Chabarovsk – Vladivostok 3:1 (kon.) | Omsk – Novosibirsk 2:3 (0:1 po s.n.) | Jekaterinburg – Jugra Chanty-Mansijsk 3:0 (kon.)
Metallurg Magnitogorsk – Čeljabinsk 0:1 (kon.) | Ufa – Novokuzneck 3:4 (kon.) | Togliatti – Nižnekamsk 3:6 (kon.)
Jaroslavľ – Záhreb 4:2 (kon.) | Kazaň – Barys 5:2 (kon.) | Novgorod – Čerepovec 4:5 (po pr.)
CSKA Moskva – Viťaz 2:4 (kon.) | Dinamo Minsk – S.Moskva 2:5 (kon.) | Helsinki – Petrohrad 3:1 (kon.)
Soči – HC Slovan 5:2 (kon.) | Riga – D. Moskva 1:0 (kon.)
koniec
Jokerit Helsinki
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
SKA Petrohrad
cz Utorok 16.02.2016, 17:30 • Hartwall Arena, Helsinky • KHL
Predzápasové kurzy
Partner:
     
    To je z mé strany protentokrát vše, příště na počtenou! (19:48:35)
     
    Je dobojováno! Čtvrthodinu před koncem základní hrací doby zvýšil už na 3:1 pro Jokerit z rychlého protiútoku Juhamatti Aaltonen a tento stav vydržel až do konce. Hosté se sice v závěru nadechli k závěrečnému tlaku, ale skvěle fungující obrana helsinského celku v čele se spolehlivým Henrikem Karlssonem drama nepřipustila.
     
    Konec zápasu.
    Jak byste zhodnotili výkony Dominika Furcha v KHL?

    Domink Furch povede svůj Avangard jako jednička do vyřazovací části. Během reprezentační přestávky dostal od trenéry Vů...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 16. únor 2016
     
    59:47
    Aktivně napadající domácí hráči Petrohradské k ničemu nepouští, už je to jasné!
     
    59:26
    Dadonovovi v klíčový moment kotouč sjel z čepele a to samé se poté přihodilo i Vjačeslavu Vojnovovi, puk tak doskotačil do středního pásma.
     
    59:01
    Kablukov po levém křídle zaváží puk do pásma, to už probíhá poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:28
    Z podobného místa jako před chvílí Dadonov to teď zkusil Vadim Šipačjov, Henrik Karlsson ale včas nastavil svou lapačku a za bouřlivého potlesku přerušil hru, čímž umožnil svým už hodně unaveným spoluhráčům vystřídat.
     
    58:13
    Brandon Kozun už je zpět na ledě a okamžitě se zapojil do bránění pokračující kombinace petrohradských hokejistů.
     
    58:04
    Jevgenij Dadonov to zkusil z první, střela mu ale příliš nesedla a kotouč rozvlnil pouze boční síť. Hosté teď mají neuvěřitelný tlak!
     
    57:35
    Ilja Kovalčuk se naštval a ze středního pásma si proklestil cestu až do zakončení, z ostrého úhlu ale na domácího gólmana nevyzrál.
     
    56:58
    Teď už to bylo o poznání nebezpečnější! Šipačjov poslepu nahodil puk do předbrankového prostoru, kde ho dokázal šikovně tečovat Jevgenij Dadonov, ale Henrik Karlsson reflexivně máchl lapačkou a udržel domácí v trháku!
     
    56:32
    Dvakrát v krátkém časovém sledu dostal Ilja Kovalčuk nabito na levý kruh od Čudinova, s oběma projektily obávaného snajpra si ale Karlsson rutinérsky poradil.
     
    56:13
    Ano, Mikko Koskinen necelé čtyři minuty před koncem zůstává na střídačce!
     
    56:13
    Petrohradský lodivod Sergej Zubov si pochopitelně vybral oddechový čas, sáhne ke hře bez brankáře?
     
    56:13
    No ale pozor, že by drama? Podle rozhodčích byl Dadonov zahákován Brandonem Kozunem (JOK), hosté si tak v závěru zahrají přesilovku.
     
