Heidenheim – Hertha 2:3 (kon.) | Bochum – Bayern 0:3 (kon.)
koniec
VfL Bochum
0:3 (0:1)
Bayern Mníchov
cz Streda 10.02.2016, 20:30 • Rewirpowerstadion, Bochum • DFB-Pokal • Štvrťfinále
Predzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Krásný podvečer z Německa! Srdečně vás vítám u sledování atraktivního čtvrtfinálového duelu Německého poháru, v němž si to o postup mezi nejlepší čtyřku rozdají VFL Bochum a slavný Bayern Mnichov. Výkop je naplánován na 20:30, tak buďte s námi u toho!
    Bayern drží proti Bochumi jedenáctizápasovou sérii bez porážky!
     
    VFL Bochum

    Celek z porúrského města mezi Essenem a Dortmundem čeká velký svátek, jelikož Bochumští už nějaký ten pátek působí až ve druhé nejvyšší ligové soutěži, a na mnichovský kolos tak mohou narazit jen v rámci tamního poháru DFB Pokal. Ve druhé Bundeslize Bochum už čtyřikrát v řadě neprohrála a stále se drží na dostřel třetímu místu zaručujícímu populární "baráž", momentálně jí patří pátá příčka.

    Svěřenci nizozemského kouče Verbeeka v poháru zatím nemuseli odstavit z cesty obzvláště silné týmy, postupně postoupili přes Salmrohr, Kaiserslautern a Mnichov 1860. Teď je čeká atraktivní souboj s městským rivalem Die Löwen, slavným Bayernem!
     
    BAYERN MNICHOV

    Guardiolova mašina na vítězství dál suverénně vévodí bundesligové tabulce, mnichovská série čtyř ligových výher v řadě ovšem minulý víkend skončila – Bayern totiž pouze remizoval na hřišti Leverkusenu. Nechme se překvapit, zdali v létě odcházející trenér Pep Guardiola vyšle proti druholigovému soupeři to nejlepší, co má k dispozici, anebo okleštěnou sestavu.

    Také mnichovský gigant si po cestě do čtvrtfinále musel poradit hned se třemi soupeři. Po povinném vítězství nad oberligovým (pátá nejvyšší soutěž) Nöttingenem zvítězil 3:1 ve Wolfsburgu a poté v osmifinále doma udolal kousavý Darmstadt 1:0 parádním gólem Xabiho Alonsa.
     
    Úvodní sestavy:

    VFL Bochum: Riemann – Celozzi, Fabian, Bastians, Perthel – Losilla, Hoogland – Bulut, Eisfeld, Haberer – Terodde
    Náhradníci: Cacutalua, Šimůnek, Terrazzino, Novikovas, Mlapa, Weis, Dornebusch

    Bayern Mnichov: Neuer – Kimmich, Badstuber, Alaba – Lahm, Alonso, Alcântara – Müller – Robben, Lewandowski, Costa
    Náhradníci: Starke, Rafinha, Bernat, Rode, Vidal, Coman

    Rozhodčí: Dankert – Osmers, Rohde.
     
    Krásný večer všem fanouškům německého fotbalu. Za deset minut začne utkání mezi Bochumí a Bayernem. Hosté jdou do utkání útočně a téměř s plnou sestavou. V semifinále poháru se již vyhřívá Dortmund a Brémy. Přidá se k nim i Bayern?
    Pohled na Rewirpowerstadion z venku

     
    Fotbalisté obou celků jsou na travnaté ploše. Zaplněný stadion s choreem přivítal oba celky. Bayern to na tomto malém, ale pekelném stadionu bude mít těžké.
     
    Oba celky nyní uctí památku včerejší tragédie poblíž Mnichova, kde se střetly vlaky a několik lidí přišlo o své životy. Upřímnou soustrast vše rodinám přejeme i my.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté se postarali o úvodní výkop, ale Thomas Müller hned míč ztratil, když postupoval po pravé straně. To domácí publikum ocenilo bouřlivým potleskem.
     
    2
    První náznak průniku do vápna byl neúspěšný. Arjen Robben nedokázal míč na dlouhou nohu před na lépe postavené spoluhráče.
     
    2
    Následně nizozemský ofenzivní fotbalista unikal po pravé straně a po centru, který zblokoval jeden z domácích, rozehraje první rohový kop večera.
     
    3
    Následovalo snažení Bayernu. Po centru z pravé strany byl ve vápně jasně přidržován Robert Lewandowski, na kterého ale penalta odpískána nebyla.
     
