke Craigu Andersonovi.
     
    11:52
    Ottawa si zahraje přesilovou hru. Josh Gorges (BUF) se krátce po vhazování provinil nedovoleným bráněním vůči Hoffmanovi a odsedí si dvouminutový trest.
     
    11:49
    Poněkud nevýrazná pasáž zakončena nepřesnou přihrávkou jednoho z hostujících hráčů. Ceci s Moulsonem ještě sváděli souboj o kotouč, avšak už dávno byl odpískán icing Buffala.
     
    10:49
    A znovu je rozehrávka Sens v problémech. Hosté mají velmi dobrý pohyb a domácí si s ním moc neví rady.
     
    10:26
    Ottawa je v posledních chvílích jednoznačně horším týmem a nemůže se vymanit z vlastního pásma. Buffalo se prakticky zadarmo dostává ke kotouči.
     
    09:55
    Johan Larsson to u Andersona udělal výborně, natlačil se k jeho brankovišti, ale zakončením v tísni dvou obránců nakonec těsně minul!
     
    08:59
    Na druhé straně si jednoduchý zákrok připsal Robin Lehner a vhazovat se tak bude po jeho levé ruce. Ottawa se zase po chvíli může dostat do útoku.
     
    08:48
    Ofenzivní choutky hostujícího celku, jmenovitě Eichela, zastavil Patrick Wiercioch, který dokázal zablokovat ránu druhého nejproduktivnějšího hráče Sabres.
     
    07:23
    Hosté se dostali znovu do vedení, když O'Reilly tečoval nahození od modré čáry, avšak celá akce je vyhodnocena jako ofsajdová a branka tak samozřejmě neplatí!
    07:10 Ryan DZINGEL - 1:1
     
    07:10
    Ottawa právě vstřelila branku!
    A po komerční přestávce přichází rychlá odpověď domácích! Obránce Patrick Wiercioch nahodil puk z levé strany od modré čáry až do blízkosti brankoviště a zde se k dorážce na několikátý pokus prodral RYAN DZINGEL, jenž nakonec dotlačil kotouč za záda Robina Lehnera. První gól pro tohoto mladíka v nejlepší hokejové lize světa! Asistence: Patrick Wiercioch, Chris Wideman
     
    06:39
    Snaha o vyrovnání v podání Senátorů je na chvíli zastavena. Následuje totiž komerční přestávka.
    06:01 Matt MOULSON - 0:1
     
    06:01
    Sabres právě vstřelili branku!
    Máme tady úvodní branku zápasu a do vedení jdou hosté! Po Zemgusi Girgensonsovi se k puku u zadního mantinelu dostal americký mladíček Jack Eichel, jenž vylepšil akci skvělou zadovkou na MATTA MOULSONA a ten bekhendem celkem v pohodě překonal brankáře Andersona ve svatyni Sens! Asistence: Jack Eichel, Zemgus Girgensons
     
    04:59
    Velmi rychlou akci Senátorů zakončil Ceci slabší střelou, se kterou Lehner neměl sebemenší potíže. Jedná se o první úspěšný zákrok hostujícího brankáře.
     
    04:49
    Znovu se hosté poměrně jednoduše dostali přes útočnou modrou čáru a Justin Bailey zkusil zakončení po rychlém vyjetí zpoza brány. Neuspěl a kotouč přebírají domácí plejeři.
     
    03:41
    Další snahu hostujícího celku už si Anderson pohlídal a bez větších potíží přerušil hru. Buffalo však poprvé v dnešním zápase naznačilo své možnosti.
     
    03:29
    Na druhé straně se už několik desítek vteřin drží v útoku hosté. Nyní se kotouč nebezpečně odrážel u brankoviště, ale Reinhard ho z bezprostřední blízkosti nedorazil do poloodkryté brány!
     
    02:48
    Ottawa se poměrně rychle dokázala dostat z obranného do útočného pásma a Erik Karlsson vyslal tvrdý projektil od modré čáry. Bohužel pro domácí byl pokus jejich kapitána nepřesný.
     
    02:27
    Chris Neil (OTT) s Nicolasem Deslauriersem (BUF) jdou samozřejmě na trestnou lavici. Pětiminutový trest jim ale začne až po vyčištění ledu, na kterém se nachází krev hostujícího rváče.
     
    02:27
    Hráči Buffala vyhráli vhazování v útočném pásmo a Legwand dokázal zakončit útočnou akci střelou z levé strany. Anderson si připsal jednoduchý zákrok a poté jsme byli svědky pěstního souboje. Domácí raubíř Chris Neil si vyšlápl na Deslaurierse a tuto bitku na body vyhrál!
     
    01:54
    Cody Ceci se pokusil vystihnout rozehrávku u modré čáry, avšak nakonec se puk dostal do středního pásma. Vše končí slabým nahozením hostujícího celku.
     
    01:25
    Nyní už se ale domácí z obranného pásma vymanili a na druhé straně ledové plochy je jim pískán ofsajd. Vhazuje se v neutrální zóně.
     
    00:52
    Reinhartovo nahození na mantinel, které se odrazilo k Andersonovi si domácí brankář pohlídal, ale Ottawa se poté nedokázala dostat z vlastního pásma a musí se bránit.
     