    56:05
    Těsně bráněný Jevgenij Dadonov nedokázal vypálit podle svých představ, jeho střela nebyla pro Henrika Karlssona vůbec nebezpečná.
     
    55:08
    Brandon Kozun byl v souboji u hrazení povalen k zemi Chafizullinem, podle všeho se ale jednalo o čistý zákrok a hra může vesele pokračovat.
     
    54:14
    Aktivně napadající druhá lajna domácích vytlačila petrohradské hráče až do jejich vlastního pásma, svěřenci Sergeje Zubova už to budou mít v závěru hodně těžké.
     
    53:26
    Peter Regin za Koskinenovou svatyní přišel k puku jako slepý k houslím a zkusil zakončit z nulového úhlu, hostující gólman se ale nenechal nachytat v nedbalkách.
     
    52:39
    Domácí po ojedinělé šanci SKA zase zařadili vyšší rychlostní stupeň a svého soupeře k ničemu nepouštějí, prakticky veškerý děj se teď odehrává ve středním pásmu.
     
    51:44
    Arturs Kulda si na brankovišti soupeře počínal příliš aktivně, sudí tak hru k velké nelibosti domácích příznivců vykázali do středního pásma.
     
    50:59
    Kovalčukovu střílenou přihrávku od pravého mantinelu dokázal šikovně tečovat Vadim Šipačjov, kotouč ale poté proletěl těsně vedle Karlssonovy svatyně!
     
    50:14
    Čudinov s Kalininem drží touš ve vlastním obranném pásmu a čekají na dostřídávající spoluhráče, Petrohradští začínají postupně přebírat iniciativu.
     
    49:28
    No a Peter Regin zůstal ležet v bolestech na ledě a sudí po nějaké době přerušili hru. Dánský útočník nakonec za doprovodu týmových lékařů odkulhal do kabiny...
     
    49:16
    Modročervení nedokázali dostat kotouč do bezpečí a od modré poté vypálil Anton Bělov, jeho pokus byl ale zblokován obětavým Reginem.
     
    48:22
    Na jeho konci stál Sergej Širokov, který vypálil z pravého kruhu, ale jeho projektil doletěl přímo do nastavené Karlssonovy náruče.
     
    47:43
    Z ostrého úhlu to zkusil domácí zadák Topi Jaakola, ale Koskinen si i tentokrát poradil a hosté mohou založit protiútok.
     
    46:58
    Svěřenci Sergeje Zubova jsou prakticky neustále pod tlakem a nedaří se jim dostat kotouč z obranné třetiny, vše nasvědčuje tomu, že Jokerit dnes dokráčí za vítězstvím.
     
    46:16
    Kozunem tečovaný puk vyletěl do ochranné sítě, hra je přerušena a následuje další komerční přestávka.
     
    45:25
    Elitní lajna Jokeritu se postarala o závar v prostoru před Mikkem Koskinenem, nikdo v červenomodrém dresu se ale nakonec ke střele nedostal.
    44:29 Juhamatti AALTONEN - 3:1
     
    44:29
    Jokerit právě vstřelil branku!
    No a vedení Helsinských je opět dvougólové, hosté už to budou mít hodně těžké! Kennedy vkleče vybojoval puk pro Lajunena, který vyslal do rychlého brejku JUHAMATTIHO AALTONENA, jenž nic nevymýšlel a tvrdou ranou překonal bezmocného Koskinena! Asistence: Ville Lajunen, Tim Kennedy.
     
    43:38
    Hosté sice drží puk v útočném pásmu, ale ne a ne se dostat k nějaké střele. Tudy cesta za vyrovnáním nepovede.
     
    42:57
    Na toto utkání si našlo cestu do Hartwall Areny 13396 diváků!
     
    42:01
    Boj o puk v rohu kluziště ovládli hosté, ale Jevgenij Dadonov poté zamotal sám sebe a kotouč odevzdal soupeři.
     