    4
    Z následného úniku ukázala Bochum, že se dneska musí počítat s ní. Po centru do vápna zkoušel zakončovat jeden z domácích, ale poslední obránce před ním míč odhlavičkoval.
     
    5
    Výborná atmosféra panuje tady na Rewirpowerstadionu v Bochumi. Druholigový celek a jeho fanoušci si chtějí utkání spíše užít.
     
    6
    K míči se dostal střelec Robert Lewandowski, kterému se ale svou střelou nepovedlo trefit branku. Polský forvard se dožadoval rohu, ale míč nikdo netečoval.
     
    7
    Domácí fotbalisté dostávali míč dopředu, kde se jeden z hráčů pokoušel projít do dobré pozice. Téměř na půlce se ovšem objevil Manuel Neuer, který míč odkopl.
     
    8
    První velkou šanci utkání měli domácí fotbalisté! Simon Terodde dostal míč z levé strany, ve vápně udělal obránci kličku, ale technickou střelou branku jen těsně minul!
    8. První velká šance domácích nekončí brankou.
     
    9
    Následné aktivní snažení domácích fotbalistů ukončil útočný faul jednoho z hráčů v modrém. Bayern je prostupný a Bochumští to nyní zjistili.
     
    10
    Stadionem zní obrovský aplaus poté, co se Simon Terodde hnal do další velké šance. Naběhl si do vápna a střílel na branku. Na poslední chvíli se ale do jeho střely vložil obránce Badstuber.
     
    11
    Mnichovský celek to tedy zkoušel centrem z levé strany, který ale nebyl zakončen brankovým úspěchem. Brankář Riemann pohodově míč chytá.
     
    12
    Bayern nadále kombinoval před brankou domácích a poté se odhodlal ke střele. Technická střela Lewandowského byla ale zablokována bránícími hráči.
     
    13
    Arjen Robben prošel svým klasickým způsobem po pravé straně až do vápna. Míč prohodil skrz obranu, ale Lewandowski míč vracel zpátky do středu hřiště.
     
    14
    A následné snažení, kdy dostával míč za obranu Robben, bylo ukončeno odpískáním ofsajdu. Míč před Holanďanem ale odhlavičkoval obránce.
     
    16
    Bayern se nyné představuje takovým typickým stylem kouče Guardioly. Vidíme hodně přihrávek, které by měly hosty dostat do střelecké pozice.
     
    17
    A stejně se hostům nepovedlo z této akce cokoliv vytěžit. Následovat tedy bude odkop od branky domácího brankáře.
     
    17
    Na druhé straně zariskoval po svém stylu brankář Manuel Neuer. Těsně před dotírajícím hráčem odehrál míč, až to stadionem zahučelo.
     
    18
    Arjen Robben si v souboji s Timo Perthelem počínal nedovoleně, což se domácím fanouškům nelíbilo. Neoblíbeného Robbena vypískali a rozhodčí jejich tlaku nakonec ustoupil.
     
    19
    Následovalo delší ošetření, protože domácí obránce byl nejspíše píchnut do oka. Doktor domácích musel obránci nalít do oka vodu.
     
    20
    V krátkém časovém sledu fauloval Robben podruhé. Po centru na pravou stranu postrčil obránce, který jej držel. Nyní opět bez karty.
     
    22
    Bayern i nadále aktivní, ale na defenzívu Bochumi to zatím nestačilo. Házenkářským způsobem si bavorský celek nahrává.
     
    23
    Po centru z pravé strany, který hlavičkovým pokusem zakončoval Thomas Müller, následuje odkop od branky Riemanna.
     
    24
    Rychle pronikajícího Alcântaru směrem k brance Riemanna skvělým obranným zákrokem zastavil jeden z domácích a vysloužil si mohutný obdiv.
     
    25
    Obrovská šance pro domácí, která ale byla nakonec ofsajdová. Po centru z pravé strany přiklepl prsami míč do vápna jeden z domácích Terrodemu, který střelou k levé tyči nedokázal skórovat! Následně celou akci pokazil již zmiňovaný, ale jasný ofsajd.
    25. Terodde zakončuje jen z ofsajdu.
     
    26
    Bochum se ale snažila být i nadále aktivní a dělat své svěřence šťastnými. Bayern bude mít proti houževnatému celku veliké problémy.
     
    27
    Pár metrů před vápnem ale fauloval obránce Fabian. U míče z dobré pozice jsou Douglas Costa i Thiago Alcântara.
     
    28
    Celou akci rozehrál španělský záložník Thiago Alcântara. Jeho centrovaný míč ale skončil jen mimo branku a domácí fanoušci i hráči si mohli v pohodě oddechnout.
     