    00:29
    Úvodní ofenzivní akce domácích Senátorů byla zakončena střelou od modré čáry, která byla sražena prvním hráčem Buffala. Následně se puk dostal mimo ledovou plochu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Státní hymny obou zemí jsou úspěšně za námi a jde se na věc!
     
    Hráči nastupují na ledovou plochu! Od začátku zápasu nás dělí už jen státní hymny. Jako první zazní hymna Spojených států amerických, poté hymna Kanady.
     
    Již nyní je jasné, že utkání nezačne v plánovaný čas 1:30. Na úvodní buly si tak musíme pár minut počkat.
     
    Ještě jednou si vás dovoluji přivítat u on-line přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL mezi Ottawou a Buffalem. Oba celky se dnes musí potýkat s citelnými ztrátami, neboť Senátorům bude chybět nemocný Mika Zibanejad a Šavle do zápasu nezapsaly Evandera Kanea! Tahoun hostujícího celku v pondělí nedorazil na trénink a dnešní utkání tak za trest nehraje.
     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Wiercioch – Ryan, Turris (A), Dzingel – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Hoffman – Neil (A), Lazar, Paul

    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Gorges (A), Franson, Pysyk, Bogosian, McCabe – Reinhart, O'Reilly (A), McGinn – Moulson, Eichel, Girgensons – Gionta (C), Larsson, Foligno – Bailey, Legwand, Deslauriers

    Rozhodčí: Eric Furlatt, Marc Joannette – Brad Kovachik, Steve Miller.
     
    POSLEDNÍCH PĚT VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ

    27.1.2016 Ottawa – Buffalo 2:3
    9.10.2015 Buffalo – Ottawa 1:3
    27.9.2015 Ottawa – Buffalo 4:6 (příprava)
    24.9.2015 Buffalo – Ottawa 2:5 (příprava)
    7.3.2015 Ottawa – Buffalo 3:2

    Jack Eichel si vystačil sám a nasměroval Buffalo Sabres k výhře (y) Souhrn noci –> http://bit.ly/1oD6VQr

    Zveřejnil(a) NHL.cz dne 15. únor 2016
     
    BUFFALO SABRES

    Hosté patří dlouhodobě k nejhorším týmům ligy a momentálně jsou na tom ještě o něco hůře než domácí. Oproti domácím je Buffalo výrazně méně produktivní a v 57 zápasech vstřelilo jen 136 gólů. Aktuální formu by však Šavle mohly mít lepší formu, neboť vyhrály poslední dvě zápasy.

    Posledních pět zápasů

    14.2.2016 Buffalo – Colorado 4:1
    13.2.2016 Buffalo – Montreal 6:4
    12.2.2016 Philadelphia – Buffalo 5:1
    10.2.2016 Buffalo – Florida 4:7
    7.2.2016 Boston – Buffalo 2:1 pp.

    Nejproduktivnější hráči

    Ryan O'Reilly 49 (17+32)
    Jack Eichel 38 (17+21)
    Rasmus Ristolainen 33 (8+25)
     
    OTTAWA SENATORS

    Domácí celek zatím jen potvrzuje kanadskou bídu v letošním ročníku NHL a po 57 zápasech se s ziskem pouhých 56 bodů krčí na 13. pozici Východní konference. Největším problémem Ottawy je defenzíva, která inkasovala již 181 branek a to je vůbec nejhorší počin v rámci ligy. Nyní navíc domácí drží minisérii tří proher v řadě a Sens se tak mají nad čím zamyslet.

    Posledních pět zápasů

    14.2.2016 Columbus – Ottawa 4:2
    12.2.2016 Ottawa – Colorado 3:4
    11.2.2016 Detroit – Ottawa 3:1
    9.2.2016 Ottawa – Tampa Bay 5:1
    7.2.2016 Ottawa – Toronto 6:1

    Nejproduktivnější hráči

    Erik Karlsson 63 (11+52)
    Bobby Ryan 46 (20+26)
    Mike Hoffman 43 (24+19)
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z kanadsko-americké NHL. Utkání začíná v 01:30.

    Lukáš Podleśny

    Góly a asistencie: 8. Dzingel (Wiercioch, Wideman), rozh. náj. Ryan – 7. Moulson (Eichel, Girgensons)

    Samostatné nájazdy:

    1. séria:
    1:0   Ryan (OTT)
    1:0   Eichel (BUF)
    2. séria:
    2:0   Turris (OTT)
    2:0   Moulson (BUF)


    Ottawa Senators: Anderson (Hammond) – Karlsson (C), Methot, Ceci, Phaneuf, Wideman, Wiercioch – Ryan, Turris (A), Dzingel – Stone, Pageau, Smith – Chiasson, Zibanejad, Hoffman – Neil (A), Lazar, Paul
    Buffalo Sabres: Lehner (Johnson) – Ristolainen, Gorges (A), Franson, Pysyk, Bogosian, McCabe – Reinhart, O'Reilly (A), McGinn – Moulson, Eichel, Girgensons – Gionta (C), Larsson, Foligno – Bailey, Legwand, Deslauriers

    Rozhodca: Furlatt, Joannette – Kovachik, Miller

    Diváci: 15.893