    41:04
    Úvod třetí třetiny je opět oťukávací, ani jeden tým se nyní nikam nežene a veškerý děj se odehrává ve středním pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    I ve druhé třetině byli domácí aktivnějším týmem. Svěřenci Erkky Westerlunda měli více ze hry a drali se do šancí, žádnou už ale využít nedokázali a naopak z hole Fina Koskiranty necelou minutu před koncem prostřední dvacetiminutovky inkasovali. Ve třetí třetině, která začne v 19:11, se tak můžeme těšit na pořádné drama!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:20 Jarno KOSKIRANTA - 2:1
     
    39:20
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    No a už je to jen o gól, obhájce titulu necelou minutu před koncem druhé třetiny vykřesal plamínek naděje! Širokovův pokus z mezikruží dokázal přesně nad rameno dezorientovaného Karlssona usměrnit JARNO KOSKIRANTA! Asistence: Sergej Širokov.
     
    38:20
    Ta je nyní u konce. Petrohradští v přesilovce nic nevytěžili a s Joensuuovým návratem na led se zase hraje v plném počtu na obou stranách.
     
    37:31
    Koskiranta je zpět na ledě, následovat tak bude kraťoulinká početní převaha party Sergeje Zubova.
     
    37:04
    Pískotem podrážděný Kovalčuk s pukem na holi nic nevymyslel, díky pečlivě bránícímu Alexandru Kadějkinovi ale založení protiútoku domácím nevyšlo.
     
    36:20
    Nakonec je ale vše úplně jinak! Sudí se rozhodli udělat ze zápasu pořádnou bramboračku a Jesse Joensuu (JOK) se na trestnou lavici za nedovolené bránění vrátí.
     
    35:47
    Jesse Joensuu už je zpět na ledě a nyní nás čeká více než minutu a půl trvající početní výhoda domácího celku.
     
    35:31
    Ani bílomodří nedohrají svou přesilovou hru do konce, Jarno Koskiranta (PET) se totiž nechal vyloučit za vysokou hůl.
     
    35:08
    Helsinští se osvobodili, kotouč je nyní už u Koskinena a další akci SKA za hlasitého pískotu zakládá Ilja Kovalčuk.
     
    34:35
    Nezradil-li mne teď sluch, projektil Dmitrije Kalinina z vrcholu levého kruhu orazítkoval tyč Karlssonovy svatyně! Teď při domácích stáli všichni svatí.
     
    33:54
    Svěřenci Sergeje Zubova toto oslabení zvládli a už jsou v plném počtu, Koskinen v uplynulé početní nevýhodě příliš práce neměl.
     
    33:47
    Síly na ledě se na sedm sekund vyrovnají, domácí totiž hráli v šesti. Trest odpyká Jesse Joensuu (JOK).
     
    33:24
    Jaakolovu bombu od modré se ještě pokoušel v pádu dorážet Niko Kapanen, ale strážce hostující svatyně tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    32:48
    Peter Regin dostal nabito na pravý kruh, ale jeho tvrdá dělovka z první prosvištěla o několik metrů nad břevnem Koskinenovy svatyně.
     
    31:54
    Svěřence Erkky Westerlunda to ale příliš mrzet nemusí, po faulu Dmitrije Judina (PET) si totiž domácí zahrají přesilovku. Judin půjde pykat na dvě minuty za držení Kennedyho.
     
    31:38
    Hráči Jokeritu si v útočném pásmu doslova dávali přednost, nakonec ale nevystřelil ani jeden z nich.
     
    30:55
    Domácí vyhodili puk tak šikovně, aby neskončil na zakázaném uvolnění, a Chafizullin se tak pro něj musí vrátit až k vlastnímu brankáři.
     
    30:03
    Základní hrací doba se teď přechýlila do své druhé poloviny a Henrik Karlsson v podstatě stále čeká na obtížnější zákrok, Petrohradští jsou zatím naprosto bezzubí.
     
    29:10
    Larsenovo nahození od modré se nečekaně odrazilo od zadní mantinel do prostoru před Koskinenem, kde se k dorážce prokousal důrazný Niklas Hagman, ale bekhendový pokus bývalého pražského Lva nebyl přesný.
     