    29
    Thomas Perthel celou situaci nezvládne a musí střídat. Na hřiště se tedy podívá první český hráč. Tím vyvoleným bude bek Jan Šimůnek.
     
    30
    Na pravé straně aktivní hosté, kteří ale dříve, než se jim povedlo cokoliv udělat, o míč přišli.
     
    32
    Krásná rychlá akce Bochumi mohla pro hosty skončit tragicky. Centr jednoho z domácích z levé strany na volného spoluhráče byl ovšem moc dlouhý.
     
    33
    A u míče na polovině Bochumi jsou opět hosté, kteří si míč předávají, ale to je vše, co se jim daří. Brankář domácích zatím bez práce.
     
    34
    Nyní se musel ovšem domácí brankář činit. Arjen Robben si navedl míč do středu a z dobré pozice vyprodukoval střelu. Míč mířil pod břevno, ale tam se zjevili rukavice Riemanna.
     
    35
    Po následné akci bude následovat rohový kop Arjena Robbena z pravé strany, který bude při svém pokusu vypískán, ostatně jako vždy, když se dotkne míče.
     
    36
    Nizozemský záložník či útočník byl pod tlakem a míč poslal jen na hranici vápna, kde nikdo z jeho spoluhráčů nedokázal míč usměrnit do branky.
     
    37
    Na stadionu panuje skvělá atmosféra a zatím sledujeme vyrovnané utkání. Bayern je sice aktivnější na míči, ale zatím se mu branku nepovedlo ohrozit.
     
    39
    Bayern právě vstřelil branku!
    Hned první vážnější střela na branku končí v síti domácího brankáře! Míč dostal do vápna ROBERT LEWANDOWSKI, který z menšího úhlu dokázal pomocí tyčky skórovat!
    39. Robert LEWANDOWSKI - 0:1
     
    40
    Domácí se hned pokoušeli centrem z levé strany nahnat míč do vápna a tam jej dostat za Neuera. Míč byl ovšem odvrácen a do útoku jde bavorský celek.
     
    41
    Arjen Robben naběhl do vápna a z pravé strany mohl celou akci nadějně zakončovat. V ten moment do něj ale čistě zajel bránící hráč, který míč odehrál na roh.
     
    42
    Arjen Robben nyní dostal míč do vápna a došel si pro penaltu! Každopádě teatrálně vyskočil, jak to umí a rozhodčí mu to nejspíše uvěřil. Diskutabilní situace...
     
    43
    Jan Šimůnek za tuto situaci dokonce dostává červenou kartu! Tak to je opravdu těžká situace pro domácí, kteří jsou dvojnásobně potrestaní!
    43. Červená karta
     
    44
    Thomas Müller se postavil k penaltě a střelou do pravé části branky nedokázal Manuela Riemanna překonat! Ten hecuje svoje spoluhráče a raduje se.
    44. Müllerova neproměněná penalta.
     
    45
    Po centru z pravé strany schoval míč do svých rukavic Manuel Riemann, který je nyní pro domácí fanoušky vyvoleným a hrdinou okamžiku.
     
    45+1
    Domácí po delší době zahrozili. Po centru z pravé strany hlavičkoval z hranice vápna Simon Terrode, kterému se ale nepovedlo branku trefit.
     
    45+2
    Posledních snažení fotbalistů Bayernu v tomto poločasu ukončeno odkopem do středu hřiště a následovat bude tak ukončení prvního poločasu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Divoký první poločas končí. Začátkem byli aktivní domácí, kteří se dostal i do zajímavých situací, ale ty se jim nepovedlo gólově zakončit. Pár minut před koncem poločasu dostal míč do vápna Robert Lewandowski, jenž se zkušeně prosadil. Poté přišel sporný penaltový moment na Arjena Robbena, který nedokázal Thomas Müller zakončit gólově. Vyloučen byl ovšem Jan Šimůnek a domácí fotbalisté jsou rozhněvaní,
    Jan Šimůnek vydržel po střídání na hřišti jen čtrnáct minut a Bayern tak bude pokračovat, při vedení 1:0, v početní výhodě i v druhém poločase.

     
    Druhý poločas se nám blíží. Povede se ještě domácím stav utkání zdramatizovat, nebo Bayern přidá další branky a utkání rozhodne? Sledujte náš přenos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek si musel připravit střídání, když hraje v oslabeném počtu. Hřiště opouští Thomas Eisfeld a přichází Malcom Cacutalua.
     
    47
    Centr z pravé strany do vápna nedokázal nikdo z domácích zakončit a směrem dopředu se derou fotbalisté v červených dresech.
     