    28:18
    Ponikarovského "centrovaný" kotouč proletěl prostorem před Henrikem Karlssonem bez povšimnutí, černá pryž se poté doklouzala až do rohu kluziště.
     
    27:29
    Až čtvrté lajně Petrohradu se podařilo usadit se v útočném pásmu a ke střele z vrcholu kruhů se dostal Alexandr Děrgačjov, jenž ale neměl seřízená mířidla.
     
    26:43
    Pascal Pelletier vystihl předvídatelnou rozehrávku hostí ve středním pásmu, rozjel se směrem k brance soupeře a přímočarou akci zakončil střelou, která skončila v Koskinenově výstroji.
     
    25:59
    Kuldův projektil od modré dokázal strážce hostující svatyně udržet ve své výstroji, a Niklas Hagman se tak k dorážce nedostal. Před námi je komerční přestávka.
     
    25:01
    Pět minut druhé třetiny je za námi a hosté se snad ještě nepodívali do útočného pásma. Pokud chce dnes Petrohrad pomýšlet na body, bude muset výrazně přidat.
     
    24:05
    Ten ale hostům nevyšel a po Kennedyho pasu vypálil z vrcholu levého kruhu bez přípravy Jere Sallinen, Koskinen však byl na svém místě a přerušil hru.
     
    23:29
    Reginův pas na rozjetého Brandona Kozuna postrádal přesnost a Jegor Jakovlev už spěchá se založením protiútoku.
     
    22:42
    Teprve dvacetiletý mladík Atte Mäkinen zkusil štěstí střelou z otočky, nicméně jeho krajan v petrohradském brankovišti se nenechal nachytat v nedbalkách.
     
    22:09
    Jevgenij Ketov se sice zlobí, ale o zakázané uvolnění SKA se zřejmě jednalo. Následovat tak bude buly v útočném pásmu Jokeritu.
     
    21:37
    Aaltonenovo nahození Mikko Koskinen pro jistotu podržel ve své výstroji, vhazovat se tak bude po levé ruce strážce petrohradské svatyně.
     
    20:48
    Hra se v úvodu druhé periody přelévá ze strany na stranu, ani jeden tým se nikam nežene a oba se hlavně pečlivě brání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní perioda je minulostí. K vidění byl vyrovnaný hokej, v jednoznačně lepší náladě ale půjdou do šatny hráči Jokeritu – Petrohradší nedokázali využít dvě přesilovky po sobě a domácí to dokázali potrestat dvěma vstřelenými góly v rozmezí necelé minuty! Stav je tak momentálně 2:0 pro Helsinky, druhá třetina začne v 18:22.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Bělov si na útočné modré nedokázal zpracovat přihrávku a puk díky tomu doskotačil k volnému Sallinenovi, který s ním na hokejce ale nic nevymyslel.
     
    18:47
    Arturs Kulda míchá s kotoučem na holi ve vlastním pásmu, svěřenci Erkky Westerlunda už se v závěru první periody nikam neženou.
     
    17:58
    Kalinin byl u vyhozeného puku jako první, ale pod tlakem o něj přišel. Hráči v modročervených dresech se opět usadili v útočném pásmu.
     
    17:04
    Anton Bělov si zpracoval prudkou přihrávku už ve středním pásmu – ofsajd. Hosté jsou tak vykázáni z útočné třetiny.
     
    16:29
    Domácí příznivci si na dnešní zápas přichystali parádní celostadionové choreo, zaplněná Hartwall Arena se právě nyní oblékla do žlutočervené.
    15:51 Arturs KULDA - 2:0
     
    15:51
    Jokerit právě vstřelil branku!
    No a pozor, neuplynula ani minuta a už je to o dva góly! Juhamatti Aaltonen po pravém křídle zavezl puk do pásma a přenechal ho z druhé vlny si najíždějícímu ARTURSOVI KULDOVI, který nedal Koskinenovi šanci! Asistence: Juhamatti Aaltonen.
     
    15:00
    Stále se nehraje, jedno z plexiskel za Koskinenovou svatyní totiž vypadlo, a tak jde do akce pořadatelská služba!
    15:00 Philip LARSEN - 1:0
     
    15:00
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit se přesně pět minut před první sirénou ujímá vedení! Joensuu si všiml volného PHILIPA LARSENA, jenž si najel do prostoru před Koskinenem a z bezprostřední blízkosti propasíroval puk za záda hostujícího gólmana! Asistence: Jesse Joensuu, Brandon Kozun.
     
    13:47
    Jokerit hraje v plném počtu a kotouč je až u Koskinena, tato přesilovka hostům vůbec nevyšla.
     
    13:06
    Nyní to z vrcholu levého kruhu zkusil Dmitrij Kalinin, ale jeho pokus orazítkoval jen zadní hrazení a Helsinští se poté osvobodili.
     
    12:43
    Hosté si vyměňují jednu přihrávku za druhou, ale ke střele se zatím vůbec nedostali.
     
    11:47
    Velezkušený Jani Rita (JOK) si při bránění o dorážku se pokoušejícího Mosese pomohl hákováním, půjde si tak na dvě minuty odpočinout za katr.
     
    11:38
    Ochozy se ozývá bouřlivý pískot pokaždé, když se hostující lídr Ilja Kovalčuk dotkne puku, v takové atmosféře se mu nemůže hrát zrovna ideálně.
     
    10:59
    Z tribun se ozývá hlasitý pískot, Tim Kennedy to totiž po odpískání za Koskinenovou svatyní schytal od příliš důrazného, přemotivovaného Kadějkina. Ten ale, zdá se, trestu ujde.
     
    10:04
    Polovina první třetiny je rychle za námi. Puk se teď stěhuje ze strany na stranu, ani jednomu týmu se nedaří smysluplně rozehrát.
     
    09:10
    Vše už je v pořádku a hra může vesele pokračovat, Jokerit už nyní hraje v plném počtu.
     
    08:56
    Hra je přerušena, otřesený Karlsson to totiž schytal pukem do masky a signalizoval rozhodčím, že nemůže pokračovat ve hře.
     
    08:28
    Maxim Čudinov dostal nabito na vrchol kruhů a vypálil bez přípravy, Henrik Karlsson si ale jeho projektil spektakulárním máchnutím lapačkou vychutnal!
     
    07:57
    A znovu.
     
    07:44
    Domácí se za hlasitého pískotu téměř vyprodané Hartwall Areny osvobozují, svěřencům Sergeje Zubova se stále nedaří usadit se v útočném pásmu.
     
    07:10
    Petrohradští si po komerční přestávce zahrají přesilovku, Jesse Joensuu (JOK) totiž pod tlakem vyhodil kotouč mezi diváky, a tak půjde pykat na dvě minuty za zdržování hry.
     
    06:11
    Už se hraje dlouho bez přerušení, puk se bez většího efektu stěhuje ze strany na stranu a ani jeden tým se nikam dvakrát nežene.
     
    05:15
    Sledujeme hlušší pasáž hry, ani jednomu týmu se teď nepodařilo rozehrát, a tak obě pětice odjely vystřídat.
    V brance Jokeritu dnes nastopil zkušený Švéd Karlsson!

    V Hartwall Aréně byl před malou chvíli rozehrán souboj Jokeritu s Petrohradem, který dnes poutá rozhodně největší...

    Zveřejnil(a) KHL CZ/SK dne 16. únor 2016
     
    04:21
    Hra se teď přelévá ze strany na stranu. Nepovedenou akci domácích následoval protiútok vedený Iljou Kovalčukem, který vyzval ke skórování Chafizullina, ale tomu rána příliš nesedla.
     
    03:29
    Ihned po buly to poté zkusila petrohradská posila z Čerepovce Pavel Bučněvič, nicméně Karlsson byl ve správný čas na správném místě.
     