    48
    Následné snažení hostů po levé straně dokázal jeden z domácích bránících hráčů zastavit, a tak se snažení Bayernu o něco spozdí.
     
    49
    Následoval rohový kop z pravé strany, který Robben rozehrál nakrátko. Míč se dostal až na levo, odkud Douglas Costa přesně neodcentroval.
     
    49
    Centrovaný míč propadl až před prázdnou branku na volného Arjena Robbena, který ale míč zasáhl jen patou a ten skončil v rukavích Manuela Riemanna!
     
    50
    Bayern je ovšem i nadále před brankou domácího brankáře a je jen nejspíše otázkou času, kdy se jim povede skóre utkání navýšit. Hrát proti Bayernu a ještě k tomu v deseti je opravdu vražedné.
     
    51
    Rohový kop hosté zahráli nakrátko. Centr z pravé strany mířící do branky odhlavičkoval jeden z bránících hráč a následuje další roh.
     
    52
    Po centru Douglase Costy zakončoval hlavičkovým pokusem talentovaný Joshua Kimmich, kterému se ale míč nepovedlo usměrnit do branky.
     
    53
    Rychle se do zakončení dostávali Mnichovští. Arjen Robben utekl středem hřiště a následně poslal míč na Costu. Jeho centr do vápna ale odkopl jeden z obránců.
     
    55
    Philipp Lahm se s míčem prodíral po pravé straně a v ideální moment oslovoval centrovaným míčem Lewandowského. Toho ale míč přeletěl a bránící hráč jej uklidl do zámezí.
     
    56
    Pár metrů před vápnem takticky, ale hodně zbytečně a nesportovně nakopl Lewandowského zezadu Patrick Fabian. Ten bude žlutě postrestán.
     
    57
    Míč dostal na hranici vápna obránce David Alaba, který vyslal tvrdou a nebezpečnou ránu. Ta byla ale zbržděna a skončila v rukavicích Manuela Riemanna.
     
    58
    Thomas Müller se prodíral do vápna, ale k míči jej nepustil o poločase příchozí Malcom Cacutalua. Ten zkušeně nepustil tohoto hráče k ničemu.
     
    60
    Domácí vybojovali míč po faulu na útočné polovině. Následný centr ale nešel do vápna a zkušení hosté se jej ujali a vydali se s ním do útoku.
     
    61
    Bayern i nadále aktivní na útočné polovině, ale do střelecké pozice se jim nedaří dostat se v posledních minutách.
     
    61
    Bayern právě vstřelil branku!
    Nyní to ovšem vyšlo parádně. Arjen Robben krásným padáčkem našel nabíhajícího Thomase Müllera, který z téměr brankové čáry dal míč na penaltu. THIAGO ALCANTARA si pro míč doběhl a krásnou střelou navýšil vedení svého celku!
    61. Thiago ALCANTARA - 0:2
     
    63
    Domácí ale nic nevzdávají a snaží se svým fanouškům předvést co nejlepší fotbal za to, jak je celou dobu podporují. Přihrávka z pravé strany byla ale odvrácena.
     
    64
    Obrovská šance hostů! Thomas Müller dostal míč do vápna a sám uháněl na Manuela Riemanna, který ale skvělým zákrokem udržel domácí v kontaktu!
     
    65
    Střídání v týmu VFL Bochum: ze hřiště odchází Simon Terrode, přichází Peniel Mlapa.
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Xabi Alonso, přichází Rafinha.
     
    Dnešní utkání sleduje 28 000 diváků.
     
    66
    Další centrovaný míč do vápna Bochumi byl odvrácen a následně se domácím povedlo kulatý nesmysl vybojovat. Pokračovat se tak bude jejich snažením.
     
    68
    Čerstvý Rafinha nyní dostával míč do vápna, předběhl obránce a poslal míč do vápna na penaltu, kde ale byl jeden z bránících hráčů, který míč odvrátil.
     
    68
    Arjen Robben následně prošel do vápna a malým vápnem posílal míč před prázdnou branku na Douglase Costu. Ten z bezprostřední blízkosti přestřelil branku!
    68. Douglas Costa netrefuje prázdnou bránu z malého vápna.
     
    70
    Bayern pokračoval standardní situací. Z pravé strany posílali míč do vápna, který byl ale pozornou obranou odvrácen mimo nebezpečí.
     
    71
    Bayern již hraje to svoje. Přihrává si před vápnem a čeká na příležitost, kdy by mohl nějakou akci zakončit.
     
    72
    Arjen Robben se odhodlal ke kličce, po které spadl a následovat tak bude standardní situace z dobré pozice. U míče Alaba.
     
    73
    David Alaba se rozeběhl, ale míč se mu nepovedlo poslat do branky. Míč vysoko přeletěl nejen zeď, ale také Riemannovu branku.
     
    75
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Philipp Lahm, přichází Juan Bernat.
     
    76
    Bayern i nadále aktivní, ale jeho snažení není tak usilovné. Utkání mají pod kontrolou, hrají v přesile a Bochum už vůbec nekouše.
     
    77
    Hosté předvádí ťukec a svým snažením se nikam neženou. Spíše by se už viděli v šatně a ukončili toto pohárové utkání, po kterém budou čtvrtým semifinalistou DfB Pokalu.
     
    79
    Míč nyní dostával do vápna z levé strany Thomas Müller. Tomu se ale nepovedlo zachytit míč po přihrávce od polského forvarda Lewandowského.
     
    80
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Holger Badstuber, přichází Arturo Vidal.
     
    81
    Domácí se hnali do vápna, ale centr do šestnáctky nebyl nikým z domácích zužitkován. Bránících hráčů v červeném bylo dost.
     
    82
    Další kombinační hru Bayernu ukončil po nějaké době útočník Mlapa, který se hnal do útoku. O míč byl ovšem obrán mladíkem Kimmichem.
     
    84
    Krásná kombinace hostujícího Bayernu, která byla zakončena střelou Douglase Costy z levé strany. Jeho pokus ale skončil v rukavicích brankáře Riemanna.
     
    85
    Další povedená kombinace hostí. Arjen Robben dostal skvělou přihrávku a celou akci zakončoval na dlouhou nohu. Manuel Riemann míč dokázal s klidnou hlavou odkopnout.
     
    86
    Onur Bulut prošel s míčem do vápna, kde obraně udělal kličku, ale následně se mu nepovedlo udržet se na nohou. Penaltový zákrok to ovšem není.
     
    88
    Arjen Robben si snažením na hranici vápna hledal střeleckou pozici. Bránící hráči Bochumi ale o úmyslu zkušeného fotbalisty věděli a nedovolili mu vystřelit.
     
    89
    Opět ten Robben. Ten je u míče snad furt, nyní obcházel jednoho z domácích hráčů, který jej poslal na zem a rozhodčí odpískal faul.
     
    90
    Bayern právě vstřelil branku!
    A ještě jedna branka! Jeden z domácích zachyboval a byl mu odebrán míč. Arjen Robben následně počkal na náběh ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, kterému dal míč. Polský útočník se hnal sám na brankáře a zkušeně přidal třetí branku.
    90. Robert LEWANDOWSKI - 0:3
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Ve druhém poločase se rozhodlo o výhře bavorského celku, který nepřipustil žádné pochybnosti. Byl aktivnější a přidal další dvě branky. Nejdříve se z penaltové pozice prosadil Thiago Alcântara, kterého v úplném závěru napodobil druhou trefou Robert Lewandowski. Domácí kousali spíše v prvním poločase, ale i tak jim za tento výkon patří velká pochvala.
    Bayern postupuje do semifinále po výhře 3:0.

     
    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:9.
    Střely mimo: 3:6.
    Rohy: 1:12.
    Ofsajdy: 2:4.
    Fauly: 12:8.
     
    Já se s vámi pro dnešek loučím a přeji krásný zbytek středečního dne. (22:24:38)

    David Panuška

    Góly: 39. Lewandowski, 61. Alcântara, 90. Lewandowski

    Karty:   56. Fabian (BOC)   43. Šimůnek (BOC)

    Nepremenená penalta: 44. Müller (BOC), brankár Riemann zneškodnil


    Držení míče: 32 % : 68 %.
    Střely na branku: 0:9. Střely mimo: 3:6. Rohy: 1:12. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 12:8.
    VfL Bochum: Riemann – Celozzi, Fabian, Bastians, Perthel (29. Šimůnek) – Losilla, Hoogland – Bulut, Eisfeld (46. Cacutalua), Haberer – Terodde (65. Mlapa)
    Náhradníci: Cacutalua, Šimůnek, Terrazzino, Novikovas, Mlapa, Weis, Dornebusch

    Bayern Mníchov: Neuer – Kimmich, Badstuber (80. Vidal), Alaba – Lahm (75. Bernat), Alonso (65. Rafinha), Alcântara – Müller – Robben, Lewandowski, Costa
    Náhradníci: Starke, Rafinha, Bernat, Rode, Vidal, Coman

    Rozhodca: Dankert – Osmers, Rohde

    Diváci: 28 000