    03:22
    Nenápadný Kablukovův pokus si cestu do helsinské svatyně nenašel, Henrik Karlsson bez problémů zakročil a přerušil hru.
     
    02:28
    Stadionem to jen zahučelo! Právě Hagman teď měl po nezištné Mäkiho přihrávce na holi úvodní gól, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal usměrnit puk za záda hostujícího gólmana!
     
    01:59
    Hra je poprvé přerušena, Mikko Koskinen byl nucen zasáhnout proti nepříliš záludnému pokusu Niklase Hagmana z levé strany.
     
    01:22
    Hosté se na chvilku dokázali usadit v útočném pásmu, nakonec z toho ale bylo jen nepřesné nahození od modré z hole Maxima Čudinova.
     
    00:28
    Úvodní buly ovládli svěřenci Erkky Westerlunda, kteří ale poté jen nahodili kotouč směrem ke Koskinenovi. Zadáci SKA tak mají dostatek času na rozehrávku.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Karlsson (Helenius) – Jaakola, Larsen, Todd, Ohtamaa, Kulda, Lajunen, Sneck – Joensuu, Kozun, Regin – Kennedy, Aaltonen, Sallinen – Hagman, Kapanen, Pelletier – Mäki, Rita, M. Mäkinen – A. Mäkinen.

    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Bělov, Kalinin, Čudinov, Chafizullin, Vojnov, Judin – Kovalčuk, Kadějkin, Bučněvič – Širokov, Dadonov, Šipačjov – Koskiranta, Lindström, Moses – Ponikarovskij, Ketov, Kablukov – Děrgačjov.

    Rozhodčí: Ansons, Anisimov – Lazarev, Sysujev.
     
    Už známe úvodní sestavy, za necelou půlhodinu jdeme na to!
     
    To SKA dokázalo bodovat ve čtyřech z posledních pěti zápasů, Petrohradu totiž jde o lepší výchozí pozici do vyřazovacích bojů. Kovalčuk a spol. si ve svém minulém utkání smlsli na Chanty-Mansijsku v poměru 7:2, a dnes tak na ledě druhého Jokeritu rozhodně nebudou v roli outsidera.
     
    Svěřenci Erkky Westerlunda v poslední době poněkud polevili z vysokého tempa, z pěti posledních zápasů totiž vyhráli jediný – 7:0 na ledě slabé Rigy. V minulém kole celek z finské metropole prohrál 3:2 po nájezdech v Minsku.
     
    Oba dnešní soupeři už mají postup do vyřazovacích bojů jistý, dnes jim tak půjde jen o čest, případně výchozí pozici do play-off. Jokeritu patří v Západní konferenci druhá příčka, zatímco obhájci titulu pak šestá.
     
    Hezké úterní odpoledne všem hokejovým nadšencům! Srdečně vás vítám u sledování šlágru dnešního programu Kontinentální hokejové ligy, v němž Jokerit Helsinky přivítají SKA Petrohrad. Buďte u toho s námi!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Vojtěch Balon

    Góly a asistencie: 15. Larsen (Joensuu, Kozun), 16. Kulda (Aaltonen), 45. Aaltonen (Lajunen, Kennedy) – 40. Koskiranta (Širokov)


    Jokerit Helsinki: Karlsson (Helenius) – Jaakola, Larsen, Todd, Ohtamaa, Kulda, Lajunen, Sneck – Joensuu, Kozun, Regin – Kennedy, Aaltonen, Sallinen – Hagman, Kapanen, Pelletier – Mäki, Rita, M. Mäkinen – A. Mäkinen.
    SKA Petrohrad: Koskinen (Ježov) – Jakovlev, Bělov, Kalinin, Čudinov, Chafizullin, Vojnov, Judin – Kovalčuk, Kadějkin, Bučněvič – Širokov, Dadonov, Šipačjov – Koskiranta, Lindström, Moses – Ponikarovskij, Ketov, Kablukov – Děrgačjov.

    Rozhodca: Ansons, Anisimov – Lazarev, Sysujev

    Diváci: 13396